» »

NOKIA = ANTIRADAR???

NOKIA = ANTIRADAR???

||_^_|| ::

En pajac mi je pred parimi dnevi na Rijeki bluzu o temu, da se da NOKIA telefone nekak preštimat da delujejo tut kot antiradarji oz. radar detektorji.

?????

a je že gdo gdaj kej tazga slišu?

MRB0rYS ::

A to misliš za avto hitrost proti policajem?????
b0rys

MUC ::

Danes policaji merijo većinoma le še z še z laserji, tako da so radar detektorji že mal brezvezni se men zdi :)

MRtwister ::

To je menda res, ko je zraven policaj ti zacne piskat.

OZZY ::

|O;):):D

TESKAn ::

heh, jst bom naš avto naredu radar - nevidn: vs iz ravnih površin, spoliran k špegu, ap še pofarban z barvo, k vpija radarske žarke...hehe, radar se bo absorbiru + odbiu kr'nekam, laser bo pa tut šu v eno smer, sam ne pa nazaj prot kepsom...hehe, to bojo gledal>:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Alec999 ::

Teskan .. avto oblec v kuhinjsko folijo ... to bi mogl zalezt :8)
cene druzga bojo pa copsi&folx sigurn gledal :D

webcreator ::

Hja, kadar se z motorjem furam me radar ne skrbi ...
1. težko dobi kako ravno površino ...
2. ponavad se tok prpelem de itaq slika ne rata >:D
To all the virgins: "Thanks for nothing!"

TESKAn ::

webcreator, ne bit tolk prepričan..da radar dela, je dost že relativno majhma površina, k je postavljena pravokotno na izvor radarskega žarka...to pa na ukrivljenem sprednjem delu motorja ni problem...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Opkow ::

TESKAn

Ka se teb vsa antilaserska, radarska ... zascita.
Policaji itak z laserji v tablce ciljajo k ma najvecjo odbojno sigurnost .. Tablc pa po zakonu ne smes prirejat po svoje (farbanje, preoblikovanje, ...)

Tk da ... :(

Caboose ::

Hja...ne sme se jih modificirat..hm hm.. ne piše pa, da jih ne smeš zvijat>:D
a ne? ne smeš NA TABLICI NIČ DELAT, ne PRED tablico>:D
torej? neko s prozorno snov pred tablice, strukturo unega bombnika (ja tistega grdega černega pa ekastega)
pa so policaji v kur*cu>:D
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

Ash ::

Ja ta zadeva res obstaj na NOKIA telefonih baje je pa tudi dela sam se mi zdi da ne vejo če dela v SLO. P
Ash

Loki ::

Drgac ma tut Audi A8 pri sprednji sipi eno folijo, ki zmede radarske zarke (vir: ful star Avto Magazin).
I left my wallet in El Segundo

Tomi ::

Če vas že moti, da vas ne bi policaji dobili na radar, se da kupiti disrupter, vendar je cena kar visoka ( pred nekaj časa so jih testirali v prilogi Na kolesih, in cene so se gibale cca. 30.000-100.000, kar je preveč.. ).. Policaji pa itaq ne znajo meriti.. Ko so prvič imeli avstrijske laserske radarje, so namerili, da se hiša giblje s hitrostjo r.v 70 km/s..

Kar pa se tiče tablic in ostalih stvari, se me da preveč pomagati, ker laser ima veliko energijo, in del jo bo vsekakor prišel nazaj do senzorja..

Ganja: verjetno misliš F117 ( ki so ga med Natovimi napadi na Jugoslavijo sklatili Srbi, menda kar s Oso.. )
metrodusa.blogspot.com

Loki ::

Sam za info:
dajo se dobit eni laserski motilci, k jih pritrdis cim blizje tablici in ki poetm motijo laserske valove, tako da posljejo sprejemniku nazaz 2 info: ena, da vozis 360 km/h, druga, da vozis 0 km/h, kar zavede merilnik, alpa tako, da oddajajo snop laserskih zarkov (ves cas), ki je mocnejsi od tistega na merilniku in tako preglasijo laser s pistole.
I left my wallet in El Segundo

rooster ::

Enkrat so mojega kolega ustavli, pa se je naredu neumen in spraseval kako deluje laser, pa mu je prijazen policaj vse lepo razlozu, medtem tudi; da ce imas nekoliko obrnjeno tablico proti tlem se laser ne odbije in ne morejo izmerit...:)

Naj kdo proba, da vidimo ce deluje:D

RUSKIE ::

Nokia telefoni lohka delujejo kot radar detektorji sam en problem potreben je poseg v eeprom se prav ga vn uzet oa nazaj not dat!!!
-/1 c0ntr0l th3 5T0RM-

Dax ::

VSI radarji delujejo na principu Dopplerjevega efekta (vzemte srednješolsko fiziko v roke, če kdo ne ve, o čem govorim).

