Forum » Loža » The flat earth
The flat earth
Double_J ::
Cela skleda smeha!
Dejte tole celo stran prebrat, jz sm umiral od smeha.
Samo ne vem a je hec, al je resno mišljeno?
Dejte tole celo stran prebrat, jz sm umiral od smeha.
Samo ne vem a je hec, al je resno mišljeno?
Thomas ::
Vsaj nekateri od njih mislijo resno.
Ne najdejo pač nobenega dokaza proti svoji teoriji. Vsaj takega ne, ki bi se ga ne dalo nekako o(d)biti.
Vase zaprt, "solid" sistem.
Ne najdejo pač nobenega dokaza proti svoji teoriji. Vsaj takega ne, ki bi se ga ne dalo nekako o(d)biti.
Vase zaprt, "solid" sistem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Aspirinix ::
Ni šans.
Zakaj ne? Naj mi nehče razloži kako lahko delujoč satelit ostane na mestu brez, da bi ga lahko gravity dol potegnila, če ni kroženja okoli središča gravitacije?
Če kroži v ravnini nad vzrokom gravitacije ga ta vseeno dol vleče, ni pa sile, ki bi satelit gor držala.
Primer tega je vodoravni met.
Zakaj ne? Naj mi nehče razloži kako lahko delujoč satelit ostane na mestu brez, da bi ga lahko gravity dol potegnila, če ni kroženja okoli središča gravitacije?
Če kroži v ravnini nad vzrokom gravitacije ga ta vseeno dol vleče, ni pa sile, ki bi satelit gor držala.
Primer tega je vodoravni met.
BlackHole ::
In kateri dokaz bi jim lahko mi ponudili, ki bi spodbijal njihovo teorijo? Jaz si sploh ne znam predstavljati "flat" Zemlje. Kako je zamišljen rob in kaj je spodaj v tej teoriji (na robu je voda)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackHole ()
iration ::
dam mu 100% možnost, da je dosegel cilj - pozornost publike.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
Problem je dosti globji. Za satelite se on ne sekira. Težnost po njegovem tako visoko pač ne deluje. Ali pa satelitov ni. Ali pa ...
Tudi če bi ga posadili na Space Shuttle in ga popeljali okoli Zemlja, bi on prišel s tem, da so ga v resnici vozili s potniškim avionom okoli in mu na okna projicirali lažne slike. Breztežnost bi tudi že kako pojasnil.
Več distinktnih (disjunktnih) pogledov na svet je, kateri so vase zaprti sistemi, ki eden drugemu ne morejo do živega. Ampak lepo razložijo celo drug drugega. On ma tudi razlago, zakaj smo mi taki osli, da verjamemo v okroglo Zemljo.
Ni odločljivega eksperimenta med (nekaterimi) svetovnonazorskimi sistemi. Tukaj se to drastično pokaže.
Zanima me, če bo kakšna AI tudi takole zabluzila. Mogoče je. V eni zgodbici o robotih I. Asimova se je to zgodilo. Robot je bil prepričan nekaj takega kot "luna je iz sira" in je imel življensko pomembne odločitve čez. Ampak je vse naredil okay. Njegova vera v "Luno sir", ga pač ni ovirala. Čeprav je imel na skrbi astronavte.
Tudi če bi ga posadili na Space Shuttle in ga popeljali okoli Zemlja, bi on prišel s tem, da so ga v resnici vozili s potniškim avionom okoli in mu na okna projicirali lažne slike. Breztežnost bi tudi že kako pojasnil.
Več distinktnih (disjunktnih) pogledov na svet je, kateri so vase zaprti sistemi, ki eden drugemu ne morejo do živega. Ampak lepo razložijo celo drug drugega. On ma tudi razlago, zakaj smo mi taki osli, da verjamemo v okroglo Zemljo.
Ni odločljivega eksperimenta med (nekaterimi) svetovnonazorskimi sistemi. Tukaj se to drastično pokaže.
Zanima me, če bo kakšna AI tudi takole zabluzila. Mogoče je. V eni zgodbici o robotih I. Asimova se je to zgodilo. Robot je bil prepričan nekaj takega kot "luna je iz sira" in je imel življensko pomembne odločitve čez. Ampak je vse naredil okay. Njegova vera v "Luno sir", ga pač ni ovirala. Čeprav je imel na skrbi astronavte.
