» »

Geohot šel na spring break, Sony mu očita pobeg in uničevanje dokazov

Geohot šel na spring break, Sony mu očita pobeg in uničevanje dokazov

George Hotz

vir: Ars Technica
Ars Technica - Sony nadaljuje s civilno tožbo proti Georgu Hotzu zaradi objave ključev za podpisovanje PS3 programja na njegovem blogu. Hotz naj bi bil trenutno na dopustu pri prijatelju nekje v Južni Ameriki, kar Sony razume kot "poskus pobega", zaradi česar so že izrazili svojo "veliko zaskrbljenost". Heker naj bi namreč iz svojih računalnikov pobral diskovni kontroler, kar naj bi otežilo forenzično analizo diskov. Hkrati so se razširile govorice, da je potovanje plačal iz donacij za njegove pravne stroške.

Hotz se je nedavno oglasil in pojasnil, da je zgolj na že dolgo načrtovanem dopustu (spring break), plačenem v celoti s lastnim denarjem, ter da se vsekakor namerava vrniti v ZDA, obenem pa je v stalnem kontaktu s svojimi odvetniki in aktivno sodeluje v postopku. Očitki o uničevanju dokazov so se izkazali kot neutemeljeni, saj je diskovni kontroler poceni in ločene komponenta in Hotz ni nikakor poškodoval diska samega (čemur je pritrdilo tudi sodišče). Njegovi odvetniki so istočasno izpostavili, da Sony z skopimi in pomankljivimi izjavami načrtno širi neresnice.

Na bolj resni fronti velja povedati, da je Sony že skoraj uspel s preselitvijo tožbe pred sodišče v San Franciscu, ki naj bi bilo bistveno bolj ugodno tehnološkim podjetjem kot Hotzev domači okraj v New Jerseyu (načeloma se tožbo vloži pred sodiščem, na območju katerega ima toženec stalno prebivališče, če dogovor ali druge navezne okoliščine ne utemeljujejo drugače). Uspeli so pridobiti dokaze, da je januarja objavljene ključe na Hotzovem blogu videlo čez 5000 prebivalcev Kalifornije, kar naj bi po sodni praksi zadostovalo. Še huje za Hotza naj bi bilo očitki, da dejansko ima uporabniški račun pri Playstation Networku (PSN), kar je doslej vztrajno zanikal. Posledica te ugotvitve niso trivialne, kajti pogoj za omenjeni račun je sprejem Sony-jevih pogojev (EULA), ki pa prepovedujejo vsakršni reverzni inženiring. Sony naj bi ga dobil tako, da je preveril serijske številke vseh štirih PS3, ki jih Hotz poseduje, in za eno od njih ugotivil, da je bila kupljena streljaj od njegovega doma, isti večer pa naj bi na tej konzoli nekdo ustvaril uporabniški račun "blickmanic", in to z IP-ja v Hotzevem domačem kraju. Kasneje naj bi se taisti vzdevek pojavil v več online diskusijah na temo odklepanja mobilnih telefonov, po čemer je Hotz sicer tudi znan. Omenjena dejstva, če jih bo sodišče - katerokoli že - štelo kot dokazana, bi lahko vodila v razširitev tožbe in potencialno višjo odškodnino.

Sony torej ne misli odnehati; ne glede na to, koliko negativne publicitete mu bo primer prinesel. Uporabniško poseganje v drobovje konzole jih očitno zelo (finančno) moti, žal pa ne dovolj, da bi konzolo bili že na prvem mestu pripravili tako, da posegi Hotza in skupine fail0verflow ne bi bili možni. Taka je mantra za tehničnimi ukrepi.

102 komentarja

«
1
2 3

Monster ::

shranjevanje net komunikacij že daje sadove. Lovi se seveda samo teroriste
Ka zaboga...

Pyr0Beast ::

Hotz naj bi bil trenutno na dopustu pri prijatelju nekje v Južni Ameriki, kar Sony razume kot "poskus pobega", zaradi česar so že izrazili svojo "veliko zaskrbljenost".

