Forum » Kaj kupiti » grafična postaja?
grafična postaja?
mm118 ::
mi lahko kdo svetuje glede nakupa delovne postaje?
uporabljal se bo za corel, photoshop in flash občasno tudi autocad.
Večina prijateljev mi svetuej HP vendar nihče ne ve povedat zakaj.
lp
uporabljal se bo za corel, photoshop in flash občasno tudi autocad.
Večina prijateljev mi svetuej HP vendar nihče ne ve povedat zakaj.
lp
dzinks63 ::
Če ne boš delal v 3D, je nekaj takega dovolj, drugače pa poleg neko Quadro ali FireGl grafično kartico.
Izy ::
Prijatelji ti svetujejo HP bolj zato, ker je brand, kakega drugega posebnega razloga verjetno nimajo.
Za design imaš tukaj en zanimiv primer:
FunTech Intel Dual Core E8400 Designer pro 4Gb
-Ohišje GMC H70
-Napajalnik SILENT GIANT LC 550W LC6550GP2 Green Power 2
-Matična plošča Asus P5QL PRO I P43
-Procesor Intel CORE 2 DUO E8400, 3,000 GHz 6MB, 1333MHz, LGA775 BOX
-Ram OCZ 4 GB KIT DDR2 ram, 2X2GB PC2-6400, 800MHz, s hladilnikom, XTC hladilnik CL5
-Trdi disk WD 500 Gb SATA300 , 7200, WD5000AAKS, 16MB cache SATA-II/300
-Optična enota SAMSUNG DVD+/-RW DL 22X, RAM 12X SATA PRIKLOP - ČRNE BARVE SH-S223F/BEBE
-Grafična kartica GIGABYTE PCI-E ATI RADEON HD 4650, 1GB GDDR2, GV-R465OC-1GI
-Zvočna in mrežna kartica integrirani na matični plošči.
edit: pozabil napisati ceno - 532 evrčkov
Za design imaš tukaj en zanimiv primer:
FunTech Intel Dual Core E8400 Designer pro 4Gb
-Ohišje GMC H70
-Napajalnik SILENT GIANT LC 550W LC6550GP2 Green Power 2
-Matična plošča Asus P5QL PRO I P43
-Procesor Intel CORE 2 DUO E8400, 3,000 GHz 6MB, 1333MHz, LGA775 BOX
-Ram OCZ 4 GB KIT DDR2 ram, 2X2GB PC2-6400, 800MHz, s hladilnikom, XTC hladilnik CL5
-Trdi disk WD 500 Gb SATA300 , 7200, WD5000AAKS, 16MB cache SATA-II/300
-Optična enota SAMSUNG DVD+/-RW DL 22X, RAM 12X SATA PRIKLOP - ČRNE BARVE SH-S223F/BEBE
-Grafična kartica GIGABYTE PCI-E ATI RADEON HD 4650, 1GB GDDR2, GV-R465OC-1GI
-Zvočna in mrežna kartica integrirani na matični plošči.
edit: pozabil napisati ceno - 532 evrčkov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izy ()
deadbeef ::
Grafične postaje so ponavadni namenjene za CAD/CAM delo in imajo Quadro ali FireGL grafične. Te pa precej stanejo :)
Res je, ampak za občasno uporabo CAD-a Quadrota ne rabi, za Corel, Photoshop in Flash bo navedeno vrh glave. Mogoče vzame edino večji disk...
bluefish ::
če ne boš ravno delal zahtevnih 3D scen z veliko poligoni, potem profi grafične kartice ne potrebuješ in bo navadna povsem zadosti.
Leks ::
A se ne delovne postaje načeloma prodajajo brez grafik, katero je potrebno posebej dokupit, glede na lastne potrebe?
Sam uporabljam za corel bartona 3200, 512MB ddr1 rama, mx2 32MB grafično in lahko naredim praktično karkoli. Za kakšno novejšo različico photoshopa (CS4) pa rabiš nekaj močnejšega, sploh če so kakšne več 100MB velike slike za obračat in za delat efekte na njih. V glavnem za 2D ne rabiš nič posebnega, za 3D in renderiranje pa lahko zapraviš teh 2000 in tudi več €, če želiš.
sej mi ni za zapravljat! sam imam problem ko dam kej konvertirat v pdf pol traja in traja.
pa rad bi neko zaneslivost ker to ko mam zdej se kr neki sesipa in to ravno ko ni treba.
pa rad bi neko zaneslivost ker to ko mam zdej se kr neki sesipa in to ravno ko ni treba.
