Forum » Hlajenje in modifikacije » matejevi šalterji?
matejevi šalterji?
smilyxx ::
Zadnjič sem bral članek o teh šalterjih. Ima kdo shemo? Ker nebi rad 10 molex konektorjev mi je ta rešitev z enim molexom zelo všeč. Bi se dalo za stikala vstaviti potenciometre?
Lp
Lp
Save water.
drink beer.
drink beer.
Yacksy ::
Vse sheme maš že narisane v samem članku. Seveda bi lahko zamenjal šaltrje z poteciometrom, a raje ti priporočam, da namesto na 12V priklopiš na 5V, ali 7V ali pa pred ventilator vežeš upor, ki ti bo zmanjšal napetost ter s tem obrate ventilatorja. Sam sem tudi naredil stikalno ploščo po tem načrtu in moram reč, da je res kul. Imam pa pet šaltrjev, spodaj pa sveti 5 plavih ledic. Nabavu sem si masivnejše šaltrje, ki so mal dražji(500-600SIT/kos) ampak so kromirani pa kul zgledajo. Ledice pa sem vtaknu v pokromirano ohišje.
-MiS- ::
Yacksy: a mas kaksno slikco, kak to zgleda,...? (v temi in podnevi). Zadeva mora verjetno zgledat prav noro,...
Sam mislim tud neki takzga si narest,... in sicer za 3 vente
Sam mislim tud neki takzga si narest,... in sicer za 3 vente
Dobro no, ne bi ravno pretiraval, samo zgleda pa res prilično kul. Samo se navadiš, pa se čez čas mal naveličaš. Sam še zmeri ni boljšega kakor da nekaj sam narediš.
Slikc pa nimam, ker cela vas ne premore enga digitalca, kaj šele jaz.
Je pa mod res preprost za narest zato bi ga priporočal vsem, ki jim gre na jetra da tulijo dodatni ventiulatorji, medtem ko so na netu. Pa na načrtu je narobe napisan katera je negativna stran diode. Ne vem točno ampak zdi se mi, da je dolga +, vglavnem obratno kakor je tam napisano.
Vso srečo
Slikc pa nimam, ker cela vas ne premore enga digitalca, kaj šele jaz.
Je pa mod res preprost za narest zato bi ga priporočal vsem, ki jim gre na jetra da tulijo dodatni ventiulatorji, medtem ko so na netu. Pa na načrtu je narobe napisan katera je negativna stran diode. Ne vem točno ampak zdi se mi, da je dolga +, vglavnem obratno kakor je tam napisano.
Vso srečo
smilyxx ::
Še eno vprašanje. A se teli šaltarji morjo na vezju nardit al je vse tko samo na žicah?
Lp
Lp
Save water.
drink beer.
drink beer.
Vezava je povsem osnovna (še men je potegnil, pa nisem mel blage veze o štromu) Tam noter ni nobenga sledu o TIV-u. Vse je narejeno z žicami. Dej še enkrat preber člank mal bol natančno pa mal bolj se osredotoč na tisto vezavo ki jo misliš nardit pa boš vidu, de je anjfoh k pasul ;)
msmiha ::
Lahko pa tudi na TIV narediš je bolj komšaktno. Tako bom vrjetno tudi jaz naredu, ker so z žicami sami problemi.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
V bistvu ne vidim nobene potrebe po TIV-u. Kable itak prilotaš direkt na stikalo (za štrom, pa do ventilatorja, to s TIV ne bo šlo, nujno rabš kabl, pa naj bo še tako štorast:)) Ledice pa itak prilotaš na pol stikala na katerega si prilotal polovico žice, ki vodi do ventilatorja ( ju vežeš vzporedno) Nulo pa itak daš isto za ledice in vente. Potrebe po TIV-u res ne vidim, sam če hočeš mal komplicirat...... Začetniki pa ne se takoj ustrašit. Svar je res ajnfoh!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LCD-TERMOMETEROddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4099 (3640) | Voluharr |
» | Spektralni analizator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8071 (6420) | gumby |
» | Homemade fan controler (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11551 (9615) | SodVina |
» | Plexi napajalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4161 (2762) | HroSCeK |
» | Šaltrji (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4179 (3371) | segi |