» »

Koliko naj računam za stran

Koliko naj računam za stran

barakus ::

Pozdravljeni

Se ne ukvarjam redno z web devom in ne poznam cen. Dobil bom vso grafiko za stran (recimo, da bo v photoshopu nareje sample strani), jaz pa bom to razrezal in zgradil layout ter dodal kodo, vsebino in dinamiko, po željah stranke.

Ne gre za zelo obsežno stvar, predvsem predstavitev aktivnosti podjetja.

Koliko naj za to računam? Kakšne kriterije naj si sploh postavim pri določanju cene? Lahko pa mi tudi poveste, koliko naj bi bila normalna urna postavka za tako delo.

Lahko mi poveste tudi okvirno od - do znesek, toliko, da vem kaj naj povem stranki.

LP

DiTi ::

Če si študent in ti to predstavlja kot nek dodaten zaslužek in celo podjetje poznaš naredi za kakih 200-300EUR. Če ne potem 500+.

Drugače pa če veš približno fond ur lahko pomnožiš z 10EUR, ter nato malo spustiš/prilagodiš.

Je pa vedno tako da je cena tolikšna da je optimalna za tebe in za naročnika, oz. toliko koliko je naročnik pripravljen plačat (na ta stavek se kar veselo vsi hejteri obesite)

barakus ::

Še kakšno mnenje?

bigbada ::

Manj kot 500EUR vsekakor ne. Bolš, da daš ceno malce več in potem spustiš malce in so vsi veseli ;)

MrBrdo ::

Ne vem no meni se zdi cena 500 EUR malo pretirana za predstavitveno stran z že narejenim designom in če ne gre res za nekega profesionalca... Če boš rabil za zadevo recimo 10 ur potem ok 300 EUR bi še rekel, kaj več pa se mi zdi malo pretirano... Recimo če obračunaš kot 100 EUR razrez in 200 EUR izdelava strani to bi se meni zdelo še nekako ok. Nisi pa omenil koliko dinamike je tu, jaz sem predpostavil da malo. Sicer pa ja urna postavka naj bi bila okoli 10 EUR za študente (tisto 6 EUR na študentu ne vem kdo dela za tak denar), samo če boš računal po urah boš verjetno manj dobil kot pa če neko fiksno ceno "uganeš". Če prvič tako delaš nebo nič hudega če se boš zmotil pri oceni (npr. da boš premalo računal), pač boš za drugič vedel...
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

barakus ::

Sem se zmenil za 300eur za postavit za to kar smo se pogovarjali s tem, da v primeru, da bodo imeli še kakšne posebne želje naknadno, za kakšno posebno dinamiko ali če bom moral vnašati veliko dodatne vsebine, da bom dodatno kasiral. Mislim, da sem se v redu zmenil. Bi pa verjetno dobil 500eur, če bi prašal, a po toči zvonit je prepozno... Mislim, da sem se v redu zmenil in fer.

Dodatno vprašanje: Koliko se kaj kasira hosting take strani? Koliko je fer kasirat za postavitev google apps (7 računov)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: barakus ()

technolog ::

Jao, to pesmico smo že 1000x obdelali.

Računaj toliko kot so ti pripravljeni plačat. Na to kok so ti pripravljeni plačat lahko vpliva tud kvaliteta dela in reference.

Če pa tko sprašuješ za prek študenta, potem je 6EUR-8EUR nek normativ, za projekte v lastni režiji pa imaš seveda ponavadi več.

p.s.: 300EUR je za neprofesionalca zelo lepa vsota...

Zgodovina sprememb…

bigbada ::

300EUR ni nič. Glede na to, da če si neprofesionalec in rabiš malo dlje časa, da narediš, je to slabo plačilo.

DiTi ::

Če nisi profesionalec je primerna cena 0EUR. Nikoga ne zanima kako dolgo si ti to delal, nekdo bo naredil v enem popoldnevu drugi pa v 1 mescu, rezultat pa bo isti. Kot naročnika me boli koliko si ti porabil časa ampak koliko je stvar vredna.

St235 ::

koliko časa siti porabil je tvoja stran, plača se projekt. 300EURje soliden znesek. Če je bil to tvoj prvi projekt in si porabil tolk več časa, je urna postavka pa čnižja. so pa izkušnje.

