» »

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II

««
33 / 36
»»

Sba ::

Če vse izklopim, potem je isto, kot če bi dal SIMko nazaj v E72, pa še tam je bil push mail vklopljen.

Mene moti predvsem povečana rabe baterije v idle glede na ICS.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

wini ::

Če imaš sinhronizacijo na 1h ni ravno butasto
Pa npr lahko uporabiš aplikacijo tasker
https://play.google.com/store/apps/deta...
in nastaviš da ko greš spat se ti izklopi sinhronizacija za maile, pa FB itd ... verjetno ko spiš ne rabiš bit ažuren pa da ti nonstop piska čez noč in te budi (če pozabiš dat telefon na tih profil).
Na kakorkoli na s2 od punce deluje vse BP - tudi v idle ne pokuri več kot 1%/h
čez noč v povprečju porabi med 4% in 7%
pa namesto FB aplikacije (katera je znana da kuri močno baterijo) lahko uporabiš friendcaster npr - baje kuri precej manj baterije
ali pa fastpro npr

RejZoR ::

mile je izjavil:

dvomim da je kriv OS...ponavadi folk namesti ves mogoc junk, ki trenutno deluje OK, upgrejdajo OS, potem pa procesi v ozadju delajo pi*darije


Vsi programi so isti in 3/4 stuffa ki ga sploh ne rabim sem že po defaultu izklopil v Application Managerju. Na spisku porabnikov baterije sploh ni nobene aplikacije ampak je vse od samega Android OS-a.

Tud ne vem kako naj naredim downgrade preko samega telefona? Ker ne mislim zavozit garancije, ki je imam še eno leto...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

wini ::

Rejzor pojdi na sammmobile in si poberi starejši FW dol (ti so original za slovenijo kot so bili nameščeni on nakupu telefona)
http://www.sammobile.com/firmwares/1/?m...
za mobitel carrier
oz http://www.sammobile.com/firmwares/1/?m...
za simobil
greš v download mode, odpreš odin, priklopiš usb kabel (pred tem zapri kies aplikacijo), v pda izbereš željen FW in daš start
par minutk in si na starejši verziji

Aja pa uporabi betterbatterystats da vidiš kaj konkretno ti kuri baterijo (kateri proces)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wini ()

RejZoR ::

Bom probal. Ker mi je res čudno kaj bi toliko kurilo štrom pa vse je isto kot prej.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bdoxx ::

si mel baterijo polno do konca ko si upgrejdal?

wini ::

ni potrebe da je polna baterija za upgrade (sem tudi z 20% že flashal nov rom) ... pa ni težav

keitai ::

Prvi samsungovi jb firmware-i so bili dokaj buggasti (sedaj je malce bolje). Change lista novih jb firmwarov se hitro veča.
Drugače pa na ICS je držala baterija nasplošno bolje (stock samsung in cm9), display on cca 5ur, baterijo polnil na 2-3dni. Sedaj na JB (cm10, cm10.1 in samsungovi stock jb) ne pridem čez 3-3,5 ur display on in polnem vsak dan, dan in pol. Mogoče ima JB kakšen bug z samsungovim čipom za komunikacijo z baterijo ali pa je zaradi maslenega projekta bolj požrešen (tudi poraba rama je pri JB občutno višja). Naslednja iteracija Androida zna biti boljša, kateri naj bi imel linux kernel 3.8 (izboljšano ravnanje z baterijo) + govorice, da misli google izboljšati nasplošno porabo baterije na Androidu.

Za vse s problemom glede ultra porabe baterije, restore na default settings, če imate cwm, format cache/ format dalvik cache/ set permissions.

RejZoR ::

Hm, tisti BetterBatteryInfo je plačljiv, tko da mi nič ne pomaga. Sem pa probal z enim drugim programom, ki pa ni pokazal nič očitnega. Daleč največ porabi ekran in potem cel kup Android servisov. Nobene aplikacije specifično.

