» »

Kako pretentati radarski sistem...

Kako pretentati radarski sistem...

«
1
2

peterg ::

Hey...:))

Nekaj časa nazaj sem nekje zasledil, da je možno pretentati radarski sistem, ki ga uporabljajo možje v modrem:)) . Fora naj bi bila sledeča: Ob registersko tablico avtomobila (kamor pride žarek radarja) namestiš neke posebne diode(seveda z določeno valovno dolžino), ki potem ta žarek razbijejo in tako policist ne dobi nazaj povratnega signala.
Te diode naj bi namestil tik ob tablici(10 zgoraj, 10 spodaj in 2x po 5 pri straneh)

Podatke o valovni dolžini diode bi se že dalo dobiti na netu(le treba bi blo vedeti, katere radarje naši policisti uporabljajo), ne vem pa, katere diode bi moral kupiti??? Vem le to, da so te diode sicer izven vidne svetlobe človeškega očesa.

Mogoče kdo to ve?
thans 5r
  • spremenil: peterg ()

[SkA] ::

A ni pri radarju zadeva taka, da žarek meri razdaljo na celotnem avtu. Se pravi kovini ne pa sam tablici?
Ne vem no, mislim da je to še ena urbana legenda.

peterg ::

Mislim, da ne...Vsaj jaz imam takšne informacije, da policist z radarjem vedno cilja v tablico(ker je iz takšnega materiala, da se žarek dobro odbije), od pločevine je ta odboj dosti slabši...

bobby ::

radar = elektromagnetno valovanje in odboj tega. ti diode nič ne pomagajo
lasarka pištola=svetlobni žarek neke valovne dolžine. laserski žarek se odbije tudi od zaokrivljene pločevine tko da ti tud tle diode bore mal pomagajo.

ps: po omejitvah voz pa bo tvoja denarnica utrpela blagostanje pa še nesreč ne bo tok,zarad takih kot BI LAHKO bil ti.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

ali3n ::

Videl, sprobal - dela - http://www.blinder.dk/
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

asPeteR ::

->Videl, sprobal - dela - http://www.blinder.dk/ć

He, he. A si to kupil?

Menda tele laser jamerje prodajajo tudi v Slo, v Trzinu? Kdo ve?:D
http://blog.stegnar.com

frenk ::

ali3n: dej mal več povej:)

Poldi112 ::

Laser jammerji so prepovedani.

frenk ::

aja8-O...jest sm pa mislu da jih na polciji prodajajo:\

jest10 ::

bobby:
Tudi svetloba je elektromagnetno valovanje:D

ali3n ::

asPeteR - frend ma en starejši model; princip delovanja: ko senzor zazna snop pištole, začne pošiljat nazaj celo salvo signalov - overloada (zmede) pištolo; na pištoli se izpiše le izmerjena razdalja, za hitrost pa pokaže napako. Ne gre pa tega zlorabljat (da bi se celo popoldne fural 150 mimo radarske kontrole).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

rfmw ::

elmg valovanje se odbije nazaj k oddajniku le na površinah, ki so pravokotna glede na vpadnico in niso izgubna ali prozorna za ta frekvenčni spekter. torej največ šans ma policaj, ki stoji na sredi ravne ceste in cilja na tablico :D se mi pa dozdeva, da je radarski policajski avto, v katerem žrejo krofe:P , vedno na takem položaju, da cilja na avte direktno v smeri vožnje, torej da je tablica pravokotna na vpadnico valovanja
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

BigWhale ::

Tudi radar se da motit ampak, vprasanje je ce se splaca. Take naprave so zlo verjetno prepovedane.

Laser se, da teoreticno motit tako kot je opisal ali3n ampak problem je v tem, da mora bit tisti 'povratni' laser pulz kar precej dobro usmerjen, da prleti nazaj v pistolco... :)

asPeteR ::

-Tudi radar se da motit ampak, vprasanje je ce se splaca. Take naprave so zlo verjetno prepovedane.

Je prepovedano.

Skratka takle laser jamer si bom skor sigurno omislil, saj bo bom mel kej mocnejzga kot zdaj ...>:D

PS: Da ne bo kdo dobil predstave o kaksni divji voznji ... Recimo, primer, cesta Lj-Vrhnika, tam lahko gres krepko cez 100 brez tveganja nevarnosti (seveda ne tam kjer so naselja) ... Je te pa hitro dobiji na laser tam ..
http://blog.stegnar.com

Highlag ::

Jest sem tud bral da ledice z določeno valovno dolžino pomagajo. Najboljš delajo menda modre. Če pa nad tablico montiraš še kakšno modro neonko, te pa sploh ne bodo mogli na nišan ujet, ker policijo modra neonka popolnoma zmede. :\

BigWhale ::

> Če pa nad tablico montiraš še kakšno modro
> neonko, te pa sploh ne bodo mogli na nišan ujet,
> ker policijo modra neonka popolnoma zmede.

