» »

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2

vir: engadget

Apple A5

vir: engadget

vir: engadget

iPad 2 v beli in črni barvi

vir: engadget
engadget - Na današnji prireditvi je po pričakovanju skorajda vseh, ki jim za takšne dogodke ni vseeno, Apple predstavil drugo generacijo iPada. iPad 2 se močno sklada z vsemi napovedmi, ki smo jih že slišali pred predstavitvijo, a Steve Jobs (izgledal je vitalno), ki je prireditev vodil, ni govoril le o iPad 2. Predstavitev je, kot je za Apple običajno, začel z venčkom statističnih podatkov iz preteklega obdobja, kjer se je tokrat osredotočil predvsem na iPhone in iPad. Po Applovih besedah je bilo leto 2010 leto iPada, saj so jih v le devetih mesecih, od aprila, ko je bil predstavljen, prodali kar 15 milijonov. Njihov tržni delež med tabličnimi napravami znaša prek 90 %, medtem ko je namenskih aplikacij za iPad že prek 65.000 (za Honeycomb ta številka znaša okrog 100). Uporabniki so v iBooks prenesli prek 100 milijonov knjig, izbira se je pravkar povečala z dodajo založnika Random House, Steve Jobs pa je navdušeno povedal še, da so med iTunes, App Store in iBooks, ki uporabljajo enak sistem za prijavo, nabrali že 200 milijonov uporabnikov.

Pri Applu menijo, da je to največja baza podatkov o kreditnih karticah, razen morda Amazona, ki svojih številk seveda ne izdaja. Nedavno so dosegli še en velik mejnik, saj so prodali že 100 milijonov iPhonov, razvijalcem aplikacij pa so nakazali že prek 2 milijardi dolarjev. Po s čustvi nabiti video predstavitvi o zgodbi iPada v lanskem letu je sledil glavni del - predstavitev iPada 2. Kot pričakovano je vgrajeni procesor zmogljivejši, dvojedrni Applov A5, ki uporablja jedri ARM. Frekvenca ni bila podana, a je glede na dvakrat hitrejši procesor še vedno 1 GHz, medtem ko je grafični čip še mnogo bolj zmogljiv, očitno kar devetkrat hitrejši od predhodnika v prvem iPadu. Kljub neprimerno višji zmogljivosti naj poraba v primerjavi s čipom A4 ne bi bila prav nič višja. Posledično je avtonomija enaka in še naprej znaša 10 ur v primeru uporabe oz. do enega meseca v stanju pripravljenosti.

Druga velika novost je vgradnja ne le ene, temveč dveh kamer, ene na zadnji in druge na sprednji strani naprave, obrnjene proti uporabniku. Ločljivosti senzorjev niso bile posebej podane, a je potrjena podpora za FaceTime, kjer bo že od prvega dne mogoče v sliki in zvoku klepetati z lastniki ostalih iPadov 2 in iPhone 4. Poleg merilca pospeškov so dodali še žiroskop, ki se že nahaja v zadnjih generacijah iPhona in iPod Toucha. V primerjavi s predhodnikom je iPad 2 precej manjši in lažji. Ker je zaslon po velikosti in ločljivosti enak, je pri velikosti lahko izgubil samo v debelino, kjer je z 8,8 milimetri višine za tretjino tanjši od prve generacije, katere največja debelina znaša 13,4 mm. Za primerjavo debelina iPhone 4 znaša 9,3 mm. Podobno kot debelina se je zmanjšala še teža, z okrog 700 na slabih 600 gramov.

S pomočjo posebnega pretvornika, ki bo stal 39 dolarjev, bo mogoče iPad obenem napajati ter zrcaliti sliko prek priključka HDMI v ločljivosti do 1080p. Ker so pri Applu izredno ponosni na novo obliko iPad 2, so se odločili, da za novo generacijo ne bodo predstavili običajnih ohišij, žepkov in drugih zaščit, temveč bodo za zaščito poskrbeli z enostavnim pregrinjalom, t.i. Smart Coverjem. Gre za poliuretansko oz. usnjeno pokrivalo, ki se na tablico namesti s pomočjo magnetov, prepogibna površina iz štirih delov pa omogoča uporabo namesto stojala tako v ležečem kot v pokončnem načinu (glede na podlago). Vsak izmed dveh materialov bo na voljo v petih barvah za $40 v primeru poliuretanske oz. $70 za usnjeno različico. Prevleke imajo notranjo površino iz mikrovlaken, ki očistijo zaslon, obenem pa ob odstranitvi samodejno zbudi iPad 2 iz stanja pripravljenosti oz. ga vrne nazaj v to stanje, ko se prevleko namesti nazaj na zaslon.