.:joco:. ::
"Jaz si sploh ne znam predstavljati "flat" Zemlje."
Problem je, ker po 50 letih nekateri še vedno mislijo, tudi da je vesolje tako. Da je nekje rob in da za njim nič . Ali celo, da je neskončno.
Problem je, ker po 50 letih nekateri še vedno mislijo, tudi da je vesolje tako. Da je nekje rob in da za njim nič . Ali celo, da je neskončno.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
DarkSite ::
Ampak obstaja možnost, da ima človk prav. Namreč lahko, da mi vsi sodelujemo v neki veliki zaroti proti njemu.
Ja absolutno.
Jest tega o poščati Zemlji ne verjamem samo zato, ker je potrebno ogromno dodatnih predpostavk. Ogromno enih zarot pojasnit, pa "naklučij" razložit in podobno. Samo se vse da.
Če pa miniziraš svoje predpostavke, pa dobiš po drugi strani en mojemu podobn pogled na svet, ki je pa večini še bolj čuden kot pa tale.
Jest tega o poščati Zemlji ne verjamem samo zato, ker je potrebno ogromno dodatnih predpostavk. Ogromno enih zarot pojasnit, pa "naklučij" razložit in podobno. Samo se vse da.
Če pa miniziraš svoje predpostavke, pa dobiš po drugi strani en mojemu podobn pogled na svet, ki je pa večini še bolj čuden kot pa tale.
mirage ::
Jaz v to teorijo ne verjamem. Naprimer: če stojimo v Ljubljani in si zberemo eno mesto v katero želimo potovati naprimer Washington. Potujemo lahko proti zahodu ali vzhodu. V enem primeru bi bila pot pač daljša. Na ploščati zemlji pa to ne bi bilo mogoče.
Double_J ::
Heheh:)
Charles Johnson died March 19, 2001. He was 76. For nearly 30 years Charles fought the lonely and futile battle to "restore the world to sanity."
Charles Johnson died March 19, 2001. He was 76. For nearly 30 years Charles fought the lonely and futile battle to "restore the world to sanity."
mirage ::
Potem pa vzemimo za primer Maribor in Ljubljano. V obeh sem že bil zato verjetno obstajata.
No, mogoče pa smo v matrici in je vse samo program...
No, mogoče pa smo v matrici in je vse samo program...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirage ()
madmitch ::
Nekaj podobnega se je dogajalo pred mnogimi leti, ko so nekaj teologov iz, mislim da, Rima odpeljali na potovanje z letalom, da bi jim dokazali, da zemlja ni ploščata. Ni se jih dalo prepričati. Za vsako znanstveno razlago so imeli oni svojo. Tudi pot iz točke A do B, ki jo lahko poravimo, bodisi z ene ali druge smeri, so dejali, da je zemlja kot "krožnik" in kar se nam zdi, da je ravna linearna pot (recimo po vsporedniku) je v resnici vožnja v krogu.
Pa se prepiraj z njimi, če se ti da, oni že vejo kako in kaj.
To je tako kot žena, kar koli boš rekel bo narobe in bo imela argument proti.
Pa se prepiraj z njimi, če se ti da, oni že vejo kako in kaj.
To je tako kot žena, kar koli boš rekel bo narobe in bo imela argument proti.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Ziga Dolhar ::
Thomas: in kakšen je argument proti temu, da astronavtov že pred tem niso vozili okol v vlaku?
Teža pa itak izgine takoj, ko jo posameznik preprosto zanika. (Zaenkrat sicer še nikomur ni uspelo -- kar pa ne pomeni, da mu še ne bo, aneda? :P)
Teža pa itak izgine takoj, ko jo posameznik preprosto zanika. (Zaenkrat sicer še nikomur ni uspelo -- kar pa ne pomeni, da mu še ne bo, aneda? :P)
Ziga Dolhar ::
U, zanimivost...
Kako je potemtakem z ekonomiko letenja, recimo preko tečajev...
Hmmm, tečaj na flat-zemljici? :P
Kako je potemtakem z ekonomiko letenja, recimo preko tečajev...
