Forum » Strojna oprema » Zanimiv problem z zunanjim trdim diskom
Zanimiv problem z zunanjim trdim diskom
misomm ::
pozdravljeni!
zanima me ali kdo ve zakaj mi zunanji disk (WD book) računalnik NE zazna. Kar je zanimivo, da se to vedno zgodi po `spanju` računalnika. Ko računalnik resetiram mi disk zazna in tudi normalno dela. Po `spanju` je zgodba spet ista, diska ni nikjer in spet moram resetirati itn.
Kako lahko rešim problem?
aha te težave sprva nisem imel, disk je 2 leti normalno funkcioniral na istem laptotu kot ga imam sedaj!
zanima me ali kdo ve zakaj mi zunanji disk (WD book) računalnik NE zazna. Kar je zanimivo, da se to vedno zgodi po `spanju` računalnika. Ko računalnik resetiram mi disk zazna in tudi normalno dela. Po `spanju` je zgodba spet ista, diska ni nikjer in spet moram resetirati itn.
Kako lahko rešim problem?
aha te težave sprva nisem imel, disk je 2 leti normalno funkcioniral na istem laptotu kot ga imam sedaj!
Duhec ::
Prosim napiši vsaj kater OS imaš in model prenosnika.
Pojdi na stran proizvajalca prenosnika in poglej, če obstaja novejši bios ter ga flešaj in testiraj, če je kaj boljše.
Pojdi na stran proizvajalca prenosnika in poglej, če obstaja novejši bios ter ga flešaj in testiraj, če je kaj boljše.
gorenjc ::
Če je disk priklopljen preko USB-ja, naj se v upravitelju naprav za USB hub, na katerega je priklopljen zunanji disk, izklopi varčevanje z energijo.
misomm ::
ni vklopljeno varčevanje, ker ga ne morem ne vklopiti ne izklopiti, ker tega ni pod opcijami. USB mass storage device tega nima. Vsi ostali USB Root Hub imajo to opcijo, nikjer ni vklopljeno varčevanje.
drugače pa ima zunanji disk svoje napajanje.
Računalnik se obnaša kot, da zunanji disk je priklopljen in ga v bistvu zazna v device managerju, ampak ni ikone v my computer, na bližnjico ne prime.
drugače pa ima zunanji disk svoje napajanje.
Računalnik se obnaša kot, da zunanji disk je priklopljen in ga v bistvu zazna v device managerju, ampak ni ikone v my computer, na bližnjico ne prime.
Duhec ::
Mogoče bi moral inštalirat SP1 za Visto. Če ga nimaš ga nštaliraj in stestiraj, če je kaj drugače.
Poglej v Cmos nastavitve Biosa pod ACPI (suspend type), če je v S3 načinu. Lahko spremeniš na S1, shraniš, restartaš in stestiraš, če se usb disk zbudi iz Standby načina s to spremembo.
Poglej v Cmos nastavitve Biosa pod ACPI (suspend type), če je v S3 načinu. Lahko spremeniš na S1, shraniš, restartaš in stestiraš, če se usb disk zbudi iz Standby načina s to spremembo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk problem!!Oddelek: Strojna oprema | 5693 (4564) | Bye |
» | problemi po montaži ssd diskaOddelek: Strojna oprema | 1937 (1672) | first_line |
» | Ne pridem do diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2174 (1957) | pol3ni |
» | Windows se ne zažene zaradi zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3262 (2642) | ManDriver |
» | Zunanji Disk Se Ne OdzivaOddelek: Strojna oprema | 7590 (6424) | Lyon |