1. Sony nima kaj biti policaj. Očitno je dovolj skisan v vodstvu da ga je treba razbiti.

Hkrati so se razširile govorice, da je potovanje plačal iz donacij za njegove pravne stroške.

2. It is his money. Saj sony tudi plačuje njihovim odvetnikom dopuste ipd. izdatke.
Poleg tega; Kdo še ima vpogled v njegov bančni račun razen njega ?

Heker naj bi namreč iz svojih računalnikov pobral diskovni kontroler, kar naj bi otežilo forenzično analizo diskov.

3. Torej so se že oglasili pri njemu ? Brez naloga ? Z nalogom ?
Če je diskovje sodišče zaseglo, kako je to težava?

Sony naj bi ga dobil tako, da je preveril serijske številke vseh štirih PS3, ki jih Hotz poseduje, in za eno od njih ugotivil, da je bila kupljena streljaj od njegovega doma, isti večer pa naj bi na tej konzoli nekdo ustvaril uporabniški račun "blickmanic", in to z IP-ja v Hotzevem domačem kraju.

Zanimivo, kako Sony lepo sledi strankam.

Kot tudi to da so vse neumnosti, ki so napisane v EULA-i veljavne.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

bsaksida ::

Jaz gledam tako, če kupš komp ali druge igralne konzole, pomeni da so tvoje in da lahko kar koli narediš. Če pa kej takšnega narediš pa nimaš garancije.

Oni niso prodajali storitev - izposoja, ampak prodajo opreme. Naprimer kušiš previsok stol. Ker je previsok in ti ni všeč pa ga mal znižaš tako da porežeš noge. Ko pa nekdo iz te firme vidi pa te bo šel tožit ker si posegal v njihov izdelek.

Smešno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bsaksida ()

RockyS ::

Kaj če tip dokaže da je modifikacije izvajal na preostalih konzolah, ki niso bile vključene v PSN ? Ta ki pa je bila, pa je pač kot iz škatle.

Pyr0Beast ::

Ni smešno. Tako si firme zamišljajo svet :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Icematxyz ::

Pa lahko Sony v tej zgodbi sploh zmaga? Se pravi tudi če premaga Georga Hotza bo Sony zmagovalec?

Naj ga raje zaposlijo.

Bananovec ::

Smešno - Če bi Geohot hotel dobiti denar, bi tistega lepega januarja na blog postavil oglase in imel bi plačane ne samo ene, ampak TROJNE počitnice (glede na to, da je imel v parih dnevih več obiskov kot recimo ena najpopularnejša slovenska spletna stran v celem mesecu).

Sicer pa naj bi imel počitnice načrtovane že od jeseni.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Mikrohard ::

Dokaz, da je George ustvaril PSN račun jim lahko pomaga izključno pri odločanju, ali se bo sodilu v Kaliforniji ali v New Jerseyu. EULA ni zakon... je le pravilnik, po katerem lahko ponudnik storitve prekine pogodbo s stranko (beri: mu ukinejo PSN račun in onemogočijo dostop do omrežja). EULA ni nobena podlaga za tožbo in določanje višine morebitne kazni.

PaX_MaN ::

Mikrohard je izjavil:

EULA ni nobena podlaga za tožbo in določanje višine morebitne kazni.

Kokr se jim sprdne.

fosil ::

Sony z skopimi in pomankljivimi izjavami načrtno širi neresnice

Napad je najboljša obramba, naj toži Sony zaradi obrekovanja in širjenja neresnic
Tako je!

bsaksida ::

fosil je izjavil:

Sony z skopimi in pomankljivimi izjavami načrtno širi neresnice

Napad je najboljša obramba, naj toži Sony zaradi obrekovanja in širjenja neresnic


Za to potrebuješ denar ker je treba vse plačati in lahko še zavlečejo. Mettem bi pa mogu še kazen odplačevati če bi izgubil.

Crimson_Shadow ::

Če prav vem, ameriški del Sonya (SCEA) toži Geohota.
We create worlds

Bor H ::

bsaksida je izjavil:

Jaz gledam tako, če kupš komp ali druge igralne konzole, pomeni da so tvoje in da lahko kar koli narediš. Če pa kej takšnega narediš pa nimaš garancije.

