» »

Težave s hladilnikom za cpu

Težave s hladilnikom za cpu

tomi83 ::

Že kar nekaj časa imam težave z zamenjavo hladilnika. Poskusil bom opisati čim bolj podrobno.
Najprej komponente: Arctic Cooling Freezer Xtreme, Scythe Katana, stock cooler. Matična je Asus M4A79XTD, procesor Phenom II 965 @3.4ghz - nenavit. V biosu vse na default.
Problem: če stock cooler zamenjam s katerim koli od omenjenih, pc zmrzne po par sekundah. Poskusil sem recimo tudi samo ventilator pd freezerja priklopit na matično (drug priključek), sistem je še vedno zmrznil. S stock coolerjem dela normalno.
Cilj je samo utišanje računalnika, procesorja ne nameravam navijat. Stock cooler v nekaterih igrah enostavno preveč tuli :)

Pa še delno offtopic... matično sem kupil na gcomputers, ki ima spletno stran že zelo dolgo "v prenovi". Ve mogoče kdo, kje ima Asus pooblaščen servis? Vem, da moram začeti tam, saj imam tudi s frekvenco ramov hude težave (100% podprti, model naveden v navodilih, delajo namesto na 1600 na 1066 mhz, drugače je sistem nestabilen).

Hvala za pomoč!

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

tomi83 ::

Bios sem takrat menda updatal... je pa zdaj minilo že kar nekaj mesecev, tako da bom preveril še enkrat.
Tnx

D3m ::

Updajti ga v BIOSu z USB ključkom za vsak slučaj, da se v Windows okolju ne bo kaj neprijetno zgodilo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kakšna je razlika med tema dvema procesorjema (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11224240 (22592) šted
»

cpu fan error - Athlon II X4 Quad 620 AM3 2.6 - kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
202000 (1665) maia
»

Problemček s hlajenjem i7 920 CPE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171939 (1534) TOP
»

Ci7 860 problem?

Oddelek: Strojna oprema
422019 (1419) Valvoline
»

AMD AthlonX2 4200+DualCore AM2 in M2N-E NForce 570Ultra (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
664578 (3408) Puzo

Več podobnih tem