Hmmm, tečaj na flat-zemljici? :P
Letenje čez Severni pol je dostikrat precej krajše, vendar se je odprlo šele sedaj, ko se je Rusija otresla "oblasti Sovjetov".
Pokojni general Lebed je s tem kanil zaslužiti 2 milijardi dolarjev letno. S poleti Kitajska - ZDA prek Rusije in Arktike. Bližje je.
Samo zadeva je precej invariantna za ploščato Zemljo. Tudi pri ploščati Zemlji je tako.
Moja poanta je pa ta, da lahko narediš, in da ljudje celo stalno delajo, svoje privatne poglede na svet, ki so closed.
Don't be closed mind rečejo, vendar se ne zavedajo, da ni druge izbire. Vsak ima closed memplex v glavi. Nekateri so prepričani, da se astronavti vozijo v vlakih. Nekatere bi ogled izstrelišča prepričal. Nekateri bi morali sami poleteti. Nekaterih ne bi prepičalo nič.
Milijarde takih možnih teorij je, ki pojasnijo tale svet, pa ni odločitvenega eksperimenta med njimi.
Priporočam bolj enostavne. Tistih 20- naravnih zakonov in logika, pa amen. Priporočam. Kaj več se ne da narest.
Pokojni general Lebed je s tem kanil zaslužiti 2 milijardi dolarjev letno. S poleti Kitajska - ZDA prek Rusije in Arktike. Bližje je.
Samo zadeva je precej invariantna za ploščato Zemljo. Tudi pri ploščati Zemlji je tako.
Moja poanta je pa ta, da lahko narediš, in da ljudje celo stalno delajo, svoje privatne poglede na svet, ki so closed.
Don't be closed mind rečejo, vendar se ne zavedajo, da ni druge izbire. Vsak ima closed memplex v glavi. Nekateri so prepričani, da se astronavti vozijo v vlakih. Nekatere bi ogled izstrelišča prepričal. Nekateri bi morali sami poleteti. Nekaterih ne bi prepičalo nič.
Milijarde takih možnih teorij je, ki pojasnijo tale svet, pa ni odločitvenega eksperimenta med njimi.
Priporočam bolj enostavne. Tistih 20- naravnih zakonov in logika, pa amen. Priporočam. Kaj več se ne da narest.
Saj res ne moreš biti ziher, da je neka teorija prava. Ampak, učili so me (ne tako davno), da so najboljše rešitve tiste, ki so najenostavnejše. Potem obvelja tista o okrogli Zemlji. Ali pozna kdo kako bolj enostavno (razen Matrix seveda )?
Kaj pa lunin mrk, ko se Zemlja postavi med Mesec in Sonce. Mar ni senca Zemlje na Mesecu dokaz, da je Zemlja okrogla? Samo če se ne motim, je ta tip nekaj govoril, da se luna sploh ne vrti okrog Zemlje in Zemlje ne okrog Sonca?!
To ma tud pokrito. Neko neznano črno telo vsake toliko prekrije Luno, ki sicer sveti sama.
No, to so ti okraski, dodatne predpostavke, ki delajo njegovo teorijo precej napihnjeno, ampak nad vodo.
To bi mnogim iz njegovega tabora počasi začelo govorit: Kaj pa če je Zemlja res okrogla in le ni absolutnega gor/dol?.
Ko se teorija zakomplicira, kot recimo s tem "neznanim črnim telesom, ki občasno zakrije Luno" se gugalnica obremeni na nasprotni strani. Če bo prevagala, je odvisno od tega, koliko je že (še) na drugi.
Eden od memov bo zdrsnil v prepad.
No, to so ti okraski, dodatne predpostavke, ki delajo njegovo teorijo precej napihnjeno, ampak nad vodo.
To bi mnogim iz njegovega tabora počasi začelo govorit: Kaj pa če je Zemlja res okrogla in le ni absolutnega gor/dol?.
Ko se teorija zakomplicira, kot recimo s tem "neznanim črnim telesom, ki občasno zakrije Luno" se gugalnica obremeni na nasprotni strani. Če bo prevagala, je odvisno od tega, koliko je že (še) na drugi.
