» »

Receiver se pregreva

Receiver se pregreva

damirez ::

Receiver onkyo SR-607 se mi je vedno zdel neki full vroč. Evo zdej poslušam tko glasbo full potiho, samo nekej začne hreščat. Grem do receiverja vidim, da je ful vroč, že na meji da se opečeš. 8ohmske zvočnike imam in tud na 8 ohmov je receiver nastavljen. Je pa res, da sm mel glasbo nastavljeno na NEO s6 DTS sound sensation... sj ta efekt pa tud ne more tolko gret receiverja ane?

popster ::

probaj vzgat klimo na maximum in dodat gor kak haldilnik pa bos videl al se res pregreva al mas kje kaj prenaglas, skurjene zvočnike, itd.

mihec87 ::

Imaš mogoče vstavljenega v kakšno polico ali pa kaj postavljeno nanj ter ob straneh da zrak ne more krožit.

hamurabi ::

Onkyo reciverji so ponavadi bolj vroči...tudi moja 508-ka se kar precej pregreva...postavi reciver na bolj zračen, odprt prostor...

damirez ::

Veste kaj je blo, tolk da bo mogoče še komu drugemu prav prišlo. Ugotovil sem, da poka samo kadar poslušam musko iz kompa. Problem je ker imam 10 al 15m dolg cheap coaxialen kabel v Mediaplayer classic sem imel nastavljeno na 32bit. Zdej sm nastavil na 16 in dela vse ok. Čudn, da že ni prej nič crackalo.

damirez ::

Je pa res, da se te Onkyitu verjetno full grejejo, ker moj je še zmeraj full vroč.

delfinus ::

Imas zagotovljeno dovolj lufta okrog njega. Za reciverje namrec ni priporoceno, da so postavljeni v kaksne Hi-Fi regale ali omarice ali da je na njih kaj.

lp, d.

damirez ::

Jest bi reku, da dost.
Po eni uri kljub temu, da je glasnost zgolj na 15 komaj roko držim gor na receiverju.

uvz123 ::

Jaz imam 507 in je prej malo bolj topel, kot pa vroč! Roko lahko čisto komot držim na njem po eno urni zmerni glasnosti.

Izklopi vse zvočnike in ostalo "kramo" iz receiverja. Priklopljen naj bo samo na el. omrežje in ga pusti vžganega nekaj časa. Če bo še vedno tako vroč, potem je nekaj narobe. Če ne bo, priklapljaj zadeve nazaj počasi in sproti preverjaj temperaturo. To ti je lahko en tak enostaven test, da ugotoviš, kje je napaka!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23547920 (29385) Anney
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634559 (17330) josko674
»

Receiver do max 300 eur

Oddelek: Zvok in slika
333906 (2866) Trancedeejay
»

hisni kino - lastniki Onky-jev -prosim za pomoc

Oddelek: Zvok in slika
91553 (1385) BluPhenix

Več podobnih tem