» »

Nakup računala in/ali konzole

Nakup računala in/ali konzole

beni ::

Ja, mulcu je odpovedal računalnik.
Nabavilo se bo novega/drugega, budžet sicer ni omejen, vendar bo ostal v razumnih mejah.

Zahteve :
- internet
- glasba/spoti
- filmi
- igre

Do sedaj je bil zadovoljen z Athlonom 1800 in 2GB rama.
(igral je GTA LA, NFS, ...)

Druga opcija je čim bolj osnovno računalo, zgornje zahteve brez iger + igralna konzola.

Ima LCD TV 94cm, verjetno bi bilo boljše zanj igrati igre na TV, kot na 19" monitorju.

Katero konzolo bi se splačalo vzeti in kakšno računalo.

Predlogi dobrodošli, linki tudi in seveda argumenti.

LP

mr1two ::

Za moje pojme: PC(amd, integrirana grafika...za net in office super) za 200-250 evrov in xBOX360+ kinect(okrog 300). Sam sem preizkusil kinect in se mi zdi zelo zabaven pa tudi uporaben, ker se lahko razmigaš, med tem ko igraš, resnično super zadeva.
Skupaj okrog 500 evrov, pa maš pokrito vse.

LP

jazbec ::

js pa rečem pc
za 600-700 evrov dobiš že dober pc z 4jedrnikom in dobro grafiko

drugače pa kot je reku fructal
xbox+kinect pa kako res dobro igrco zraven

krop ::

Al pa PS3, ki je boljši!

RAčunalo za 600E ne pride v poštev, ker enostavno ne bo izkoriščeno in bi pomenilo vstran vržen denar.

Torej če rečemo en poceni PC (kaj sploh dobiš za 200-250E?)

Dajmo na kratko o konzolah - enostavno nimam časa prebirat 500 postov v rubriki.

Kaj predlagate in zakaj prav to.
Pojma nimam ...

mr1two ::

Glede konzol sem imel izkušnje le z SNES(prastara) in xboxom, za drugo nevem.

Za PC pa dobiš recimo nekaj takega:
Procesor AMD ATHLON II X2 255 3.1GHz
Matična plošča ASUS M4A88T-M/USB3 AM3
RAM Kingston DDR3 2GB PC1333
Trdi disk SAMSUNG 500GB SATA2, 16/7200 F3
DVDRW SAMSUNG S223C/BEBE črn
Ohišje LC 648B, MIDI, 420W, ATX/mATX, black
____
260EUR

Lahko se prišpara na matični -30 evrov je tudi zelo dobra za denar(nima USB3 to je ta: ASUS M4A78LT-M) in pa če imaš še optično enoto od prej.
LP

Dromar ::

Amm, no, sicer jaz furam konzola+komp ampak mislim, da je za enega otroka bistveno boljše, če ma dober komp.
Kupi mu za 600EUR dober računalnik, boljše kot pa komp za 250+konzolo za 300, ker z račulalnikom bo mel bistveno manj težav...In če nebi mel jes že 50" plazme, konzole in slabšega laptopa, bi zdaj definitivno raje vzel en ornh računalnik.
Tvoja filozofija, da računalnik za 600 ne bo izkoriščen je neumna, ker boš praktično zapravil isto denarja za konzolo+komp, le da bo računalnik zanič.
Pa komp je boljš za igrce, ker lahk na njem igraš na joypad in na tipkovnco in na vse pravzaprav, konzole pa majo zmer neke omejitve...
Plus tega da bo na dobrem računalniku tudi ostalo lepše laufalo...

fosil ::

Če boš kupoval original igre, upoštevaj tudi, da so igre za konzole dražje.
Ne vem kako je s tv-jem, ampak če je v skupni rabi v dnevni sobi, zna to bit tudi problem.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

IvoJan ::

Ce ima tv v svoji sobi, lahko brez problema priklopi en dober pc prek hdmija, in igra spile na tvju, gleda full HD filme, surfa po spletu kar je veliko bolj udobno kot menjavanje med konzolo in pcjem. Meni se zdi to najboljsa ideja.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

errhec ::

Moj glas gre konzoli, vse igre bodo delovale.
PS3 pa kakšno igro na mesec, drugače pa XBOX360.

