» »

problem z asrockom

problem z asrockom

Good Guy ::

ok mam plato asrock P4VM800 socket 478 via chipset, integrirano grafiko....

no in jst hočem na tej plati, ker ima agp met 6600 gt..

ok vse lepo in prav dokler se zadeva ne zboota.. no ko pridem v okno windowsa in hočem nekaj izbrat mi vse ful šteka, zvok trokira ob zagonu in kar naenkrat restart8-O 8-O wtf

no se zboota še enkrat in zdej mi vrže tisto okno send, don't send v kteri piše da je prišlo do napake pri driverjih za grafično in da grafična ni mogla dokončati izrisovanja.. no hočem tm kliknt send ampak spet sledi restart.. ok sm v winsih onemogoču grafično na plati še zmerja isto.

v biosu nism našu funkcije za odklop grafične na matični, nastavi se lahko samo primary graphic adpater (agp ali pci) no pol sm se jebu neki u biosu ampak effekt je še zmeraj isti tko da ne vem kaj naredit...

tko da če kdo ve nej pliss pove .D

konfiguacija:
p4 3 ghz prescott (socket 478)
asrock P4VM800
2 x 512 rama pc 3200
160 giga diska
pny geforce 6600gt
550 w napajalc
2x dvd recorderja
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

bmen ::

1. a dela brez problemov z integrirano grafiko?
2. si naložil via 4in 1 gonilnike?
3. si naložil zadnji BIOS (v.1.5)?
4. s poskusil s novo instalacijo winxp?
... B ...

Good Guy ::

to sm že vse naredu, že prej ampak tudi po tem en dela
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

kokos25 ::

na netu najdi driverje 77.77 na 6600gt, pa poročaj!drgač pa sej veš kaj....če sumiš da je plata kriva...če sumiš da je grafa kriva...kakorkoli, poročaj...
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

tiborrr ::

Banalno, ampak vseeno - si vklopil molex napajanje na PCBju graficne?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Good Guy ::

tibbor 6600 gt deluje tudi brez molexa, sam še vseen nism tok trd da bi pozabu to narest

glede driverjev je pa tko
jih ne morem niti inštalirat, ker vse tok šteka da kr groza, in po pol minute mi resetira komp (tut safe mode ne naredi nič)... pomoje se tuki kregajo onboard vga in agp sam ne vem pa kako bi to rešu...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

SSH ::

priklopi monitor na grafo na plati, pa zbootaj. Pol pa v sistemu vse grafe pobriši, pa vse gonilnike kaj najdeš okol grafe pobriši pa probaj pol ponovno. pa potem naloži gonilnike za grafo. Če se veda nisi tega že storil.


lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

muzičar ::

SSH če bo to naredil ne bo razlike ker se bota (če se) še vedno grafi tepli med sabo ker ni važno na kateri si priklopljen.

Daj VEN 6600GT in porocaj ce deluje normalno: 1.ČE deluje normalno potem pobrisi vse gonilnike od obeh graf in uhasni komp
1.1. daj notri 6600GT in zbootaj winse in ko ti zamorijo za novo strojno opremo jim ponudi tiso ki je na orig. CD-ju

2.v primeru da še vedno ne deluje potem hja žal nesi mamoplato na servis...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

SSH ::

zakaj si pa tak 100% da problem ni v winsih? men se je to zgodilo ko sem šel iz x800xl na GF7800GT, ki jo imam sedaj. pa na stari asuski A7V133-VM, ki ma onboard grafiko sem mel podobne probleme ko sem dal not GF2. Vse težave so bile v widowsih.

Nikakor pa ne trdim, da je problem rovtarja v winsih. Lahko je karkoli. Konec koncev je lahko tut prešvohn PSU al pa PLATA al pa....

lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

Good Guy ::

@rock
brez 6600 gt deluje normalno

takoj ko zbrišem onboard grafično, mi jo spet takoj najde in namesti driverje..ž

če dam notr 6600 gt mi zateži da je najdu (samo v safe modu), če winse normalno zbotam, mi opravi, kar se nahaja pod bootom (av,winamp agnet.....) mi naloži av pol pa resetira...

