» »

HP DV7-4110EM - backup, ekran in ROM

HP DV7-4110EM - backup, ekran in ROM

ExSpirit ::

Danes sem kupil prenosnik HP DV7-4110EM in me zanimajo (predvsem tisti, ki ga imate) naslednje stvari:

1) Vem, da Windows CDja ne dobiš več zraven prenosnika ampak so vedno le naloženi in je potrebno narediti backup. Pri prejšnem prenosniku (Toshibi) sem imel takoj na namizju neko orodje, kejr sem enostavno zapekel backup na DVD, pri HPju pa nič takega ne najdem. Edino do česar sem prišel je Windows backup in posnel tisto na DVD ampak tega je le 55 MB, toliko pa Windowsi verjetno ne zasedejo. Imam tudi posebno particijo ki mi odžira 20 GB prostora, tisto je najbolje pustiti pri miru ali...?

2) DVD ROM se zelo "težko" odpre - treba je pritisniti gumb z nohotom, če pritiskaš s celotnim prstom se ne odpre. Je pri ostalih enako ali je problem le pri mojem?

3) Ko na ekranu pogledam na primer belo površino se mi zdi, kot da vidim cel kup majhnih kock namesto čisto belo barvo (kot pri ostalih mojih prenosnikih). Najprej sem mislil, da sem pozabil odstraniti nalepko, ki bi morebiti bila na ekranu ampak je ni.

Zheegec ::

1. start-all programs-recovery manager-recovery media creation.
2. malo drugačen gumb je, ja. Vsaj tako se mi zdi, no.
3. pojma nimam... ločljivost je prava?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala za info, bom sedaj probal izdelat backup.

Glede ekrana pa ločljivost in vse imam anstavljeno privzeto in je nastavljeno na priporočljivo (torej najvišja možna). Sicer pa izgleda kot da bi bilo vse skupaj čudno umazano sploh če gledam iz strani, ne glede na barvo podlage. To me še najbolj moti, če se to ne bo dalo "popraviti" ga definitivno nesem nazaj.

Sicer pa nisem še 0 nalagal samo malo gledam kaj mi je naložil in sistem dela za znoret počasi, slabše kot na kakšni kišti stari s polno virusi... Vse v slow motionu... Sem pa potem resetiral sistem in vsaj sistem nekoliko bolje deluje, sedaj moram samo še ekran nekako zrihtati ampak se bojim da ne bo tako enostavno ker vem da sem to napako opazil že v trgovini ampak sem rekel ah to je ekran popacan to ne more biti dejansko tako...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ExSpirit ()

Zheegec ::

ker vem da sem to napako opazil že v trgovini ampak sem rekel ah to je ekran popacan to ne more biti dejansko tako...

Čakaj, o čem to govoriš? Ekran na DV7 je čisto enak, kot na praktično vseh ostalih prenosnikih, če tvoj ni pokvarjen in je enak, kot tisti v trgovini, potem se mi zdi čisto OK!? Sem primerjal z Macbook pro 15 in 17" Acerjem in se mi zdi enak ekran, kar se belega ozadja tiče.

[edit] Mi je pa všeč, kako boš naredil back-up (ki ga lahko narediš samo 1x), potem pa vrnil prenosnik :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Za backup še čakam, ker rabim 6 DVDjev :|

Sicer pa ekran se mi zdi kot bi bil "umazan". Ne vem kako bi razložil ampak predstavljaj si, da imaš neko muckasto vlažno cunjo in pobrišeš z njo ekran. Sem probal sčistiti ampak brez efekta, kot da je "umazan" na drugi strani. Izgleda bom moral danes spet po trgovinah pogledat če je tam enako.

Včeraj sem šel gledat če je na tem prenosniku res tak ekran in se je izkazalo da ne, da je le ta moj z napako, tako da ga bodo danes zamenjali. Na žalost je to ravno HPjev prenosnik, kjer pa v Slo. za nove modele nimamo servisa in ne morejo menjati diska in moram vse še 1x postaviti...

Tako, doma nov prenosnik v upanju, da bo ekran kot mora biti... Pa ni tako :(

Zelo podobna zgodba, le da tokran ni tako močno na desni strani ampak nekoliko milejša oblika čez cel ekran... Ne vem več kaj naj, izgleda je zanič cela serija?

Je še kdo v zadnjem času kupil HP DV7-4110EM I7-720QM?

mikko ::

Kje si ga pa kupil? Si rešil zadevo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell XPS 17

Oddelek: Kaj kupiti
364229 (1609) bluefish
»

Garancija na počen ekran na laptopu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
648872 (6718) Zheegec
»

Izbira laptopa - i5 ali i7

335785 (4936) turbolenca
»

prenosnik toshiba lc550 11c vs hp pavilion dv7

61987 (1823) Anton
»

Nakup prenosnika (strani: 1 2 )