» »

Vse informacije glede domene

Vse informacije glede domene

miha188 ::

Zdravo,
sem prebral nekaj tem na forumu glede nakupa domene. Pa me zanima ali so kakšne nevarnosti glede nakupa domene v tujini? Kako poteka postopek po nakupu domene (gosotvanje - kakšne so cene), kakšni so začetni stroški s spletnjo stranjo. Ubistvu nimam pojma glede tega :). Ne razumem koncepta pri nakupu spletne domene ali moram potem tudi gostovati s spletno stranjo na pri istem ponudniku? In kako je s siolovo ponudbo? Zanima me za domeno .com.
Imam res veliko vprašanj, če se bo kakšen najdu mi naj lepo prosim malo napiše.

Lepo se imejte.

Lp Miha

dolegar ::

Prvo vprašanje je zakaj kupiti domeno pri tujem ponudniku? Zakup domene in gostovanje sta lahko čisto ločena, edini plus je morda avtomatiziran postopek pri samem naročilu gostovanja - ni potrebe po dodatnih stavitvah DNS zapisov...

Kar se varnosti tiče je pa odvisno s kom posluješ, raje preveri malo, kakšne izkušnje imajo drugi pri željenem registrarju.

Lahko mi PM, če potrebuješ kak info.
ThinkPad T60 (intel Core2duo T7400 @ 2.16GHz)
15.4" 1680×1050 FlexView
Ram: 2GB Disk: Hitachi 120GB

miha188 ::

Aja še to sem pozabil pripisati ali kdo ve, če je avtorsko kaj narobe, da ustvarim spletno strani npr. sport-me, obstaja pa že sportme ? In še ali so .org in .net sploh kaj konkurenčne .com-u?

Elemen_T ::

Prvo vprašanje je zakaj kupiti domeno pri tujem ponudniku?

Zakaj pa pri slovenskem?
Namecheap.com ponuja domene za slabih 9$, zraven dobiš whoisguard zastonj.

ene), kakšni so začetni stroški s spletnjo stranjo.

Za eno normalno stran lahko zakupiš server+domeno za eno leto za 50EUR. V tujini glej Hostgator, ki je daleč spredaj. Pri nas pa nimam pojma, bo kdo drug povedal.

Če obstaja firma Sport Me bi lahko imel problem ja. Če je to samo neuradno ime in je zadaj neka druga firma pa ni problem.

na papirju je konkurenčnost .com .net in .org ekvivalentna. iz vidika percepcije uporabnikov spleta je pa .com verjetno d šit.

Vice ::

Če obstaja firma Sport Me bi lahko imel problem ja.
Zakaj neki?

miha188 ::

Hm zdaj pa nevem, imamo dve mnenji glede nakupa domene v tujini ali doma... Še mogoče kakšno mnenje?

Tody ::

Nimaš kej zgubit če kupiš domeno daš tisti x usd / eur. Če se nekdo prikaže in reče da hoče imeti blagovno znamko ga preveriš in če je upravičen do nje (veš da boš popušil na sodišču) mu jo predaš daš za male pare. Če je pač še ena duša ki išče prostor pod soncem ga olupiš za xx dolarjev / eurov. Ali preprosto odjebeš :)

Vice ::

miha188 tvoje življenje je pa res težko, ko toliko kopliciraš. A je ime domene svetovna priznana blagovna znamka? Ne - no vidiš? No potem nimaš kaj skrbet.

miha188 ::

Vice je izjavil:

miha188 tvoje življenje je pa res težko, ko toliko kopliciraš. A je ime domene svetovna priznana blagovna znamka? Ne - no vidiš? No potem nimaš kaj skrbet.

Mislim, da moje življenje ni prav nič težko, če vprašam za kakšen nasvet in se dodatno informiram na področju, ki mi je popolnoma neznan. Pač ne skočim takoj v vodo, če ne vidim koliko je globoka.
Hvala vseeno za skrb.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domena + Wordpress Blog

Oddelek: Izdelava spletišč
234309 (1414) scipascapa
»

Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8822529 (18199) Soprano
»

Prevzem domene

Oddelek: Izdelava spletišč
464744 (3251) tec
»

Internetna domena

Oddelek: Omrežja in internet
212084 (1757) fiction
»

Kje registrirati domeno ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5950 (861) whatson

Več podobnih tem