» »

Cena poslovne aplikacije

Cena poslovne aplikacije

misel_89 ::

Zdravo,

ve kdo kakšne so približne cene aplikacij, kot so npr. programi v trgovinah (uporabniški vmesnik, baza z izdelki, izdelava/tisk računa...)?

Malajlo ::

200 EUR hočejo v Optimi. Po bifejih pa prodajajo podobno tudi za 100 EUR ali celo manj. Celo brez (obvezenga) vzdrževanja...
Se splača? Najbrž se.

misel_89 ::

Bolj sem imel v mislih, da recimo jaz izdelam enemu privatniku poslovno aplikacijo po njegovih željah, kakšno ceno mu lahko postavim? Verjetno nekaj več kot 200€...

Fizikalko ::

Taka stvar diši po precej, precej večjem strošku. Za kaj več moraš povedati bolj prodrobno...

Gandalfar ::

Ocena casa, pomnozena z 1.5x oz. 2x, po urni postavki (verjetno okoli 30-70 EUR bruto), ce delas na firmo pa bos prisel do cifre, ki jo rabis zaracunat, da si ne delas izgube s projektom.

St235 ::

100 - 200€ so licence za uporabo in so vezane na število blagajn.

Razvoj nove aplikacije je seveda ustrezno dražji. Stvar je v tem, če gre za manjše podjetje/lokal potem boš težko konkurenčen omenjenim ponudbam. Druga zgodba pa je če gre za večji sistem ali kakšne zelo specifične zahteve.

Malajlo ::

Ma ja, se ne splača pisati aplikacij, če so že na voljo in to precej poceni.
Če se lotiš razvoja lastne rešitve, imej v mislih, kak oboš to prodal čimvečjemu krogu strank. Ker neke Glavne knjige in Materialnega poslovanja ti ne bo nihče plačal v vrednosti tvojega časa. Če si faca in to sestaviš v dveh mesecih (optimist, a ne), znese od 10 do 20+k EUR. Za ta denar dobiš pa že marsikaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako prenasati > 1 Gbit/s podatkov preko routerja

Oddelek: Omrežja in internet
426939 (4983) mojca
»

Izdelva mobilne aplikacije !

Oddelek: Programiranje
496590 (4463) Drevesce
»