Google aps in podobno pa je odvisno od podjetja. Če so zadovoljni z stranjo jim računaj še kakkih 200-300EURza google apps. Hosting strani je pa tam od 10EUR naprej, če imaš slo hosting oziroma 5$ naprej če imaš v tujini. ČE je vse v tvoji režiji in ne gre za nekomočno obiskano/obsežno stran potem uredi hosting nekje zunaj in računa 10-15EUR na mesec. V letu dni se nekaj nabere. Lahko pa tudi postaviš 40-50EUR mesečno za vzdrževanje, ki vključuje hosting, popravljanje strani, backup, google apps...

bigbada ::

DiTi je izjavil:

Če nisi profesionalec je primerna cena 0EUR. Nikoga ne zanima kako dolgo si ti to delal, nekdo bo naredil v enem popoldnevu drugi pa v 1 mescu, rezultat pa bo isti. Kot naročnika me boli koliko si ti porabil časa ampak koliko je stvar vredna.

Zato pa se vedno računa na št. ur in je to to :) Za 300€ pač ne bi delal. Če pa hočejo drugi pa tud prav. Raje grem kelnarit pa dobim več denarja za manj napora.

bluefish ::

Po tvoje torej lahko popoln začetnik postavi enako urno postavko kot profesionalec in nto zadevo paca skupaj desetkrat dlje. Good luck with that.

bigbada ::

Tega nisem nikoli rekel. Če znaš samo brati skozi moje vrstice in insuirati fore v stilu good luck with that, potem pač ne razumeš, kaj sem hotel povedati. Konec koncev pa vsakemu svoje, če vam tak paše zakaj pa ne ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bigbada ()

DiTi ::

Tu se ne gre toliko za to kaj komu paše ampak kako dejansko je. Nekako predvidevam da še nisi delal nič v realnem življenju na tem tako da kot praviš je res mogoče kelnarija najboljša izbira zate.

bigbada ::

DiTi, spet nekaj na pamet predvidevaš. Pa kdo si ti, da veš kaj sem jaz delal in kaj nisem? Izpadeš kot nek otrok, ki so mu vzeli igračko. Zdaj pa še samo lobotomijo uvedi. Delal sem ze nekaj spletnih strani, sicer ne sam v celoti ampak sem pomagal pri raznih izrezih iz photoshopa pa html css in sem dobil več kot je zgoraj navedeno, tako, da ne nekaj na pamet. Dobiš točno tolko, koker se znaš pogajat in če iščeš prave ljudi.

hurr durr DiTi in ja dejansko vam paše, če delate za tako ceno. Dejansko pa ni tako, če se malo znajdeš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bigbada ()

DiTi ::

Predvideva se po navadi na pamet ja. Sicer si pa sam podal referenco na kelnarijo. Toliko o tem.

Pa če smo že pri tem, od kje pa tebi za koliko sem jaz pripravljen delati? Poglej drugi post pa kaj sem napisal, nikjer nisem omenjal da je 300EUR ne vem kaki dober izkupiček. Ampak če je dečko to naredil bolj iz veselja kot pa oz zaslužka pa je 300EUR OK cena. Pa ko boš naredil kak celoten projekt sam se oglasi kako je šlo, če so ti dali za naredit enostavno stran in si jim pribil 1500EUR. Če ti uspe, pa se ti samo klanjam in posipam s pepelom, ampak močno dvomim.

Se pa strinjam da dobiš točno toliko koliko se znaš pogajat, ampak naročnika res nikoli ne zanima koliko imaš ti urno postavko ter koliko ur si vložil v delo. Konkurence je več kot dovolj, da bo odkorakal cenejšemu. Pa tudi roki so vedno takšni, da pač ne moreš se še prvi 2 tedna nekaj učit, po navadi želijo v 2 tednih kompletno stran in predajo že včeraj.

In še mogoče za zaključek, sam se ne smatram kot profesionalec ker (še) zaenkrat nisem, ampak imam že nekaj izkušenj kako je na stvari, kako se dela z strankami, kaj stranke želijo in kaj so stranke pripravljene plačati. Če pa te zanima kaj točno vem in ne vem pa me kontaktiraj na ZS.

bigbada ::

Ja, vse lepo in prav, se strinjam. Vedno se najdejo cenejši, to je res. Ampak ravno to je problem dandanes, ko ti že kak človek naredi spletno stran za gajbo pira in potem smo tu. Da ne govorim o tem, da so plače za programerje mizerne in čistilke zaslužijo več. Zakaj so mizerne? Ker folk se sam spušča tako nizko. Če ne bi hotel noben delati za tolko, bi tudi plačali več.

