» »

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II

««
10 / 36
»»

dev ::

Sodeč po tem videu (v it.) je torej tako da če naložiš original samsung firmware se custom binary števec ne poveča (ne morejo torej vedet ali si ti naložu nov official rom gor al ne, se prav po potrebi po garanciji lahko enostavno daš gor nazaj KE2), če pa naložiš kater drug rom pa se števec poveča. Tam prot koncu videa se vidi, k je rootu za sekundo.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Lonsarg ::

Kot je deviant1 rekel, tak da ne ti meni Samson, da prodajam buče, ČE naložiš custom ROM potem rabiš, če hočeš zakriti sledi tega početja USB Jig, ki je na ebayu tako poceni, da te bo dražje prišlo tisti omski upor nabavlat, ker bo poštnina več:)(čeprav je res USB jig je res sam usb + pravi upor, simpl zadeva)

Sem pa mnenja, da kdor se ni zmožen SAM brez da tule na forumu karkoli vpraša preko google@xda pozanimat o vseh postopkih in o tem zakaj in kdaj rabiš JIG, Potem ni človek, ki naj to nalaga, simpl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Samson ::

Se vedno trdim da ni stevca glede nalaganja romov. Oh. SGS2 ima stevec custom romov, ampak JIG ga definitivno ne resetira. JIG spravi telefon v DOWNLOAD mode ce ti ne delajo tipke.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Samson, kaj ko ne bi govoril na pamet in medel ljudi, ampak raje šel na xda relavantno temo prebrat? Vsi ti pravimo, da nimaš prav, ti pa tupiš, namesto, da bi prvič, ko te opozorimo se pozanimal:
http://forum.xda-developers.com/showthr...

USB Jig spravi v download mode, če ti ne delajo tipke, ali pa če telefon brickaš(torej z USB jig, je telefon praktično unbrickable) IN resetira števec. Oboje.

Preverjeno osebno. Sem dal USB jig notri, mi je šlo v download mode, zraven pa tudi binary counter reset napisalo. In posledica je, da mi je pod custom binary count zdaj piše 0, prej mi je pa 1. Poleg tega je zginil tudi trikotnik z klicajem ob prižiganju ampak tega se da tut softwersko stran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Samson ::

Pomeni da je tole novi feature SGS2 potemtakem. Se opravicujem...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

MajorM ::

In pomeni, da če se na servisu na glavo postavijo ne morejo ugotoviti ali je bil telefon že kdaj update-an/rootan? :)

@MajorM, zaenkrat ni še bilo nobenega reporta, da bi na servisu po uporabi JIGa in nalagnju nazaj stock ROMa komu ne upoštevali garancijo. Je pa res, da kar se bere forume v tujini servisu v večini primerov itak upoštevajo garancijo ne glede na to, kaj si počel z telefonom. So pa izjeme, morda je slovenija ena izmed njih morda pa samo bluzijo, če kličeš, ne moreš vedeti zagotovo.

Volk| ::

Če vprašaš na Mobitelu kako je z garancijo ti rečejo da si jo uničiš z menjavo roma, verjetno pri Simobilu enako, kar pa RAM2 zavrača. Saj po mojih izkušnjah.
Ni mi jasno zakaj si folk ne da dopovedat da je garancija na strojno opremo ne na programsko. To je enako kot da kupiš računalnik pa namestiš linux namesto windowsa. Vsem je jasno da garancija ostane. Zakaj bi bil telefon drugače, če pa je to mali računalnik.

tmz ::

Hi!

Mene pa zanima ali ima s2 možnost profilov. To sem imel na N95 in mi je bilo zelo uporabno. Recimo sem imel profil "Samo vibra" in je za klice in sms samo vibriral. Ali pa "Tiho" in ni nič zvonilo in vibriralo samo ekran je utripal. Tega ne najdem na s2. Če ni, ali kdo ve da to doda kakšen program.

Hvala!

tmz

@tmz
dolgi pritisk na POWER tipko ti bo ponudilo opcijo.
Jaz pa raje uporabljam Widget. Išči "curvefish" na Marketu pa boš našel razne widgete tega razvijalca

tmz ::

Dolg pritisk na power tipko mi da samo na izbiro ali vse vibra ali pa navadno zvonenje. Med tema dvema lahko že preklapljam, če statusno vrstico razširim in kliknem na zvočnik. Edino če lahko še kaj custom spreminjam in dodajam možnosti v to izbiro z dolgim pritiskom na power tipko.

