» »

Google račun z mojim Hotmail naslovom

Google račun z mojim Hotmail naslovom

naKljuchni ::

Pozdrav!

Redno uporabljam dva email naslova, sem si pa že pred časom, ko je to bila še novost, ustvaril še en račun na Gmailu in ko sem se malo prej vanj hotel prijaviti, sem ugotovil, da se ne spomnem gesla in zato vpisal sekundarni naslov (eden od dveh, ki ju redno uporabljam). Na ta naslov sem dobil potrditveni mail, ustvaril novo geslo in vstopil v Google račun ter ugotovil, da sem prišel v account neke druge osebe, ki se je očitno nekako registrirala z mojim hotmail accountom (v tem trenutku, mi je bilo jasno, da je moj pravi Gmail račun vezan na drugi sekundarni naslov od dveh, ki ju uporabljam). Gre za že nekaj časa neuporabljan račun brazilskega uporabnika, ki sicer nima vključene "pošte" ("Glavni e-poštni naslov" je moj) z nekaj aktivnostmi (nekaj fotografij, ipd.) na storitvi Orkut, nekaj kontaktov in par iskanji v letu 2007. Ni mi jasno, kako se je lahko na Google in očitno na Orkut prijavil z mojim email naslovom kot uporabniškim imenom, brez da bi jaz pred tem dobil kakršenkoli potrditveni mail (mi je pa zdaj jasno zakaj občasno dobivam portugalski spam).
Sprašujem se, kaj narediti, bi pa rad prekinil kakršnokoli povezavo z mojim Hotmail računom in preprečil, da se v prihodnosti kaj podobnega ponovi. Naj kontaktiram Google ali preprosto le zamenjam naslov tega Google računa z nekim naključnim?
Glede na to, da se je ta oseba prek Orkuta "predstavljala" z mojim Hotmail naslovom, se mi zdi, da je to na nek način vdor v mojo zasebnost...

Any clues?

Lonsarg ::

Zelo smešno lol.

Nobenmu ne moreš preprčiti, da se z tvojimi informacijami predstavljat na drugih straneh pa naj bo to naslov,email, telefon,... No lahko z civilno tožbo, ampak za take male nevšečnosti se tega ponavadi ne gre:)

Seveda on potem ne dobi maila, če tvojega napiše, tak da ne vidim pointa zanj, da je to naredil. Lahko pa spoofa mail in pošle mail, kot da izvira iz tvojega emaila, to se zaradi stare zgrešene zasnove email sistema da...

Ker si geslo spremenil si zdaj itak edini, ki ima dostop do tega email naslova. Razen če ima še skrivno vprašanje nastavljeno, pa ga še ve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

amigo_no1 ::

Tole mi ni jasno: praviš da si naredil gmail račun, za reševanje gesla (če ga pozabiš) dodal svoj drugi, redno uporabljan račun
in da si svoj drugi, redno uporabljan račun dobil mail, resetiral geslo pozabljenega gmail računa in prišel mail account neke druge osebe (brazilskega uporabnika) ?

Kako je lahko ta brazilski uporabnik
1.) ustvaril račun, ki že obstaja (janez.novak@gmail.com)
2.) nanj povezal tvoj hotmail račun (janez.novak@hotmail.com) ? Makes no sense to me, da bi bilo to sploh uresničljivo.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

amigo_no1 še enkrat preberi njegov post:)

Ta gmail račun v katerega je prišel je brazilski.lolek@gmail.com in nima nikakršne povezave z njegovim gmailom. Ta brasilski lolek je za sekundarni mail nastavil njegov hotmail hehe. Tole je res mega naklučje kar se ti je zgodilo, jaz bi se pač zabaval, to po moji definiciji ni noben vdor v tvojo zasebnost.

Najverjetneje je ta brazilec random hotmail račun napisal za sekundarni, sam res lol kar tvojega:D

naKljuchni ::

@amigo_no1 - Se opravičujem, če v prvem postu morda nisem bil dovolj jasen - zdaj vidim, da gre tu sicer za dve različni zadevi: Gmail ter Google accounts.

Recimo, da imam dva redno uporabljana računa: janez.novak1@hotmail.com in janez.novak2@hotmail.com.
Nekoč sem na Gmailu napravil račun janez.novak1@gmail.com in nanj (kot sekundarni naslov) vezal janez.novak1@hotmail.com. Po daljšem času sem se spet želel prijaviti v janez.novak1@gmail.com in ugotovil, da se gesla ne spomnem, hkrati pa sem tudi pozabil, na katerega od dveh naslovov je vezan in v zahtevo za geslo najprej po pomoti vpisal janez.novak2@hotmail.com ter (ko sem na ta naslov dobil potrditveni mail za reset gesla) po naključju ugotovil, da je brazilski uporabnik napravil Google račun (brez pošte) z mojim email naslovom janez.novak2@hotmail.com. Moj janez.novak1@gmail.com račun je vezan na janez.novak1@hotmail.com in ni neposredno povezano z zadevo - sem omenil samo zato, da povem, kako sem do tega prišel.

@Azgard - pravzaprav res ni vdor v zasebnost, ne razumem pa, kako si lahko pri Googlovi storitvi (!) za mail nastaviš kar nek random naslov, brez da bi ga potrdil. Mi tudi ni nek big deal, le zanimivo mi je, da je do tega prišlo...

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Tut na uradni obrazec od Zoisove štipendije lahko napišeš nek brasilski email. Pa je to še dosti bolj resna stvar, kot sekundarni naslov na Googlu, tako da pač Google ni šel komplicirat z preverjanjem.

naKljuchni ::

Očitno res. Sem že zbrisal (na srečo Google ne komplicira niti tukaj).

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Email naslov ob zamenjavi ponudnika

Oddelek: Omrežja in internet
9878 (627) Cr00k
»

Gmail in preveranti: pike so pomembne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5921412 (15129) AštiriL
»

Gmail in nestriktnost pri emailih

Oddelek: Pomoč in nasveti
294589 (3692) Rešpetlin
»

Podvojen Gmail račun?

Oddelek: Pomoč in nasveti
9829 (618) Furbo
»

Sprememba zakona o elektronskem poslovanju na trgu

Oddelek: Omrežja in internet
102589 (2122) stb

Več podobnih tem