Mislim glej, če logično pomisliš.. Se ti ne zdi, da si nek programer, pa ne rabi bit profesionalec. Pač povprečen. Da si ne zaluži več kot ena čistilka al pa natakar? Nevem no. Meni se zdi to sramotno do inženirjev, in da sploh ljudje delajo tako pocen.

Nisem rekel, da sem dobil 1500EUR :> hehe (to so sanje:P) Dobil sem slabi 500EUR pa sem delal neke logote v photoshopu pa malce html in css. Pa delo res ni trajalo niti 1 mesec, pa niti ni bilo zahtevno, pa še sam nisem delal ampak nas je bilo več skupaj.

DiTi ::

Končno prihajava na isto vejo :)

To da na vsakem vogalu najdeš srednješolca kateri dela spletne strani je problem že dolgo in stalno večji bo. Ampak kot naročnik in strnka hitro prideš do spoznanja da kvaliteta stane. Takšni pa potem resnim podjetjem ne vzamejo posla in ne nižajo cen pa če tudi imajo najstniki gajbo za normativ. Tako da če se vrneva na začetno vprašanje, teh 300EUR je za nekoga takega solidna cena, je pa en velik problem ta, da ne vemo koliko je porabil za to časa (če 1 teden je to več kot solidni znesek) ter kakšen je dejansko rezultat.

Da so pa plače pri nas nesramno nizke pa sem se že sprijaznil in vedno bolj razmišljam da grem v tujino.

technolog ::

Eh, čim si intelektualec in ne code monkey se nimaš kaj bat.

Jaz delam samo spletne aplikacije in strani z veliko featureji, ki jih je treba sporogramirat. Take stvari, za katere sm ziher, da jih nek srednješolec nebi znal narediti ali pa bi jih delal vsaj 10x več časa.

Za navadne spletne strani pa se stinjam da je stvar fucked-up, ker konukrira še joomla (in code monkey-i ki jo zlorabljajo).

technolog ::

A je kdo, ki se strinja z zgoraj napisanim ter tem, da bo za sposobne programerje (take ki znajo mislit s svojo glavo) zmeraj delo?

DiTi ::

Delo bo, ampak vprašanje če takš,o s katerim bo dotična oseba tudi zadovoljna. Jaz si enostavno ne predstavljam da bi delal v kolektivu s katerim se nebi razumel ali na nekem področju, katero me niti približno ne bi zanimalo.

Pa če še pogledaš malo tako, programerji načeloma sploh ne mislijo, možgani razvoja so razvijalci, arhitekti ter projektni vodji. Programerji samo delajo tisto kaj rečejo nadrejeni. Vsaj nam zatrjujejo da je tako :)

bigbada ::

Se strinjam. Ampak če si neki inženir rač. še ne pomen, da boš vso življenje programiral. Mogoče od začetka, kasneje pa boš lahko postal kaki projektni vodja ali pa kaj podobnoge.

DC- ::

Poračunaj si s temle kalkulatorjem urno postavko pa potem oceni.

lexios ::

technolog je izjavil:

Eh, čim si intelektualec in ne code monkey se nimaš kaj bat.

Jaz delam samo spletne aplikacije in strani z veliko featureji, ki jih je treba sporogramirat. Take stvari, za katere sm ziher, da jih nek srednješolec nebi znal narediti ali pa bi jih delal vsaj 10x več časa.

Za navadne spletne strani pa se stinjam da je stvar fucked-up, ker konukrira še joomla (in code monkey-i ki jo zlorabljajo).


In konkurenca gre vam intelektualcem v nos? Ne me jebat no!:))

Kje je problem? Profijem zmanjkuje projektov z veliko featureji in spletnimi aplikacijami, ki jih nek srednješolec nebi znal naredit, pa vas/jih podzavestno moti, da vam/jim nekdo, ki nima pojma, za par 100 eurov odžira delo (in plačilo 1k+ eurov)?;((

Podobne probleme imajo najbrž slo trgovci! :)) Dejmo prepovedat še Hofer, Lidl pa nukat Kitajce! 8-)

technolog ::

Ne, kdo je rekel, da mi gre konkurenca v nos? Sploh ne :)

Mene ne moti miljon Joomlarjev, al pa tri miljone n00bksih srednješolcev, pa tud če delajo za 1EUR na uro, ker vem, da ne bodo sposobni prevzeti kompleksnejšega projekta.

lexios ::

So why is it "za navadne spletne strani je stvar fucked-up"?;)
...začel si najbrž podobno?