Oni niso prodajali storitev - izposoja, ampak prodajo opreme. Naprimer kušiš previsok stol. Ker je previsok in ti ni všeč pa ga mal znižaš tako da porežeš noge. Ko pa nekdo iz te firme vidi pa te bo šel tožit ker si posegal v njihov izdelek.

Smešno.


torej ti kupiš PC, z reverse engineeringom prideš do source code od BIOSa in jo objaviš na netu, je to še vedno kul?

Hair ::

ni čudno, da jim tovarne štrajkajo... :D
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

BigWhale ::

> Uporabniško poseganje v drobovje konzole jih očitno zelo (finančno) moti, žal pa ne dovolj, da
> bi konzolo bili že na prvem mestu pripravili tako, da posegi Hotza in skupine fail0verflow ne
> bi bili možni. Taka je mantra za tehničnimi ukrepi.

To je bull. Isto, kot da bi vlomilec rekel: 'Ce bi imel boljso kljucavnico, potem ti pa jaz pac ne bi vlomil. Sam si si kriv!'

techfreak :) ::

Zakaj ne bi ljudje smeli reverse engineerat strojno/programsko opremo za svoje potrebe in to deliti z drugimi navdušenci nad takšnimi stvarmi?

Res ne vidim kje je težava, dokler se ne služi s takšnimi stvarmi.

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

Zato ker tut knjige ne smes reverse engineerat pa dat zaston na net

BlueRunner ::

In kako boš "reverse engineeral" knjigo? Ali boš šel v možgane pisatelja gledati "izvorne misli"?

Najdi boljšo primerjavo, če jo lahko...

Bor H ::

Ok.
Vzemi komad priljubljene skupine, zapisi note vseh instrumentom, z midijem in veliko dela generiraj identicen komad nazaj in ga dej na net.

Gregor P ::

Zagotovo se to drugače razume, če si sam sposoben še enkrat v popolnosti zaigrati oz. proizvesti ta komad na podlagi tvojega znanja in instrumentov (si pač glasbeni talent) ter to povsem brezplačno, dobrovoljno predvajati tvojim prijateljem oz. navdušencem (recimo na zasebnem kanalu na Youtubu; kjer imaš celoten video zapis tvojega dela, od začetka do konca)?:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Bor H ::

Normalno, sam objava na blogu je pac javna objava.

Mikrohard ::

Če so lahko dali za mobilne telefone izjemo v DCMA, ni nobene logične razlage, zakaj naj bi tam jailbreak bil legalen, na konzolah pa ne. V obeh primerih si lastiš HW, v obeh primerih lahko s HW-jem sam upravljaš. Ok... "kršiš" licenco uporabe SW-ja. Naj ti ukinejo podporo in storitve... nimajo pa pravice tožiti človeka, k tega ne počne komercialno.

To si predstavljam tako, kot če bi te VW tožil, ker si čipal avto in metodo javno objavil, ali pa ker si zamenjal serijski avtoradio in javno objavil, kako se to naredi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mikrohard ()

Bor H ::

Ni problem v samem odklepanju konzole, problem je ker je še ključ spotoma objavu, kjer se pa lahko zgovarjajo da je ta ključ njihova intelektualna lastnina.

PS: ne podpiram Sonya v tem primeru, res mi grejo na en organ, na jetra mi grejo pa tudi argumenti brez podlage

Mavrik ::

torej ti kupiš PC, z reverse engineeringom prideš do source code od BIOSa in jo objaviš na netu, je to še vedno kul?


Natanko to so naredili izdelovalci klonov IBM PCja - reverse engineeral so BIOS, potem pa delal svoje čipe skupaj s komponentami, ki jih je uporabljal tudi IBM PC. In ja, bilo je kul.
(Včasih je treba mal zgodovine prebrat.)
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Bor H ::

Ampak verjetno so pogruntali samo obnašanje BIOSa ne pa točnega source coda? Ker to je vseeno manjša razlika.