Eden od memov bo zdrsnil v prepad.
username ::
nekdo mi je pravil, da je bil na vrhu newyorškega WTC (seveda ko je WTC še stal, BTW za to 'doživetje' so pobirali $15 !).
menda se je z vrha ob pogledu na morje dalo videti ukrivljenost horizonta. hmm mogoče so ga pa fanatiki ravno zato šli porušit...
sicer pa je vsaka civilizacija imela svojo predstavo kako izgleda svet (indijci mislim da nekaj v stilu da ga podpira ena/dve živali - v smislu svet je kroglica na slonovi riti )
menda se je z vrha ob pogledu na morje dalo videti ukrivljenost horizonta. hmm mogoče so ga pa fanatiki ravno zato šli porušit...
sicer pa je vsaka civilizacija imela svojo predstavo kako izgleda svet (indijci mislim da nekaj v stilu da ga podpira ena/dve živali - v smislu svet je kroglica na slonovi riti )
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Ja. Res je, videlo se je.
Vidi se pa tudi na Jadranu, če se na Kornatih, na hridi nad Slanim jezerom, zazreš v daljavo.
Ali pa v Portorožu na pomolu, če je jasen dan.
Indijcem je bila neskončna vrsta želv ali slonov, ki so vedno večji, ko greš v globino in ki podpirajo v neskončni piramidi Zemljo - čisto sprejemljiva.
Jasno, da lahko 100 krat večji slon od Zemlje drži Zemljo! Jasno tudi, da še stokrat večji oba/vse ... itd.
Absolutni spodaj, je bil pač implicitno privzet, niso se ga zavedali.
Kaj so jedli tisti sloni? Ja nič. Božanskemu slonu ni treba jesti, jasna stvar. Pa če mu je Buda naročil, bo slon priden.
Vidi se pa tudi na Jadranu, če se na Kornatih, na hridi nad Slanim jezerom, zazreš v daljavo.
Ali pa v Portorožu na pomolu, če je jasen dan.
Indijcem je bila neskončna vrsta želv ali slonov, ki so vedno večji, ko greš v globino in ki podpirajo v neskončni piramidi Zemljo - čisto sprejemljiva.
Jasno, da lahko 100 krat večji slon od Zemlje drži Zemljo! Jasno tudi, da še stokrat večji oba/vse ... itd.
Absolutni spodaj, je bil pač implicitno privzet, niso se ga zavedali.
Kaj so jedli tisti sloni? Ja nič. Božanskemu slonu ni treba jesti, jasna stvar. Pa če mu je Buda naročil, bo slon priden.
In kaj bi se naj zgodilo, če bi ladja zaplula do roba in potem čez rob Zemlje? Glede na mapo, ki je bila na tisti strani je vidno, da je po celem robu voda.
Ladja ne more zaplut čez rob, ker vso Zemljo okoli in okoli obdaja 150 metrov visok ledeni zid. Nihče še ni splezal nanj.
Sakerji to imenujemo Antarktika in verjamemo, da je Južna celina.
Saj tako piše na tistem linku.
Sakerji to imenujemo Antarktika in verjamemo, da je Južna celina.
Saj tako piše na tistem linku.
undefined ::
Fantje, ste gledali Dark City? Za tiste, ki si pač težko predstavljate ploščato Zemljo, si ga le oglejte.
Torej vsi tisti, ki so pršli do tega zida, če so sploh prišli do njega ali ne bi ti ljudje nam povedali, da tam obstaja velik zid? Kako on to zagovarja? A ve kdo?
Tisti zid so ledeniki na Antarktiki. Elita po njegovem to ve. Tkole:
Se vidi da je vse na krogu. Zunanja krožnica zgleda od blizu pa tkole:
Ne morš gor!
Se vidi da je vse na krogu. Zunanja krožnica zgleda od blizu pa tkole:
Ne morš gor!
Mogoče celo tkole:
Ne morš gor ... tle kje konec sveta.
Ne morš gor ... tle kje konec sveta.
Sej se sploh ne da pridet do zunanje krožnice. SEj so oceani povezani; če se odpraviš v eno smer prideš spet na isto točko. Kako on misli priti do te zunanje krožnice?
Zunanje krožnica je to, kar mi imenujemo obala Antarktike.
Kako dolga mora biti potem .. ene 100.000 kilometrov ...
Kot je rekel že Hegel:
Če se moja teorija ne ujema z dejstvi, toliko slabše za dejstva!
