» »

Spet nakup fotoaparata -Canon

Spet nakup fotoaparata -Canon

Marija0 ::

Sem upokojenka,katero zanima fotografija in računalništvo.Imam dva cenovno ugodnejša fotoaparata Canon powershotA590 IS 8.0 MB in mali Nikon coolpix S2550 12.0 MB za v žep.
Moje sanje je boljši fotoaparat z dobrim zoomom vsaj 15x za čiste zomirane fotografije v naravi ali v kaki dvorani, in dobrimi makroposnetki (vrtnarim in dosti fotografiram rože in mali živelj na vrtu)
Po možnosti nekaj ročnih nastavitev, vendar bi naj bil to samo en sposobnejši objektiv. Zelo lepe celo odlične makro in navadne fotografije nastanejo z canon Powershotom-vendar nima dosti zooma.
Z Nikonom pa nisem zadovoljna. Fotografije je največkrat potrebno obdelati z računalnikom (ostriti in barvno uskladiti).Barve niso naravne,posebej pregled na ekranu.
Sicer ne razumem razlike med POWERSHOT IN COOLPIX oznako. Cenovno sta bila ista 160-200 Evrov lani oz predlani.
Torej prosim nasvet za nov Canon fotoaparat z enim objektivom,dobrim zoomom in bližnjimi posnetki.Cena je lahko okrog 400 ali kak evro več.
Prebiram vaše nasvete in verjamem,da mi boste dobro svetovali. Hvala
Marija
PS :dve fotografiji sta dodani posebej
Marija
  • spremenilo: Marija0 ()

Marija0 ::

 fotografija s canon powershot A590 IS

fotografija s canon powershot A590 IS

 nakup fotoaparata- makro canon powershot A590IS

nakup fotoaparata- makro canon powershot A590IS


Dodala sem dve fotografiji
PS: upam ,da stvar deluje
Marija

Marija0 ::

 pa še Canon

pa še Canon

Marija0 ::

 null

null

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Marija0 ::

Cenovno bi lahko še nekaj dodala,ker ta je bolj podoben mojemu. Mogoče malo večjega . Ali je nakup v Avstriji mogoče bolši?

bluefish ::

Ja, v nekaterih nemških ter avstrijskih trgovinah imajo nižje cene, tudi ob upoštevanju poštnine. Garancija je v mnogih primerih evropska.

Duhec ::

Torej kompaktni fotoaparat, ki je zmogljivejši po zoomu od obstoječih in ki zmore ostriti na manj cm kot obstoječa dva (5cm Canon in 8 cm Nikon), ter ceno do 400€; sta to:
Canon SX500IS, 30x zoom, 0 cm makro
http://www.canon.si/For_Home/Product_Fi...
Cena, cca. : cca. 300€
http://www.fotospecialisti.si/5514,en_c...

ali

Nikon Coolpix P510, 42x zoom, 1 cm makro
http://www.nikon.si/sl_SI/product/digit...
Cena, cca.: 333€:
http://www.fotospecialisti.si/2019,en_n...


Pri obstoječemu Nikonu Coolpix S2550 poglej v nastavitve, če se da kje izbrati barve na VIVID.

Pri max. zoomu ne pričakuj ne vem kakšne fotke, niti po ostrini niti po kvaliteti, barvi itd.

Prejšnji model Nikona Coolpix P500 (manjši zoom 36x, nima gps in hdr...) , ki ga imam zgolj za rezervo, bi se dalo tudi posoditi za kak dan, na relaciji Šk.Loka, Medvode.

Marija0 ::

Hvala, duhec.
Svoj nikon sem že davno preklopila na vivid colour in najboljšo kvaliteto slike, pa nisem zadovoljna. Vedno znova delam enake posnetke z enake pozicije in potem primerjam obe fotografiji, pa vedno zmaga canon. Sicer imam nekaj dobrih posnetkov z dopusta z nikonom. Predvsem v idealnih razmerah zunanje fotke. Uporabljam tudi pripravljene scene, pa ni ta pravo.
Ta canon sem že pogledala pa se bojim kupiti zunaj zaradi garancije. Se bom zanimala v avstriji.
Verjetno z eosom nebi šlo s samo enim objektivom.
Sicer mi je zelo všeč.
No, hvala še enkrat
hvala, da mi ponudiš posojo-lepo vendar sem s pomurskega konca.
Marija

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: bluefish ()

Korencek ::

Canon ma celo vrsto aparatov ki to zmore.
V igri je še SX40IS.. zelo podobnem SX500, vendar je 40 bolj "podobna" zrcalcem, ima recimo tudi adaptor za flash. Stane pa isto 300€ in ima boljši senzor, priporočam bolj kot 500IS.
Adaptor za flash ti pride prav tudi za macro fotografijo : posebni macro flash. macro flash ali pa nastavki/adaptorji za flash ti osvetlijo rožco iz vseh strani in tako ni motečih senc.