Se ti to dogaja vseskozi ali se je pojavilo v zadnjem času. Če je od začetka bilo v redu, potem se ti nekaj kvačka po kompu. Ali se pregreva ko ga obremeniš, ali pa je nekaj z softverom. Zabasan register, mogoče celo kaki virusi,... Za začetek notranjost ohišja temeljito očisti in prepihaj z kompresorjem (še posebno hladilne reže na procesorju in grafični kartici), če to ne bo dovolj, pa naloži na novo kompleten sistem z programi katere rabiš z najnovejšim biosom in driverji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
st0jko ::
Zanesljivosti se načeloma ne dobi več pri več vredni kišti. Ti raje prvo razišči, kaj povzroča sesipavanje, in napako odpravi. Če ti je to prevelik napor, naj te opozorim, da se lahko tudi na novi kišti pojavijo enaki problemi... Boš potem spet novo kupoval?
keks?
levaky ::
Jaz vsekakor svetujem brand name kišto. Če ne drugega, so komponente, ki se nahajajo v takem pcju stestirane iz strani proizvajalca in preverjeno delujejo vredu. Jaz sem vsekakor za brand name.
Matej
Matej
hja sistem sem na novo naložil pa spet težave. sedaj se mi je dodatno pojavil problem da ga moram večkrat zagnati saj občasno niti ne zazna več tipkovnice niti miške. bom jutri ga nesel spihat s kompresorjem tega res še nisem naredil
sm pa dobil ponudbo:
KK504EA HP workstation xw4600
Intel Core 2 Quad Q9550 (2.83GHz) 12MB L2 1333FSB
Chipset Intel X38, napajalnik 475W
Pomnilnik 2x2048MB ECC DDR2 (800MHz) do 8Gb
Trdi disk 500Gb SATA NCQ 7.200 rpm, podpora RAID 0,1,10,5
Supermulti SATA DVD+/-RW enota, 16v1 Čitalec kartic
Brez Grafične kartice, prost PCIe x16 slot
Integrirana zvočna karta Realtek HD
Integrirana Broadcom 5755 Gigabit Ethernet LAN
Ohišje Convertible midi stolp, optična Miška, brez tipkovnice
3xPCI,1xPCI Express x8,1xPCI Expres x1, 2xPCI Express x16
Vmesniki : spredaj: 2xaudio, 2xUSB2.0, zadaj: 7x USB 2.0
1xserial, 1xparallel, 2xPS/2, 1xRJ45, audio in/out, mic in
Operacijski sistem: Vista Business 32 downgrade to Windows XP Pro 32
Garancija 3 leta (3-3-3)
za 1390EUR + grafična kartica za 245EUR
aja gre za grafično NVIDIA Quadro FX570 256MB PCIe Card
sm pa dobil ponudbo:
KK504EA HP workstation xw4600
Intel Core 2 Quad Q9550 (2.83GHz) 12MB L2 1333FSB
Chipset Intel X38, napajalnik 475W
Pomnilnik 2x2048MB ECC DDR2 (800MHz) do 8Gb
Trdi disk 500Gb SATA NCQ 7.200 rpm, podpora RAID 0,1,10,5
Supermulti SATA DVD+/-RW enota, 16v1 Čitalec kartic
Brez Grafične kartice, prost PCIe x16 slot
Integrirana zvočna karta Realtek HD
Integrirana Broadcom 5755 Gigabit Ethernet LAN
Ohišje Convertible midi stolp, optična Miška, brez tipkovnice
3xPCI,1xPCI Express x8,1xPCI Expres x1, 2xPCI Express x16
Vmesniki : spredaj: 2xaudio, 2xUSB2.0, zadaj: 7x USB 2.0
1xserial, 1xparallel, 2xPS/2, 1xRJ45, audio in/out, mic in
Operacijski sistem: Vista Business 32 downgrade to Windows XP Pro 32
Garancija 3 leta (3-3-3)
za 1390EUR + grafična kartica za 245EUR
aja gre za grafično NVIDIA Quadro FX570 256MB PCIe Card
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mm118 ()
Za 510€ dobiš tole:
Core 2 Quad Q8200 (K) 2.33GHz, 1333MHz, Socket 775
4GB PC2-5300 MB/sec, 240 pin, DDR2 SDRAM,
640GB SATA 3G (3.0 Gb/sec) 7200 rpm
DVD(+/-)R/RW 12X RAM (+/-)R DL SATA drive
GeForce 9300 256MB GDDR3, Ports: HDMI, DVI
CardReader
mrežna 10/100 Base-T
Integrated High Definition audio, Realtek ALC 888S chipset, podpira do 8 audio channels,
Izhodi spredaj: 1×1394, 2×USB, 1×Headphone, 1×Microphone
Izhodi zadaj: PS2 (keyboard, mouse), VGA, 4×USB, 1×1394, SPDIF out (coaxial), SPDIF in, Audio (side speaker out, rear speaker out, center speaker out, line-in, line-out, microphone)
Vista Home Premium.
