» »

Logitech Squeezebox Radio kot spodoben wireless zvočnik?

Logitech Squeezebox Radio kot spodoben wireless zvočnik?

eVro ::

Torej, rad bi imel wireless zvočnike po že obstoječih brezžičnih povezavah v laptopu (beri: niti slučajno ne pride v poštev dongle, ker potem ne rabim wirelessa). Izločal sem nekako takole: Povezave so Wi-Fi, Bluetooth, ter Logitech Unifying. BT ima prešvoh kvaliteto, Unifying zvočnikov ni. Ostane Wi-Fi, se pravi iščem Wi-Fi player z zvočniki, ker bi imel rad samo eno napravo za to.

Logitech Squeezebox Radio se mi zdi fajn zadeva, open source server, krmiljenje preko web vmesnika/androidnega telefona, spodobna kvaliteta zvoka (in ja, se zavedam da je mono)... Zanima pa me, kako bi se to obneslo v praksi, ker me namreč poslušanje internetnih radijskih postaj ne zanima, razen v primeru če bi bil računalnik ugasnjen => redko.

Torej, se dobi še kaj podobnega, mogoče preko DLNA, v cenovnem rangu do 200 €? Ideje?

SimplTech ::

Na hitro nekaj predlogov za razmislek:

1. sicer si bluetooth povezavo nekako izločil, a malo poglej za Creative T12 Wireless (cena cca. 60 EUR - link). V testih zadevo kar pohvalijo: review

2. podobna stvar kot pod točko 1 je tudi Logitech Z515 Wireless Speaker (cena cca. 80 EUR - link)

3. mogoče JBL On Air Control 2.4G (cena cca. 160 EUR - link)

4. Nekaj podobnega Logitech Squeezebox Radio ima tudi Terratec (Terratec NOXON iRadio 300 - cena cca. 150 EUR in Terratec NOXON iRadio 360 - cena 168 EUR)

Lahko da se ti pojavi še kašna ideja če pogledaš spletno trgovino mp3-player.de v katergoriji: Produkte --> MP3 zu Hause --> Netzwerk Streaming je kar nekaj izdelkov.

Cene, ki sem jih napisal so cene iz tujine, tako da treba dodati še kakšnih 10-15 EUR za poštnino.

Zgodovina sprememb…

eVro ::

Hvala za dober odgovor!

1./2. Med tema dvema bi vzel Logitecha, ampak bi vsekakor moral prej sprobati Bluetooth povezavo, vendar ima BT nizek bitrate + v okolici je tudi veliko Wi-Fijev, beri motenj. V bistvu sem do Z515 prišel najprej, ampak mi je bil potem Squeezebox Radio bolj všeč (ne rabi PCja, Wi-Fi).

3. Ni Wi-Fi + sestavljen iz kar 4 škatel (dva ločena zvočnika, postaja in še daljinec), Squeezebox je ena stvar, ki jo lahko upravljam preko weba.

4. Teli so mi pa kar všeč, imajo UPnP podporo, vendar so že nekaj dražji za praktično isto stvar. 150 € za iRadio proti 112 € za Squeezebox Radio + ne poznam firme.

Sem razmislil, ampak nekako ostajam pri Squeezebox Radiu - še vedno pa upam na dodatne komentarje, vedno se zna še kaj boljšega najt.

PS: A ta štacuna (mp3-player.de) je drugače dobra/preverjena? Cene so mi že všeč, ampak bi vsekakor rad slišal komentarje.

SimplTech ::

:) samo da je pomagalo.

Glede navedene trgovine ti direktnega mnenja žal ne morem povedati, a kot vidim na idealo.de je stvar preverjena. Si pa lahko še sam pogledaš mnenja (sicer v nemščini, če te moti ti naj pomaga Google translate) tukaj: link

čuhalev ::

Mene pa zanima kakšna žična rešitev, torej predvajalnik (brez NF stopnje) s priklopom na mrežo. Npr. Sonos je en kandidat, ali obstaja še kaj?

SimplTech ::

@0154452: nekaj podobnega Sonos-u je Teuflov Raumfeld. Več info in nakup je v njihovi spletni trgovini - link

Drugače pa imaš kar nekaj ponudbe zbrane na enem mestu na že prej omenjeni mp3-player.de v tej kategoriji: link

čuhalev ::

Ja sem pogledal tisti link samo mi je ~300 artiklov malo preveč, vmes so tudi irelavantni. :P
Roku SoundBridge ne delajo več. Squeezebox so mi pa grdi. Sonos je bolj kot ne, trenutno edini na spisku.
Sicer pa iščem tudi software za strežnik (vodi bazo datotek) in odjemalec za osebne računalnike (predvaja, kar mu dobi od strežnika). Lahko tudi web različica predvajalnika, pač neke vrste grooveshark za lokalno raven - za doma.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ozvočenje za hišo (in mogoče vrt)

Oddelek: Zvok in slika
324541 (3849) LJ4L
»

Spletni radijski sprejemniki

Oddelek: Kaj kupiti
112978 (1177) joze67
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5710197 (9125) axee
»

htpc like box za glasbo

Oddelek: Zvok in slika
111540 (1283) umexteacher
»

Radio z mrežno?

Oddelek: Zvok in slika
81331 (1233) misek

Več podobnih tem