Forum » Operacijski sistemi » Windows 7 - Omejitev uporabnika
Windows 7 - Omejitev uporabnika
cikopero ::
Pozdravljeni,
V raznih lokalih se nahajajo prosto dostopni računalniki. Ponavadi imajo ti uporabnika, kjer je možno zagnati samo Internet Explorer. Tudi samo sem to počel z Win XP, samo da je bilo možno zagnati samo določeno aplikacijo. Sedaj pa poizkušam to narediti z Windows 7. Želel bi narediti uporabnika, ki bi imel možnost samo zagnati aplikacijo, ki ima bližnjico na namizju. Delno mi je že uspelo, vendar nikakor ne morem omejiti uporabo Explorerja (Raziskovalca). Vedno znova najdem kako luknjo, kako se lahko dostopa do ostalih mrežnih pogonov, oz do nekaterih nastavitvah.
Ima morda kdo kakšno dobro skripto kako to narediti oz program, s katerim bi lahko zaklenil uporabnika?
Hvala za nasvete,
Lp,
Peter
V raznih lokalih se nahajajo prosto dostopni računalniki. Ponavadi imajo ti uporabnika, kjer je možno zagnati samo Internet Explorer. Tudi samo sem to počel z Win XP, samo da je bilo možno zagnati samo določeno aplikacijo. Sedaj pa poizkušam to narediti z Windows 7. Želel bi narediti uporabnika, ki bi imel možnost samo zagnati aplikacijo, ki ima bližnjico na namizju. Delno mi je že uspelo, vendar nikakor ne morem omejiti uporabo Explorerja (Raziskovalca). Vedno znova najdem kako luknjo, kako se lahko dostopa do ostalih mrežnih pogonov, oz do nekaterih nastavitvah.
Ima morda kdo kakšno dobro skripto kako to narediti oz program, s katerim bi lahko zaklenil uporabnika?
Hvala za nasvete,
Lp,
Peter
Poizkusi s tem > http://www.howtogeek.com/howto/8739/res...
Hvala za pomoč, samo ni tako enostavno.
Dobro da poizkušam na virtualnem sisemu, ker sem si s tem zaklenil tudi pravice na administratorju. Tudi če uporabim "Run as adminstrator" ne morem zagnati aplikacije, da bi si nastavil nastavitve nazaj.
Vem, da obstajajo programi, ki ti prilagodijo nastavitve, vendar ga ne morem poiskati. Morda kdo pozna tako aplikacijo?
Lp,
Peter
Cold1 ::
V meni start vtipkaj "gpedit.msc" nato "Enter" ter v oknu "Local Group Policy Editor" odpri nastavitve AppLocker-ja:
Lokalni računalnik - pravilnik\Konfiguracija računalnika\Nastavitve sistema Windows\Security Settings\Application Control Policies\AppLocker
Tu lahko nastaviš omejitve glede na uporabnika, pot, program etc.
Lokalni računalnik - pravilnik\Konfiguracija računalnika\Nastavitve sistema Windows\Security Settings\Application Control Policies\AppLocker
Tu lahko nastaviš omejitve glede na uporabnika, pot, program etc.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()
Želim narediti nekaj takega:
http://www.novell.com/coolsolutions/tre...
vendar za Windows 7.
Z Local Group Policy Editor mi ni ravno uspelo.
Lp,
Peter
http://www.novell.com/coolsolutions/tre...
vendar za Windows 7.
Z Local Group Policy Editor mi ni ravno uspelo.
Lp,
Peter
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WIN 7, boot sector, 2 diska, SSD brez bootaOddelek: Operacijski sistemi | 831 (696) | konspirator |
» | Program za prepovedan dostop do drugega programa ?Oddelek: Programska oprema | 2409 (1941) | Cold1 |
» | Nakup HTC Windows Phone 8s.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2237 (2062) | LenartB |
» | Kaj moram že inštalirati ali urediti za FF?Oddelek: Pomoč in nasveti | 762 (524) | medenko |
» | Windows 7 boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 664 (443) | mk818764 |