Ravno tako HP, model A6643.
Grafične pa po mojem mnenju ne rabiš Quadro, bo navaden geforce popolnoma dovolj.
Core 2 Quad Q8200 (K) 2.33GHz, 1333MHz, Socket 775
4GB PC2-5300 MB/sec, 240 pin, DDR2 SDRAM,
640GB SATA 3G (3.0 Gb/sec) 7200 rpm
DVD(+/-)R/RW 12X RAM (+/-)R DL SATA drive
GeForce 9300 256MB GDDR3, Ports: HDMI, DVI
CardReader
mrežna 10/100 Base-T
Integrated High Definition audio, Realtek ALC 888S chipset, podpira do 8 audio channels,
Izhodi spredaj: 1×1394, 2×USB, 1×Headphone, 1×Microphone
Izhodi zadaj: PS2 (keyboard, mouse), VGA, 4×USB, 1×1394, SPDIF out (coaxial), SPDIF in, Audio (side speaker out, rear speaker out, center speaker out, line-in, line-out, microphone)
Vista Home Premium.
Ravno tako HP, model A6643.
Grafične pa po mojem mnenju ne rabiš Quadro, bo navaden geforce popolnoma dovolj.
Meni se zdi to zastarela zadeva, za preveč denarja. Če imaš budget 2k, si lahko privoščiš eno res dobro mašino v specializirani računalniški trgovini po naročilu. Svetujem ti, da vprašaš npr. tukaj za predračun, pa boš dobil precej bolj kakovostno zadevo za enak denar.
Custom sestavljene zadeve so ponavadi resnično cenejše, pri HPju resnično nekaj plačaš za BRAND, je pa vredno te kvalitete, ki jo dobiš.
Poglej še Lenovo thinkstation, mogoče so kaj ceneje.
Poglej še Lenovo thinkstation, mogoče so kaj ceneje.
Leks, HP nima svojih komponent, proizvajalci notranjih enot so isti kot pri custom sestavljenih mašinah, samo da pri brand mašinah večinoma prodajajo starejše stvari (praktično počistijo zaloge iz skladišč). Lahko poskusiš dati skupaj enake komponente brez znamke HP, pa boš videl, da pride vse skupaj precej manj. Seveda pa lahko komu da ime dober občutek, čeprav je v resnici rip off...
Da, to je ena teorija, jaz sem pa slišal od osebe, ki dela na HP Slovenija (mogoče je hvalil zgolj njih), da imajo recimo podjetja (Intel,AMD,..) ki proizvajajo komponente za računalnike, za HP posebej linijo in izdelki, ki pridejo iz te linije gredo samo v HP računalnike/prenosnike in ne v redno prodajo (tja gredo iz druge linije). Če je temu tako potem se je vredno zamisliti katera komponenta je kvalitetnejša, tista v HPju ali v prosti prodaji.
Editi: dodajam primer:
Jaz recimo delam v farmacevtiki in izdelki namenjeni za US market so narejeni po drugačnih postopkih, kot tisti za Afriko. Toliko o tem, za koga je kaj namenjeno in sem skoraj 100% prepričan, da je pri računalniški robi enako!
Lp
Editi: dodajam primer:
Jaz recimo delam v farmacevtiki in izdelki namenjeni za US market so narejeni po drugačnih postopkih, kot tisti za Afriko. Toliko o tem, za koga je kaj namenjeno in sem skoraj 100% prepričan, da je pri računalniški robi enako!
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Leks ()
To da imajo svojo proizvodno linijo je morda že res, ampak zakaj potem vgrajujejo starejše generacije procesorjev? To bi pomenilo v tvojem primeru, da bi prodajal na "boljši" trg zdravilo, ki je starejše in manj učinkovito za več denarja.
