Forum » Pomoč in nasveti » "štekanje" računalnika
"štekanje" računalnika
toma168 ::
Pozdravljeni!
No jaz imam en problem in sicer ko grem v igro, mi po določenem času čisto zmrzne računalnik, na ekranu pa se pojavi zelenkasta barva. Zdaj odvisno včasih zdrži do 1 ure nazadnje pa mi je zmrznu že po 15 minutah. Zasledil sem tudi čuden zvok grafične oz. piskanje ko vstopim v igro, ali pa jo obremenim recimo s 3dmarkom. Tukaj ljudje pišejo, da je to normalno http://hardforum.com/showthread.php?t=1... ampak nisem prepričan, ker jo imam že eno leto in pol in prvič to slišim. Bil sem tudi pol leta brez procesorja, ker mi je crknil no pred sem igral vse igre na 1680x1024 ter vse na high, npr. Just cause 2 je bila kar zahtevna pa je delala brez težav, zdej mi pa štekne ko igram aoe3. Ker so se problemi začeli pojavljati zdaj, ko so mi poslali nov procesor razmišljam, da mi mogoče ta dela težave.
Konfiguracija:
Asus P5Q-PRO
Intel core2duo E8400
Nvidia Asus GTX 260
Corsair 6400C4DHX 4GB
Po moje je nekaj narobe z grafično ali pa se mi pregreva procesor, no prosil bi, da mi pomagate kaj bi lahko bilo res narobe.
Sem dodal tudi screene, z temperaturami v igri za lažjo diagnozo :P
Hvala že vnaprej :)
No jaz imam en problem in sicer ko grem v igro, mi po določenem času čisto zmrzne računalnik, na ekranu pa se pojavi zelenkasta barva. Zdaj odvisno včasih zdrži do 1 ure nazadnje pa mi je zmrznu že po 15 minutah. Zasledil sem tudi čuden zvok grafične oz. piskanje ko vstopim v igro, ali pa jo obremenim recimo s 3dmarkom. Tukaj ljudje pišejo, da je to normalno http://hardforum.com/showthread.php?t=1... ampak nisem prepričan, ker jo imam že eno leto in pol in prvič to slišim. Bil sem tudi pol leta brez procesorja, ker mi je crknil no pred sem igral vse igre na 1680x1024 ter vse na high, npr. Just cause 2 je bila kar zahtevna pa je delala brez težav, zdej mi pa štekne ko igram aoe3. Ker so se problemi začeli pojavljati zdaj, ko so mi poslali nov procesor razmišljam, da mi mogoče ta dela težave.
Konfiguracija:
Asus P5Q-PRO
Intel core2duo E8400
Nvidia Asus GTX 260
Corsair 6400C4DHX 4GB
Po moje je nekaj narobe z grafično ali pa se mi pregreva procesor, no prosil bi, da mi pomagate kaj bi lahko bilo res narobe.
Sem dodal tudi screene, z temperaturami v igri za lažjo diagnozo :P
Hvala že vnaprej :)
blackbfm ::
Odpret, očistit prah, na novo namestit procesorski hladilnik. S tem boš izključil pregrevanje, če ne bo pomagalo je pa verjetno grafa fuč.
Imam komaj 1 teden nov procesor noter, pred tem je bilo vse ščiščeno. Tako, da ne vem verjetno je res nekaj z grafično narobe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toma168 ()
Siddh ::
grafično odvij, in nato po možnosti tudi flashaj z nižjimi frekevncami, bi moralo delovati, prvo kot prvo pa očisti vso ohišje in stvari v kompu
Kak to misliš odvij? Pa tole flashanje tudi ne razumem najbolje.. =/ Sej če je kakšna čist običajna napaka bi sam uredil, drugače je pa še v garanciji, pa naj porihtajo. Moti me samo, ker nisem 100% prepričan če je grafična krivec.
blackbfm ::
Ne seri s flashanjem. Stvar mora delat na tovarniških frekvencah. Potem pa si sposodi od kakšnega kolega grafično pa stestiraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Mal bom moral počakat, da dobim kako grafično za stestirat. A je mogoče kakšen program, ki bi povedu če grafična deluje brezhibno?
Pariah ::
PassMark Performance Test
Stestiraj in primerjaj rezultate tvoje grafe z drugimi.
Stestiraj in primerjaj rezultate tvoje grafe z drugimi.
|P8Z77-V PRO|,|i5 2500K|,|ASUS GTX780 DirectCUIIOC|,|2x4GB Corsair LP|,|H100|,
|Samsung 840/WD1002FAEX|,|Corsair TX850W|,|Fractal Design Arc|,|Win7 U 64bit|
|Samsung 840/WD1002FAEX|,|Corsair TX850W|,|Fractal Design Arc|,|Win7 U 64bit|
particle ::
Proc mi zgleda kar vroč... Glede na to, da je montiran pred 1 tednom, kdo je to montiral? In ali je sploh uporabil termalno pasto?
Sem pozabil povedat, da sn uredil procesor. Premal paste sem dal pa se ni dobr razlila... Sem zdaj lepo razmazu pa procesor ne doseže čez 65 stopinj
Je pa čedali slabš, zdaj mi že po 5ih minutah age of empires 3 začne zelene lise delat pol pa štekne totalno.. mater! Najbolje grafično na servis naj pogledajo pa je to to?
Je pa čedali slabš, zdaj mi že po 5ih minutah age of empires 3 začne zelene lise delat pol pa štekne totalno.. mater! Najbolje grafično na servis naj pogledajo pa je to to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toma168 ()
DeeCoy ::
Verjetno je šla grafa, daj jo v pečico, če ima pa garancijo, pa jo pošlji nazaj oz. na servis
P.s. Kakšen imaš napajalnik?
P.s. Kakšen imaš napajalnik?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
pri furmarku sploh ni prišlo do konca... temperatura je bila 74°C potem pa konec;) verjetno je res grafa kriva
particle ::
Pomojem je 74 navedel cpu temp. Anyway očitno je grafa fuč. reklamiraj, menjaj, peci.. :)
Sem probal z staro x1550 radeonko, pa mi je aoe3 delala normalno na 1680x1050 samo detajle pa sence sn moral dat na low ker je preveč štekal... drgač pa ja, pošiljam grafo na servis pa bom videl kaj bo... Hvala vsem za pomoč ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ATI Radeon HD 5850 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 24064 (11777) | Xserces |
» | Čudne temperature - quad coreOddelek: Pomoč in nasveti | 1309 (1013) | Razy |
» | Kaj je narobe s PC-jem?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1675 (1194) | SanAndreas |
» | Test MSI GX720X - prenosnik najvišjega razreda by M-XXXXOddelek: Strojna oprema | 3933 (3330) | IVo |
» | navijanje ati hd 4670Oddelek: Navijanje | 1464 (1189) | il |