To da na vsakem vogalu najdeš srednješolca kateri dela spletne strani je problem že dolgo in stalno večji bo. Ampak kot naročnik in strnka hitro prideš do spoznanja da kvaliteta stane.


Kvaliteta stane, še vedno pa o tem ali high-end kvaliteto potrebuje oz. kaj točno se mu še splača odloča naročnik - torej trg!

technolog ::

Ne, nisem začel podobno. Začel sem pascal v 6 razredu osnovne šole, potem Delphi, nato C++, šele potem PHP in Mysql, kasneje še nekaj ostalih jezikov. Delal sem netrivialne aplikacije že skoraj od začetka.

Zgodovina sprememb…

DiTi ::

lexios je izjavil:

So why is it "za navadne spletne strani je stvar fucked-up"?;)
...začel si najbrž podobno?


To da na vsakem vogalu najdeš srednješolca kateri dela spletne strani je problem že dolgo in stalno večji bo. Ampak kot naročnik in strnka hitro prideš do spoznanja da kvaliteta stane.


Kvaliteta stane, še vedno pa o tem ali high-end kvaliteto potrebuje oz. kaj točno se mu še splača odloča naročnik - torej trg!


ni samo to da imaš spletno stran vrednost, neko vrednost da tudi to kdo ti je dejansko delal spletno stran, če za tem stoji firma z dobrim imenom se tudi za enostavne stvari plača več. Isto kot daš za Audija več ker je firma, pa Apple itd.

technolog ::

Ni nujno da je podjetje tisto, ki nudi dobro podporo in garancijo na zadovoljstvo.

Jaz izdelujem vse projekte sam, vedno nudim vsaj eno leto tehnične podpore (večinoma je niti ne rabijo, ker se stvari ne kvarijo).

Kar hočem rečt je to, da je enako dobro, če za projektom stoji nek posameznik z dobrim imenom, ne nujno firma.

DiTi ::

no saj to je bilo mišljeno tako. da smo si na jasnem..v mislih sem imel bolj "firma" kot ime in ne dejansko podjetje.

lexios ::

DiTi je izjavil:

no saj to je bilo mišljeno tako. da smo si na jasnem..v mislih sem imel bolj "firma" kot ime in ne dejansko podjetje.


No, sj. In kdor želi Apple (in misli/ve, da se mu Apple splača) bo vzel Appla, kdo drug pa... In tole je tudi tako mišljeno:

Kvaliteta stane, še vedno pa o tem ali high-end kvaliteto potrebuje oz. kaj točno se mu še splača odloča naročnik - torej trg!

smash ::

DiTi je izjavil:

Končno prihajava na isto vejo :)

To da na vsakem vogalu najdeš srednješolca kateri dela spletne strani je problem že dolgo in stalno večji bo. Ampak kot naročnik in strnka hitro prideš do spoznanja da kvaliteta stane. Takšni pa potem resnim podjetjem ne vzamejo posla in ne nižajo cen pa če tudi imajo najstniki gajbo za normativ. Tako da če se vrneva na začetno vprašanje, teh 300EUR je za nekoga takega solidna cena, je pa en velik problem ta, da ne vemo koliko je porabil za to časa (če 1 teden je to več kot solidni znesek) ter kakšen je dejansko rezultat.

Da so pa plače pri nas nesramno nizke pa sem se že sprijaznil in vedno bolj razmišljam da grem v tujino.


ti bi šel v tujino zaradi denarja?

DiTi ::

ter možnosti za sodelovanje na večjih projektih in nasploh željo it v tujino :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
508846 (6138) TheBlueOne
»

Ocena strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6315522 (12974) technolog
»

Koliko zaračunati?

Oddelek: Izdelava spletišč
201815 (1033) DiTi
»

Koliko bi računali?

Oddelek: Izdelava spletišč
384063 (3185) DiTi
»

Izdelava Flash strani, koliko bi racunali?

Oddelek: Izdelava spletišč
262808 (2132) #000000

Več podobnih tem