Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy S II
LuGi ::
Še en generičen android aparat.. nič posebnega. Sem pričakoval več
Ni me toliko impresioniral da bi ga obdrzal.
Če ga primerjam z single core konkurenco aka galaxy s,desire s,desire hd bi rekel na uč da deluje isto..torej dual core se v real time nikjer ne pozna.. razen ce si benchmark whore (ali flash maniac?) =)
Ni me toliko impresioniral da bi ga obdrzal.
Če ga primerjam z single core konkurenco aka galaxy s,desire s,desire hd bi rekel na uč da deluje isto..torej dual core se v real time nikjer ne pozna.. razen ce si benchmark whore (ali flash maniac?) =)
eieieie1 ::
Kak telefon pa uporabljaš? Oziroma kakšnega si boš kupil namesto sgs2? Telefone kar tako kupiš da jih malo sprobaš in če se ti ne dopadejo preveč jih kar prodaš? A ti ni škoda denarja? xD
Lonsarg ::
Fajn je kupt telefon, ko je pomankanje zalog ja:D
Anyway softwersko je itak Android, nisem niti pričakoval neki ful(niti ni bil dual core razlog za nakup), namreč že marsikater starejši android telefon se je po mojem mnenju odzival instantno pri večini stvareh in hitreje pač ne gre. Ena stvar je, lovdanje spletnih strani je za faktor 5-10 hitrejše:) GPU dela svoje. Pač je na ravni desktop browserja, alaluja:)
Me je pa impresionirala prvo tankost in drugo fotoaparat. Mam doma digitalni fotoaparat, z katerim sem dosti slikal in mu rečem zadosti dober. No SGS2 dela bolše slike, da ne omenjam dodatnih opcij v kamera aplikaciji, pač pravi fotič, KONČNO je mobitel dosegal raven žepnega fotoaparat. Ne samo v dobri svetlobi, z flashem sem tudi v popolni temi naredil super fotke.
Anyway softwersko je itak Android, nisem niti pričakoval neki ful(niti ni bil dual core razlog za nakup), namreč že marsikater starejši android telefon se je po mojem mnenju odzival instantno pri večini stvareh in hitreje pač ne gre. Ena stvar je, lovdanje spletnih strani je za faktor 5-10 hitrejše:) GPU dela svoje. Pač je na ravni desktop browserja, alaluja:)
Me je pa impresionirala prvo tankost in drugo fotoaparat. Mam doma digitalni fotoaparat, z katerim sem dosti slikal in mu rečem zadosti dober. No SGS2 dela bolše slike, da ne omenjam dodatnih opcij v kamera aplikaciji, pač pravi fotič, KONČNO je mobitel dosegal raven žepnega fotoaparat. Ne samo v dobri svetlobi, z flashem sem tudi v popolni temi naredil super fotke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
CWIZO ::
A sem jest blesav al Android dejansko nima spellcheckerja integriranega? Kokr gledam po googlu to dejansko ne obstaja. Sam neki appi v katerega moraš na roke kopirat text :\
Please let me be wrong.
Please let me be wrong.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Ne da bi mi pač podčrtal napačno napisane besede (za angleščino), oz. da bi stisnil nek knof in bi se aktiviral spellchecker k ti ponudi za napačno besedo tapravo.
V bistvu nekej takega kot ima BlackBerry, ki ima to system wide na vseh inputih ...
V bistvu nekej takega kot ima BlackBerry, ki ima to system wide na vseh inputih ...
hancic.info
Pri Androidu je za to odgovorna "Tipkovnica" Maš vgrajene na SGS2, eno Samsungovo in eno Swype, lahko jih pa še kake najdeš na marketu, ali pa na xda, če se malo znajdeš.
Ampak, sem šel gledat in vgrajena samsungova ima v nastavitvah možnost XT9 predvidevanje besedila, jaz imam to izklopleno in se ne spomnim več, kako je bilo po defultu. Če XT9 vklopiš ima dodatne nastavitve na voljo kot so: predlaganje zaključevanja besed,popravljanje črkovanja,napovedovanja novih besed,... Mal se igrej, kaj ti najbolj ustreza.
Meni osebno je najbolje VSE izklopleno,tipkam namreč tako hitro(skoraj kot PC), da kakršnokooli vmešavanje sistema mi samo upočasnuje. Pa grem sam nazaj popravt, če je slučajno kaj, ko se navadiš je vedno manj.