Torej, rabite samo frekvenco, s katero oddaja radar (enkrat se pustiš ujet), pol pa še frekvenčni modulator, bo na enaki frekvenci oddajal signal nazaj. In to je to... če radar dobi nazaj signal z enako frekvenco, bo javil, da stojite :).

Tjulenj ::

dax: tebi pa dopplerjev efekt ni cist jasn anede?

TylerDurden ::

Moja Alfa 33 ma tablco ful dol obrnjeno, sam pol morm pa zmeri zarnice kazat pa prvo pomoc, ko mi zarad radarja ne morjo tezit.

Dax ::

Tjulen... men je dopplerjev efekt popolnoma jasen... zakaj naj mi ne bi bil?

Tjulenj ::

napisal si da se enkrat pustis ujeti... dobis doloceno frekvenco... ampak ce bos naslednjic ti to isto frekvenco oddajal nazaj, bos imel isto funkcijo kot popolnoma ravna stena ki drvi z neko doloceno hitrostjo. hitrost nic bi imel ce bi preracunal kaksna je bila originalna frekvenca (glede na to katero si ujel in kaksno hitrost si imel) in potem glede na trenutno hitrost se dodatno znizal to originalno. ampak problem je da se potem ne sme odbiti nazaj nic razen tvojega signala. mogoce bi bilo bolj uspesno ce bi frekvenco dvignil, da bi policaj dobil rezultat tam nekje okrog zvocne hitrosti :D

Dax ::

Ja... no... res ne bi blo pametno iste frekvence nazaj pošiljat... my mistake... Pač jo zmanjšaš, če seveda predpostavljaš, da boš dirku samo v naseljih in to z hitrostmi, ki ne presegajo recimo 120 na uro. Potem lahko lepo nastaviš zadevo.

Kar se pa odbitega signala tiče... pač bi rabil močnejši oddajnik kot je policijski radar.

Da zaključmo to temo... Dejte vi raje vaše nokie met za telefonirat, za policaje pa kako drugo specializirano napravco :).

Tjulenj ::

ma sej sploh neb biu problem. zvezes s stevcem pa nardis vezje k prilagaja frekvenco... pa tut ce noris 120 po naselju, ustavjo te ze, sam ne morjo ti pa dokazat kolk si vozu, ce jim radar pokaze tam okoli 400 :D

ok pa da ne bo tole zdej slo v napacne vode. fantje na cesti niste sami! znoret se pejte na karting al pa ksn spil odigrt, na cest pa ni load-a al pa restart-a.

Dax ::

Ja, se popolnoma strinjam in tud sam vedno ustavim na prehodu za pešče.

Sam zdej pa a ni to svinjarija... tle v Celju mamo eno tako lepo ravnino, kjer ni okol nobene hiše, cesta široka, ravna, vidi se vsak 1km naprej, okol travnik.... in omejitev 50kmh. In kot za nalašč dvakrat na teden policaji na veliko kasirajo ravno tam.

zetko ::

Men gre najbl na qrac k te kaps ustav pa ti mori če si vozu 52 km/h. Ok ne rečem da prgonš u naselje s 250 na uro sam za tista dva kilometr bi ga pa najraj probu:D

Blue3D ::

Pri omejitvi 80 km/h sem peljal 106 km/h
in me je dobla bela opel vectra pol sem se pa lahko gledal
po njegovem ekranu v avtu stvar ima dober zoom.
Proti tem pa nemoras nic ker ni laser.
aja kazen 10.00 sit

krneki0001 ::

