Forum » Šola » aproksimacija funkcije - Pomoč!
aproksimacija funkcije - Pomoč!
Napoleon II ::
V šoli smo dobili nalogo:
- Nitko obkrožimo okoli ekvatorja, nato pa dolžino niti podalšamo za 1 meter. Potem pa jo položimo nazaj okoli ekvatorja, tako da je povsod enakomerno oddaljena od tal.
Z geometrijo bi tole znal rešiti. Ne vem pa kako to rešiti z aproksimacijo. Prosim za pomoč =)
Hvala!
- Nitko obkrožimo okoli ekvatorja, nato pa dolžino niti podalšamo za 1 meter. Potem pa jo položimo nazaj okoli ekvatorja, tako da je povsod enakomerno oddaljena od tal.
Z geometrijo bi tole znal rešiti. Ne vem pa kako to rešiti z aproksimacijo. Prosim za pomoč =)
Hvala!
puffs ::
Verjetno ga zanima višina nitke od tal. do=2*pi*dr, dr=0.16, 16cm torej.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: puffs ()
Verjetn ste to dobil kot nalogo iz odvodov (se mi zdi da pridejo takoj za aproksimacijo) in to je edini legitimen način reševanja. Bi te rada vidla kako bi z geometrijo kle delu
technolog ::
OK, imaš prav. Vendar sem imel jaz v mislih aproksimacijo funkcije z odvodom...
f(x+h)=f(x)+f'(x)*h
f(x+h)=f(x)+f'(x)*h
Če še niste delal odvodov pol bi bil to the way: o=2*pi*r, iz kle prebereš k=2*pi. Torej Δy/Δx=2*pi. Δy poznaš, izračunaš Δx.
Noob syntax.
Noob syntax.
Zgodovina sprememb…
- vrnil v prejšnje stanje: Mavrik ()
technolog ::
Lej ti si napisal da pridejo odvodi za aproksimacijo... Dependency idiot. Za aproksimacijo rabiš odvod.
technolog kaj? You're really starting to get on my nerves. Iz aproksimacije pride odvod (vsaj v tem vrstnem redu grejo v šoli) ampak tam morda še niso. Če kle do=2*pi*dr zamenjaš d-je z deltami rečeš temu aproksimacija.
Vidim da slo-tech uspešno faila popravit formule ko sem pisala mi jih je predogledu lepo pokazalo ampak jih je strgalo ko sem postala. Δ so delte (trikotniki, spremembe). Primož, we're after you.
Vidim da slo-tech uspešno faila popravit formule ko sem pisala mi jih je predogledu lepo pokazalo ampak jih je strgalo ko sem postala. Δ so delte (trikotniki, spremembe). Primož, we're after you.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova lestvica superračunalnikov brez večjih sprememb, Kitajska se vzpenjaOddelek: Novice / Procesorji | 4284 (2743) | Poldi112 |
» | Fizika - NalogaOddelek: Šola | 2292 (2070) | Wisse |
» | Odvodi - preprosta razlagaOddelek: Šola | 9096 (8832) | Invictus |
» | [Java]Ničle polinoma po Newtonovi metodiOddelek: Programiranje | 2457 (2149) | Steinkauz |
» | Matematični lešnikOddelek: Loža | 3250 (2760) | sketch |