Forum » Strojna oprema » DDR3 1333MHz zamenjati z 1600MHz, DA ali NE
DDR3 1333MHz zamenjati z 1600MHz, DA ali NE
Locoroco ::
Zanima me, če se splača zamenjati te rame G.Skill RipJaws DIMM Kit 4GB PC3-10667U (DDR3-1333) za te rame Corsair Vengeance modri DIMM Kit 8GB PC3-12800U
trenutno imam G.Skill 2X2GB, nameraval sem še dokupiti enake 2X2Gb G.skille. Ali naj raje prodam teh 4Gb in si kupim 1600MHz Corsare ali pa morda celo te RAM DDR3 8GB Kit (2x 4) PC3-16000 2000MHz CL9 XMP Crucial Ballistix
Imam pa procesor i5-750.
Hvala za nasvete.
trenutno imam G.Skill 2X2GB, nameraval sem še dokupiti enake 2X2Gb G.skille. Ali naj raje prodam teh 4Gb in si kupim 1600MHz Corsare ali pa morda celo te RAM DDR3 8GB Kit (2x 4) PC3-16000 2000MHz CL9 XMP Crucial Ballistix
Imam pa procesor i5-750.
Hvala za nasvete.
BALAST ::
Ne boš opazil izboljšave v igrah če greš na hitrejše, že 100x preizkušeno in testrirano. Edino prepustnost GB/s se poveča, ampak to ni nekaj kar bi pohitrilo igre.
gendale ::
to se ti splača edino če te vzburjajo boljši rezultati v benchmarkih, ki merijo hitrost rama
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Okey. Potem nebom prodal mojih G.Skillov. Kaj pa pravite na to, se mi splača povečati kapaciteto iz 4gb na 8gb. Za dodatnih 4gb moram razkirati 57€ pri Demisu. Ker pogosto delam z velikimi rar datotekami in imam vedno ogromno okenj odprtih, me zanima, če bi se poznalo dodatnih 4gb?
Ne, ker rar datoteke se sproti zapisujo iz "cache" na disk, pri tem pa uporablja minimalno količino spomina ram.
Ram bi ti kvečjemu prišel v korist če delaš z velikimi slikami, ki morajo biti med obdelavo shranjene v nestisnjeni obliki in jih kadarkoli hitro pokličeš v uporabo. Raranje je pa samo enostranski proces, ali stiskaš ali razširjaš, pri tem pa ne uporabljaš skoraj nič "trajnega hranjenja" v ramu.
Ram bi ti kvečjemu prišel v korist če delaš z velikimi slikami, ki morajo biti med obdelavo shranjene v nestisnjeni obliki in jih kadarkoli hitro pokličeš v uporabo. Raranje je pa samo enostranski proces, ali stiskaš ali razširjaš, pri tem pa ne uporabljaš skoraj nič "trajnega hranjenja" v ramu.
Se pravi, tudi pri igranju iger, se ne bo kaj bistveno poznalo, tako da bi po nepotrebnem spet zapravil 57€ za dodatnih 4gb rama?
Zdaj ko so cene res nizke (40€ za 4GB), te hitro premami, ampak ta "nadgradnja" ti ne koristi skorajda nič. Raje prihrani še kakšen € in si kupi SSD za hitrejše delo z rari ter pohitritev dela nasplošno z windowsi, če jih namestiš na SSD.
Zdaj ko so cene res nizke (40€ za 4GB), te hitro premami, ampak ta "nadgradnja" ti ne koristi skorajda nič. Raje prihrani še kakšen € in si kupi SSD za hitrejše delo z rari ter pohitritev dela nasplošno z windowsi, če jih namestiš na SSD.
Hvala ti za pameten nasvet. Bom potem res raje ostal na 4Gb rama, pa si bom omislil en 64GB SSD za sistem in programe. 64GB je še dokaj ugoden, 120Gb, pa je predrag.
razen če bi se mi splačalo nabavit 120GB SSD za windowse ter tudi igre. Kako se kaj obnese igranje iger iz SSD diska?
harvey ::
Točno tako, disk je cokla v sistemu in vgradnja SSD občutno pohitri v splošnem delo z računalom. Frekvence ramov minimalno in je škoda vložka z menjavo 1333/1600.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SSD vs HDD (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 51732 (48613) | MrStein |
» | PC za video obdelavo (After Effects, Premiere Pro)Oddelek: Kaj kupiti | 1909 (1471) | Robi :P |
» | Katere komponente za pisarniški računalnik - SSD disk da ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11489 (10389) | gruntfürmich |
» | Intel X25-X (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 11416 (8683) | lopov |
» | Komponente za designingOddelek: Kaj kupiti | 1719 (1352) | R O N I N |