Za razliko od iPhone 4 bo že od prvega dne na voljo bela različica iPada 2, kakor smo že napovedovali danes s sliko bele enote za zaznavanje dotikov. Čeprav za Evropo to ni pomembno, podobno kot obe barvni različici Apple že za prvi dan prodaje obljublja različici tako za AT&T kot za Verizon. Cene ostajajo enake prvi generaciji, torej 500, 600 oz. 700 dolarjev za 16, 32 oz. 64 GB različico z le WiFi povezljivostjo ter dodatnih 130 dolarjev pri vsaki različici, če želite iPad 2 povezati v omrežje mobilnega operaterja. V ZDA bo na voljo že 11. marca, medtem ko drugi val 25. marca sledi v 25 državah po svetu, v Avstraliji, Avstriji, Belgiji, na Češkem, Danskem, Finskem, v Franciji, Grčiji, Islandiji, Italiji, na Irskem, v Luksemburgu, Mehiki, Nemčiji, na Nizozemskem, Novi Zelandiji, Norveški, Poljskem, Portugalskem, v Španiji, Švedski, Švici in v Veliki Britaniji. Ob predstavitvi bo iPad 2 opremljen z iOS 4.3, ki bo prav tako 11. marca na voljo za večino dosedanjih naprav z iOS, iPod Touch 3. in 4. generacije, iPhone 3GS in 4 (le GSM različice) ter prvotni iPad. z iOS 4.3 tudi na iPad prihaja nekoliko bolj mobilni iMovie (cena bo vsaj v ZDA znašala $5, dobavljivost prav tako 11. marca) ter kot novost Garage Band, katerega cena in datum dobavljivosti sta enaka iMovie. Izboljšana bo še podpora AirPlayu, o čemer si lahko nekoliko več preberete v izvorni novici oz. o celotni prireditvi v živem poročanju na Engadgetu.

192 komentarjev

«
1
2 3 4

Blazz ::

cel kup stvari so že na Cebitu predstavl te dni, slo-tech pa poroča samo o ipadu, predstavljenjem v San Francisku.. a to je tle kakšna sponzorska zadeva zadaj?... ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

s1m0n ::

Zgleda lep! Je pa premalo novega glede na prvi model. Tudi predstavitev je bila bolj tak, tak kot je pač vedno pri Applu.

KoMar- ::

Nova droga je tu.

Lucifix ::

Ko v Slovenijo prispe iPad, čez lužo Steve že predstavi nov model...

skika ::

Garageband zgleda noro! Pa cena 4.99$ !!

dronyx ::

Oh, končno! Sem takoj v delirij padel.

narodno ::

Android fanboys, don't cry, Xoom is great.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: narodno ()

IceIceBaby ::

Blazz je izjavil:

cel kup stvari so že na Cebitu predstavl te dni, slo-tech pa poroča samo o ipadu, predstavljenjem v San Francisku.. a to je tle kakšna sponzorska zadeva zadaj?... ;)


Očitno na slo-techu samo pomembne stvari predstavijo :)

Zakon. Sicer sem ravno kupil enko, ampak bom nabavil tole takoj ko pride v slovenijo. Predvsem hdmi izhod je zanimiv.

PrimozR ::

Glede predstavitev stvari na Cebitu, večina se jih predstavi v petih stavkih, kjer proizvajalci napišejo tistih 5 suhoparnih stavkov s specifikacijami. Apple naredi show, čeprav ti gnoj prodajo kot je zlat. To je čar marketinga. Naj nekdo reče, da v tem primeru ne deluje, če si upa.

Mislim ljudje naredijo cel halo z enim preprostim pokrivalom, ki sicer je dizajniran dobro.

narodno ::

Ja, saj za to je, halo, če ne bi bil ga pač ne bi prodajali, pri Applu še nisem dobil skrpucala, hm. pri konkurenci pa je dreka res kar veliko.

d0rK ::

No fanboy narodno, povej točno kaj ima iPad2 novega, zaradi česar bi se Androidovci jokali.

Manjši zaslon z nižjo resolucijo, proc isti ali morda celo downcloclan, RAMa ima baje 512MB. Še kaj?

PrimozR ::

Androidovci se lahko jokajo/mo zaradi iOSa.

