» »

dual boot problem

dual boot problem

koyotee ::

Preimenoval sem particije, na katerih imam: 1. win xp, 2. win 7, 3. podatki
Vendar ta tretja particija ni dosegljiva, razen če jo formatiram, kar pa nebi rad naredil, saj je na njej 400gb avdio/video in drugih zadev.
Se da to kako rešit, al je nujno formatirat? Prej sem imel samo win 7, to particijo s podatki, in 10gb unlocated space, na katerem so zdaj xp-ji.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Duhec ::

Povej kaj več!!!
Kako ni dosegljiva? Kaj javi? Je ne bere,ni vidna, je zaščitena ... ?
Ni dosegljiva iz XPjev ali Win7 ?
Kaj vidiš (s tem mislim kaj ti napiše kot datotečni sistem in stanje) v Disk Managementu tako v XPjih kot Win7 za to tretjo particijo s podatki?
Če v obeh primerih ni, tudi v varnem zagonu ne, potem boot s kakim Hiren's cdjem, štart MiniWindowsXP in skopiraj podatke iz 3. particije na nek USB zunanji disk.

takole zgleda, sicer kaže kot free space, vendar jaz zadeve nisem formatiral.
Rear DVD collector!
JTD power!

Duhec ::

Povej točno kaj si počel s tem preimenovanjem ? Si kreiral kak dinamičen disk?

Če te prav razumem (po tvojih skopih besedah) ti zdaj laufajo samo XPji, ki ne vidijo tretje particije ?
Če ti pod file system piše Raw (in če nisi sam kaj čaral) se je nekaj zalomilo na začetku diska kjer je particijska tabela, boot record itd..
V glavnem, jaz bi najprej naredil CHKDSK /R v Recovery konzoli. Mogoče že to popravi disk tako, da bo vidna tudi Z: enota.
To narediš tako, da bootneš sistem z WinXP cdja, izbereš R za Recovery, izbereš 1 za WIndows, če te vpraša po administratorskem paswordu ga odtipkaš, drugače stisneš samo Enter tipko in padeš v neke vrste Command Prompt (Recovery konzolo) kjer odtipkaš:
chkdsk c:/r
in počakaš, da naredi do konca vse faze. Čer je disk 500GB zna delat kar nakej časa. Ko konča, odstrani XPcd iz enote in odtipkaj:
EXIT
ki restarta komp. Pusti ga, da normalno štarta in preveri, če je zdaj particija dosegljiva.

Laufajo win xp in win 7. Prvič sem se nekaj igral s programom easybcd, ker je bil preinstalled win 7 in je bilo treba ustvariti boot loader. Vendar zadeva ni delovala, zato sem formatiral obe particiji na katerih so sedaj windowsi, ter najprej inštaliral xp-je nato pa še win 7, ki sam ustvari delujoč boot loader.

sem zagnal chkdsk iz safe boota, ker mi nikakor ne uspe priti v recovery konzolo z winxp cd-jem :S zbrisalo je kup indeksov, ter popravilo en cluster, vendar particija še vedno ni dosegljiva.

aja še nekaj, ta particija z: je bila prej ubistvu d: ampak sedaj mi v disk managementu ne ponudi te izbire, da bi jo preimenoval v d:. do tega pa je prišlo ravno zaradi uporabe easybcd-ja
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk je prdnu?

Oddelek: Strojna oprema
174270 (2854) brainhood
»

Problem s kloniranjem - Boot D, Winsi na C

Oddelek: Pomoč in nasveti
7995 (852) Oldi
»

Win XP stop error

Oddelek: Operacijski sistemi
192127 (1525) mp3pesmi
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

628110 (7194) buneech
»

Kako odstranit en operacijski sistem, drugega pa pustiti?

231762 (1364) Paramedic

Več podobnih tem