Študiram, da bi telefon resetiral na tovarniško in začel iz nule. Ker upgrade je bil na live sistemu kjer je pol stuffa ostalo tko kot je bilo prej. Recimo AppZorter Lite je ostal gor čeprav se na Jelly Beanu obeša takoj ob zagonu in zjebe cel launcher. Je pa delal na 4.0.x...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bond007 ::

Hm, tisti BetterBatteryInfo je plačljiv, tko da mi nič ne pomaga.
Tu maš "trial", toliko da ugotoviš kaj ti žre baterijo, pol pa uninstall :)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/594...

A kak drug kernel pa nočeš sprobat? Ker eni kerneli imajo odstranjeno vse odvečne servise, zminimizirane wakelocke, pa še undervoltani so privzeto. Recimo: http://forum.xda-developers.com/showthr...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

RejZoR ::

Mi deluje čist ok, tko da se mi ne da zajebavat, edino to žretje baterije pa je res absurdno. No, zdele sem počistil ves stuff in resetiral telefon. Pa pejmo iz nule. Upam da bo pomagalo glede na to da bom tud vse aplikacije naložil nanovo (pred resetom sem vse odinštaliral).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bond007 ::

Lahko preveriš še s cpuspy - če telefon pustiš pri miru mora sleep predstavljati kar velik % - recimo:

RejZoR ::

Nič, telefon je zdej obnovljen in napolnjen do konca (properly). Zdej pa countdown, da vidim koliko časa bo držalo... poročam rezultate.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DarkSite ::

RejZoR je izjavil:

Nič, telefon je zdej obnovljen in napolnjen do konca (properly). Zdej pa countdown, da vidim koliko časa bo držalo... poročam rezultate.


In a dlje zdrži?

RejZoR ::

Ne vem če je kej boljš. Minil je 17 ur in pol in je telefon na 80%. S tem da sem opravil en klic dolg kakšno minuto, preostali čas pa je idlal na mizi. Če mene vprašaš je to še vedno prevelika poraba.
Prej z 4.0.4 bi bil zdele na ene 90%...

Vbistvu zdej že sumim tisto Power Saving čudo. To je edina stvar, ki jo imam sedaj vklopljeno in je prej nisem imel. Tko da sem zadevo zdej izklopil...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DarkSite ::

Jst mam pa 21h na idle ter samo še 16%. Vklopljen tudi saving mode.

A to si naredil tovarniški reset? Ti je ohranil operacijski sistem JB ali ti je dal enga druzga starega?

RejZoR ::

JB je ostal. En soforumaš iz avast! Forumov mi je na blogu napisal, da naj bi Android 4.2.1 odpravil to požiranje baterije. Mogoče naslednjo pomlad če bo po sreči...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kitara8 ::

pomojem samsung hoče da extendet baterije (2000mah) naštimamo. drgač pa glavni porabnik je itak zaslon, kjer pa nimaš kej. ful pa pomaga če maš črno ozadje, ker belo pokur 1000x več. slabos superamoleda ;/
drugač pa men se zdi da mi prbližn isto pokur. mogoče bi reku ene 5-10% slabš ko prej. s tem da nimam power saverjev in podobnega sranja. samo stock jb in en kup programov. res pa da sprot ugača wi-fi, BT in ostalo. Nekak ponavad stisnem ene 2dni iz njega, največji porabnik pa zaslon okrog 30-50% celotne porabe. ponavadi gori med 2 in 3 ure.

tko da kašnih drastičnih sprememb ne moremo pričakovat pomojem, edina rešitev je črno ozadje(se kar pozna) pa večja baterija(še enih 20-30% dodatne kapacitete.