Mavrik ::

Bor H je izjavil:

Ampak verjetno so pogruntali samo obnašanje BIOSa ne pa točnega source coda? Ker to je vseeno manjša razlika.


Prevajanje kode ni bijektivna preslikava in zato ne glede na to kaj delaš, z reverse engineeringom programja ne moreš priti do "točnega" source coda.
The truth is rarely pure and never simple.

Bor H ::

Na to sem ciljal. Če pa bi, bi verjetno bil iz strani IBMa cel kažin.

Mavrik ::

No, posledično lahko komot reverse-engineerajo kodo konzol.
The truth is rarely pure and never simple.

Manu ::

To vse skupaj je ušlo nadzoru zdravega razuma.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

antonija ::

Kaksen vlomilec? A je fant vlomil v sonyjevo lastnino? Sony je svojo kodo "zapakiral" v skatlico katero zdaj prodaja. Ce kdo to skatlico kupi lahko z njo pocne kar hoce, dokler ne krsi kaksnega drugega zakona. V USofA je na (Holtzovo) zalost to kaksen protiteroristicni zakon ali pa kaksno skropucalo ki so ga zlobirale zalozbe, v EU pa kolikor vem takega zakona (se) ni.

Ce prodajas izdelek potem se sprijazni s tem da se bo 100% najdu en ki je bolj pameten/sposoben/iznajdljiv od tebe in ga bo uporabil se za kaj drugega poleg aktivnosti, ki si jih imel ti v mislih. Na zalost ti debilnost zakonodaje v nekaterih drzavah daje pravico da tako osebo tozis...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

driver_x ::

Lahko pa si Sony s tožbo samo kupuje čas. Velika odškodninska tožba bo marsikoga odvrnila od hekanja konzole, saj daje občutek, da se bo Sony nad tako početje spravil z vsemi sredstvi. V Sonyju bodo medtem razvili nov firmver, ki bo tovrstno razbijanje onemogočil, plačilo sodnih stroškov pa je zanje drobiž.

antonija ::

Ne vem ce... velika odskodninska tozba pomeni da je to velik izziv ker je treba poleg hacka se zakrit svojo identiteto (in hkrati uveljavit ePeen status in izkoristit bragging rights). Na tem podrocju pa ponavadi ne manjka kadidatov...

Sony si pa ne dela tolk direktne izgube kot si dela izgubo v ugledu. Na koncu je vseeno kaksen izdelek imas ce ga folk noce kupovat ker ve da si dickhead in da nategujes svoje stranke kolikor se le da.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

driver_x ::

Sicer si PS3 ne lastim, imam pa nekaj sorodnikov in znancev, ki ga imajo. Uporabljajo ga bodisi kot multimedijsko napravo pod TV-jem za ogledovanje fotografij ali BD-jev, nekateri pa poleg tega tudi igrajo igre. Nihče od njih pa ni nikoli slišal za kakšen JB, hack, Hotza, tožbo ali kaj podobnega. Zato sklepam, da je takih potrošnikov po svetu še kaj in da ti Sonyjevega početja ne jemljejo kot nategovanje.

Manu ::

Saj ravno zato (ko omenjaš, da povprečni uporabniki ne uporabljajo hack (in teh je večina)) Sonyjeva tožba daje vtis nesmiselnosti. Takih uporabnikov, ki bodo uporabili hack je razmeroma malo (po moji oceni).

Sony verjetno hoče vse 100% pod kontrolo. Ampak to je nemogoče. Ne politika, ne podjetja, ne družinsko življenje ne moreš 100% kontrolirati. Kontroliraš lahko le sebe osebno, drugih ne moreš. In to je velika zabloda politike in podjetij, ker želijo doseči to, kar se doseči ne more - kontrola izven svojega kroga.