PS: sm probu tut 9800 se ampak še zmeri isto...

@ssh

format ne pomaga
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Good Guy ()

bmen ::

Ne rabiš brisati gonilnikov za onboard - ker jo winsi tako ali tako, ko imaš notri grafo v pcie ne uporabljajo. Mogoče je prav tukaj problem zakaj ti ne dela tako kot bi moralo.

Poskusi še nekaj - nekje stakni eno zelo staro grafiko na PCI (ne pciexpress) in probaj z njo naložit windowse na novo. Nato izklop PC-ja. Ven PCI grafiko - Noter pcie grafiko. In poročaj o rezultatu.

Pa še (moj) vrstni red nalaganja: 1. windowsxp, 4in1 (obvezno), gonilniki za zvok, Nvidio - ko vse dela kot mora service pack2 in slo language pack.
... B ...

Good Guy ::

xp sp 2 ne bom daju gor, ker mi samo serje po sistemu...

driverjov od nvidie ne morem naložit, ker vse jebe....

sm se pa spomnu neki, riva tnt slučajno upoablja iste driverje kot 6600 gt?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

dustphoenix ::

Nekaj bom predlagal, če pomaga:

poglej na škatlo od grafe, če je nareta samo za 8x AGP, če ja, nastavi v BiOSu AGP Speed al nekaj podobnega na 8x. Lahko da maš, tako kot moja 6600GT samo za 8x in 4x AGP in maš manj nastavljeno, pa te zato j**e. Mene je tudi na začetku, ker sn mel staro grafo na 2x in nism prestavo na 8x. Sn mel same probleme zaradi tega. Probaj (če še nisi), za zgubit nimaš nič. :))

Čeprav je banalna malenkost, zna pomagat. Če ne, javi.

Good Guy ::

tut to sm probu .. ne pomaga

sm tut probu odvit proc (fsb na 133), ker sm mislu da prhaja do konfiktov med samim nb in ostalimi komponentami na sami matični (agp, on-board grafiko....) ampak še zmerja isto
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

dustphoenix ::

Hmmm,... rekel si tudi da ne najdeš funkcije za izklop int. grafike;

nastavi share na 0MB, pri nekaterih AsRockih, tako izklopiš integrirano grafično. Pa preveri še, če ti grafa vredi sedi v slotu, lahko se je tudi malo zmigala in skočla kaj ven.

Drugač pa meni počasi zmanjkuje idej. :|

Probaj in javi.

Good Guy ::

sm tut že share probu najmanša možnost je 2 mb grafa tut sede :D

tko da res ne vem
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

dustphoenix ::

Če še maš garancijo idi na servis - reklamiraj. Mogoče je tudi kaj s plato narobe. Lahko pa še tudi probaš kakšne stare driverje za chipset (VIA Hyperion). Jaz več v bistvu nimam drugih idej. :'( Al pa počakaj še kakšen drugi post. :\

Upam da ti bo kdo znal pomagat rešit. Ajd...

Lery ::

@rovtar

Mam isto plato asrock P4VM800 gor pa grafično 9800sa in iste probleme.
Zdej me pa zanima ,če ti je ratalo kaj poštimat?

Lp

Good Guy ::

ne še ker nimam kompa doma bom mogoče to sobot al pa nedelo
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup graficne (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
684349 (2846) dzinks63
»

menjat grafo ali kej

Oddelek: Strojna oprema
221343 (1106) mtosev
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

Oddelek: Pomoč in nasveti
421884 (1247) Mirč
»

Problem z grafo Inno3D Geforce 6600 gt 128mb AGP

Oddelek: Strojna oprema
151864 (1451) hudychk
»

WINFAST A6600 GT ali XFX 6600 GT? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
74347627 (21129) AtaStrumf

Več podobnih tem