Ampak, sem šel gledat in vgrajena samsungova ima v nastavitvah možnost XT9 predvidevanje besedila, jaz imam to izklopleno in se ne spomnim več, kako je bilo po defultu. Če XT9 vklopiš ima dodatne nastavitve na voljo kot so: predlaganje zaključevanja besed,popravljanje črkovanja,napovedovanja novih besed,... Mal se igrej, kaj ti najbolj ustreza.
Meni osebno je najbolje VSE izklopleno,tipkam namreč tako hitro(skoraj kot PC), da kakršnokooli vmešavanje sistema mi samo upočasnuje. Pa grem sam nazaj popravt, če je slučajno kaj, ko se navadiš je vedno manj.
Bom pogledal tnx. Ja sej jest tut ne maram da mi sam kej popravlja (itq bi mi pol skoz težil k bi v slovenščini pisal), da mi pa preveri napisano na zahtevo pa ponudi popravke je pa qul :)
hancic.info
bf4ed ::
Huh sem končno sprobal SGS2 pri kolegu...
Jaooo malo mi je pa res prevelik, sam imam že 9 mesecev SGS pa se mi zdi bolj primeren za uporabo.
Bom kar na SGS ostal :)
Kaj me pa najbolj svadi je pa ta glupi "call log".
Ne dopade se mi namreč to, da če nekoga 10x kličem se vsak klic posebej prikaže, namesto da bi grupiral po imenu. Tako kot imajo to "navadni" samsung telefoni. Tisto je odlično, celo najboljši call log kaj sem videl na telefonih.
A zna kdo mogoče kak bi se to dalo zrihtat, če je kaki program, ki nadomesti original call log. Ampak ne tak da sta oba istočasno, take programe sem že isprobal, pa ni to to.
Sem pričakoval da bo na SGS2 to spremenjeno.
Jaooo malo mi je pa res prevelik, sam imam že 9 mesecev SGS pa se mi zdi bolj primeren za uporabo.
Bom kar na SGS ostal :)
Kaj me pa najbolj svadi je pa ta glupi "call log".
Ne dopade se mi namreč to, da če nekoga 10x kličem se vsak klic posebej prikaže, namesto da bi grupiral po imenu. Tako kot imajo to "navadni" samsung telefoni. Tisto je odlično, celo najboljši call log kaj sem videl na telefonih.
A zna kdo mogoče kak bi se to dalo zrihtat, če je kaki program, ki nadomesti original call log. Ampak ne tak da sta oba istočasno, take programe sem že isprobal, pa ni to to.
Sem pričakoval da bo na SGS2 to spremenjeno.
Ajej, kake malenkosti odkrivate:D No, se vsaj vidi, da take telefone kupjo dost zahtevni kupci, kar ne morem trdit za iKonkurenco hehe. Tut jaz bi raje videl grupirano, kot pa ne, ampak niti pomislil nisem, da me to prav moti. V bistvu mi je ful hudo, ko v Call Logu hkrati še SMS log pokaže združeno in sm bil čist presrečen.
Call Log je del Phone aplikacije, torej rabiš ti novo phone aplikacijo, kar se da narediti, če imaš root in zamenjavo phone aplikacije z kako drugo, ki jo pobereš iz kakega drugega Android telefona, sam lahko da kaj ni kompatibilno, to se je pač treba poigrat.
Še lažje, brez tega hekanja pa je, da naložiš drug ROM, ki ima drugo phone aplikacijo. Najbolje Official Cyanogen ko pride ven, tisti vsebuje Cyanogen Phone aplikacijo(oni skor vsako system aplikacijo mal modificirajo po žaljah uporabnikov), ki to vsebuje.
Call Log je del Phone aplikacije, torej rabiš ti novo phone aplikacijo, kar se da narediti, če imaš root in zamenjavo phone aplikacije z kako drugo, ki jo pobereš iz kakega drugega Android telefona, sam lahko da kaj ni kompatibilno, to se je pač treba poigrat.
Še lažje, brez tega hekanja pa je, da naložiš drug ROM, ki ima drugo phone aplikacijo. Najbolje Official Cyanogen ko pride ven, tisti vsebuje Cyanogen Phone aplikacijo(oni skor vsako system aplikacijo mal modificirajo po žaljah uporabnikov), ki to vsebuje.
