» »

Ghost-am Partition to Partition iz starga diska na novga pa ne dela

Ghost-am Partition to Partition iz starga diska na novga pa ne dela

AtaStrumf ::

Sorry za ful čudn in dolg naslov, sam kako naj to krajše napišem? OK skratka nabavil sem nov disk in hočem iz straga spravt winse 2k na novga in sem jih zgostal iz C: na novo particijo po princicu partition to partition, pol odstranil star disk, naredil novga za masterja in restartu pa kt da ne bi bilo disk-a. Nov disk sem particioniral v WIn2k in formatiral v DOS-u pol pacal po njegovih particijah a ne po tej kamor sem ghostal in pol šele ghostal. Sem mislil, da bo mačji kašelj pa niti ni, ker pankrt ne dela, pa ne kapiram zakaj če je identična kopija. Mogoče je kaj z črkami pogonov al pa kej. A bi pomagal naredit najprej image particije pa pol iz image-a zgostat na particijo? Any ideas? Pomoje delam eno glupo napako pa sploh ne vem. Kaj pravte?

Aja pa imam dual boot z Win XP na D: in sem tudi njih zgostal na naslednjo particijo. Na starem disku imam 5 particij na novem pa 4 in samo tri so zghostane četrta pa kot sem rekel sem malo pacal po njej preden sem se lotil ghostanja.

neki123 ::

moral bi klonirat ( ghostat ) cel disk

bastadu ::

Jaz sploh nisem mogel klonirati Win2k partition-to-partition, ko pa sem skloniral cel disk, je bilo pa vredu...

AtaStrumf ::

In kaj bom dobil ven če ghostam 60 GB 5 particij na 80 GB disk? Se bojo particije povečale in če katere? Da ne bom imel nakuncu 20 GB neizkoriščenih.

neki123 ::

vse particije se bodo procentualno enako povečale.
jaz sem na primer kloniral disk na katerem so bile particije 5 in 15 GB ( skupaj torej 20 GB ) na disk velikosti 60 GB in sem dobil particije 15 GB in 45 GB.
za to operacijo pa rabiš seveda še en disk, na katerega boš naredil image prvega diska.
in ko kloniraš disk, ga potem samo vtekneš v comp in vse dela točno tako kot prej.
enostavno kot pasulj, pa vse skupaj traja samo okrog pol ure.

AtaStrumf ::

Hočeš reči, da rabim 3 diske? A ne morem disk to disk ghostat?

bastadu ::

Seveda lahko ghostaš disk to disk...

AtaStrumf ::

Ah to sem pa malo razočaran nad Ghostom. Sem mislil, da skopiraš partisijo z OS-om in mirna bosna. Sedaj bom imel pa particije čist druge kot hočem. Mogoče bom raje nanovo inštaliral.

sinko999 ::

Mogoče je problem v tem da si imel prestari ghost jast osebno sem naredil backup particije na Cd-je potem pa se mi je komp sesul pa sem enostavno zgostal nazaj z cd-jev na čisto drugi disk pa je bootal brez problema uporabljal sem ghost 7.5 corporate ed. . Mogoče so si tvoji diski zapisali boot sektorje na ta disk ki si ga odstranil in nimajo winsi več boota.

LP
Ni? ni ve?no !

AtaStrumf ::

Jaz imam Ghost 7 in ne vem zakaj a ne dela. Ker pomoje morajo biti vsi boot fajl na C:, ki sem ga preghostal, torej je čist direktna kopija in res ne zastopim zakaj nebi delalo. Edino kar mogoče moti je to da imam dual boot z WinXP na D: a tudi ko sem še to particijo zghostal ni delalo pol sem pa še ta tretjo E: in tudi ni delalo, četrta in peta particija pa imata samo podatke nič programov zato se mi ju ni zdelo smiselno ghostat. Tale 60 GB je skor poln in vse to kopirat mi je res muka. Bom moral najprej mal očistit sistem preden ga grem celga ghostat. Pa glih zato sem nabavil nov disk da se ne bom rabil s tem zezat pa sem spet na istem samo 40k manj imam v denarnici. Jao, jao.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos NT 4.0 OS z Ghostom na drugi disk

Oddelek: Operacijski sistemi
141341 (1213) Lith
»

Kopiranje diska

Oddelek: Operacijski sistemi
131014 (911) mortal
»

Norton Ghost

Oddelek: Programska oprema
373452 (2682) smirnof
»

Prepis sistema iz diska "A" na disk "B"

Oddelek: Programska oprema
251815 (1579) CaqKa
»

kako narediti identično kopijo HDDja?

Oddelek: Programska oprema
81031 (899) ||_^_||

Več podobnih tem