Forum » Pomoč in nasveti » LG 32LE5300 in podnapisi na DTV
LG 32LE5300 in podnapisi na DTV
SLO_Matej ::
Pozdravljeni!
Kupil sem televizor LG 32LE5300 - http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn... - in imam kabelsko SiOL TV. TV normalno prikazuje podnapise na navadni kabelski TV (Discovery, National Geographic, Animal Planet ...), medtem ko jih na DTV na enakih programih ni. V čem je problem? Omenjeni televizor podpira DVB-T/C MPEG 4. Saj ne bi kompliciral in gledal običajno kabelsko TV, kjer so podnapisi, vendar tam ni več vseh programov, ki so bili včasih (Zone Reality npr.). Torej, kaj lahko naredim, da bom imel tudi na DTV podnapise, saj sem sicer s televizorjem izredno zadovoljen.
Lep pozdrav
Kupil sem televizor LG 32LE5300 - http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn... - in imam kabelsko SiOL TV. TV normalno prikazuje podnapise na navadni kabelski TV (Discovery, National Geographic, Animal Planet ...), medtem ko jih na DTV na enakih programih ni. V čem je problem? Omenjeni televizor podpira DVB-T/C MPEG 4. Saj ne bi kompliciral in gledal običajno kabelsko TV, kjer so podnapisi, vendar tam ni več vseh programov, ki so bili včasih (Zone Reality npr.). Torej, kaj lahko naredim, da bom imel tudi na DTV podnapise, saj sem sicer s televizorjem izredno zadovoljen.
Lep pozdrav
SLO_Matej ::
Evo, problem rešen. Sem poklical na LG-jevo tehnično podporo (080/543 543), kjer so mi takoj povedali, da naj pritisnem tipko Subtitle na programu, kjer naj bi bili podnapisi; nato se prikaže meni in namesto Izklopljen je potrebno izbrati želeni jezik podnapisov, v katerem so podnapisi pač na voljo (če so). Sam sploh nisem opazil omenjene tipke, v navodilih (kakor sem jih na hitro preletel) pa tudi nisem opazil, da je potrebno podnapise na DTV s to tipko vklopiti. Sem pač pričakoval, da jih TV samodejno prikaže glede na izbiro nastavitev. Ampak kljub temu, TV je res super (slika, zvok, kakovost izdelave, pregledni in enostavni meniji v slovenščini, možnost povezave z wirelessom v primeru nakupa dodatne škatlice - morda bi vzel kaj takega, ko bo na voljo v SLO: ...).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Usb port na lcd tv lg (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 106156 (46600) | kitka77 |
» | LG LCD TV in novi gonilnikiOddelek: Zvok in slika | 644 (624) | vir |
» | now TV, LCD 32" , okrog 350€Oddelek: Kaj kupiti | 2816 (2163) | Bananovec |
» | Nakup TVja - cca 81 cmOddelek: Zvok in slika | 1774 (1666) | faithy |
» | 32" LCD TVOddelek: Kaj kupiti | 4542 (3745) | kmetek |