Zgodovina sprememb…
d0rK ::
Oče mi je zrihtal telefon preko Tuša pa me zanima:
Ima kdo kakšno idejo zakaj mi ne bi delal UMTS v Ljubljani? Samo E znakec imam na vrhu.
Ima kdo kakšno idejo zakaj mi ne bi delal UMTS v Ljubljani? Samo E znakec imam na vrhu.
Si mogoče v stavbi? Meni na faksu ni delal UMTS na Mobitelu, razen čisto pri oknu(na tušu še nisem utegnil sprobat). Na prostem v LJ bi se pa zelo čudil, če tuš kje ne bi imel UMTSa.
Vajenc ::
Oče mi je zrihtal telefon preko Tuša pa me zanima:
Mogoče moraš nastavit planet nastavitve.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc ::
Kako si siguren, da si na UMTSu?
Preveriš v nastavitve-> vizitka telefona-> stanje-> vrsta mobilnega omrežja
Sicer pa, če imaš samo E, pomeni ali da ne lovi umts ali pa imaš v nastavitvah-> brezžična komunikacija in omrežja-> mobila omrežja izbran samo GSM
Edit: fixed glede na vprašanje ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Pa sploh ne rabiš v meni. Vse vidiš v zgornji vrstici. E je EDGE, 3gje UMTS, H je pa HSDPA(izboljšan UMTS).
Je pa res, večino časa sem zarai betarije na Mobitelu imal na Edge, ker je UMTS ful žrl. Zdaj, ko semna tušmobilu pa se mi zdi(moram še malo dlje testirat), da UMTS porabi praktično enako kot EDGE, juehej! Mal sem šel na net brskat, pa je najbrž to posledica Fast Dormancy, ki ga očitno Tušmobil podpira, Mobitel pa ne hehe:) FastDormancy pomeni, da gre podatkovna povezava zelo hitro v low power state, če je manj prometa.
No to so špekulacije, seveda je možno, da moji prejšnji mobiteli nisi podpiral Fast Dormancy in ne moj prejšnji operater Mobitel, to je mogoče še bolj verjetna razlaga.
Tak da lahko kdo z SGS2 testira, če je velika razlika pri stalni internetni povezavi, če uporabla 2G, ali pa 3G(GSM vs WCDMA je to pod nastavitvami).
Je pa res, večino časa sem zarai betarije na Mobitelu imal na Edge, ker je UMTS ful žrl. Zdaj, ko semna tušmobilu pa se mi zdi(moram še malo dlje testirat), da UMTS porabi praktično enako kot EDGE, juehej! Mal sem šel na net brskat, pa je najbrž to posledica Fast Dormancy, ki ga očitno Tušmobil podpira, Mobitel pa ne hehe:) FastDormancy pomeni, da gre podatkovna povezava zelo hitro v low power state, če je manj prometa.
No to so špekulacije, seveda je možno, da moji prejšnji mobiteli nisi podpiral Fast Dormancy in ne moj prejšnji operater Mobitel, to je mogoče še bolj verjetna razlaga.
Tak da lahko kdo z SGS2 testira, če je velika razlika pri stalni internetni povezavi, če uporabla 2G, ali pa 3G(GSM vs WCDMA je to pod nastavitvami).
Zgodovina sprememb…
trancer01 ::
Na Tušmobilovem UMTS-u mobiteli tudi zato manj baterije pokurijo, ker ima Tušmobil 3G tudi na 900 Mhz, kar je enaka frekvenca kot GSM in jasno na tem telefoni manj štroma pokurijo. ;)
bf4ed ::
Azgard glede call loga, sam imam trenutno GOATRIP mod gor in sem mislil da so to mogoče zrihtali pa je po starem. Bom pa potem v kratkem še Cyanogen mod probal, upam da bo imel grupiranje
Nemixxx ::
folk jamra da nima denarja pa recesija pa to in pol si kupjo telefon za 600€?Jaz nerazumem kaj boš s takim telefonom??
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
M-XXXX ::
folk jamra da nima denarja pa recesija pa to in pol si kupjo telefon za 600€?Jaz nerazumem kaj boš s takim telefonom??
