» »

ecs k7s5a mb -> problem

ecs k7s5a mb -> problem

ax3K ::

imam problem s tole matično (ver. 1.0), ker mi noče prepoznat AGPja (GF4 4400 je sicer na AGP slotu, ampak simulira PCI). Ko instaliram SiSev popravek mi sicer WinFox napiše da sedaj grafična dela s 4x agp, ampak mi zajebavaljo winsi (barvnje zaslona, črke spreminjajo barvo, ikone spreminjajo barvo, vse spreminja barvo :( ) in še špili me ne delajo več. Videl sem da je pajo imel o tem članek na slo-techu in da je dal sisov 1.07 agp popravek. A kdo ve kje bi se ga dalo dobiti, ker jaz imam 1.12, pa ne dela.

help

TheJack ::

Ja kaj pa prej? Kdaj si kupil plato? Si imel prej kakšno drugo grafično notri, ali je tale prva? Si preizkušal z drugimi grafičnimi, skratka? Katere firme je grafična?

Če se je problem pojavil ob nakupu grafične kartice (sklepam, da je kupljena kasneje kot plata...), je najverjetneje problem v grafični. Če se problem pojavlja tudi z drugimi grafičnimi, je problem (najverjetneje) v plati.

Dejstvo je, da bi moralo vse normalno delati tudi brez AGP patcha. Vsaj meni dela tudi brez. Naložene sem imel takorekoč že vse patche, in ni opazne razlike med njimi. Malce še preglej bios, čeprav osebno mislim, da ni v tem problem.

Moj nasvet: Nekje si sposodi kakšno AGP grafično kartico in preizkusi, kako stvar deluje z njo. Če bo vse v redu, nesi nazaj grafično. Če bo problem ostal, pa plato.

ax3K ::

imam leadtek a250 gf4 4400 (nenavit) .
rač. sem kupil v celoti.

V biosu je vse ok.

TheJack ::

Če si računalnik kupil v celoti, pol pa ni problema sploh. Poka v škatlo in nazaj v trgovino. Naj se oni ubadajo s tem. Navsezadnje so plačani za to.

Tr0n ::

Najnovejsi bios, najnovejsi AGP gonilniki (1.12 so ok), najnovejsi gonilniki za graficno (detonator), najnovejsi directx, v BIOSu enablas 4x mode, izklopis ACPI, na novo winse. Ce ni kaj narobe s samo plato oz. je tezava kje drugje, mora delat.

ax3K ::

ACPI? kaj je to?

Tr0n ::

Advanced Configuration and Power Interface. Aja, pa problemi ki si jih opisal nastopijo pri Elite platah veliko krat zaradi presibkega napajalnika. Pomemben je predvsem TCO (total combined output), +5 in +3.3 traila. Za vec infomacij si preberi ta PSU FAQ.

Za vse ostala Elite vprasanja @ OCworkbench & Elite Guide.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obešanje računala

Oddelek: Pomoč in nasveti
6738 (670) boštjan
»

Škart Inno GF 4 Ti 4200?

Oddelek: Strojna oprema
432374 (1318) LeQuack
»

Benchmarks -=- UT2K3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
553751 (2878) Boky
»

NFS 6 & RADEON9700pro

Oddelek: Igre
341798 (1228) mich
»

GF4 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
191178 (879) BroTheR

Več podobnih tem