Zato je treba politiko in podjetja zastavit na tak način, da ni nesmiselnih omejitev (ustvarjenih z namenom, da imaš vse pod kontrolo), ker omejitve odvzamejo posamezniku čut za odgovornost. Omejitve so smiselne, kadar so postavljene smiselno za širše dobro (dobro argumentirane in podprte s strani večine populacije) in ne kadar so postavljene z namenom imeti vse pod kontrolo s strani manjšine nad večino.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Gregor P ::

Drži, vsi se npr. strinjamo, da vozimo po desni ... nobenemu pri nas ne pade na pamet (razen nekaj nesrečnim izjemam), da bi kar vozili po levi in ne upoštevali smiselne omejitve (Angleži & Co pa seveda ravno nasprotno, za njih je smiselno po drugi strani itn.) :D ... medtem ko pa zaračunavanje nadomestila za poslušanje glasbe tovornjakarjem (v drugi novici), je pa povsem druga zgodba;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BigWhale ::

antonija je izjavil:

Kaksen vlomilec? A je fant vlomil v sonyjevo lastnino? Sony je svojo kodo "zapakiral" v skatlico katero zdaj prodaja. Ce kdo to skatlico kupi lahko z njo pocne kar hoce, dokler ne krsi kaksnega drugega zakona. V USofA je na (Holtzovo) zalost to kaksen protiteroristicni zakon ali pa kaksno skropucalo ki so ga zlobirale zalozbe, v EU pa kolikor vem takega zakona (se) ni.

Ce prodajas izdelek potem se sprijazni s tem da se bo 100% najdu en ki je bolj pameten/sposoben/iznajdljiv od tebe in ga bo uporabil se za kaj drugega poleg aktivnosti, ki si jih imel ti v mislih. Na zalost ti debilnost zakonodaje v nekaterih drzavah daje pravico da tako osebo tozis...


Tozijo ga zaradi tega, ker je javno objavil postopek kako se to naredi in ker je javno objavil njihove kriptografske kljuce.

Debata o tem ali sme slehernik posegati v svoj PS3 ali ne je pa druga stvar. Casi se spreminjajo in vse vec naprav je bistveno bolj odvisnih od programske opreme kot od samih fizicnih delov.

Jaz sem sicer mnenja, da bi Sony moral te posege v naprave kaznovati z odklopom iz PSN in ukinitvijo garancije in odrekanju user supporta.

Kljub vsemu je argument 'sej so mel zanic zascito' trapast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

antonija ::

Objavljenih postopkov kako se naredi hude grdobije je vec kot dovolj, tale hack jim niti do kolen ne seze. Se celo prodaja se navodila in orodja o lockpickingu in podobno!! Kako hudica je to lahko dovoljeno?? Oz. zakaj bi Sony (ali zalozniki naploh) morali biti v tem primeru "bolj enaki" kot drugi? Orodje je eno, uporaba orodja (orozja?) pa drugo.

Druga stvar je sicer objava kode ki jo Sony prilozi svojim napravam. Tud za ta primer se ne spomnim da bi mi kdo prepovedal objaviti prepis besedil ali pa cesa drugega, tako da mi spet ni cisto jasno zakaj naj bi Sony tukaj imel drugacno obravnavo.

Kljub vsemu je argument 'sej so mel zanic zascito' trapast.

To se pa strinjam. To, kaksno zascito so imeli je irelevantno, vazno je samo to, ali lahko objavis (neprofitno) kopijo necesa kar si kupil.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

techfreak :) ::

BigWhale je izjavil:

... Casi se spreminjajo in vse vec naprav je bistveno bolj odvisnih od programske opreme kot od samih fizicnih delov. ...

Ker včasih pa so naprave delovale brez programske opreme? Naprave so vedno bile in vedno bodo odvisne od programske opreme.

Vzemi katerikoli napravi programsko opremo in poročaj, če bo še koristna za kaj več kot za smeti.

antonija ::

Vcasih je bila "programska oprema" kar hardcodeana v sam mehanizem delovanja (dostikrat brez silicija).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ABX ::

Sony, nuff' said.

A kdo še sploh kupuje njihove izdelke od kar je prišla ven afera z root kit?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

c3p0 ::

Vsi ne klonijo kar tako. Znan nemški PS3 heker "Graf Chokolo" še vedno heka, čeprav ga Sony toži za 1M€ in so mu tudi zasegli opremo. Pravi, da ne more nehat, ker mu je to smisel življenja :).

http://www.ps3news.com/PS3-Hacks/Sony-S...

