» »

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Arzen ::

Imam manjši problem...

V firmi imam še ISDN zdaj pa bi rad prešel na Siol IP telefonijo vendar ISDN telefonov ne morem uporabljat lahko samo analogne te pa mi ne prikazujejo številko klicočega ter nimajo spomina za shranjevanje številk.

Vprašanje se glasi kater telefone nabavit da bi mi podpirali vsaj prikaz številke ter da bi lahko nekaja številk shranil. Sprašujem o analognih telefonih in ne IP ker te vem da vse to imajo vendar so svinsko dragi še posebej dalajinci ki bi mi prav tako prišli prav...

Hvala!

p.s. Pa ne mi svetovat T2 ker vem da oni imajo swich na katerem lahko uporabljaš ISDN telefon žal trenutno na T2 ne morem ker sem pri Siolu zavezan in še ne morim si privoščit 1 mesec bit brez neta.

ToniT ::

Vsi analogni telefoni, ki imajo možnost prikazovanja številk, bodo na Siolu delovali brez problema!

Arzen ::

In kateri so to? :8)

roCkY ::

maš to vrvične al brezvrvične telefone?
Če maš ISDN brezžične slušalke rabiš le bazno analogno postajo, ki podpira DECT standard. Praktično vse kar je "brez špage" kupljeno za ISDN v zadnjih letih je uporabno.
Pojd kar na telekomovo stran pogledat kaj ponujajo. Pol pa zakakšenga jurja verjetno lahk kje cnej najdeš. Sam sem vzel kar v teletrgovini eno Siemensovo, ki je bla ravno v solidni akciji, ko sem šel paket spreminjat.

Jan987 ::

A je kakšna možnost da prnostne slušalke od isdn-ja uporabim na t-2?

In kaj točno rabim za siol telefonijo ker na telekomovi strani nisem našel?

roCkY ::

Hja seveda Telekom tega niti slučajno ne omenja saj še naprej trži ISDN.
Na Siol VoIP delujejo vsi analogni telefoni/centrale, ki podpirajo tonsko izbiranje ter seveda VoIP naprave. Vse ostalo je stvar samega telefona/postaje in slušalk saj SIOL-ova telefonija podpira prikaz številke klicočega. kaj več se zaenkrat sploh nisem poglabljal ker nobene druge funkcije ISDN nisem nikol rabu.
Brezžične postaje (ISDN in analogne) za vezo s slušalkami v veliki večini uporabljajo standard DECT. Ravno zaradi tega je velika večina brezžičnih slušalk, ki smo jih uporabljali na ISDN uporabna tudi na analognih postajah.

T2 pa kolker mi je znano nudi vmesnik na kterga se da priklopit obstoječo ISDN centralo.

Arzen ::

Ja imam simensov gigaset brezično slušalko toraj če sem te razumel rabim analogno bazno postajo in ta bi naj delovala z mojim ISDN gigasetom...?

Arzen ::

in kako potem zopostavim zadevo s to bazo pa sem gledal po trgovini nisem nič našel samo baze z telefoni me lahko malo usmeriš?

Hvala!

Arzen ::

roCkY ::

Ne. To je le repetitor za podalšanje dometa.Sama ISDN centrala (škatla, ki je priklopljena na vtičnico) leti v koš ali na bolho (brez slušalk bol težko)!
Jaz sem vzel tegale. Tako imamo sedaj dodateno slušalko + stari 2 delujeta prek te centrale.
Vzameš lahko katerikoli analogni telefon/centralo.

shock ::

Skratka če prav razumem, če jaz kupil analogni dect sprejemnik lahko moja dva stara isdn telefon (eurit 133 dect) priklopim na ta analogno bazno postajo? A ste že to kaj potestirali?

roCkY ::

Če vzameš postajo od istga proizvajalca bi moralo delat. Kot povsod je problem, če se res držijo vseh standardov in dodatkov, ki ponavadi sledijo.
Sicer pa najbolje probat, če ti noben za zih ne pove. Najdeš trgovca morda kar soseda, ki je pripravljen razstavljeno postajo priklopit in probaš nanjo sinhronizitat svoje slušalke. Skratka mal se znajt pa bo, da ne bomo zarad politike ene firme po 2-4 letih za brezveze vsega v smeti metali.
Pri Siemensu vsaj z opremo, ki je bla pri nas ni nobenih problemov.

