Forum » Pomoč in nasveti » LCD na laptopu utripa
LCD na laptopu utripa
vvv3 ::
Imam starejši 15,4'' računalnik, ki sem mu pred letom dni zamenjal ekran, saj sem prejšnjega zlomil.
Dolgo je ekran delal super, pred časom pa je občasno začel utripati (backlight utripa).
Zanima me kje bi lahko tičal problem? Sem preslabo priklopil ekran? Je morda inverter treba zamenjati?
Hvala za vse nasvete!
Lp
Dolgo je ekran delal super, pred časom pa je občasno začel utripati (backlight utripa).
Zanima me kje bi lahko tičal problem? Sem preslabo priklopil ekran? Je morda inverter treba zamenjati?
Hvala za vse nasvete!
Lp
Padly88 ::
Imam starejši 15,4'' računalnik, ki sem mu pred letom dni zamenjal ekran, saj sem prejšnjega zlomil.
Hvala za vse nasvete!
Lp
Poskusi odstraniti konektor, tisti, ki povezuje zadevo s matično ploščo
ga očisti in sprobaj! Če se zadeva nadaljuje probaj računalnik pustiti nekaj časa v BIOSU in boš videl če je zadeva ista, če ni daj windowse na novo, če je probaj priklopiti na zunanji ekran in če je zadeva ista boš moral zamenjati grafično kartico (če ni intergrirana, če je si v pi**i), če zunanji ekran deluje normalno je hin inverter ali ekran!
lep pozdrav!
Hvala za vse nasvete!
Lp
Poskusi odstraniti konektor, tisti, ki povezuje zadevo s matično ploščo
ga očisti in sprobaj! Če se zadeva nadaljuje probaj računalnik pustiti nekaj časa v BIOSU in boš videl če je zadeva ista, če ni daj windowse na novo, če je probaj priklopiti na zunanji ekran in če je zadeva ista boš moral zamenjati grafično kartico (če ni intergrirana, če je si v pi**i), če zunanji ekran deluje normalno je hin inverter ali ekran!
lep pozdrav!
pa še nekaj! preveri tudi backlight plug, ki se nahaja na inverterju, naredi to najprej!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Padly88 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Črn zaslon - prenosnikOddelek: Zvok in slika | 2642 (2196) | solatko |
» | hp 6830s težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1334 (1267) | Gingwai |
» | Črn zaslon POMOČ!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2189 (2009) | LordPero |
» | Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8652 (6037) | denci |
» | Bi mi zamenjal CCFL žarnico - thinkpad x40 ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1980 (1735) | Pyr0Beast |