JackOdpirac ::

No to se pa že splača kupit:)

JayKay ::

kar se specifikacij tiče, ni nič novega. Bo pa baterija zdržala dlje kot na android tablicah, os bo delal bolj tekoče, pa kar je pomembno veliko več aplikacij je na voljo več.

techfreak :) ::

@d0rK: boljši UX, veliko več programov ter veliko več uporabnikov.

Že zaradi UXa je uporabnikom vseeno ali imajo alternative vgrajen superračunalnik ter jedrsko elektrarno namesto baterijo.

IceIceBaby ::

Aplikacije so imho tisto kar prevaga. iPad in vse ostale tablice so useless brez aplikacij, s pravimi appsi pa je tale zadeva lahko zelo močno orodje.

Lion29 ::

ogledal prvi hands on video na engadgetu.... deluje noro hitro in odzivno!
pohvalno da bo cena ista kot aktualnemu in da bo aktualnemu padla...

sam se pa cudim, da ni vsaj 720p resolucija...
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

cupax ::

Imam enko in je ne mislim menjat, ker tale novi ne ponuja bistvenih izboljšav. Bom počakal še eno leto, ko bo iPad 3 ponujal še display višje resolucije ;)

kuglvinkl ::

IceIceBaby je izjavil:

Aplikacije so imho tisto kar prevaga. iPad in vse ostale tablice so useless brez aplikacij, s pravimi appsi pa je tale zadeva lahko zelo močno orodje.


Natančno. Brez appsov je gadget čist brez veze.

Zheegec ::

Tokrat izredno pričakovana predstavitev, meni se zdi čisto spodoben update, čeprav kamero bi res moral že prej imeti, boljši proc in grafika pa sta vedno dobrodošla :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

smash ::

tudi jaz pocakam na trojko, ker ze imam enko....ce pa je nebi imel, bi pa takoj nabavil

zadeva je namrec izjemna

plusi: baterija zdrzi cel dan ob polni obremenitvi, aplikacije so hude, lepe in nore, browser je fantasticen, flash dela, odzivnost takojsnja, ui izjemen, design poenoten, stvar sila preprosta, "multitaskig" zadovolji vse potrebe

minusi: malce pretezak, notification bar na androidu je spica

||_^_|| ::

Tole bom nabavil najbrž..sam ne štekam v čem je štos okrog kamere..men se zdi 10" fotič mal prevelka stvar:))

smash ::

||_^_|| je izjavil:

Tole bom nabavil najbrž..sam ne štekam v čem je štos okrog kamere..men se zdi 10" fotič mal prevelka stvar:))


v cem je stos avtomobilov? saj gremo lahko pes

PARTyZAN ::

Slaba primerjava.

Gregor P ::

smash je izjavil:

plusi: baterija zdrzi cel dan ob polni obremenitvi,

Kaj točno to pomeni cel dan? Recimo na moji manjši mobilni napravi požre ena epizoda Eureke (ki traja cca. 45 minut) približno 10% 2300 mAh baterije (procesor deluje pri tem z min 800 MHz do 1000 MHz), torej si lahko ogledam nekje 10 epizod te serije. Koliko bi si jih torej lahko ogledal na iPadu2 (tako malo po domače:D)?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

JayKay ::

bo potrebno it najprej v pcworld in pol v apple store stestirat obe tablici.
@Gregor: baje isto

fosil ::

Čsit resno me zanima, kaj konkretno lahko počneš s to zadevo? Za kakšne stvari je uporabna?
Men nekako na pamet prideta samo dve stvari, branje knjig in brskanje po netu na wc-ju :D
Torej bolj kot neke vrste igrača.
Tako je!

PrimozR ::

Ne vem zakaj ljudje vedno vlečete ven ta WC... Npr. imaš ga lahko na nočni omarici, da pred/med/po spanju lahko nekaj na hitro pogledaš na internetu (če te nekaj res močno zanima - mene pogosto, OCD.press) oz. preveriš e-mail, brez da bi ti bilo treba lezti ven iz tople, mehke in udobne postelje. Drug scenarij je uporaba v dnevni sobi, kjer spet recimo vidiš nekaj na TV-ju (reklama, spot, komad, bla bla), in spet lahko na hitro pogledaš, kar te zanima.

Ja, obakrat bi lahko uporabil laptop. Ja, laptop ima tipkovnico, tako da je tipkanje hitrejše. Ampak laptop ima tipkovnico, ki zaseda prostor. Tablet je nima. Pa tisti search keyword/URL vtipkati na tabletovi tipkovnici RES NI problem. Če ni problem na 4'' displeju, zakaj bi bil na ~10''?

