Forum » Omrežja in internet » Kemija....
Kemija....
bigbug ::
Pozna kdo kaksno stran v slovenscini,kjer bi pisalo kaj o masni spektroskopiji in magnetni resonancni spektroskopiji...................oz o letosnjih nobelovih nagrajencih za kemijo in bolj podrobno o njihovem delu?
Tomi ::
Poskusi na www.kemija.org, samo dvomim, da ti bodo kaj pomagali
Sicer je pa tako, da sta MS in NMR tako specifični zadevi, da sem lani, ko sem imel izpit iz IFE (instrumentalne farmacevtske analize) našel bolj ali manj samo spektre, ki se jih da rešiti. Lahko sicer pogledaš, če imajo na kateri od naših fakultet kaj (recimo pri nas na farmaciji, pri sosedih na kemiji ali pa IJS, kjer snemajo NMR).
Samo je pa veliko več najde v literaturi, kot je npr. Skoog: Instrumental Analysis in pa Atkins: Physical Chemistry.
Za nobelove nagrade je pa seveda Nobel.se in še eno od zelo uporabnih podstrani. Pa tudi tukaj je še nekaj.
Tako da lahko na slovenščino kar pozabiš.
Sicer je pa tako, da sta MS in NMR tako specifični zadevi, da sem lani, ko sem imel izpit iz IFE (instrumentalne farmacevtske analize) našel bolj ali manj samo spektre, ki se jih da rešiti. Lahko sicer pogledaš, če imajo na kateri od naših fakultet kaj (recimo pri nas na farmaciji, pri sosedih na kemiji ali pa IJS, kjer snemajo NMR).
Samo je pa veliko več najde v literaturi, kot je npr. Skoog: Instrumental Analysis in pa Atkins: Physical Chemistry.
Za nobelove nagrade je pa seveda Nobel.se in še eno od zelo uporabnih podstrani. Pa tudi tukaj je še nekaj.
Tako da lahko na slovenščino kar pozabiš.
metrodusa.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Folding@Home (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10578 (3184) | quadrok3100m |
» | Nobelova nagrada za kemijo 2017Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5600 (4138) | pegasus |
» | Zakaj kemija? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 12158 (10327) | Fizikalko |
» | verižna izomerijaOddelek: Znanost in tehnologija | 3222 (2874) | Maria |
» | SuperprevodnostOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2397 (2213) | TESKAn |