Vendar odkrito povedano mene te serije ne ganejo, ker ima senzor velikost celega pol kvadratnega centimetra. Sam imam doma SX 20 IS, pa se fotke ne morejo priperjati z mojo predpotopno 350D.
Canon 1100D se dobi že za http://www.fotospecialisti.si/en_canon-... 360€ z objektivom(ki ga lahko tudi prodaš). Objektiv, ki pokriva 18-200mm z macro funkcijo (Tamron) pa dobiš rabljen že za 130€. Sicer ta macro ni iz 5ih ali pa 0cm,.. ampak iz 45cm, ampak je zaradi tega fotografija samo še lepša.
Tako da se za ta denar da dobiti DSLR set.

moje mnenje
Smisel smisla je v nesmislu

snezak ::

Če vas res zanima fotografija, se raje ne ubadat s kompaktnimi fotoaparati. Za že okoli 400€ dobite na bolhi rabljen Nikon d300 ali Canon 50d, ki spadata med napredne amaterske DSLR fotoaparate (so pa naprodaj tudi cenejši DSLR modeli). Potem pa lahko glede na vaše želje preizkušate različne objektive, si kakšnega sposodite in se odločite kateri bi bil za vaše potrebe... (npr. Canon 70-200 f4 je zelo dober objektiv z zoom-om). V vsakem primeru je za dobre rezutate slike potrebno urejati na računalniku. Upam, da je to kaj v pomoč, mogoče je preveč za zahteve, ampak tako nekako si jaz predstavljam ugoden začetek za nekoga, ki se želi poglobiti v foto svet.

itak37 ::

Mislim da bi zate najbolj ustrezal kak fotoaparat iz "superzoom" ali "bridge" razreda. To so po obliki in tezi(pol kg) ter funkcionalnosti podobni DSLR aparatom, vendar s fiksnim objektivom.

Tukaj sta dva linka s primerjavama najboljsih fotaparatov iz tega razreda.
http://www.2cameraguys.com/best-superzo...
http://www.whatdigitalcamera.com/equipm...

Osebno bi ti priporocil Panasonic FZ200.
http://www.dpreview.com/reviews/panason...

Tadys ::

Pozdravljeni zanimam se za nakup digitalnega fotoaparata ki ima specifikacije hd snemanje in fotografiranje več optičnega zooma cena nekje do 200EUR,kupujem pa ga namreč predvsem zato da bom lahko snemal hd videje z prireditev ter posnel fotografijo v hd tehniki. Doma sedaj imam namreč že kr nekaj let star fotoaparat canon PowerShot A590 IS.Zanima me če bi mi lahko kdo karkoli predlagal model ki so popularni kakšen Canon,Nikon mogoče tudi kakšen Sony.Zelo bom vesel vaših odgovorov sajse bom lahko potem lažje odločil za nakup digitalnega fotoaparata.

skyline ::

Canon S110, 199 eur v Fotoformatu.

Tadys ::

Hvala lepa za odgovor.Rad bi vprašal kaj kej menite o nakupu enega izmed teh 3 fotoaparatov seveda kupujem kompaktni fotoaparat in me me predvsem zanima mnenje glde teh treh fotoaparatov, http://www.canon.si/For_Home/Product_Fi... , http://www.canon.si/For_Home/Product_Fi... in še tretji ki pa je drugi porizvajalec http://www.nikon.si/sl_SI/product/digit... pa še kdo ve za kaj podobnega pa bom tudi vesel odgovora.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8727018 (18626) bela120
»

Kateri fotoaparat med 200€-250€

Oddelek: Pomoč in nasveti
81096 (993) Matek
»

Fotoaparat za 300 do 400 evrov

Oddelek: Zvok in slika
203377 (2736) tomko0300
»

Nakup fotoaparata za očeta

Oddelek: Zvok in slika
161959 (1644) Okapi

Več podobnih tem