Zheegec ::

Kaj je narobe z brskanjem po netu na WC? Ste še vedno pri časopisih nekateri? :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

JayKay ::

več scenarijev: 1) za starše - moja mati ne rabi kište niti laptopa, težko jih je delat z miško, lažje dela na touch. rabi nekaj simple, kjer si lahkio pogleda novice na netu, me pokliče na skype, pokaže kake slike komu in rabi preprost UI in ds lahko ima pri sebi na kauči. Zanjo je gen2 ipad odlična zadeva.

2) za average userja; pogleda kaki film na letalu/vlaku/busu, odgovori na mejl, pogleda novice, prebere knjigo, spiše kakšno poročilo, naredo kakšno predstavitev

3) tech savy: vps, ssh on the go, zame je recimo čudovito da na rabim printat zadev če jih klientom kažem in person. Pol je tu tudi uporaba kot učni pripomoček, čudovito za kuhanje, da gledaš recept, recimo na sodišču na hitro pogledaš kaki zakon v knjigi, ...

75% tega se da delat s smartphonom, ampak 3.5-4" zaslon zna bit premajhen.

IceIceBaby ::

Čsit resno me zanima, kaj konkretno lahko počneš s to zadevo? Za kakšne stvari je uporabna?


Moja uporaba zajema:

1. Zabava
Igre so kul. Veliko raje igram igre na ipadu kot na PCju ali konzoli. Potem gledanje filmov recimo. Včasih nesem v posteljo in pogledam kakšen del nadaljevanke itd. Pa browsanje po netu recimo.

2. Delo
Na iPadu imam praktično kompleten pregled nad dogajanjem v podjetju. Maili, spletne aplikacije, excel, skype, remote desktop... Skratka, mini mobilna pisarna je lahko. Če za par dni kam skočim ne vzamem več prenosnika ampak samo ipad.

3. Potovanja.
Navigacija, off-line zemljevidi, turistični vodiči...

4. Branje eknjig.

Skratka, zelo uporabna zadeva. Pred nakupom sicer tudi jaz nisem vedel kaj naj z njim, ampak zdaj je praktično stalno v pogonu.

Blisk ::

IceIceBaby je izjavil:

Čsit resno me zanima, kaj konkretno lahko počneš s to zadevo? Za kakšne stvari je uporabna?


Moja uporaba zajema:

1. Zabava
Igre so kul. Veliko raje igram igre na ipadu kot na PCju ali konzoli. Potem gledanje filmov recimo. Včasih nesem v posteljo in pogledam kakšen del nadaljevanke itd. Pa browsanje po netu recimo.

2. Delo
Na iPadu imam praktično kompleten pregled nad dogajanjem v podjetju. Maili, spletne aplikacije, excel, skype, remote desktop... Skratka, mini mobilna pisarna je lahko. Če za par dni kam skočim ne vzamem več prenosnika ampak samo ipad.

3. Potovanja.
Navigacija, off-line zemljevidi, turistični vodiči...

4. Branje eknjig.

Skratka, zelo uporabna zadeva. Pred nakupom sicer tudi jaz nisem vedel kaj naj z njim, ampak zdaj je praktično stalno v pogonu.


Kar pa konkurenca nima?

mAXTER ::

Nima 65.000 namenskih aplikacij in tisoče drugih :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mAXTER ()

antonija ::

Pa kere od teh 65.000 namenskih aplikacij so tako zivljenskega pomena? Do zdaj sem razbral da se ga uporablja za brskanje po spletu (sklepam da prednalozen browser), email (ditto), za branje knjig (ditto), kot mobilna pisarna (tale me mau bega... razen ce cel dan sedis v pisarni in samo beres maile), navigacija bo verjetno res en tak app od 3rd partyjev ki je uporaben, turisticni vodici in kuharske knjige pa sklepam da so online al pa pac knjige (za prednalozen SW). Torej smo trenutno na 1 uporabni namenski aplikaciji ki se jo uporablja. 64.999 to go.

Ce je preostanek aplikacij iger, je to sicer fino (deca majo rada igre, me included), ampak igranje na big-ass plazmi s konzolo na kavcu al pa za PCjem poje igranje iger na vsakem prenosnem gizmotu.

Uf, gledanje filmov in poslusanje muske sm pozabu. Let me guess: prednalozen app?