St235 ::

Ni problem v samem postopku. Oziroma samo na podlagi tega bi sony zelo težko karkoli dokazal. Namreč z kupljeno konzolo lahko ti načeloma počneš kar hočeš. Je pa sporna objava kode, ki je dejansko intelektualna lastnina Sonyja. Ravno to dejstvo pa je tisto, ki sonyju daje relano šanso da kaj doseže.

In ravno tukaj se motiš antonia, če si nekaj kupil to še ne pomeni, da lahko tisto javno objavljaš in deliš z drugimi. Ravno tako kot ne smeš objavit prepisa knjige ali kopije cdja z glasbo. Pri intelektualni lastnini je tako, da ti pravzaprav zakupiš pravico do uporabe, ne postaneš pa njen lastnik. Tudi pri nakupu PS3 si ti lastnik škatle, medtem ko imaš programsko opremo, ki teče na njem zgolj v uporabi.

Je pa res da so to bolj vprašanja za USA zakonodajo, ker v Evropi EULA nikakor ne more biti pravna podlaga za odločitev sodišča.

antonija ::

Sicer se spotikamo ob res mickene dlake ampak ce smo ze pri tem, lahko podam proti-argument glede avtorsko zascitenih vsebin.

To, da z nakupom CDja/knjige/konzole ne postanes lastnik vsebine je jasno, lastnik je namrec avtor/nosilec avtorskih pravic ki ti je prodal kopijo svojega avtorskega dela. In ce se ne motim so nadaljni postopki taki, da (tam, kjer EULA ne velja kot zakon) lahko vsebino mirno citiras dokler poleg navajas pravilno avtorstvo (se ne gres plagiatorstva) oz. dokler ne uporabljas vsebine v komercialne namene (kar je pa zelooooo raztegljiv pojem).

Objavljanje citatov ni prepovedano. Objavljanje besedil glasb ni prepovedano. Dat na net kopijo vsebine cipa bi verjetno bilo sporno (kot je dat na net cel image od CD/DVDja), dat na net kljuce (ki so dalec od celotne vsebine cipa) je bolj kot ne en citat.

Skoraj ne morm verjet da grejo ljudje iskat najbolj obskurne razloge da bi lahko upravicili sonyjeva dejanja...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ABX ::

EULA nikjer ne velja kot zakon, ne tukaj ne čez lužo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

antonija ::

A ni tko da cez luzo EULA velja kot pravno veljavni dogovor/pogodba med prodajalcem in kupcem?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Bor H ::

Ampak ključ lahko razumeš tudi kot en komad na CDju, ki ga pa tudi ne smeš v celoti dat na internet.

antonija ::

Al pa kot del besedila enega komada. Al pa naslov.

Problem je ker to "lahko razumes", ker to nikjer ni definirano in ker soni to izkorisca za FUD ki ga nekateri vztrajno podpirajo. Me firbec matra zakaj?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Bor H ::

Jst mislm da je kle Sony tazlobn (res, brez cinizma), trdim pa da imajo podlago za svoje dejanje, podobno kot trdim da me ima pravico policija oglobit, če bom peljal 65 v naselju, čeprov mi to ni všeč.

antonija ::

50km/h je zakonsko dolocena opmejitev v nasleju v RS.

Prepoved objavljanja kljucev je (zaenkrat) Sonyjeva pogruntavscina brez pravne podlage (verjamem pa da lobistni vneto ne-pokopujejo uradnikov za sprejetje nove zakonodaje po kateri bo tako dejanje tudi zakonsko prepovedano).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony še vedno na udaru (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13126838 (24478) ABX
»

Geohot šel na spring break, Sony mu očita pobeg in uničevanje dokazov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10224540 (21897) ABX
»

Sony pridobil začasno odredbo zoper Geohota (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6216639 (14529) BigWhale
»

Sony toži skupino fail0verflow zaradi objave zasebnih ključev PS3

Oddelek: Novice / Tožbe
3911092 (8727) BigWhale

Več podobnih tem