Kako dolga mora biti potem .. ene 100.000 kilometrov ...
Kot je rekel že Hegel:
Če se moja teorija ne ujema z dejstvi, toliko slabše za dejstva!
Torej mi sploh nismo bili še na antartiki. hehe
Kje pa so bili pol uni ljudje, ki so "baje" prišli na antartiko; to bi ga jest vprasal.
Pa razni filmi o antartiki itd.
Kje pa so bili pol uni ljudje, ki so "baje" prišli na antartiko; to bi ga jest vprasal.
Pa razni filmi o antartiki itd.
Ja normalno, da je okrogla.
Samo če eden zagovarja tezo da pa ni - mu ne moreš do živega.
To je zmeraj tako.
Kako on razlaga recimo, da je pri kanonih, ki streljajo zelo daleč, treba upoštevati ukrivljenost Zemlje in celo njeno rotacijo.
Najbrž bi že našel kakšno razlago, če bi bil še živ.
Samo če eden zagovarja tezo da pa ni - mu ne moreš do živega.
To je zmeraj tako.
Kako on razlaga recimo, da je pri kanonih, ki streljajo zelo daleč, treba upoštevati ukrivljenost Zemlje in celo njeno rotacijo.
Najbrž bi že našel kakšno razlago, če bi bil še živ.
Fake Thomas ::
Se popolnoma strinjam. Lepših besed izbrati ne bi znal...
Kanone imam v lepem spominu. Kot priprave za spuščanje glasnega zvoka.
Streljat ne bi znal bedak,
če v hišo hodil bi mejak.
Le vkup le vkup uboga gmajna...
Po hrbtih njihovih udrihati začni...
Kanone imam v lepem spominu. Kot priprave za spuščanje glasnega zvoka.
Streljat ne bi znal bedak,
če v hišo hodil bi mejak.
Le vkup le vkup uboga gmajna...
Po hrbtih njihovih udrihati začni...
...And I Will Make You Cum...In My Mouth...
StratOS ::
Hm, ni vse v postih :)
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Hudo težko je prepričati fanatika.
Eno vprašanje: Zgoraj so bile omenjene živali, ki nosijo Zemljo. A ma kdo kako sliko tega? Par dni jih že iščem, pa nikaj ne najdem. Pripravljam ena gradiva iz astronomije, pa b' jih rabu. Prosim.
Eno vprašanje: Zgoraj so bile omenjene živali, ki nosijo Zemljo. A ma kdo kako sliko tega? Par dni jih že iščem, pa nikaj ne najdem. Pripravljam ena gradiva iz astronomije, pa b' jih rabu. Prosim.
Guglej MANDALA. To je ena Hindu abrakadabra. Boš najdu kej po mojem.
Kdaj človek postane fanatik, ki verjame nekaj odštekanega?
Mislim, da bi blo to najboljš definirat tko, da ko ignorira zunanje izzive svojemu worldview, ne da bi vsaj pri sebi obračunal z njimi.
Samo, da je potem običajni človek dost blizu tej definiciji. Ja nič hudega, saj zgodovina kaže, da je tako.
Kdaj človek postane fanatik, ki verjame nekaj odštekanega?
Mislim, da bi blo to najboljš definirat tko, da ko ignorira zunanje izzive svojemu worldview, ne da bi vsaj pri sebi obračunal z njimi.
Samo, da je potem običajni človek dost blizu tej definiciji. Ja nič hudega, saj zgodovina kaže, da je tako.
Gh0st ::
Moj komentar:
Američani.
to pove več kukr 10000 besed. Zakaj bi se spuščal na njihov nivo? Eni majo pač mal preveč časa...in mal skisane možgane.
Američani.
to pove več kukr 10000 besed. Zakaj bi se spuščal na njihov nivo? Eni majo pač mal preveč časa...in mal skisane možgane.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je zemljevid sveta res rasističen?Oddelek: Loža | 7080 (5148) | noraguta |
» | Denarja za iskanje Nezemljanov ni, SETI ustavljen (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 40742 (34184) | jest10 |
» | Konec vesolja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 12658 (10667) | CaqKa |
» | premikanje stvari na daljavo (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 8516 (7444) | Thomas |