Saintek ::

Iz s2 telefona sem ponesreči pobrisal ene par fotografij, shranjevanje imam na phone memory, pa me zanima če se da kako te slike obnovit. Ko povežem pc z telefonom se NE dodelijo klasične črke za sd card pa phone memory pač pa je vse pod I9100 tega pa noben recovery program ne zazna. Vsaka pomoč dobrodošla :) PC je win 7 64 bit

Daniel ::

Omogoči Debuging(Razhroščevanje) mode na USB v telefonu (Nastavitve-Programi-Razvoj) in naslednjič te bo ob povezavi vprašal če želiš povezati pomnilnik USB. Takrat se obnaša kot disk.

Saintek ::

Daniel je izjavil:

Omogoči Debuging(Razhroščevanje) mode na USB v telefonu (Nastavitve-Programi-Razvoj) in naslednjič te bo ob povezavi vprašal če želiš povezati pomnilnik USB. Takrat se obnaša kot disk.

Najlepša hvala !!! :)

wini ::

Zanima me ce ima kdo nastavljeno sinhronizacijo mailov/kontaktov/koledarja prek exchange-a in koliko prometa prek gprs pokuri dnevno. A je normalno da pokuri cca 40mb/dan? (nastavljeno je na push mail)

FireSnake ::

Mene pa zanima, kako dolgo vam drži baterija?

Kje hudiča oni vidijo Stand-by čas:
- Up to 710 h (2G)
- Up to 610 h (3G)
To je skoraj en mesec ...

Jaz nimam inštaliranega ničesar, kar bi praznilo baterijo, pa telefon zdrži 3 dni.

Android version: 2.3.4.
Baseband version: XXKE4
Build nuimber: XXKG1
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

dbevfat ::

FireSnake je izjavil:

Jaz nimam inštaliranega ničesar, kar bi praznilo baterijo, pa telefon zdrži 3 dni.

3 dni? To je za smartfon veliko.
nvr2fat

BigSmoke ::

pomoje je mislil v standby modu

fingerling ::

BigSmoke
+1

Zgodovina sprememb…

Tako je .... mislil sem v standby.

Po specifikacijah je toliko, kot sem napisal (copy/pastal).

OK, 3 dni je zdržal. pa sem se še malo špilal z njim. Ampak ne pretirano...

Mi lahko to nekdo razloži? :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

ja, enako je kot testirajo pri avtomobilih porabo, ko pa pol dejansko voziš pa nikoli ne pride na tovarniško.

bf4ed ::

Izračunajo kapaciteto baterije, izračunajo porabo v standby in na koncu iz teh dveh izračunaov še en izračun....

Podatke testiranja pa raje ne napišejo, ker potem nebi tak lepo zgledalo.
Sam imam SGS1 pa zdrži tudi 3 dni z normalno uporabo...za tak telefon je super, itak mi pa niti en telefon ni zdržal več kak 3 dni...

Meni službena enka zdrži v standby 14 dni!

Zato sem tudi pričakoval, da bo ob takih specifikacijah dvojka zdržala vsaj 10 dni.
Gledal sem ene teste kjer so trdili, da baretija pri dvojki zdrži dlje, kot pri enki.

Jaz vidim problem v tem, da oni napišejo eno, realnost je pa pol ČISTO drugačna.

Saj, telefon je raketa ... ampak, v specifikacijah bi naj bili resnični podatki.

Zgodovina sprememb…

Galaxy ::

Prosim, naj mi nekdo priporoča ovitek za ta telefon Α:))

Usnjen:
http://www.bolha.com/etuiji-gsm/usnjen-...
Umetno usnje (tega uporabljam jaz):
http://www.bolha.com/etuiji-gsm/samsung...

Izklopil sem še "fast dormancy".

Pričakovati je, da bo po 24 urah baterija nekje na 90%

Kar zame še vseeno ni najbolje .... sploh zato, ker Android OS žre 38% baterije.