Brskanje po spletu pred spanjem in zjutraj v postelji? In words of Jack Sparrow: "You need to find yourself a girl, mate" ;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

smash ::

na poglej ce najdes kaj podobnega na androidu...mogoce obstaja?

link

antonija ::

Lustkana aplikacija, morm rect. Eyecandy do jaja. A to kdo gleda za zabavo al kako? Ker IMO je prenos na TVju (to je tista velika stvar kjer kazejo taprave avte, pe kjer vidis kako stvar razpade ko se zaleti, ne samo baloncka z napisom da je prislo do nesrece) bolj prijeten/zabaven za gledat. Razen ce nisi direktor kaksne ekipe ali pa organizator, sam tam bi pa rekel da imajo svoj veliko bolj zmogljiv namenski SW za take zadeve. Eyecandy pa izjemno lustkan.

Pa zakaj tlacis android zdraven?? :|

(A je treba v vsako novico od appla vlacit linuxe??!? :)))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

driver_x ::

antonija je izjavil:

Ce je preostanek aplikacij iger, je to sicer fino (deca majo rada igre, me included), ampak igranje na big-ass plazmi s konzolo na kavcu al pa za PCjem poje igranje iger na vsakem prenosnem gizmotu.


Tukaj se pa jaz ne bi strinjal. Igre na PC in konzolah so sicer super duper in oh in sploh, ampak kar sem nazadnje sam spremljal so vse precej zakomplicirane. Tako za sproščanje bistveno raje posežem po kakih Wormsih ali Angry Birdsih na prenosnem gizmotu.


@smash: HUDO!

antonija je izjavil:

(A je treba v vsako novico od appla vlacit linuxe??!? :)))



Unix vs. Linux

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

antonija ::

Tukaj se pa jaz ne bi strinjal. Igre na PC in konzolah so sicer super duper in oh in sploh, ampak kar sem nazadnje sam spremljal so vse precej zakomplicirane.

Jah osebna preferenca. Al igras igre zato ker ti predstavljajo nek izziv in imas rad da nekaj preizkusa tvoje sposobnosti, ali pac rad klikas po ekranu v cimbolj lezernem tempu in gledas lepo greafiko ki se odvija pred tvojimi ocmi.

Unix vs. Linux

Shhhh!!! Ne tega na glas govort, ker vsi Apple fanboyi vejo da je iOS Steve nacaral s svojo crno (in od vceraj naprej tudi belo) vodoo magijo in je zato über alles! Ce bojo zvedl da imata iOS in linux istega fotra jih bo se kap...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Goody ::

smash je izjavil:

na poglej ce najdes kaj podobnega na androidu...mogoce obstaja?

link


http://www.appbrain.com/search?q=f1

Kolker me zanima čez glavo dovolj, za gledat je pa na veliki plazmi ali lcd....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

opeter ::

cupax je izjavil:

Imam enko in je ne mislim menjat, ker tale novi ne ponuja bistvenih izboljšav. Bom počakal še eno leto, ko bo iPad 3 ponujal še display višje resolucije ;)


Baje že jeseni pride iPad 3. Morda pa bo slednja celo v manjši obliki. Kdo ve?
Seveda pa so to samo govorice.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Goody ::

Se pridružujem tistim, ki sprašujejo zakaj je ta zadeva fajn? Še vedno niste povedali kaj (razen ene izjeme F1)od teh 65k aplikacij uporabljate? Mika me sicer da bi kupil (go with the flow) ampak se bojim, da bi zadeva čez par dni obležala nekje v kotu?

lurker ::

Še vedno niste povedali kaj (razen ene izjeme F1)od teh 65k aplikacij uporabljate? Mika me sicer da bi kupil (go with the flow) ampak se bojim, da bi zadeva čez par dni obležala nekje v kotu?
Zakaj pa ne bi razmišljal z druge strani? TI povej kaj bi rad delal na taki napravi, poglej če 'there's an app for that' in se potem odločiš.

Če pa na vsak način moraš zapravit 500+ EUR in ti na koncu iPad obleži v kotu, ga pa še vseeno lahko meni pošlješ.

sgdjkdlsugi4 ::

Tablice = lezerna uporaba

Vzemi v roke a4 zvezek in si predstavljaj da gledas film na njem. Potem ga dvigni in ga nesi poleg v dnevno sobo. Vsedi se na kavc, si ga daj na noge in zazeni browser. Nato isto ponovi s poljubnim laptopom.

nekikr ::

Plants versus zombies HD! :)

Zakaj je fajn? Ker je to en mini prenosnik. Zelo mini. In ko greš na sestanek ti ni treba s sabo vlačit prenosnika 15,6" (če tega res ne rabiš) ali pa enega netbooka (ker izgleda bedno, v poslovnem svetu pa videz nekaj pomeni). Torej si imel na izbiro velik in težak prenosnik z majhno avtonomijo (ki ga ne rabiš) ali pa en majhen, grd netbook. Sedaj imaš pa recimo iPad. Majhna, lepa zadevca, ki povsem ustreza zahtevam (ne vsakomur, seveda).