Cena je pravzaprav super... Razen če imaš raje navigacijo za 200€, predvajalnik glasbe za 150€, telefon za 150€, fotoaparat za 150€, video predvajalnik za 200€, kalkulator za 10€^^, gps za tečt/kolo/xxxxxx, mini laptop za internet za 300€ in tako dalje... Telefon je pa res ena bolj uporabnih stvari in prav glede na vse stvari katere prenaša v sebi...
Lion29 ::
zelo redko ga kdo kupi z gotovino/naenkrat...
kot drugo pa..."telefon" lahko uporabis za miljardo stvari... res zelo, zelo prirocna zadevca... dokler se meni sgs1 ni pokvaril, sploh nisem vedel kako sem bil odvisen od njega...
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
dbevfat ::
spet en, ki ne razume, da recesija nima veze s tem, da imajo ljudje denar za tak telefon ...
nvr2fat
RejZoR ::
Med recesijo je itaq najslabše tiščat denar v štumfu. In se strinjam z nekom zgoraj. Če pogledamo, da so top end modeli telefonov nabutani z vsemi mogočimi stvarmi so dejansko zelo poceni.
Telefon + fotoaparat + HD kamera + netbook + rokovnik + GPS navigacija + MP4 predvajalnik + brezžični internet + mass storage itd itd. Če sešteješ vse skupaj in dejansko koristiš večji del teh stvari je 500 EUR dost ugodna cena. Sploh če uporabljaš samo telefon in nimaš "podvojene" ostale navlake.
Telefon + fotoaparat + HD kamera + netbook + rokovnik + GPS navigacija + MP4 predvajalnik + brezžični internet + mass storage itd itd. Če sešteješ vse skupaj in dejansko koristiš večji del teh stvari je 500 EUR dost ugodna cena. Sploh če uporabljaš samo telefon in nimaš "podvojene" ostale navlake.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
keitai ::
Resda ima malo morje funkcij, toda enačit telefon, ki dela vse nekako napol (ok, gps/mp3 je popolnoma funkcionalen, toda kot kamera, fotoaparat pač še ni), kar se mene tiče tudi internet izkušnja na telefonih pač ni enakovredna računalnikom zaradi majhnosti ekrana (enako kot video player), je za kratkočasit, kej hitr pogledat, to je pa tut to (ne mi seštevat kao kuk naprav je not, jih je dost, toda pol jih je napol funkcionalnih, nekaj pa še to ne). Poleg tega nehite bluzit kva folk kupuje, če hoče naj, ffs (zato imamo prosti trg, vsaka ovca naj kupi kar hoče + recesije so se vedno občutile selektivno po družbenih slojih). Pa še neki, M-XXYZ, ti resno laufaš s tem v žepu/na traku alkva? Resno?
eieieie1 ::
Jaz z mojim iphonom tudi tečem tako da ga držim v roki + slušalke ali pa brez slušalk dam glasnost na polno in poslušam glasbo :) Nevem kaj ti je tukaj čudno lol
Zraven mi pa še aplikacija na pol kilometra pove koliko sem pretekel, kako dolgo in kako hitro tečem min/1km ter izriše pot v google maps... Vse skupaj pa shrani na eno internetno stran, kjer mam pregled nad vsemi teki...
Zraven mi pa še aplikacija na pol kilometra pove koliko sem pretekel, kako dolgo in kako hitro tečem min/1km ter izriše pot v google maps... Vse skupaj pa shrani na eno internetno stran, kjer mam pregled nad vsemi teki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eieieie1 ()
dbevfat ::
@keitai brskanje po internetu sicer ni enakovredna izkušnja pravemu računalniku, ampak ji nič ne manjka. Touch vmesnik z zoomom tako elegantno nadomešča manjko resolucije, da včasih mine cel vikend, ko računalnika niti prižgem ne, ker mi za enostavne opravke popolnoma zadošča telefon.
nvr2fat
Ne pravim, da se ne da normalno brskat, ampak ne moreš enačit, kar se tiče brskanja po internetu, telefon z netbookom, kot ne hd kamero s kamero telefona. Ja opravlja svojo funkcijo dokaj dobro, a ne morš direkt enačit.
Kar se tiče teka, js tečem brez vsega (še ključev od hiše nimam s seboj), pač vsaka reč bi me motla.
Kar se tiče teka, js tečem brez vsega (še ključev od hiše nimam s seboj), pač vsaka reč bi me motla.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keitai ()
Narobe gledaš na stvar, morš tkole.
