» »

DirectX9 in Radeon 8500LE

DirectX9 in Radeon 8500LE

Yacksy ::

Stvar je taka:
Odločil sem se za namestitev najnovejše verzije DirectX-a, čeprav mi karta to ne podpira, a slabše ne more bit. Kvečjemu je kakšen hrošč popravljen(sem si mislil).
Po namestitvi DirectX-a je bilo vse normalno. Windowsi so se zagnal, Potem pa sem šel hitro inštalirat driverje za karto, ki podpirajo DirectX 9 (Catalyst 3.0). An then shit hit the fan!

Pri zagonu me je pričakal črn ekran. V safe modu se je še zagnal, a popravit se ni dalo nič. Rolal sem nazaj driver, nič bolje, prestavil sem s system restor na stanje pred vso inštalacijo, nič boljše, hotel popravit windowse iz CD je, nč bolje. Tolk je blo bolje se je zagnalo. Med inštalacijo me je vprašal za neki AGP driver (se mi zdi da od VIE), pa ga nisem mogel najti.
Grafična karta sploh ni prikazana v device managerju, pri inštaliranju gonilnika za ATI mi vrže ven eno napako.

Ponovno sem inštaliral VIA 4in1 driverje, pa nič bolje. Sedaj grem formatirat vse skupi, ker drugega mi ne gre naredit.


Vprašal bi, če je slučajno kakšnop obvezno zaporedje pri inštalaciji driverjev za grafično in DirectX 9-tke?

Ali rabim inštalirat nove driverje, ki podpirajo DirectX 9, ali so stari dobri za mojo grafično?

wind ::

poizkusi z Catalyst 3.1

meni dela brez problema (8500 + catalyst 3.1)

Yacksy ::

Pa si driverje inštaliral najprej, ali si najprej DirectX. A sploh rabm driverje nad 3, da bi delal DirectX9 (ne dobesedno, da bi blo vse kul)

Kriko ::

Sam sem že prej instaliral dx 9 (Radeon 8500) in je delovalo brez problema, zdaj imam 8500 "spremenjeno" v 9100 in deluje prav tako brez problema!

mlav ::

Katero ploščo Imaš? Imel sem podobne težave. Ko sem nastavil AGP na 2x hitrost dela vse OK. Imam abit vt6x4 VIA chipset. Mislim, da imaš tudi ti VIA. Ne vem zakaj ne dela na 4X, saj imam vse najnovejše driverje. Na AGP 2X pa dela vse OK. Poskusi

Yacksy ::

Imam Abit KR7A, ki ima prilotan VIA KT 266A. Bom še vidu kako bo. Bom taprvo 3.1 verzijo driverjev inštaliral, če ne pa itak nimam nič pametnega v winsih, tako da jih bom brez obalovanja dol vrgu pa nove nasnel.
Hvala pa za nasvet. Lahko se izkaže še za zelo uporabnega.

Kriko ::

Lahko probaš tudi dat dol DX9 komplet, tako da ti vse odstrani tudi dele od prejšnjih ter naložiš potem samo devetko.

Yacksy ::

Ni fora v DirectX, saj se je komp po njegovi namestitvi bootal. Neki je blo z driverji. Pa zdi se mi, da je imel prste vmes tudi kakšen Viin AGP driver.

mlav ::

Pri meni so imeli prste vmes VIA ini driverji. Ko inštaliram 4in1 se mi sesuje sistem, ker mi grafično vrže na AGP 4X. Ko pa vrnem AGP na 2x pa vse deluje OK. Poskusi. :)

Kriko ::

Jaz sem danes nadgradil 8500 na 9100 ter instaliral catalyst 3.1 ter dx9. Imam Via chipset KT333, in instalran driver 4.1 VIA Bus Master in mi dela dobro.
Jaz bi ti priporočal da si daš windose na novo gor, in boš najlažje videl če je kak resen problem ali ne.

Soldier ::

evo js mam cist isto plato k ti(abit kr7a) s tem da mam cistokrvni radeon 8500 pa sm instaliru dx9 catalyst 3.0 pa je bla stvar cist ok, edino pri 3dmarku2001se sm zgubu 300 tock, z razliko od doom3 alpha k sm pridobu 30fps. tko da ne vem ce mas probleme s hardverom.

Yacksy ::

Nekompatibilnosti ni, ker je do zdaj vse dobro delalo. Pač, Windowsi. Kdor je delal kaj bolj eksotičnega v njih ve o čem govorim:D

Kriko ::

Ne vem zakaj tolko kompliciraš. Reku da nimaš nič posebnega v windosih, pa tudi če bi imel saj imamo več particij ali kak cd ali celo backup ter se shrani kar se rabi. Praviš da nekopatibilnosti ni, da je harware OK, ter ker VSEM OSTALIM dela več ali manj ok, pač naloži na novo windose in boš vedel vsaj na čem si!
Kaj ni tako?

Yacksy ::

Windowsi so itak že davno sformatirani. Hotel sem samo povprašati, če je mogoče še kdo imel podobne probleme. In kar sem hotel sem dobil. Hvala vsem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radeon 9800Pro problem-i

Oddelek: Strojna oprema
221668 (1306) VASkO
»

Vivo na Radeon 9000

Oddelek: Zvok in slika
231497 (1283) polde66
»

Radeon 9700 noče osveževat na več kot 60 Hz

Oddelek: Strojna oprema
201068 (781) Eddy
»

Win XP in directx 8.1 -> pomoc

Oddelek: Pomoč in nasveti
13968 (848) [-=Jaka=-]
»

OpenGL mi dela DirectX pa nikak

Oddelek: Pomoč in nasveti
5959 (899) JLP

Več podobnih tem