Sicer pa si dal za primer prav procesorje, ki se v praksi sploh ne kvarijo ne pri brand ne pri custom računalnikih.
Drugače pa lahko povpraša za predračun za obe zadevi v specializirani trgovini, pa primerja med seboj in se potem odloči ali za brand ali za custom. Iz moje prakse res lahko dobi več za isti denar, če je stvar custom, to sem hotel povedati.
Sicer pa si dal za primer prav procesorje, ki se v praksi sploh ne kvarijo ne pri brand ne pri custom računalnikih.
Drugače pa lahko povpraša za predračun za obe zadevi v specializirani trgovini, pa primerja med seboj in se potem odloči ali za brand ali za custom. Iz moje prakse res lahko dobi več za isti denar, če je stvar custom, to sem hotel povedati.
Mogoče zato, ker je potrebno nove zadeve prvo stestirati preden grejo v prodajo? Verjetno HP vsako serijo PCjev testira, kako komponente delujejo, če so kaki problemi z združljivostjo,...
Ja, tako se res lepše sliši, kot če bi rekli, da čistijo skladišča. Drugače pa tudi Intel potestira svoje proce, preden jih da v prodajo. Saj je vseeno, vsak kupi tisto kar mu bolj ustreza. Moj predlog in mnenje sem povedal, upam da sem bil kaj v pomoč.
Sej nikjer ni objavljeno, kdaj je bil ta računalnik sestavljen, lahko da je stara zaloga.
Za primer sem dal procesorje, enako je menda tudi pri ostalih komponentah, wifi, diski, ...
Tudi jaz pravim, da je najbolje povprašat za predračun, potem pa se odločiti. Še vedno pa mislim,
da custom (pol)izdelki niso popolnoma identični vgrajenim v brande (HP, Lenovo,...)
Za primer sem dal procesorje, enako je menda tudi pri ostalih komponentah, wifi, diski, ...
Tudi jaz pravim, da je najbolje povprašat za predračun, potem pa se odločiti. Še vedno pa mislim,
da custom (pol)izdelki niso popolnoma identični vgrajenim v brande (HP, Lenovo,...)
Iz prakse: v moji prejšnji službi smo imeli povsod HP-jeve workstatione. Ko so nam menjali računalnike, so rekli, da je to ultra nevemkakšen računalnik, potem sem pa videl, da je bil revček s povprečnim procem, zelo majhnim in počasnim diskom, revno optično enoto, ki niti pekač ni bila in mizerno grafiko. In to vse za ceno enega res dobrega ne brand računalnika. Ko sem vprašal, če so se pozanimali o karakteristikah, sem dobil odgovor: "saj je vendar HP workstation oznaka blabla" in to je bilo vse od argumenta. Meni je to smešno, vsak pa ve zase...
Tea Time ::
Lep pozdrav.
Malo se bom vključil v tole debato. Zelo dobro poznam osebo, ki se profesionalno ukvarja z grafiko (2D, Corel, Adobe,...). No, ta oseba preferira Mac-a (seveda MacPro; pravi pa, da bi raje celo I-Maca kot PC-ja). V kolikor se boš pa odločil za PC, pa se pridružujem zgornjim komentarjem, ki preferirajo custom sisteme. Prav tako bi priporočal funtech (že zgoraj je Izy dal link). Poveš za kaj rabiš in ti sestavijo zadevo, prilagojeno tvojim potrebam (sam pri njih kupujem zase, za podjetje in za celo familijo...). Za Autocad ne vem, za Adobe in podobno pa bi bil takšen računalnik več kot dovolj (tudi grafična je lahko ena bolj poceni, verjetno pa boš rabil 2xDVI?). S podobnimi komponentami, kot si jih napisal v HP konfiguraciji, bi za custom zadevo odštel okoli polovico manj!
Tudi jaz ne razumem, zakaj je brand name tako preferiran. Stabilnosti? Meni dela stabilno, pa je star 3-4 leta...
Dobro izbiro ti želim.
