» »

SiOL VoIP in SIP telefoni

SiOL VoIP in SIP telefoni

jukoz ::

Pozdrav!

Sem naročnik siol TRIO paketa - internet, tv in telefonija
Telefonija deluje tako, da sem imel iz njihovega modema prištekan analogni telefonski kabel na analogno telefonsko centralo, ki pa je crknila. Seveda bi jo rad nadomestil z Asteriskom + mobilnimi telefoni z SIP klientom. Problem je, da mi siol ne pusti priklopa na njihovo omrežje direktno z Asteriskom (oz PCjem).
Ali se da ta problem rešiti še na kak drug način kot da kupim nekakšen pretvornik iz analogne linije na digitalno?
Siol sicer ponuja pattona (http://www.siol.net/Telefonija/Dodatna_..., predvidevam da obstaja tudi kakšna bolj primerna oprema.

Vsekakor bi raje videl rešitev brez dodatnih nepotrebnih naprav.

Že naprej hvala za odgovore!

BlueRunner ::

Še enkrat jim zateži in jih opozori, da imaš kot uporabnik po zakonu pravico na VoIP priključiti karkoli želiš. Konkretno je govora o 88. čl. ZEKom: "Operaterji ne smejo iz tehničnih razlogov zavrniti razumne zahteve za priključitev uporabnikove radijske ali telekomunikacijske terminalske opreme, ki ustreza zahtevam iz predpisov, ki urejajo radijsko in telekomunikacijsko terminalsko opremo."

Po dovolj teženja, jim boš moral sporočiti MAC naslov mrežnega vmesnika (to je njihova tehnična zahteva, da boš priklop lahko imel realiziran) oni pa bodo tebi povedali tvoje uporabniško ime in geslo za VoIP.

Upam pa, da imaš sam dovolj tehničnega znanja, da boš to uredil, ker ti zagotovo ne bodo pomagali in te bodo lahko odklopili že pri najmanjših napakah. Ravno tako pa pazi, da boš Asteriska ustrezno zavaroval, saj boš moral sam plačati za vso škodo, ki to jo bo lahko povzročil kakšen nadebuden hakerček z vdorom. Glede na to, da sedaj že praktično vsak teden gledam poskuse SIP avtentikacije, je to že postala realna oblika napada za pridobivanje minut za terminacijo na črno.

Razen tega, pa se nimaš česa za bati.

jukoz ::

Hej!

Hvala za tole, nisem pomislil da bi šel brat ZEKom =)

LP

lukaz ::

Saj siol ima načeloma svoj Komunikator.

makei ::

Jaz sem imel iste težave. Telekomov Patton mi je bil predrag zaradi tega sem nabavil napravo po imenu SPA-3102. Dodatne informacije o napravi lahko pogledaš tukaj http://www.cisco.com/en/US/products/ps1....

To naprava je v bistvu pretvornik iz analogne linije v SIP in jo lahko povežeš z Asterisk-om. Boš pa imel verjetno težave pri nabavi te naprave, ker ni splošno namenska naprava in je ni mogoče kupiti kar tako v trgovini. Meni jo je nabavil prijatelj, ki ima trgovino z računalniškimi komponentami. Sem pa za njo plačal okrog 60EUR.

ThinkPad ::

Saj siol ima načeloma svoj Komunikator.


To je obsolete. Če jih kličeš na teh. pomoč pravijo, da tega ne podpirajo več. Novih uporabnikov server ne registrira, lahko pa da starim še deluje.
Skratka nič se jim ne ljubi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asterisk VoIP - izkušnje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11417346 (2993) webbacklink
»

SIP trunk

Oddelek: Omrežja in internet
336645 (5202) #000000
»

Telemach VOIP - je ali ni?

Oddelek: Omrežja in internet
175030 (4482) Goodwill
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236503 (4509) x.sci
»

GSM/VoIP vmesnik

Oddelek: Omrežja in internet
82361 (2161) CoCkTAil

Več podobnih tem