RejZoR ::

Sam ni to. Če bi bil ekran in vsa povezljivost problem bi imel pol isto porabo tud z 4.0.4, ker hardware je isti.
Tud CPUSpy kaže, da je telefon večino časa v Deep Sleep, nekaj malega 200MHz in majhen procent 400 in 800MHz. Na 1000 in 1200 sploh še nikoli ni šel. Ampak baterijo pa kuri kot da bi skoz laufal ne vem kaj. Čist nelogično.
Tud tist Power Saving je čist brezvezna zadeva ker ničesar ne spremeni, še najmanj pa zmanjšuje porabo. Zdele imam izklopljen o pa je čist isti drek kot prej ko je bilo vklopljeno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

klemenSLO ::

Jst mam za sinhronizacijo Profile Scheduler. Naštimam mam da se na vsako uro prižge data za 3 minute in hkrati vklopi sinhronizacija. Drugače pa ponoči telefon porabi cca 2-3 procente....wifi, data, gps vklapljam po potrebe. Gor mam pa XWLSN rom prirejen za moje potrebe.
odstranjenih cca 70 apk.jev (samsung bloatwaare) +par modov. No increasing ringtones, 4way reboot, 23 toggles... Na splošno se tudi meni zdi da je bil ICS malo boljši z baterijo, vendar nič pretresljivega...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

kitara8 ::

a obstaja drgač prov kašn powersaving ROM izpeljan iz JB, kr to bi bla pa dobra rešitev pomojem

RejZoR ::

Imam nek čuden občutek kot da je tisti Power Saving zbugan in dejansko bolj žre baterijo. Imam zdej že kar dolgo izklopljeno pa se mi zdi kot da počasneje žre baterijo. Zdele sem na 2 dni in 9 ur, pa imam še 37% baterije. Sicer precej manj kot z 4.0.4 ampak s toliko se mi zdi da bom dosegel celo 3 dni oz blizu, ker bom danes zvečer sigurno dal polnit zadevo če ne že mogoče kaj prej...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

dajoker ::

@rejzor: wipe data/factory reset si naredu?
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

DarkSite ::

meni je uspelo rešiti moj problem glede baterije.

Maps, Settings, Location settings, Location reporting --> Do not report

Po 8h 30min je baterija na 90%. Prej mi je kurilo v 1h 10%.

RejZoR ::

Jezst imam to že tko izklopljeno... zdej sem disablal pol widgetov in vse servise od Samung CLoud, ker jih itaq ne uporabljam.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

goca ::

A je kdo z Modelom i9100p NFC prejel Oficijalni 4.1 jelly bean na Simobilu?

neptun319 ::

Simobil ni imel nikoli v prodaji I9100P modelov le I9100! Je pa za Galaxy S2 GT-I9100P 4.1.2 na voljo le Italjanom (za enkrat)!
Klik na podrobnosti o posodobitvah I9100P

Zgodovina sprememb…

goca ::

Aha, kupil sm ga na Mobitelu drgace, samo uporabljam simobilovo sim kartico, se pravi da mi je za pricakovat update od Mobitela k bo na voljo ? Hvala

neptun319 ::

Ja, mislim pa, da bo Mobitel vseeno med prvimi, ki bo izdal 4.1.2 verzijo za I9100P, vsaj tako je bilo za ICS verzijo. Če mene vprašaš (lahko da se motim) bo najprej prišel 4.1.2 za I9100P, potem pa za navadni I9100 (govorim za Mobitel).

goca ::

Ja simobil potem verjetno sploh nebo izdal update za i9100p če jih niso imeli v prodaji? To pomeni da morm zacet uporabljat mobitelovo omrezje? Tnx

neptun319 ::

Ne, to nima veze z tem, katero omrežje uporabljaš. Ko bodo na Mobitelu in Samsungu pognali posodobitev 4.1.2 za I9100PXXLPC boš lahko posodobil, pa če imaš čungalunga SIM!

goca ::

Tnx za odgovor. Zj me pa zanima kako sploh to deluje drgace, to posiljanje updateov? Al morm js preverjat preko Kiesa?

bdoxx ::

Nastavitve -> vizitka telefona -> posodobitev prog. opreme -> posodobitev

danci1973 ::

Jaz imam Simobil-ov GT-I9100 in po 'official update'-u na 4.1.2 so se začele dogajat čudne reči.