Zgodovina sprememb…

Poraba je bila tudi zame stvar, ki mi je najbolj odbijala predno sem se odločil za nakup.
Meni zdrži baterija cca 24 ur. Telefon je res super, ampak nad vzdržljivostjo baterije pa nisem ravno navdušen.
Druga pomanjkljivost po mojem mnenju je to, da telefon nima zunanjih vidnih indikatorjev o zgrešenem klicu, prejetem SMS, uri in datumu na displayu (kar je moj predhodni nepametni telefon imel.
Sem sicer našel na Marketu eno zanimiv app "NoLED", ki lahko vse to prikazuje tudi ko je telefon in zaslon v stand-by. Glede na to da naj bi AMOLED trošil energijo samo na pikslih ki so dejansko osvetljeni, pa se mi zdi da vseeno ta app malce preveč porabi.
Ima kdo izkušnje z omenjeno aplikacijo?

Morda je čas da grem na kak custom rom?
So že poštimali ta nove ROMe , ki so na 2.3.4?

Sam nisem preveč navdušen nad custom romi.

Jaz imam 2.3.4. ampak originalnega.

Jaz sem ravno čez vikend nadgradil preko Kiesa. Ampak kaže še vedno 2.3.3.

FireSnake, kaj si naložil leakan 2.3.4?

Oddin ::

2.3.4 se dobi na http://www.samfirmware.com
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i

MajorM: ne, dobil sem ga na uradni strani, do katere je dal link Oddin.

FireSnake je izjavil:

MajorM: ne, dobil sem ga na uradni strani, do katere je dal link Oddin.

Še vedno to ni uradni release ampak leakan

Link: http://www.samfirmware.com/apps/blog/sh...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

dvihtelic ::

pri 2.3.4 sem opazil kar nekaj pomanjkljivosi še, ko sem pa naložil zadnji release, sem pa dobil zraven še od mobitela ikone, kjer sem bil moćno močno presenečen.

dvihtelic je izjavil:

pri 2.3.4 sem opazil kar nekaj pomanjkljivosi še, ko sem pa naložil zadnji release, sem pa dobil zraven še od mobitela ikone, kjer sem bil moćno močno presenečen.

Kater release to?

dvihtelic ::

Iščem program za S2, ki mi bo ekstrahiral .r00, .r01 in naprej, torej multi-rar... Kakšne ideje? Probal sem svašta in noben program mi ni tega naredo..

Kolk opazno se vam obarva ekran modro, če gledate S2 pod kotom?
Zasledil sem da je to "normalno" za AMOLED ampak rad bi preveril če je ta stopnja še normalna predno naložim kak custom ROM in voidam mojo garancijo.

Pri meni na beli strani recimo je kar opazno. Drugače na barvnih straneh večinoma ni.

In koliko vas je še na stock ROMu?

Ukraden Samsung Galaxy S2, IMEI: 358150049123947
Kdorkoli mi vrne ta telefon, dobi 100€ na roko!

P.S. pazite na sumljive prodajalce!

PINki ::

Kje so ti ga pa ukradli? Škoda res.

Blazon ::

Upam, da mi lahko pomagate s kakim nasvetom v zvezi s SGS II.
Problem je sledeč: telefon je lepo povezan z domačim Wifi omrežjem. V tej situaciji delujejo npr. Youtube, gmail, fb, NE PA preostali internet (google, razne spletne strani). Ko pa Wifi izklopim pa se vse te strani brez problema naložijo preko mobilnega internetnega omrežja.

In res ne vem, kaj je narobe...

CaqKa ::

Sledeče me zanima, piše da obstaja tale s2 z 16 ali pa z 32 giga internega memory.
kaj je ta prostor povsem do konca na voljo aplikacijam?
je ta prostor kako dostopen iz računalnika podobno kot če imaš sd kartico noter in se predstavi kot zunanji disk?

skratka to me zanima, ko me ful jezi, da morem na mojem htc legendu pazit katere aplikacije imam gor, da ne zasedejo preveč (384 mb prostora samo)

Teh 16GB je vse skupaj, nekaj malega pobere že Android sam. Potem pa je približno 2GB za aplikacije, pač system data partition. Preostalo pa je mountano kot "pomnilnik USB" torej efektivno ista stvar kot SD kartica. Ta preostalo je 12GB.

Izšel je novi ROM XEUKG5.

Je kdo testiral zadevo - zanima me predvsem za baterijo, če je že kaj bolje.

Trenutno imam OXAKG3, vmes pa je izšel že OXAKG6 in zdaj nazadnje, kot omenjeno XEUKG5.

Na netu ni nič konkretnih informacij ....