Ja, najbrz se jim kar roka zacne trest... ;)

||_^_|| ::

Obstajajo atestirane zadevice ki se jih montira v prednji odbijač pod tablico. Vklop iz kabine. Cena je cca. 110ksit, in dejujejo tkole:
Ko zazna radar mu začne pošiljati nazaj žarke v intervalih enega za 0km/h in drugega za 380km/h. To merilnik zmede in imaš cca. 3 sekunde časa da zmanjšaš hitrost preden se spet skulira. To sm slišu od modela k ma to v avtu vgrajeno in pravi da se splača.

teleban ::

Aha me prav zanima kako lahko pri prekoračivi hitrosti recimo za 80-100 >:D zmanjšaš hitrost na dovoljeno. Pomoje bi prej za sabo naredu eno 30 metrsko črto pol bi te pa obrnil in bi zletu direk v policaja z laserjom. :D >:D :D
Pol bi pa plaču še kazn za prehitro vožnjo, nesrečo, uporabo jamerja, bil bi brez izpita... pa še kaj bi se našlo.:D
Cel post je bil samo JOKE. :D
lp, teleban

BigWhale ::

Hm, v teoriji, te zadene radarski val s hitrostjo, ki je malenkost manjsa svetlobni in se z isto hitrostjo odbije nazaj. Tista napravica na tvojem avtu, ki ta signal sprejme mora potem v istem trenutku poslat nek motilni signal nazaj. To je nemogoce. Takrat odbiti signal ze potuje nazaj k izvoru.

Jammerji, taki pravi jammerji delajo tako, da radar konstantno obsipavajo s signali, ki so lahko tud do milijonkrat mocnejsi od signala, ki se vrne nazaj k radarju. Takrat radar ne ve kaj dobi nazaj in kaj je zanj, ter kaj ne.

Ker pa za meritev hitrosti rabis recimo tri pulze recimo, ki so dolgi dve milisekundi (kar je ze precej) vsakega malo random fazno kodiras in ni prakticno nikogar na svetu, ki bi ti lahko motil tvoj radar.

Ce ti ga pa nekdo moti tako da ga preglasi, potem pa tako ali tako ves, da to pocne. :)

Basic EC\(C\)M... :)

Stupid copyright sign...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Highlag ::

BigWhale:
Meritev ne poteka samo 1pS. Če hoče policaj, da mu pokaže hitrost mora avto ciljati nekaj sekund v katerih naprava večkrat pomeri hitrost. S tem je omogočeno, da naprava resnično prikaže pravilno hitrost. Če se vrednosti med posameznimi meritvami zelo razlikujejo radar pokaže napako in meritev je potrebno ponoviti. Točnega podatka o času se zdajle sicer ne spomnim, samo časa je dovolj da se naprava za motenje že zdavnaj lahko prižge.

BigWhale ::

Ja, ampak tak jammer se takoj zazna. Da bi pa naprava za motenje povzrocila, da se radar zmoti, ko pove hitrost, je pa prakticno nemogoce.

frenk ::

BigWhale: pri nas mamo verjetno mal zastarelo robo:D

fRiK0 ::

Al pa ce vozis po predpisih...
Hvala

LP Tadej

frenk ::

friko: a se teb predpisi zdijo logični?:)

swar ::

Naj vam razjasnim glede streljanja v tablice.V tablice se strelja zato ker mu obenem posname tudi vaso registrsko stevilko,drgac pa lahk meri tudi drug del avta kjer se bo zarek odbil...Kot so ze nekateri pisali,pomagajo samo radar jammerji ostale nategancije baje ne.Sam nekje sem slisal da ce te dobijo z radar jammerjem lahk tut brez vozila ostanes-za vedno.Tko da ne mislit da so polcaji neumni in bos ti z jammerjem njemu podtake motil,bo hitro za tabo,ce nc druzga ma pa tvojo tablco pa te doma pocaka >:D

FastWIND ::

Ker vidim, da nekateri predvsem pa tisti ki je temo odprl ne loči nektareh reči, vam podam nekaj merilnikov hitrosti, ki so v uporabi pri slovenski policiji.

- radarji znamke Multanova, tip F5 , F6 in F9 več o tem Multanova

- laserskimi merilniki znamke Riegl, tip LR90/235P Riegl

- video sistem PROVIDA 2000

- pa še morda se kakšen najde, nekaj novih sistemov se preizkuša.

Tukaj najdete P R A V I L N I K o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu.

ferdo ::

FastWIND, a so te že kdaj dobili ko si prekoraču omejitev? in, če so te, kaj si reku? si plaču ali si se skregu?