Poleg tega, da vse skupaj deluje (precej) počasneje kot je delalo prej na ICS, telefon pogosto javlja,da je SD kartica bila nepravilno odstranjena, v zadnjih dneh pa se telefon že nekajkrat ni več 'zbudil' iz spanja in ko sem power tipko držal nekaj sekund, se je začel 'boot'-at...

A obstaja kakšna enostavna varianta, da bi šel nazaj na prejšnjo 'official' 4.0 verzijo?

Ali pa kak znan 'fix' za opisane težave z 4.1.2?

D.

TESKAn ::

Za it nazaj - dobi si Odin softwer, dobi si verzijo, ki jo želiš imet in flashaj. Še prej naredi backup in po flashanju (ali pred) naredi reset na tovarniške nastavitve.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

RejZoR ::

Lahko bi ponujal "Rollback" funkcijo za take primere...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

danci1973 ::

Včeraj sem poskusil še z 'Factory reset', pa kar se tiče SD kartice ni pomagalo - danes mi je že nekajkrat javil, da je bila 'nepravilno odstranjena'...

Ugasnil se pa danes še ni...

Kontaktiral sem tudi RAM2 servis, kjer so predlagali, da se oglasim pri njih in bodo ponovno naložili software...

D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: danci1973 ()

matjaz23 ::

Ker tudi mene baterija, odkar sem updejtal na 4.1.2, močno jezi, imam namen zresetirat telefon, vendar kolikor vem, se ob tem factory resetu obdrži nek šoder gor. Je kakšna varjanta, da ni potrebno manualno brisat aplikacij in ostalega smetja?
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

RejZoR ::

Brezveze da se trudiš in resetiraš telefon ker ni razlike. Sam sem to storil, pa je isti drek.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

matjaz23 ::

Tudi delovanje ni kaj bolj tekoče? Ma ne vem... js mam res zgleda preveč sranja že gor, sicer ne pretiravam kaj dosti z igrami in aplikacijami, nekaj pa se je nabralo odkar ga imam zdaj skoraj eno leto. In tako mi drži baterija res slab dan. včasih med uporabo kakšne aplikacije zabrejka za par minut in vmes porabi tudi po več 10% in mi je moteče, ko sem kje na terenu. Bo treba :)
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

RejZoR ::

Kakor so govoril kolk je JellyBean pohitren in ne vem kaj se mi ne zdi čist nič drugačen od ICS-a.
Hitrost je čist ista. Samo da zdej žre baterijo 3x hitreje brez kakršnegakoli pametnega razloga.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Unknown_001 ::

RejZoR je izjavil:

Kakor so govoril kolk je JellyBean pohitren in ne vem kaj se mi ne zdi čist nič drugačen od ICS-a.
Hitrost je čist ista. Samo da zdej žre baterijo 3x hitreje brez kakršnegakoli pametnega razloga.


Gingerbread zmaga.

Ko je ICS pršu, je men baterijo 30% hitrej žru, pa da ne omenjam kako sem mel od takrat v androidovem predvajalniku muske same probleme (na drugih je delalo vse normalno), pa wi fi se mi včasih ni hotu pržgat,... Če je pa še Jelly bean večji kurac, pol pa go to hell android.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

No ja, prehod med 2.3 in 4.0.4 je bil kar velik. Med 4.0 in 4.1 pa razen tega da mi bolj žre baterijo in da mi hoče cropat vsak jeben wallpaper nisem opazil nič brez česar ne bi mogu živet.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

wini ::

Pa si naloži gor CM10.1 ali neki na to tematiko ... za sgs2 je res izbire na pretek.
slim, aokp, rootbox, cm10.1 ... ali pa pacman 3v1
dela res bolj smooth (močno opazno), pa baterija več zdrži ker ne laufa 1001 aplikacija v ozadju ...

RejZoR ::

In ker CyanogenMod naj si snamem za GT-i9100 model? Nimam nobene črke nakoncu. Pred časom sem gledal ampak so neki govoril, da Samsung noče dat ven driverjev za neke komponente in ga zato ni.