PC pa za internet. Če je bil sedaj zadovoljen z A1800 bo s to kombinacijo 8) .

Če pa kupuješ PC si v spirali, najprej švoh grafična za nove igre,
potem 2-jedrnik ne zmore rabiš 4,6,12 ......
dd

TV in comp ima v svoji sobi.
Je oseba s posebnimi potrebami. Ve kaj sme in kaj ne, pa vseeno vsake toliko naredi po svoje. Ko ima svoj dan, iz igre ne gre, kot bi moral, ampak kar z resetom. Potem ko pozene drugo, malo igra, spet reset, mu brskalnik ne deluje dovolj hitro - reset. Saj ve, da ne sme, ampak tako pač je. Pred leti je imel Nintendo in je bilo boljše kot pozneje s PC-jem. V bistvu mu vsaj enkrat mesečno obnavljam sistem. Zato smatram, da bi bilo lažje s konzolo. Tam nima kaj nastavljat po 'svoje' ... Na PCju mu ob obnovi sistema izginejo osvojeni nivoji na igrah in začenja vedno iz istega.

Se bom prav težko odločil.
Pojma nimam ...

IvoJan ::

V tem primeru ti priporocam konzolo ker bo z pcjem prevec dela.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

jazbec ::

res je
nabavi mu xbox
s pc-jem bi bilo preveč dela

Xbox je škart. Kvari se kot za stavo, igranje preko neta je plačljivo. Če ga misliš crackat se lahko prav tako posloviš od igranja prek neta.
Glede na to, da se danes preko raznih spletnih strani dobi rabljene originalne igre, ki v trgovini stanejo 60EUR že za 20EUR in se jih da tudi menjevati, je PS3 bistveno boljši nakup kot Xbox. Če k temu prištejemo trenutno ubijalsko ceno 270EUR za nov PS3, to, da PS3 podpira vse mogoče volane, medtem ko box podpira samo Xbox volan in unga za 500EUR, to, da PS3 predvaja bluraye in je še vedno eden najboljših bluray predvajalnikov na trgu, da ima joypad vgrajeno baterijo, ni pravzaprav popolnoma nobenega smisla kupovati Xbox 360.
Edino prednost, ki jo je box mel je to, da se da igrat kopirane igre, vendar kot pravim, je strošek za igre, če se poslužuješ rabljenih, bistveno nižji od flashanja konzole pri nekih firmah (pri goblinu bo za slime 60EUR, pa je treba še dual layer DVDje pa vlečt dol pa ne vem kaj...To so 3 rabljene igre ki jih lahko v nedogled menjuješ za druge špile in legalno igraš preko neta).

Mimogrede, imel sem obe konzoli. Najprej PS3 pol leta, potem sem šaltal na shitbox, da sem preigral exkluzive na njem in ker sem hotel kao neke kopirane igre igrat, potem sem shitbox prodal in ponovno kupil PS3 in ga ne spustim več.

PS3>Xbox360

Odločitev je naslednja : PC za internet + konzola.

Nekaj je napisal Dromar. Kaj naj še upoštevam v izbiri med PS3 in xBoxom. Glede na to, da iger ne igra preko spleta, da ima par iger dovolj (NFS, GTA, MotoGP igra v nedogled in se ne naveliča, še 2, morda 3 pa občasno). Poleg TV ima tudi hišni kino tako, da AV predvajalnika ne potrebuje.

Torej zakaj PS3 oz. xBox in zakaj ne.

LP
Pojma nimam ...

St235 ::

O xboxu in ps3 smo napisali že tone.
V končni fazi ugotoviš, da sta konzoli nekje tam tam. Razliko naredijo predvsem ekskluzivni naslovi za posamezne knozole. Če ga veselijo točno specifični tipi iger, potem se splača pogledat katera konzola je boljša.