Malo se bom vključil v tole debato. Zelo dobro poznam osebo, ki se profesionalno ukvarja z grafiko (2D, Corel, Adobe,...). No, ta oseba preferira Mac-a (seveda MacPro; pravi pa, da bi raje celo I-Maca kot PC-ja). V kolikor se boš pa odločil za PC, pa se pridružujem zgornjim komentarjem, ki preferirajo custom sisteme. Prav tako bi priporočal funtech (že zgoraj je Izy dal link). Poveš za kaj rabiš in ti sestavijo zadevo, prilagojeno tvojim potrebam (sam pri njih kupujem zase, za podjetje in za celo familijo...). Za Autocad ne vem, za Adobe in podobno pa bi bil takšen računalnik več kot dovolj (tudi grafična je lahko ena bolj poceni, verjetno pa boš rabil 2xDVI?). S podobnimi komponentami, kot si jih napisal v HP konfiguraciji, bi za custom zadevo odštel okoli polovico manj!
Tudi jaz ne razumem, zakaj je brand name tako preferiran. Stabilnosti? Meni dela stabilno, pa je star 3-4 leta...
Dobro izbiro ti želim.
Have a break!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tea Time ()
opeter ::
Zadnja verzija korla za Mac je verzijo 10. Pa še ta za PPC. Razen, če ta zgoraj omenjena oseba uporaba Bootcamp, ali pa kakšno emulacijo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
LapD ::
Še en razlog več, da se preusmeri na Illustratorja ;) Sicer pa bootcamp opravi odlično delo, tako da prehod med sistemoma ni težaven.
web&motion designer
Mr.B ::
Vzameš prenosnik 8730w, s Core 2 Quad ter 8 GB spomina ter 320 GB/7200 , dobiti bi ga moral krepko pod 2000€ , če hočeš pa imeti še barvno kalibriran ekran na njemu (HP Dreamcolor Display) , pa te to pride tam 2400€. Če imaš denar si omisliš še docking, ter kvalitetni externi monitor...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Brand, WS itd..
1. Katere programe bom uporabljal.
2. Preverim razliko in podporo na pladformah
3. Ali bom služil denar ?
4. Servis, servisni pogoji, časi seriviranja. Vsak dan, ko je računalnik na servisu te stane delo.
5. Kupiš original programsko opremo, saj je naslabše da pogledam tvoj rezultat, pa je v metapodatkih produce by Core crack...
Vse skupaj je pomemben 3 in 4 korak, vse ostalo je drugotnega problema...
1. Katere programe bom uporabljal.
2. Preverim razliko in podporo na pladformah
3. Ali bom služil denar ?
4. Servis, servisni pogoji, časi seriviranja. Vsak dan, ko je računalnik na servisu te stane delo.
5. Kupiš original programsko opremo, saj je naslabše da pogledam tvoj rezultat, pa je v metapodatkih produce by Core crack...
Vse skupaj je pomemben 3 in 4 korak, vse ostalo je drugotnega problema...
r5r... Dobro vprašanje. Sem jaz podobno vprašal te oblikovalce: zakaj vzamejo Mac s konfiguracijo, ki bi jo v PC-ju dobili za več kot pol nižjo ceno. So rekli, da ni primerjave delati oblikovanja na PC in MAC-u (pa obvladajo oboje)... Sem jih vprašal, ali razlika v ceni dejansko pokaže tudi razliko v performanci; no, glede na to, da bi raje vzeli I-Maca kot PC-ja je odgovor jasen... Glede na to, da se na Mac-e ne spoznam skoraj nič, mi je zmanjkalo argumentov.
Poskušal sem jih prepričati, da bi nekdo testiral PC z Leopardom in Mac-a z Leopardom (ob podobni konfiguraciji), pa se žal nobenemu ne da preveč s tem ubadat... Neke teste v performanci sem sicer zasledil in je PC res nekoliko počasnejši (žal ne najdem več te strani).
Glede na to, da pa v tem primeru govorimo o razliki PC vs. PC (Brand), pa sam nisem prepričan, da razlika v ceni dejansko odraža tudi razliko v performanci (glede na to, da govorimo o istih oz. podobnih komponentah in enakem operacijskem sistemu)...
Se pa strinjam z MR.B: če gre za profesionalno zadevo, kjer se bo služil denar, je investicija v dobro opremo skoraj nujna. Seveda bi ponovno (glede na reference) potem predlagal Mac-a. V izboru PC vs. PC (Brand) pa se sam še vedno nagibam k navadnemu sestavljenemu PC-ju...
LP
Poskušal sem jih prepričati, da bi nekdo testiral PC z Leopardom in Mac-a z Leopardom (ob podobni konfiguraciji), pa se žal nobenemu ne da preveč s tem ubadat... Neke teste v performanci sem sicer zasledil in je PC res nekoliko počasnejši (žal ne najdem več te strani).