PS: to vprašanje je lahko tudi za ostale:D soudeležence te teme.

LP

FastWIND ::

Vsi vemo koliko in kje so omejitve. Ko vozim hitreje kot so predpisane omejitve, prevzamem tudi odgovornost v primeru, da me pri tem dobijo. Če je postopek fer, korekten in v skladu z zakonom, se pač sprijaznim s tem, da so me ˝dobili˝. Če ne sledijo pritožbe na postopek.

Spajky ::

Rešitev za ponoči (ponavadi te ofleshajo in slikajo za dokaz odpozadi!): napraviš filter za zelo kratke svetlobne impulze (1/2000 sek) in Foto-ojačevalec s sklopom za "okidanje" Flash-a na fotoaparatu, ki ga imaš fixiranega (kao položenega-vrženega) na zadnji polici. Ko te "oflashajo za sliko" tvoja elektronika posreduje takoj skoraj nazaj blisk s tvojega fotoFlasha in ker je zaslonka/zaklop na njihovem fotoaparatu še leeeep čas odprta potem ko je opalil njihov flesh, bo njihova slika - ČRNA ! :-))) (no proof!) Sploh ne bodo pogruntali za kaj gre, tolk bodo presenečeni, ker bodo mislili, da se je njihov flesh odbil od kakega vzvratnega ogledala ... No, pa ni treba glih iti takoj nekajkrat probat v pol ure mim njih ! Lahk te malo zeza tisti policaj ko te ustavi in ti da poloznico, ma jo NE plačaš! (podpišes na zapisnik z eno kraco!

Jest sem že parkrat razmišljal o tem, glede, da na to, da sem že plačal in se v glavnem vedno po temi furam ko so ceste vglavnem prazne in žive duše nikjer, oni se pa radi skrivajo pred/za naselji in te opalijo za 10Km preveč, ko je kriza v proračunu ... SpajkyWare_Solutions ® :-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ferdo ::

spaykj, kaj pa če ti nekdo zua ritjo vozi z prižganimi lučmi? kako potem ta tvoja elektronika posreduje?:\

Spajky ::

...zato sem pa napisal, da se napravi frekvenčno sito na vhodu za senzorjem; fleš okine tipično okoli 1/10.000 sek dolg blesk če se ne motim (band pass filter za 20KHz pa je, pa spušča samo impulze okoli te frekvence in ga druge luči ne motijo ... :-) /prej se malo experimentira z domačim fotoaparatom in še enim od frenda/ .. :-) .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

robio ::

swar: Naj vam razjasnim glede streljanja v tablice.V tablice se strelja zato ker mu obenem posname tudi vaso registrsko stevilko.....

Kje si pa slišal da te z lasarsko pištolo slika???

AlienGT ::

Meni pa se zdi precej fascinanten in "uporaben" 7.člen, ki pravi:

"Merilniki hitrosti morajo delovati pod naslednjimi pogoji:
1. Referenčni pogoji:– okoliška temperatura 23 °C + / - 2 °C....

Ali to pomeni, da so meritve pozimi in poleti (kar je nenazadnje precejšnji del leta) neveljavne?

AlienGT ::

... khm, in nenazadnje

2. Delovni pogoji:– okoliška temperatura od 0 °C do +50 °C.

No, kakorkoli vsaj pozimi nas ne morejo/ne smejo lovit z radarjem.

JayKay ::

Pištole s katerimi policisti merijo, izmerijo hitrost ~12 krat v sekundi...zanesljiv vir (od policista :) )

Glede prelisičenja... ste slišali za stealth tehnologijo...f 117, b2 ... finta je samo v tem da radarske valove razpršijo v vse smeri in ne nazaj k viru..zato take smešne nazobčane oblike...to je pri radarski valovih. pri laserju pa je to težje... ali neka absorbcijska materija...ali pa ..nekaj že....
Sicer pa tak al tak nima smisla ker te po mestu ali okolici že dobijo...drugače je na autobanu...pa ne pozabite:
Ministrstvo opozarja: HITROST UBIJA !

lp, jayKay

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

Brane2 ::

Kot vem, ti nobeni taki pripomočki ne pomagajo, ker tablice ne smeš z ničemer prekrit (npr polakirat itd)...

O legalnosti antiradar sistemov ne bi vedu kaj določenega reč. Tako na uč se mi zdi, da bi pasivni še lahko bili legalni, aktivni pa ne.

asPeteR ::

->Kot vem, ti nobeni taki pripomočki ne pomagajo, ker tablice ne smeš z ničemer prekrit (npr polakirat itd)...

Jo pa lahko malo nagnes po vodoravni osi ...>:D
http://blog.stegnar.com

Brane2 ::

Tud to ne bi pomagalo. Saj tablica precej razprsi svetlobo in je ne odbije tako kot denimo zrcalo...