Sem na enem žuru in je nekaj, kar bi rad poslikal, v primeru mobitela vzameš in slikaš v primeru kamere je pa najbrž nimaš z sabo. Kaj je tukaj bolj uporabno a?
Podobno gre za brskanje po internetu vs laptop. Zopet smarthphone imaš z sabo zmiraj, laptop pa samo kadar vnaprej načrtuješ kaj.
Za to gre, fotoaparatu se uporabnost zviša za desetkrat, če ga imaš 24/7 pri sebi. In to dosešež z tem, da kupiš telefon, ki ima tudi dobre fotič. In SGS2 dela bolše slike, kot en 5 let star digitalni fotoaparat, ki smo ga kupili za 300EUR by the way, kvaliteta JE dosegla stopnjo žepnih fotoaparatov.
Sem na enem žuru in je nekaj, kar bi rad poslikal, v primeru mobitela vzameš in slikaš v primeru kamere je pa najbrž nimaš z sabo. Kaj je tukaj bolj uporabno a?
Podobno gre za brskanje po internetu vs laptop. Zopet smarthphone imaš z sabo zmiraj, laptop pa samo kadar vnaprej načrtuješ kaj.
Za to gre, fotoaparatu se uporabnost zviša za desetkrat, če ga imaš 24/7 pri sebi. In to dosešež z tem, da kupiš telefon, ki ima tudi dobre fotič. In SGS2 dela bolše slike, kot en 5 let star digitalni fotoaparat, ki smo ga kupili za 300EUR by the way, kvaliteta JE dosegla stopnjo žepnih fotoaparatov.
Ti narobe razumeš. Stvar je funkcionalna v večini obzirov, toda ne enačit namenske naprave z njenim približkom na telefonu. Zmotl me je bolj kot ne le to -
/fotoaparat za 150€, mini laptop za internet za 300€/. Fotoaparat za 150e (torej nov) dela DOST boljše fotke, internet in vse ostalo na mini laptopu ti poda DOST boljšo izkušnjo. Urejat dokument, brskat po večih stranih je pač bolj efektivno in udobno na netbooku, kot na telefonu, pa če se obrneš za 215 stopinj.
*Edini telefoni, ki imajo fotkič, kateri se lahko primerja z namenskim trotlom so Docomovi, ki imajo CCD.
/fotoaparat za 150€, mini laptop za internet za 300€/. Fotoaparat za 150e (torej nov) dela DOST boljše fotke, internet in vse ostalo na mini laptopu ti poda DOST boljšo izkušnjo. Urejat dokument, brskat po večih stranih je pač bolj efektivno in udobno na netbooku, kot na telefonu, pa če se obrneš za 215 stopinj.
*Edini telefoni, ki imajo fotkič, kateri se lahko primerja z namenskim trotlom so Docomovi, ki imajo CCD.
Zgodovina sprememb…
blackbfm ::
kvaliteta JE dosegla stopnjo žepnih fotoaparatov.
Ni, ne bo, ne more..ker je leča premajhna. Lahko narediš spodobno fotko, v primeru da je ogromno svetlobe, recimo poleti ko ga najbolj prbija sonce :) ne pa primerjat to z namenskimi fotoaparati
Resda ima malo morje funkcij, toda enačit telefon, ki dela vse nekako napol (ok, gps/mp3 je popolnoma funkcionalen, toda kot kamera, fotoaparat pač še ni), kar se mene tiče tudi internet izkušnja na telefonih pač ni enakovredna računalnikom zaradi majhnosti ekrana (enako kot video player), je za kratkočasit, kej hitr pogledat, to je pa tut to (ne mi seštevat kao kuk naprav je not, jih je dost, toda pol jih je napol funkcionalnih, nekaj pa še to ne). Poleg tega nehite bluzit kva folk kupuje, če hoče naj, ffs (zato imamo prosti trg, vsaka ovca naj kupi kar hoče + recesije so se vedno občutile selektivno po družbenih slojih). Pa še neki, M-XXYZ, ti resno laufaš s tem v žepu/na traku alkva? Resno?
Mja no, fotoaparat na Samsung Wave GT-S8500 mi je bil na enakem nivoju kot na kompaktnem fotkiču. Ajde nima optičnega zooma ampak slike so bile več kot samo na nivoju. Snemal je 720p video pri 30fps, ko ima večina folka še kamere na Hi8 in MiniDV kasete in za 720p niti slišale še niso.