fricko ::

Imam rešitev za uprabo ISDN telefonov na SIOL telefoniji. Koga zanima, naj me kontaktira po mailu.

alex401 ::

Mene tud zanima rešitev za možnost uporabe ISDN telefon. Imam centralo Gigaset sx 100 in dodatno slušalko SL1.

atlet ::

Se pravi, če kupim analogno centralo, bom potem lahko imel na vsaki slušalki svojo telefonsko, ali bodo slušalke delovale le na eni telefonski?
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

Matko ::

Na analogni linija lahko imaš samo eno številko.

atlet ::

Se pravi, da moram imeti 2 analogni bazni postaji, za vsako slušalko posebej. Kako bi pa rešil, da bi se lahk oklicale slušalke med sabo (notranja linija) kot je bilo to mogoče pri isdn-ju.
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

Matko ::

Dve analogni liniji = dve bazni.
A to tudi pomeni, da je lahko slušalka le na eni bazni.

Interni klici niso možno, a vsi operaterji imajo v lastnem omrežju brezplačne klice.

atlet ::

Ja, vsaka linija ima svojo bazno. Sem se narobe izrazil z notranjimi klici, v mislih sem imel klic iz ene slušalke na drugo, ne da bi zavrtel telefonsko druge linije.
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

Matko ::

Ne bo šlo.

Predvidevam, da imaš Siol VOIP?

Obstaja Gigaset DECT, ki ima že vgrajen VOIP odjemalec,
žal ne vem ali lahko nastaviš dve VOIP liniji, pozanimaj se v tej smeri.

Za druge ponudnike ta rešitev ni možna, ker ne dajo potrebnih podatkov.

googi ::

Pozdravljeni

Ali mi lahko kdo pove, če bo lahko Siemens GigaSet sx 100 isdn delal na siol telefoniji, natančneje na voip?

Hvala za odgovore

antireal ::

Lahko pri siolu naročiš isdn vmesnik Patton in ti bo ta telefon delal. Lahko tudi nabaviš kakšen voip telefon s bazo in povežeš te slušalke na tisto bazo. Možnosti je veliko.

atlet- nabavi si voip komplet, bazo + 2 slušalki. Na vsako slušalko lahko naštimaš svojo številko in interno lahko kličeš med slušalkama.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antireal ()

mailer ::

Najprej sem bil na Siolu, kjer si mogel pred leti imet ISDN linijo in tudi telefon (Siemens Gigaset SX100). Zdaj imamo Telemach trojček (preko kabla), kjer smo zraven dobili tudi telefon Panasonic. Ostal mi je telefon Siemens Gigaset sx100, ki je ISDN. Nekje sem prebral da je možno tudi stari telefon uporabiti, ker bi nam prav prišel v nižjem nadstropju, čeprav je na Telemachovih straneh pisalo da star ISDN telefon ne morem priklopiti na omenjen modem. Jaz bi ga rad samo povezal z novim telefonom, če se le da brezžično. Kako lahko to storim?

x.sci ::

Telefona morata podpirat isti standard (npr. DECT). Ponavadi je lazje, ce so telefoni istega proizvajalca, poizkusis pa se vedno lahko tako, da na gigasetovem meniju izberes nekaj v stilu "izbira bazne postaje", na panasonicu pa moras omogocit prijavo slusalk (na nekaterih postajah to pomeni, da dlje casa drzis gumb na postaji -- poglej si navodila od panasonica).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ISDN to VoIP

Oddelek: Omrežja in internet
122114 (1962) stleoric
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310664 (9366) Lonsarg
»

ISDN več slušalk

Oddelek: Strojna oprema
91534 (1417) roli
»

IP telefonija in ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
82698 (2430) shock
»

ISDN na IP telefoniji

Oddelek: Omrežja in internet
122393 (2071) madmitch

Več podobnih tem