Alan Ford ::

Najbol tako ,da voziš po omejitvah.

BigWhale ::

Spaky, pa si preprican, da njihov 'fotoaparat' dela tko, da odpre zaslonko, sprozi flash in potem se nekaj casa drzi odprto zaslonko in jo potem zapre?

PS: Poleg tega, ce jim ti osvetlis film, bo slika hm, bela, ne crna :)

Brane2:
Pasivni protiradarski ukrepi so bolj ali manj znanstvena fantastika, tudi tisto kar uporablja recimo ameriska vojska ni 100%, pa dajo milijarde dolarjev za take stvari... :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

swar ::

Aja receno mi je se da takoj ko podpises kazen ki ti jo napise se strinjas z njimi da si prekrsek naredil,tko da ce je moznost ne podpisat,je lazje potem za pritozit,kako bo pa policist odreagiral pa ne vem...

ali3n ::

Aja receno mi je se da takoj ko podpises kazen ki ti jo napise se strinjas z njimi da si prekrsek naredil,tko da ce je moznost ne podpisat,je lazje potem za pritozit,kako bo pa policist odreagiral pa ne vem...


IMHO nepotrebna "kregarija" in dodatni stroški... pogoltneš tisto kazen, plačaš in sočno zakolneš...

drugač pa - od kod vam ideja, da ciljajo samo registersko tablico -> kako potemtakem izmerjo motorje??:D beri: idealno je, če zadane tablico, ker dobi največ odboja nazaj (manj sipanja signala);
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

darkolord ::

sej je čisto vseeno kam meri 0:)
pa itak če kake jammerje pa to uporabljaš pa če škifi res niso strašno blond se jim hitro lahko začne svitat za kaj gre :D

matias ::

V AvtoMoto reviji so enkrat testiral te zadeve... nobena ni delovala, razen ene, ki so jo tudi prikazali... takšna plexi-like zadeva, ki se natakne po celotni širini tablice - absorbira in razprši laserske žarke, tako da laserski merilec ne dobi povratnega signala - policaj te pa še vedno ustavi, ker vidi, da mu napiše ERROR ... in ko ti to ploščo najde, plačaš ZEEEEELOOOO VELIKOOOO (se ne spomnem točno, vsota je bla ogromna) + ostali ukrepi. :\

ps: ampak kake pa eni ven mečete :D :D
laser naj bi ti posnel še registrske številke? :D :D :D

pps: ja, če si na motorju, te ne sme ciljati v čelado, pa tudi ko je megla, zadeva ne deluje tko, kot je treba (ti pokaže še višjo hitrost, če se signal sploh vrne) :)
He who thinks he knows, knows nothing.
He who knows, says nothing.

ali3n ::

Katere naprave so testiral v Avtomoto ne vem, ker revije ne berem; dam pa roko v ogenj za tist jammer zgoraj; ne bi verjel, če ne bi sam sprobal...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Vikking ::

Glede prelisičenja... ste slišali za stealth tehnologijo...f 117, b2

raztopi sladkor namiži tablice, pa se sladkor nazaj kristalizira, pa maš kristale na tablici, to bo razpršilo žarke... če dežuje ali sneži, ali ste v pralnici, se zaščita samodejno spere...

HyperKiller ::

point streljanj v tablico je boljši odboj, v bistvu odličen, zato ke r je tablica tako narejena kot kresnička od prvošolčka, tri zrcala pravokotno eden na drugega(think 3D) le veeeeliko manjše.

glede motorja kakšne so možnosti da bi motor tako predelal, da se signal nebi imel od česa odbit? blatniki stran, čez vilice oglata zaščita, skratka nič okroglega. možnosti odboja se zelo zmanjšajo, sploh če pomislimo da pištola potrebuje tri potrjene signale.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Brane2 ::

A ni boljse, ce na "kriticnih odsekih" najamete lokalnega kmeta, da v casu meritev prdi z npr. traktorjem gor in dol po tistem odseku ? :D

Mislim, ti antiradarji sploh niso tako poceni...

Spajky ::

@ BigWhale: ja bela (ali negativ črn); in vsak kolk tolik normalen optični aparat ko Flesha dela tako: odpre zaklop, takoj zatem bliskne in traja potem preden zapre zaklop (mehanika!) in mislim, da še lep čas ne bodo šli na digitalca ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

BigWhale ::

HyperKiller, ne sanjaj... ;)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radar detektor (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5714375 (2253) A. Smith

STOP voznikom s prekratko var. raz. - modra LED TABLICA (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
888692 (6569) Mehmed
»

Novi radarji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7512826 (10649) BlueRunner
»

NOKIA = ANTIRADAR???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
363278 (2506) freserovski

Več podobnih tem