Brskat po netu se da čist vse enako kot na PC-ju. Pač je majhen ekran, big deal. Folk tud joka, da je 10,1 inch zaslon na netbooku premajhen, pa ravnokar tipkam iz njega in na njem delam vse kar delam na 19 inčnem monitorju oz isto kar folk dela na 30 inčnem. Pač nekaterim je dost tud ne vem 4 inčni ekran za brskanje po netu na enak način kot nekateri hočejo imet večjega. In enako velja za video player. Mogoče res ni višek kinomatografske izkušnje ampak nekomu je povsem dovolj. Koneckoncev nekateri ves čas špilajo igre samo na PSP-ju oz velikokrat gledajo filme na majhnem netbooku pa čeprav spet vsi skačejo v luft, da je tako majhen ekran neuporaben za te stvari. Well, ni. Sem pogledal že več filmov tud 720p pa me ni prav nič motilo. Medtem ko bi večina že zavijala z očmi. Enako pač nekomu povsem odgovarja gledanje na telefonu. Kjer je še catch, da imajo sedaj ti telefoni tud HDMI izhod preko katerega lahko na LCD-ju preko telefona vrtiš 720p video in več kar je včasih lahko celo boljše kot DVD kakovost iz navadnega DVD playerja.
Seveda ni popolno ampak če pogledaš, da je vse to v majhni škatlici, ki jo lahko neseš kamorkoli in zna vse to delati presneto dobro, res ne vidim razloga, da bi se pritoževal. Če si kupil telefon z namenom vse te funkcionalnosti on the go pač ne pričakuješ 30 inčnega ekrana ane in ti je to povsem normalno. Eni se pač znamo prilagoditi in se ne pritožujemo, ker enostavno "razumeš", drugi imajo pač problem z dojemanjem.
Imam trenutno xperia x10, prej sem imel nexus S, iphone, nokia 5800... vse sem uporabljal dokaj efektivno, toda ne mi bluzit, da boš lahko napisal poročilo, seminarsko, etc na telefon (ja lahko jo, pa jo boš?), na netbook jo dejansko lahko, enako je z internetom. Za na hitr pogledat ko imaš odmor, čakas na taxi, na kauču doma ja, toda ko bom moral pregledati večje količine podatkov na internetu ne bom tega storil na telefonu, na netbooku (12/13") lahko dokaj bp. Fotoaparat na telefonu pač ni na enakem nivoju kot na kompaktu, ne vem ker šrot imate vi od kompaktov, ampak vsak kompakt (oz. ogromna večina, pač kitajske škart robe ne bom kle umeščal) dela DOSTI boljše fotke, sem ravno zadnjič primerjal fotke med xperio x10, sgs 2 in nexus S, bolj kot ne, tudi v dobrih svetlobnih pogojih bolj kot ne žalost, detajli orto slabi, šuma še vedno veliko. Za na facebook ja je čist ok, če preeditiraš v fotošopu je mogoč tut za kak print, toda da dela boljše fotke - ne. Tole vse skupaj sem izrazil le zato, ker nekateri enačite namenske naprave z funkcijam telefona, ki NISO na isti ravni. So na ravni, da lahko nekaj opraviš z njimi ter dajo konkreten rezultat, a namenskih naprav trenutno pač še ne dosegajo (nekatere mogoče ja, npr mp3 player, gps..), toda kar se tiče brskanja in fotoaparata pač ne. Dokler bojo CMOS senzorji v telefonih, ki so že tko al tko zmanjšani v nulo, optika dokaj slaba (opevani Carl Zeiss na nokiiah naredi direkt 0), pač ne bojo kvalitetne fotke. Vzam en trotl za 150e (ne 10 let star, če primerjaš z novim telefonom), pejd v naravo/po mestu, nared par fotk z trotlom in telefonom, cropaj, primerjaj in ne mi rečt da dela telefon boljše.
Zdi se mi, da je dost offtopica.
Ontopic: Zadnjič se igral s SGS2, zgleda dobr telefon, čeprov ne nek ultra presežek gleda na SGS, nexus S. Bom počakal raje na naslednjo generacijo.
Zdi se mi, da je dost offtopica.