Glede na to da gre za otroka, bi dal malenkost prednosti xboxu zaradi kinecta. Vendar samo in le, če ga takšen kontroler zanima IN ima dovolj veliko sobo, da ga bo lahko izkoristil.

Sam imam ps3 in vem, da ne zamenjam za xbox. Razlogi so brezplačeno online igranje (če se to uporablja zgolj občasno je še toliko bolj neumno plačevat xbox live), boljše ekskluzive (Heavy rain, Uncharted, God of War, Gran Turismo 5, Metal gear solid, Yakuza 3) tudi zato, ker številne xboxove pridejo nato na PC, boljši multimedijski predvajalnik.

Glede na to, da omenjaš da ga veselijo prevdvsem dirkačine in GTA, predlagam, da mu kupiš ps3 z gran turismo 5 in mogoče še volan. Verjemi, da se tega ne bo naveličal mesece, ker avtomobilov in dirk je nešteto. Dodatno lahko na zavvi kupiš za majhne denarje GTA IV complete, Red dead redemption...

Hišni kino je slaba zamenjava za blueray, če ima veselje gledat/kupovat filme, sploh če ima full hd televizijo.

Lakotnik29, tukaj se bom delno podpisal, vendar si rahlo tudi zgrešil; Kinect je, kolikor vem, bistveno dražji in tudi bistveno počasnejši/slabši od PS Move, prav tako mislim, da bi enemu otroku bilo bistveno bolj kul imet tisto lučko v roki kot pa mahati s praznimi rokami.
Kar se tiče ekskluziv bi rekel predvsem to, da Xbox danes več nima nekih dobrih exkluzivnih iger, sploh pa ne takih, zaradi katerih bi se še splačalo ga kupit. Edini špil, ki mi tako pade na pamet je Halo Reach, ki pa me osebno ni ravno prevzel, ampak jemljem v ozir to, da je všeč vsem drugim.
In če upoštevamo tu, da ima PS3 take igre, ki jih otroci verjetno naravnost obožujejo-God of War kolekcija je naravnost fantastična in, kar si ti pozabil, Little Big Planet, igre, ki so blazno fine z vsemi temi posebnimi "močmi" kot je Infamous.

Beni, če se bš tako odločil, potem ti priporočam sledeče; Pojdi v prvi Bigbang, kupi PS3 160gb za 270EUR in doplačaj 25EUR za podaljšanje garancije na 3 leta, dokupi volan Logitech Driving Force GT (90EUR in je TOP volan!), za katerega ni potrebne dodatne garancije ker ima že osnovne 24 mesecev, sicer pa stane podaljšanje 15EUR. HDMI kabel dokupi nekje drugje, ker v Bigbangu stane navadn BOF HDMI kabel, ki ni niti pozlačen, 1.5m dolg 15EUR, v Mercator tehniki pa dobiš 3metrskega pozlačenega za 6-7EUR in je boljši (pozlačen pa to).

Od iger na volan bom rekel, da sta najbolj dobri 2: Need for Speed Shift in Dirt 2, preostale igre so na volan bistveno slabše, dober je še Midnight Club Los Angeles-sklepam, da imarad freeride po mestu.
Iger vsaj v večji količini ne kupuj v trgovinah, temveč se raje odpravi na spletno stran www.dober.si in se na njej registriraj. Nekatere igre, ki stanejo v trgovini po 60EUR dobiš tudi za 20EUR, sicer rabljene, ampak ob preko 100 preigranih naslovih niti enkrat še nisem dobil spraskanega diska!
Kot boš opazil, je spletna stran zelo lepo narejena in ko skozi iskalnik poiščeš določeno igro, je ocenjena od številnih igralcev, kar je dober orientir za to, če je igra dobra ali ne, pod igro pa so zavihki "tabla"-forum, v katerem so potekale razprave o neki igri, slike in prav tako videi o igri, kar ti toplo priporočam v ogled preden kupiš igro.

