Forum » Pomoč in nasveti » Vprašanje glede kombinacije Frekvence DDR2 ramov in procesorja!
Vprašanje glede kombinacije Frekvence DDR2 ramov in procesorja!
Padly88 ::
Pozdrav!
No, mene zanima kakšna možnost je zame boljša in bom kar najprej naštel komponente:
Procesor AMD Athlon 64 eno-jederni 3800+ (navit iz 2,40GHZ na 2,70GHZ)
RAM partiot DDR2 800MHZ in en starejši slot 512MB 533MHZ!
Matična plošča ASUS, nevem točno katera v tem trenutku, am2+ socket, podpira dual channel RAM 4 reže in podpira do 16GB ddr2
In sedaj na vprašanje!
1. Lahko pripravim računalnik do tega, da bodo eni rami delovali na 800MHZ, drugi pa na 533MHZ? Kako?
2. Če ne, je bolje da uporabim samo 2GB 800MHZ ram? (Windows 7)
Zdi se mi da z obojnimi rami deluje malo hitreje ampak ocena preko Windows experience windows glede rama pade iz 5,5 na 4,4!
3. Če uporabljam obojne RAMe je bolje da dam 2x po single channel ali 1x po dual?
To je to, prosim za odgovore in HVALA!
No, mene zanima kakšna možnost je zame boljša in bom kar najprej naštel komponente:
Procesor AMD Athlon 64 eno-jederni 3800+ (navit iz 2,40GHZ na 2,70GHZ)
RAM partiot DDR2 800MHZ in en starejši slot 512MB 533MHZ!
Matična plošča ASUS, nevem točno katera v tem trenutku, am2+ socket, podpira dual channel RAM 4 reže in podpira do 16GB ddr2
In sedaj na vprašanje!
1. Lahko pripravim računalnik do tega, da bodo eni rami delovali na 800MHZ, drugi pa na 533MHZ? Kako?
2. Če ne, je bolje da uporabim samo 2GB 800MHZ ram? (Windows 7)
Zdi se mi da z obojnimi rami deluje malo hitreje ampak ocena preko Windows experience windows glede rama pade iz 5,5 na 4,4!
3. Če uporabljam obojne RAMe je bolje da dam 2x po single channel ali 1x po dual?
To je to, prosim za odgovore in HVALA!
Pyr0Beast ::
Ne bo neke hude razlike.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | različni RAM-i (delovanje)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1488 (1321) | pudlcek |
» | Dokup RAMaOddelek: Kaj kupiti | 2152 (1674) | Hanzo |
» | kje pogledaš specifikacije rama...(brez da bi odpiral škatlo)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2794 (2273) | kitara8 |
» | kateri ram naj vzamem??Oddelek: Kaj kupiti | 3941 (2100) | svetetko |
» | Kateri modul RAM-a?Oddelek: Kaj kupiti | 1757 (1611) | iMark |