Ontopic: Zadnjič se igral s SGS2, zgleda dobr telefon, čeprov ne nek ultra presežek gleda na SGS, nexus S. Bom počakal raje na naslednjo generacijo.
Zgodovina sprememb…
Primerjal sem z Olympus mju840. 8Mpix fotkič s 6x optičnim zoomom in optičnim stabilizatorjem. Ni ravno "kitajski šrot" kot ti praviš temu.
Pa so mi bile 5mpix slike iz Wave-a povsem na nivoju v primerjavi s slednjim, tko da sem namenski fotkič praktično nehal uporabljat. Telefon imaš vedno sabo, fotkič pa si moral vedno vzet z namenom, kar je smotano.
Seminarskih pa ne pišem več zato je tko kot zame in za večino drugih povsem nepomemben faktor.
Pa so mi bile 5mpix slike iz Wave-a povsem na nivoju v primerjavi s slednjim, tko da sem namenski fotkič praktično nehal uporabljat. Telefon imaš vedno sabo, fotkič pa si moral vedno vzet z namenom, kar je smotano.
Seminarskih pa ne pišem več zato je tko kot zame in za večino drugih povsem nepomemben faktor.
roberto1 ::
Ravno dobil telefon, sem že kakih 10 let navdušenec high-end telefonov, ampak kaj takega še nisem videl. Lahek, tanek kot kalkulator, ekran je v nulo....Ne brez razloga najboljše kaj si lahko v tem trenutku omisliš. Čista zmaga.
Primerjave s stand-alone napravami so popolnoma brezvezne, ampak v določenih primerih jih ob lahkih nalogah lahko vse začasno nadomesti!Že samo razmišljanje da ob takšnih merah zadevo hočeet primerjati z recimo pro fotkači je izreden kompliment telefonom! Zgoraj je eden lepo napisal - funkcionalnost telefona se drastično poveča ker ga imaš zraven 24/7. Pod to se podpišem! Great job Samsung!
lpt
Primerjave s stand-alone napravami so popolnoma brezvezne, ampak v določenih primerih jih ob lahkih nalogah lahko vse začasno nadomesti!Že samo razmišljanje da ob takšnih merah zadevo hočeet primerjati z recimo pro fotkači je izreden kompliment telefonom! Zgoraj je eden lepo napisal - funkcionalnost telefona se drastično poveča ker ga imaš zraven 24/7. Pod to se podpišem! Great job Samsung!
lpt
Someday never comes!
kolk ste smesni... valda "telefona" ne mores direkt primerjat s "stand-alone" napravami... ampak--zadeva ima VSE zadeve v enem in vecina teh zadev opravlja zelo dobro
1. telefon
2. ura / budilka
3. GPS... za moje pojme bolje kot standalone (predvsem zato, ker lahko namestis katerikoli softwere gor zelis, + google earth/maps)
4. modem
5. igranje igric
6. radio
7. diktafon
8. fotoaparat
9. video kamera
10. odlicen predvajalnik
11. kompas
12. odlicen brskalnik
13. miljardo drugih funkcionalnosti prek android aplikacij
vse to pocne zelo dobro, ce ne kar odlicno...ampak najvecja prednost pri vsem je, da je MAJHEN in VEDNO pri roki!
Ocitam mu lahko le 2 stvari... baterija in to, da ne morem vstavit kartice brez da snamem baterijo...
1. telefon
2. ura / budilka
3. GPS... za moje pojme bolje kot standalone (predvsem zato, ker lahko namestis katerikoli softwere gor zelis, + google earth/maps)
4. modem
5. igranje igric
6. radio
7. diktafon
8. fotoaparat
9. video kamera
10. odlicen predvajalnik
11. kompas
12. odlicen brskalnik
13. miljardo drugih funkcionalnosti prek android aplikacij
vse to pocne zelo dobro, ce ne kar odlicno...ampak najvecja prednost pri vsem je, da je MAJHEN in VEDNO pri roki!
Ocitam mu lahko le 2 stvari... baterija in to, da ne morem vstavit kartice brez da snamem baterijo...
Jah, folk dela direkt to, primerja z namenskimi napravami. Telefon je postal mali multipraktik, večino zadev opravlja zadovoljivo, ampak ni še tam, da je enakovreden namenskim napravam. Nekoč v prihodnosti bo, a še ni tam.
