» »

Diagnostični program

Diagnostični program

Arndovia ::

Čav. Zanima me, če obstaja kak program in če mi lahko svetujeta kakšen program, ki bi nekako "preveril" celotno strojno opremo. Torej, da bi strojna oprema sama javila, če je ok, recimo, da se procesor, grafa, mamaplata,trdi diski, rami na nek način zaznajo, če jim kaj ni v redu. A to gre, ali je to pač treba zapeljat na servis in jih vprašat, da razmontirajo računalnik in fizično pogledajo?

Aja. Pa če pač preostane zadnja alternativa, kam bi vi peljali vaš kompjuter? Torej da so strokovni in, če se le da, poceni :P

Hvala za nasvete =)

Scorpia ::

Če kaj ni vredu z komponentami, ti sam windows javi napako, v kolikor gre za večjo težavo ti se pojavi BSOD in številke. Te številke lahko zveš na google, katera komponenta ti povzroča težave. Imaš programe ki ti obremenijo sistem in se tukaj vidi če oprema deluje, kot more. Če hočeš vse to preveriti imaš polno diagnostičnih programov, ki tudi obremenijo določeno komponento, kot je procesr (pi calculation program), memtest za rame, pol za trdi disk dobiš na proizvajalčevi strani, od katerega imaš disk. Za grafiko imaš razne 3d aplikacije, najbolj znana je 3D mark, če pa hočeš samo grafiko obremeniti in ne ostale komponente pa FillrateTester.
Drugače univerzalnega programa ni, in če bi bil, nebi bil tako dober kot ti programi ki sem jih zgoraj omenil. Možno je da sem še kakšnega izpustil. Če se pa katere komponente ne zastopijo, kot sem omenil zgoraj, sam windows ti da te podatke.
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU 100% ne vidim rešitev... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
859502 (7354) m0LN4r
»

Grafični oblikovalci, kako je to možno?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7118338 (15410) ST-777
»

Ubunto vs. windows 7 64bit (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15633566 (30055) poweroff
»

Velik računalniški problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
402983 (2079) doki6
»

grafična postaja?

Oddelek: Kaj kupiti
381671 (1178) Tea Time

Več podobnih tem