Forum » Pomoč in nasveti » Službeni prenosnik VS. domače omrežje
Službeni prenosnik VS. domače omrežje
tomb ::
Pozdravljeni,
na službenem prenosniku, ki ga imam trenutno doma NEZNAM vzpostaviti povezave z domačim omrežjem. Vem, da bi moral nekaj "skonfiguirat" v zvezi z domenami, čeprav sem nekje prebral da to ni najbolj "pametno" vendar ni panike če bi šlo kaj narobe, imam tudi dostop(geslo) do "ADMIN" računa ampak očitno tudi to ne pomaga. Povezava z "Local Area Connection" pa deluje.
hvala za kakr šno koli pomoč
na službenem prenosniku, ki ga imam trenutno doma NEZNAM vzpostaviti povezave z domačim omrežjem. Vem, da bi moral nekaj "skonfiguirat" v zvezi z domenami, čeprav sem nekje prebral da to ni najbolj "pametno" vendar ni panike če bi šlo kaj narobe, imam tudi dostop(geslo) do "ADMIN" računa ampak očitno tudi to ne pomaga. Povezava z "Local Area Connection" pa deluje.
hvala za kakr šno koli pomoč
axee ::
Malce več informacij. Kako povežeš prenosnik, ali mu je dodeljen IP, ali pa kar celoten tekst skopiraj, ki si ti izpiše, ko v komandno vrstico (CMD) napišeš "ipconfig".
Prenosnik povežem z UTP kablom na router ampak ko mi bo uspelo povezati z internetom ga bom imel Wireless.
Router pa na Modem iz router-ja imam povezana še 2 računalnika (enega preko kabla, svoj PC pa wireless).
-ROUTER:TP-Link Wireless Lite N RouterModel No. TL-WR741N / TL-WR741ND
-Modem: speedtouch 706i
-ipconfig:
Ethernet kartica Local Area Connection:
S povezavo določena DNS pripona. . : "Domena"
IP naslov. . . . . . . . . . . . . : xx.xx.x.xx
Maska pod omrežja. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Privzeti prehod. . . . . . . . . . : xx.xx.x.xxx
(X-si so dejansko prave številke)!!
Router pa na Modem iz router-ja imam povezana še 2 računalnika (enega preko kabla, svoj PC pa wireless).
-ROUTER:TP-Link Wireless Lite N RouterModel No. TL-WR741N / TL-WR741ND
-Modem: speedtouch 706i
-ipconfig:
Ethernet kartica Local Area Connection:
S povezavo določena DNS pripona. . : "Domena"
IP naslov. . . . . . . . . . . . . : xx.xx.x.xx
Maska pod omrežja. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Privzeti prehod. . . . . . . . . . : xx.xx.x.xxx
(X-si so dejansko prave številke)!!
axee ::
Mimogrede, te IP-ji so lokalni IP-ji, tako da jih ni potrebno skrivati. Če torej računalnik dobi svoj lokalni ip, in je privzeti prehod IP tvojega ruterja bi moralo delovati brez težav. Kaj se zgodi, ko pingaš kakšno stran?
aha razumem, ammm kako točno se to naredi? Kje naj "pingam" na svojem PC-ju ali na prenosniku?
na prenosniku sem spremenil DHCP da mi samodejno zazna ip in sedaj mi kaže ga kaže na routerju, v omrežnih povezavah mi kaže internetni prehod-povezava je vzpostavljena vendar mi še vedno noče odpret strani v brskalniku.
Duhec ::
V brskalniku pod File menu spodaj pri "Work Offline" odstrani kljukico, če je.
Za dns nastavi Arnes cifre, bi mogle povsod delat. 193.2.1.66 in 193.2.1.72
V Command Promptu odtipkaj:
IPCONFIG /ALL
in poglej pod Gateway (prehod) katera cifra je (192.168.1.1, 192.168.2.1 itd....).
p.s.
Pingaj na kompu, kjer ti ne dela povezava.
Tudi ping izvedeš v Command Promptu, npr. pink do routerja (IP je tak kot ga vidiš pri izpisu pod Gateway (prehod)npr.:
PING 192.168.2.1
Za dns nastavi Arnes cifre, bi mogle povsod delat. 193.2.1.66 in 193.2.1.72
V Command Promptu odtipkaj:
IPCONFIG /ALL
in poglej pod Gateway (prehod) katera cifra je (192.168.1.1, 192.168.2.1 itd....).
p.s.
Pingaj na kompu, kjer ti ne dela povezava.
Tudi ping izvedeš v Command Promptu, npr. pink do routerja (IP je tak kot ga vidiš pri izpisu pod Gateway (prehod)npr.:
PING 192.168.2.1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
flashroyal ::
Proxy strežnik?
Iexplorer > Tools > Options > Connections LAN Settings
Sicer pa vprašaš IT staff pri vas da ti razloži ali pa kar pripravi avtomatiko za doma ali v službi (v kolikor politika delodajalca to dovoljuje).
Iexplorer > Tools > Options > Connections LAN Settings
Sicer pa vprašaš IT staff pri vas da ti razloži ali pa kar pripravi avtomatiko za doma ali v službi (v kolikor politika delodajalca to dovoljuje).
DNS sem naredil na 193.2.1.66 in 193.2.1.72 ,Proxy sem nastavil v mozzili na" auto detect proxy settings for this netWork" in končno dela!!
hvala vsem za pomoč
hvala vsem za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Preko ruterja imam brezžični internet vendar se strani nočejo nalagati???Oddelek: Omrežja in internet | 3135 (2835) | sonceeek |
» | Seznam DNS strežnikov slovenskih ponudnikov internetnih storitev:Oddelek: Omrežja in internet | 10541 (9968) | Tilen |
» | Počasna optikaOddelek: Omrežja in internet | 1238 (1032) | John2710 |
» | Volja ADSL in Windows XP - problemOddelek: Omrežja in internet | 2003 (1737) | janez5 |
» | wireless omrezje HELPOddelek: Pomoč in nasveti | 1548 (1362) | igz |