Za zabavo so ti že povedali, iger je malo morje, nekatere so res hude. Doma imam Xbox + kinect pa že nekaj mesecev leži. Ipad je bistveno bolj zabaven.
Filmi,, branje knjig. Večina boljših spletnih strani ima app za ipad tako, da je še lažje prebirat vsebino...

A je to dejansko to kar rabiš pa sam preveri. Če misliš da ja, potem je tako kot je napisal lurker. Poglej kaj rabiš in poglej če ti tudi to ipad omogoča. Če ne, potem ne kupi, če da in imaš 500EUR, potem kupi. Simple as that, nihče ti ne drži pištole na temenu :)

Antonija: ne. Sem si že večkrat rekel, da te ignoriram, od sedaj naprej pa zares. Saj enkrat odrasteš ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Goody ::

lurker je izjavil:

Še vedno niste povedali kaj (razen ene izjeme F1)od teh 65k aplikacij uporabljate? Mika me sicer da bi kupil (go with the flow) ampak se bojim, da bi zadeva čez par dni obležala nekje v kotu?
Zakaj pa ne bi razmišljal z druge strani? TI povej kaj bi rad delal na taki napravi, poglej če 'there's an app for that' in se potem odločiš.

Če pa na vsak način moraš zapravit 500+ EUR in ti na koncu iPad obleži v kotu, ga pa še vseeno lahko meni pošlješ.


Sej to mi je problem, ker ne vem kaj bi lahko posebnega delal... Za igranje igric, srfanje v postelji, uporabo kot daljinec (pač na enem drugem forumu ima folk to za navigate squeezeboxa) se mi glih ne zdi, tako da...Kar me v postelji zanima recimo (kakšen Bloomberg, pa kakšne tečaje delnic, deviz, surovin) pogledam sedaj na telefonu pa je. Bi pa bilo to lepše na večjem ekranu ja, pa branje knjig ne bi bilo slabo (samo za to je menda boljši kindle?) ...Kolikor si sedaj predstavljam mi je prednost recimo zgolj (no sej mogoče je to zadosti) velikost ekrana.

Thx fantje, bo treba nekje ga mal v roke vzet pa sprobat, pa se odločit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

nekikr ::

Potem očitno ne rabiš tega (razen če imaš kaj odvečnega denarja in si tech-freak). Hvala za idejo o Squeezeboxu, bom probal :)

Kindle je najbrž res boljši, ker je naprava narejena za branje knjig, iPad po drugi strani pa omogoča bistveno več stvari poleg tega...če nočeš imeti 2 podobni napravi.

Goody ::

Huh še eno vprašanje (o Applu res nimam pojma): lahko nastaviš exchange account na iPadu?

nekikr ::

Seveda.

smash ::

Goody je izjavil:

smash je izjavil:

na poglej ce najdes kaj podobnega na androidu...mogoce obstaja?

link


http://www.appbrain.com/search?q=f1

Kolker me zanima čez glavo dovolj, za gledat je pa na veliki plazmi ali lcd....


lej..moj namen ni bil prikazati katera applikacija za F1 je boljša..če tega nisi dojel, potem nimava kaj debatirat

in ne nisem brskal, da sem našel dobro aplikacijo, ampak sem se spomnil prve iz glave

F1 se seveda da spremljat tudi na TV, nisem rekel da je to nadomestek, ampak pripomoček ob spremljanju na TV-ju, če se že gremo zakaj bi jo uporabljal (aplikacijo)

enako bi lahko rekel, zakaj bi rabil wc školjko, saj greš lahko se usrat ven za drevo

ne gre za nekaj, kar bi rabil nujno, ti pa poveča neko udobje ane
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti z Applove predstavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5629670 (25619) PrimozR
»

Apple predstavil lep venček novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6127017 (22975) SkipEU
»

Pregled napovedi za iPad 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7621546 (15147) Icematxyz
»

Adijo iPhone OS, naj živi iOS

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
189275 (8405) techfreak :)
»

Prvi dan prodanih 300.000 iPadov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6320500 (18486) opeter

Več podobnih tem