No, sem najdu zdaj tole:
http://dkgadget.com/samsung-releases-an...
In zgleda, da je to verzijo možno naložit prek KEISa - je komu ratalo? Ker jaz še nikoli nisem posodabljal prek Keisa, vedno preko Odina.

Za informacijo drugim:
naložil sem XXKG5, ki je baje uradni ROM in bi se ga naj dalo dobit tudi prej KEISa.

Ta verzija NE zbriše nastavitev (sem bil kar malo presenečen).
Iz zgornjega linka pa izboljšave:
- Better battery management increasing battery life of the handset
- Improved on-screen keyboard with multi-touch keypad
- New user interface enhancements
- More responsive menus
- better copy/paste functionality
- bug fixes from earlier release bringing more performance and stability.

Velik plus je tudi to, da, ko sem z neuradnimi verzijami poskušal pogledat za posodobitvami mi je napisalo, da s te verzije ni mogoče posodobit (hitro googlanje navrže, da je to splošna zadeva) zdaj pa mi napiše, da ni posodobitev.
Če ne bo izšel neuraden ROM, ki bi zeloooo podalšal čas v pripravljenosti bom na tej verziji ostal do naslednje uradne verzije.

Še to: če je uradna verzija, potem garancija velja, ane?

Zgodovina sprememb…

Garancija velja tudi pri neuradnem romu. Garancije JE na strojno opremo NE na software, dajte si že dopovedat.

Goody ::

FireSnake je izjavil:

Za informacijo drugim:
naložil sem XXKG5, ki je baje uradni ROM in bi se ga naj dalo dobit tudi prej KEISa.

Ta verzija NE zbriše nastavitev (sem bil kar malo presenečen).

Naložil si preko Odina in ti je obdržalo nastavitve?

moxon ::

Volk| je izjavil:

Garancija velja tudi pri neuradnem romu. Garancije JE na strojno opremo NE na software, dajte si že dopovedat.

Ni res, sem povprašal na pooblaščeni servis in dobil sledeči odgovor:

"V kolikor je aparat root-an, torej se nepooblaščeno poseže v programsko opremo, garancija ne velja več.
Z root pravicami lahko posežete v firmware aparata s čimer lahko posledično tudi uničite hardware katerega firmware spreminjate - najbolj pogosto se okvari flash pomnilnik."

POoblaščeni servis je RAM2 v LJ, in tam sem imel že 2 rootana telefona naložena z custom rom, pa so vedno popravli pod garancijo...noben ni nič reko. Tako, da ne vem kje si ti slišal te info, ker na RAM2 tega sigurno niso rekli.

Take bedaste izjave, da ti software uniči hardware pa so zmožni le idijoti na Mobitelu in Simobilu.

Predstavljaj si da kupiš HP prenosnik, kateri ima nameščen licenčen windows. Pa ti zamenjaš windows že Lunuxom ali karkoli drugim pa ti bo na servisu reko, da garancija ne velja ker ste namestili operacijski sistem, ki ni original? se ti zdi to ok? Ali bi jih kam poslal?

CaqKa ::

Volk| je izjavil:

POoblaščeni servis je RAM2 v LJ, in tam sem imel že 2 rootana telefona naložena z custom rom, pa so vedno popravli pod garancijo...noben ni nič reko. Tako, da ne vem kje si ti slišal te info, ker na RAM2 tega sigurno niso rekli.

Take bedaste izjave, da ti software uniči hardware pa so zmožni le idijoti na Mobitelu in Simobilu.

Predstavljaj si da kupiš HP prenosnik, kateri ima nameščen licenčen windows. Pa ti zamenjaš windows že Lunuxom ali karkoli drugim pa ti bo na servisu reko, da garancija ne velja ker ste namestili operacijski sistem, ki ni original? se ti zdi to ok? Ali bi jih kam poslal?

v bistvu bi bolj ekvivalentna situacija bila ta, da si dal drug bios gor... bios je pa del hardverskega dela.

moxon ::

Volk| je izjavil:

Tocno na ram2 so to rekli oz napisali prek maila!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moxon ()
««
10 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung galaxy s (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1747338652 (85162) 21kiss
»

Izzid android-a 4.1.x

275934 (4703) bdoxx
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030685 (24848) leiito
»

nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )

5711962 (9542) Lonsarg
»

Samsung naslednji teden predstavlja osveženi Galaxy S II (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9125423 (21219) roli

Več podobnih tem