@Lion29: Kartica zna bit problem, a večini je, imo, za to vseeno (kakor tudi meni, odkar je šla notr, še ni videla sonca), baterija je pa problem na vseh smartphone-ih. Glede na vse najave "čudežnih" prebojev na področju baterij (od bakterij do vseh mogočih izboljšav obstoječe tehnologije), žal ni še nič :/
@Lion29: Kartica zna bit problem, a večini je, imo, za to vseeno (kakor tudi meni, odkar je šla notr, še ni videla sonca), baterija je pa problem na vseh smartphone-ih. Glede na vse najave "čudežnih" prebojev na področju baterij (od bakterij do vseh mogočih izboljšav obstoječe tehnologije), žal ni še nič :/
Volk| ::
Jah, folk dela direkt to, primerja z namenskimi napravami. Telefon je postal mali multipraktik, večino zadev opravlja zadovoljivo, ampak ni še tam, da je enakovreden namenskim napravam. Nekoč v prihodnosti bo, a še ni tam.
S tem pa se ne bi strinjal. vse namenske GPS naprave, ki sem jih sprobal se lahko skrijejo pred navigacijo, ki jo sedaj imam na telefonu(iGo).
To, da imaš fotoaparat, navigacijo, mini za silo laptop, VEDNO pri sebi je nekaj, česar brez smarthphona nimaš, pa četudi vržeš 10000EUR stran. To samo po sebi opravičuje ceno zame.
Z tem da navigacija JE na nivoju(in prek v VEČINI primerov) standalone navigacij.
Fotoaparat sem vedno pravil, da je za silo, od kar imam SGS2 pa pravim, da je na nivoju cenejših(100EUR) žepnih fotoaparatov, oziroma v primeru HD videorekordinga je BOLŠI. Namreč v POPOLNI temi sem z SGS2 naredil fantastične fotke, ki jih je skoraj nemogoče ločiti od fotk, poslikanih z fotoaparatom. V dnevni svetlobi pa ne ločiš že z kakim slabšim telefonom, z tem dnevna svetloba sploh ni debate.
Zoom je edina stvar, ki jo smarthphoni ne bojo imeli, ker zoom je tisti, ki toliko prostora zavzame. Ampak zoom se da nadomestiti z digitalnim zoomom in več megapiksli. Torej SGS2 ima 8Mpix, če zoomaš za 4krat je to 2Mpix, malo premalo, torej do ene 2-3kratni zoom lahko še uporabiš, da imaš super fotko, za na ekran.
Z tem da navigacija JE na nivoju(in prek v VEČINI primerov) standalone navigacij.
Fotoaparat sem vedno pravil, da je za silo, od kar imam SGS2 pa pravim, da je na nivoju cenejših(100EUR) žepnih fotoaparatov, oziroma v primeru HD videorekordinga je BOLŠI. Namreč v POPOLNI temi sem z SGS2 naredil fantastične fotke, ki jih je skoraj nemogoče ločiti od fotk, poslikanih z fotoaparatom. V dnevni svetlobi pa ne ločiš že z kakim slabšim telefonom, z tem dnevna svetloba sploh ni debate.
Zoom je edina stvar, ki jo smarthphoni ne bojo imeli, ker zoom je tisti, ki toliko prostora zavzame. Ampak zoom se da nadomestiti z digitalnim zoomom in več megapiksli. Torej SGS2 ima 8Mpix, če zoomaš za 4krat je to 2Mpix, malo premalo, torej do ene 2-3kratni zoom lahko še uporabiš, da imaš super fotko, za na ekran.
torej tako... fotoaprat in kamera, za tisto kar nucas opravita super delo... namrec...point je v temu, da ce imas kaj resnega za poslikat/posnet, vzames bolj profis tvar, a ne? ampak tega ne mores nosit vedno okoli, ne? s telefonom pa ne bos vec zamudil trenutka... torej tisti trenutek, ki pride spontano in ni nacrtovan, za obelezitev le tega je sgs2 odlicen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung galaxy s (strani: 1 2 3 4 … 32 33 34 35 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 338640 (85150) | 21kiss |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5934 (4703) | bdoxx |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30680 (24843) | leiito |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11962 (9542) | Lonsarg |
» | Samsung naslednji teden predstavlja osveženi Galaxy S II (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25423 (21219) | roli |