Najlažje je če prešpricate tablico z prozornim lahkom, ki razbije žarke in jih odbija pod vsemi koti razen nazaj ne. Laserski žarek se bo razblinil in policaji ne bodo dobili podatkov koliko si vozil.
Za kamere in slikanje pa je najboljši foto spray - dobi se v Nemčiji (ne vem kje točno, ker mi ga je prinesel kolega in noče povedat kje ga je dobil) naredi ti filter čez tablico in slika je čisto naravna samo tablica je čisto bela brez številk na sliki - sprobano z navadnim fotoaparatom. Pravijo pa da na kamere tudi dela - samo ne vem kako bi reagirali policaji na to da se vozijo za avtom, ki nima številk na tablici(vsaj na ekranu se nebi videle).
Drgač pa vozte po omejitvah pa ne boste mel teh problemov.
Za nokio pa obstaja nek software s katerim lahko spremljaš koliko si oddaljen od oddajnika(namesto operaterja ti izpisuje oddaljenost od oddajnika) - kar pomeni da bi bilo možno da ti pove tudi koliko si oddaljen od radarja in v primeru da si preblizu bi lahko tudi zapiskala.
LP
Nebivedu

krneki0001 ::

Oddaljenost od najbližjega oddajnika sem misli, da ne bo pomote.
LP
Nebivedu

tec ::

Nokia telefoni lohka delujejo kot radar detektorji sam en problem potreben je poseg v eeprom se prav ga vn uzet oa nazaj not dat!!!


Ne zameri, ampak tole se mi zdi smesno. Kaj ima tukaj veze eeprom oz. kaj sprogramiras na njega, da bo to delovalo? Tisti radar detektor je pa popolna neumnost in v nobene primeru ne drzi.

Boeing ::

Brezveze, da karkoli delate proti laserjem... namreč, policaji uporabljajo CO2 laser, ki je neviden oz. ima neviden žarek, ter poseben sistem zaznavanja odboja tega žarka... tehnologija praktično identična tisti, ki jo uporabljajo laserski označevalniki na lovcih.
torej nič... bo treba lepo po omejitvah :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

SkyNet ::

Pošl ga u 3 pm. Če laserček naremi hiši 4km/h, potem to pove vse o njegovi zanesljivosti. Očitno se zemlja vrti s svetlobno hitrostjo...
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

AvAkI ::

Meni je prijatelj rekel, da se da NOKIO naštimat tako, da ti piska, ko je radar oz. nekaj prej.(tako da te opozori).
On je to tudi probal in mu je tudi delalo. Ko sem pa jaz hotel to probat ni bilo nikjer nobenega policaja tako, da še nisem poizkusil.(ko pa nimam vklopljenega GSM-ja so pa policaji povsot):D
Aja to deluje na KOKIA-h:5110 dalje........
Jaz sem to poizkusil na moji 3330.
Aja kako se to naštima?
Tako: MENU>Nastavitve>Nastavitve zaščite>ZAPRTA UPORABNIŠKA SKUPINA Tukaj nastaviš VKLJUČENO nato pa še št. za SLO je št. 113. V ITA pa ti samo spremeni stevilko glede na center (TRIESTE....).
Nevem če je to res vsekakor je za probat. Nastavitve se po izklopu GSM-ja zbrišejo, tako da je treba še enkrat vse naštimat....ko je naštimano pride nek znak na zaslonu in št. 113......

~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~

tec ::

AvAkI: Tisti Close user group se uporablja zato, da se npr. v eni firmi zmenijo z ponudnikom, da jim to omogoci in se potem lahko pogovarjajo med seboj ceneje. Samo pri nas tega ni.
Spodaj imas nekaj linkov na debate o tej temi.
Klik
Klik
Klik

lukaz ::

tko k je napisu AvAkI je blo napisan tut v conektu

g0Run7 ::

da nokia deluje kot opozorilo na pandurje je totalen bullshit. tisti ki pa tega ne veste pa ste ornk deinformirani in malo naivni...

freserovski ::

pomoje tudi vprašanje, če to res dela, je treba probat:\
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radar detektor (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5714459 (2337) A. Smith
»

Radar detektor

Oddelek: Loža
254788 (4165) OttoParts
»

Kako pretentati radarski sistem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
998813 (6642) tx-z
»

Radar

Oddelek: Loža
342556 (2118) RookY
»

Nokia - radar detektor

Oddelek: Loža
181926 (1664) KamikazA

Več podobnih tem