Glede na to, da pa v tem primeru govorimo o razliki PC vs. PC (Brand), pa sam nisem prepričan, da razlika v ceni dejansko odraža tudi razliko v performanci (glede na to, da govorimo o istih oz. podobnih komponentah in enakem operacijskem sistemu)...
Se pa strinjam z MR.B: če gre za profesionalno zadevo, kjer se bo služil denar, je investicija v dobro opremo skoraj nujna. Seveda bi ponovno (glede na reference) potem predlagal Mac-a. V izboru PC vs. PC (Brand) pa se sam še vedno nagibam k navadnemu sestavljenemu PC-ju...
LP
Have a break!
bluefish ::
PC z Leopardom in Mac-a z LeopardomTak test je itak nesmiseln, saj ima Leopard težave z nekaterimi kosi strojne opreme + ni native za PC.
Tea Time :
Torej rabiš vedeti samo servisne pogoje. V teh primerih se sestavljanka nikakor ne more primerjati z brand name opremo.
Preveri koliko časa bi rabili čez dve leti in pol, ko ti crkne grafika v Workstatio-u da ti jo zamenjajo. Potem reči če to lahko napišejo še v kupoprodajni pogodbi, ker drugače ti bodo pred nos dali veste 30 dni + skupaj 45 dni potem pa dobite nadomestno opremo. Za HP-ja vem da so ti v osnovnem paketu, za 8730W primorani zamenjati v enem delovnem dnevu, realno gledano je to še vedno dva dneva. In oprema oziroma kos je vedno isti. Pri sestavljanki je pa tako, glejte te grafike ni več v prodaji, če jo damo na servis, bo morda konec meseca, lahko pa vam damo ekvivalent, samo bo potrenmo kaj poinštalirati. Pa tako si bil srečen, ko si program poštimal da ti sedaj leti, sedaj pa boš moral poinštalirati, pa bokvej kaj se bo zgodilo...
Torej rabiš vedeti samo servisne pogoje. V teh primerih se sestavljanka nikakor ne more primerjati z brand name opremo.
Preveri koliko časa bi rabili čez dve leti in pol, ko ti crkne grafika v Workstatio-u da ti jo zamenjajo. Potem reči če to lahko napišejo še v kupoprodajni pogodbi, ker drugače ti bodo pred nos dali veste 30 dni + skupaj 45 dni potem pa dobite nadomestno opremo. Za HP-ja vem da so ti v osnovnem paketu, za 8730W primorani zamenjati v enem delovnem dnevu, realno gledano je to še vedno dva dneva. In oprema oziroma kos je vedno isti. Pri sestavljanki je pa tako, glejte te grafike ni več v prodaji, če jo damo na servis, bo morda konec meseca, lahko pa vam damo ekvivalent, samo bo potrenmo kaj poinštalirati. Pa tako si bil srečen, ko si program poštimal da ti sedaj leti, sedaj pa boš moral poinštalirati, pa bokvej kaj se bo zgodilo...
Mr.B. Tudi to drži... Vedno je kako tveganje. Saj pravim: če gre za resno zadevo, je resna investicija skoraj nujna! V kolikor je pa to tako, za občasno, pa je vprašanje. Glede menjave grafike pa inštalacij gonilnikov (in podobno) je pa res, da je odvisno, koliko vsak posameznik obvlada te zadeve.
Meni osebno je pred kakim mesecem crknil prvi računalnik v življenju. Bil je star 9 let! Tako da z opremo na splošno nimam težav, res pa vedno poskrbim za dobro hlajenje in ne navijam...
LP
Meni osebno je pred kakim mesecem crknil prvi računalnik v življenju. Bil je star 9 let! Tako da z opremo na splošno nimam težav, res pa vedno poskrbim za dobro hlajenje in ne navijam...
LP
Have a break!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejša varianta novega namiznega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8694 (6773) | seminal |
» | Nov delovni PCOddelek: Kaj kupiti | 4562 (3527) | antonija |
» | računalnik za arhitekta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13943 (10753) | ribko |
» | Grafična postajaOddelek: Kaj kupiti | 2808 (2451) | cryptozaver |
» | Pisarniško delovni kompjutrOddelek: Kaj kupiti | 1473 (1140) | mtosev |