Kakor sem gledal naj bi bil Samsung Galaxy S II (Intl) pravi, ampak je samo nightly, final pa sploh še ni. Tko da bom mogu še mal čakat zgleda...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Lonsarg ::

CyanogenMod zadnji požegnan stable je 9.1 verzija: , kar je Android 4.0. Večjih vidnih sprememb pri večjih verzija Andorida oziroma CyanogenModa itak ni,

Ampak, nightly CM 10.1 je v bistvu tudi stable, sam ni uradno požegnan, ker TV-OUT recimo ne dela(mislm da zaradi driverja, se nisem poglabljal). Drgač je v bistvu stvar stable, na nivoju stock Samsung ROMov, medtem ko uradni stable so v povprečju še boljši od stock Samsunga in ostalih firm, sploh pri kakih midrange recimo. Tak da to je moja izbira, priporočam.

Tudi najmanj stabilni nightly so ponavadi še vedno na nivoju stock kitajskih zadevščn, tale od S2 pa je v bistvu končan, tak da brez skrbi naložiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

RejZoR ::

Hm, pol pa sem gledal napačno kategorijo...

http://get.cm/?device=i9100&type=stable

...namesto tvoje. Zato pa nisem našel niti stabilne verzije.

V čem je sploh fora, da imajo dva linka za isto stvar ampak pri eni ni ničesar pod stable, pri drugi pa so novejši nightly-ji. Hm :confused:
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

wini ::

Ma zakaj bi čakal na final? Jst osebno neke razlike nisem opazil ko so izdali final cm9 npr in med nightly verzijo ki sem jo imel gor.
Vse deluje BP ... ti dam direkt link.
http://forum.xda-developers.com/showthr...
slim bean

http://forum.xda-developers.com/showthr...
aokp

http://forum.xda-developers.com/showthr...
carbon rom

http://forum.xda-developers.com/showthr...
rootbox (aokp + cm10 cherrypicks - developer je isti kot za i9100 aokp) - tega sem imel jst osebno najraje

http://forum.xda-developers.com/showthr...
supernexus - pure aosp brez dodatkov (kot naj bi bil na nexusih)

to so samo najbolj znani, tle pod original development in pod development imaš lepo vse v OP napisano kako pa kaj
za raznorazna vprašanja pa kar direkt v temui vprašaš (oz prebereš ker je bilo praktično že vse napisano).

Lonsarg ::

Jaz sicer bolj zaupam CyanogenMod nightly, kot pa custom ROMi od pač nekih ljudi, ki postajo svoje ROMe na forumu.... Ne rečem da kak ni dober, če ti kdo potrdi, da ga je sprobal pa vse, če pa nimaš prič, potem pa lepo na CyanogenMod stable in si brez skrbi. V tem primeru imaš pa mene za pričo :), da meni in punci že mesece deluje CM 10.1 nightly zelo dobro, brez enega samega buga.

RejZoR je izjavil:

Hm, pol pa sem gledal napačno kategorijo...

http://get.cm/?device=i9100&type=stable

...namesto tvoje. Zato pa nisem našel niti stabilne verzije.

V čem je sploh fora, da imajo dva linka za isto stvar ampak pri eni ni ničesar pod stable, pri drugi pa so novejši nightly-ji. Hm :confused:


Tudi ta kategorija je prava(važno samo, da ne nalagaš za i9100G!), mal slabo imajo organizirana ta kodana imena za razvoj in se dogajajo podvojitve, res ne vem zakaj mal tega ne pošlihtajo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

wini ::

Drugače vse te linke ki sem jih dal, imajo vsi cm10.1 base ...
««
33 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung galaxy s (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1747325357 (71867) 21kiss
»

Izzid android-a 4.1.x

Oddelek: Mobilne tehnologije
275586 (4355) bdoxx
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028475 (22638) leiito
»

nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5711109 (8689) Lonsarg
»

Samsung naslednji teden predstavlja osveženi Galaxy S II (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9123897 (19693) roli

Več podobnih tem