Za začetek pa bi jaz zanj vzel:
-Need for Speed Shift
-GTA 4 ali kar najbolje Collection
-Assassin's creed 1 in 2
-God of War Collection in God of War 3
-Darksiders
-Uncharted 1 in 2

Za novejše igre raje počakaj kak mesec, da jim pade cena in potem kupi. Zdaj če mene vprašaš, potem ne kupit izmed naštetega kar takoj vsega. Kupi NFS Shift, GTA Collection, God of War Collection, Uncharted 1 in Assassin's creed 1

Na dober.si je cena NFS Shift 10EUR (v trgovini 30), Uncharted 12EUR (v trgovini 30), Assassin's creed 1 10EUR (v trgovini 30), preostali dve sta zgolj na menjavi, ampak jih dobiš verjetno tudi za dnar, če boš tipoma napisal ZS...

Pa hišni kino ni slaba zamenjava za bluray za nekega otroka...Ker sklepam, da mu ni važno, če vidi vsak las posebej ampak se mu gre zgolj za zgodbo filma!
Komp kupi pač nek poceni ali mogoče še bolje en nizkocenovni laptop pa prodaj komponente starega kompa.

St235 ::

Kinekt sem izpostavil ker je bistveno bolj otrokom priajzen. Pač gibanje s celim telesom ne zahteva posebnega znanja. Lag o katerem govoriš je sicer ubijalski, če bi hotel igrat resne igre za Kinekt adventures pa je čisto znosen. Otrok ga ne bo niti opazil. Move ne vem če bi svetoval, ker razen eyepet ne vem kaj je tako izrazito otrokom primerno.

Med dirkaškimi špili pa nikakor ne spreglej Gran turismo 5, sploh če sina veselijo tudi bolj realne in zahtevne igre. Nudil bo več užitka in igralnega časa kot vsi NFS skupaj. NFS: Shit je iz celega opusa še najbolj realistična in uživaška ampak se skirje pred GT5.

Odločitev je padla.
Kupil se bo poceni stacionarni comp in PS3.
V bistvu gre, kot sem napisal, za osebo s posebnimi potrebami, malo preko 20. Ima rahle, tako fizične, kot psihične omejitve. Če bil bil malenkost boljši, bi bil zdrav, če bi bil malenkost slabši, se ne bi zavedal svojega stanja. Zato Kinect odpade.
Igra predvsem dirkaške igre, ker ga muči tako ravnotežje kot koordinacija gibov v nevsakdanjih položajih. Zato igra enostavne igre. Dokonča pa pa vse igre, pa če tudi igra leto ali več. Pri GTA npr. ne razume govora, vendar s časom najde vse, kar se kje nahaja, ugotovi kako uporabiti, ... S časom zajključi nalogo po nalogo. Spomin ima fotografski, zapomni si točno kje je kaj, ... Igro je igral tako, da je vozil in se sprehajal po ulicah nekaj mesecev. Potem je našel stvari, se jih naučil uporabljati. Nekaj malega smo mu pomagali in igro je zaključil v dobrem letu.Jaz bi živce izgubil po dveh urah.

Torej bo dobil nov PS3 z dodatki in enostaven stacionarec za splet, morda celo rabljen.

Hvala za nasvete, prihranili ste mi veliko časa.

LP Beni
Pojma nimam ...

Beni, obilo užitkov želim tvojemu sinu pri igranju. Ne pozabi, da se ne splača kupovat novih špilov in ne pozabi doplačat 3letne garancije za PS3, ker jo boš, verjemi, rabil, če igra kaj več kot 2 ure na dan!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uncharted 2 Vs. Assassin's Creed Brotherhood

Oddelek: Konzole
292862 (1778) St235
»

Katero konzolo kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

15828695 (25273) Pesimist
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

9515096 (11615) PARTyZAN
»

Playstation 3 slim ali xbox 360 elite (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32852248 (42516) St235
»

Za občasno igranje Playstation 2 ali Xbox 360

493533 (2425) Berserker

Več podobnih tem