Forum » Navijanje » nesreča!!!
nesreča!!!
MrX ::
malo sem se sprehajal po teh vaših forumih o navijanju in si rekel, kaj če bi pa probal malo naviti srček mojega PCja. grem lepo v BIOS in označim na največjo stopnjo hitrosti za procesor. od takrat naprej računalnik ne pride več k sebi, dela samo ventilator in nič drugega. ali je procesor skurjen in ni druge pomoči, kot da kupim novega? ali je z plato vse ok?
jRk0 ::
Na plati mas en jumper. Poglej v navodila. Clear CMOS jumper or sth...pol ga lepo vzames ven al pa prestavis (odvisno od plate) in navadno prtisnes gumb za vklop. Takrat se nic ne bo zgodlo, rac. se ne bo niti vzgal. Ko pa prestavis/das jumper nazaj pa vzges pa so lepo prvotne nastavitve biosa.
Proca pa stoprocentno nisi skuro.
Proca pa stoprocentno nisi skuro.
You fuck up once, you loose two teeth.
njok ::
Ker tvoj sistem ni zmozen poganjat procesorja na tako visoki frekvenci se pac ne zbudi. Zato bos moral resetirat nastavitve. Imas dve moznosti:
Good luck.
- Na nekaterih ploscah se izvrsi "undo" na biosu ce pred zagonom drzis pritisnjeno tipko insert.
- Ce ne bo pomagalo, poglej po plosci kjer bi moral bit poleg baterije jumper za "clear CMOS". Ce se ne znajdes poglej v prirocnik od plosce. Ko lociras jumper ga snami oz premakni, pritisni gumb za vklop (racunalnik se ne bo prizgal), ponovno postavi na mesto in spet prizgi. Racunalnik bi se moral sedaj zbudit na default nastavitvah.
Good luck.
morphling1 ::
Če imaš slučajno Epox plato držiš insert tipko ko prižgeš računalnik in se ti zažene na default nastavitvah, Abit mislim da ima tudi nekaj podobnega ali insert ali f10 sem že pozabil.
Proca pa na ta način skoraj ne moreš skurit razen če pretiravaš z voltažam in tu mislim res pretiravaš se pravi nad 2V pa malo slabši stik s hladilnikom pa gre lahko proc. po gobe.
Proca pa na ta način skoraj ne moreš skurit razen če pretiravaš z voltažam in tu mislim res pretiravaš se pravi nad 2V pa malo slabši stik s hladilnikom pa gre lahko proc. po gobe.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Kolk pol šele jaz počas pišem, ko sem pritisnil odgovori sta bila dva odgovora, ko mi pride do okna za pisat jih je bilo že 5, ko pa oddam je tam že šesti :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Jaz sem ugotovil da je proc preklemano tezko unicit;) Moj duron je prezivel polno nekega sranja. okrusen je na vseh robovih, stirikotne oblike sploh ne pozna vec:) Ljudje so se za glavo drzali ko so ga vidli:) Ampak se vedno dela normalno!:)
No v tem primeru maš več sreče kot .... Meni se je tako malo odkrušil da se je komaj videlo, pa je bil uničen
Ma je prezivel se kaj hujsega kot obliko to:D
Na maticno pa se mi je ze ene 10x sraufnciger zapico ko sem neke prtisko:) dela se maticna... ;)
Na maticno pa se mi je ze ene 10x sraufnciger zapico ko sem neke prtisko:) dela se maticna... ;)
naj mi nekdo najprej pove kaj je jumper in kako zgleda, ter kje se nahaja. imam ploščo CA64-TC
smilyxx ::
Mr.X: Jumperji povezujejo 2 konatkta. To se pravi 2 pina. To je tak kot majhen plastičen pokrovček zgleda.
LP
LP
Save water.
drink beer.
drink beer.
uspelo mi je zrihtat. zdej vse spet deluje. najlepša hvala vsem za odgovore.
zanima me pa še nekaj. imam Celeron1100Mhz in mi sedaj teče na 1210Mhz (110/36 Mhz). če v biosu prestavim še na eno stopnjo višje (120/30 Mhz),pa se računalnik ne zbudi. ali je še kakšna frekvenca med 110/36 in 120/30, ali pol je to končna meja?
zanima me pa še nekaj. imam Celeron1100Mhz in mi sedaj teče na 1210Mhz (110/36 Mhz). če v biosu prestavim še na eno stopnjo višje (120/30 Mhz),pa se računalnik ne zbudi. ali je še kakšna frekvenca med 110/36 in 120/30, ali pol je to končna meja?
SkIDiver ::
Ko si že prebiral o navijanju po s-tju si zagotovo kje zasledil, da se zadevščna dela postopoma ne pa da naviješ kokr duša da. Pol pa se zgodi včas kak crkjot poginjot. Drugače imaš pa na abit platah korak po en Mhz do kr ene 155 če se ne motm. Vsaj jz mam tolko se mi zdi.
Complementary Metal Oxide Semiconductor , se pravi eden od tipov polprevodnikov, oz. ta ki se trenutno največ uporablja.
zanima me pa še nekaj. imam Celeron1100Mhz in mi sedaj teče na 1210Mhz (110/36 Mhz). če v biosu prestavim še na eno stopnjo višje (120/30 Mhz),pa se računalnik ne zbudi. ali je še kakšna frekvenca med 110/36 in 120/30, alil je to končna meja hitrosti?
Če je kakšna frekvenca vmes boš moral ugotoviti sam, drugače pa probaj kakšen soft fsb program kjer lahko v windowsih spreminjaš fsb v zelo majhnih korakih, če seveda program podpira tvojo plato ali pll čip. (cpu fsb , soft fsb , set fsb so pa najbolj polularni programi)
Potem si pa omejen s tistim kar ti podpira bios,
Thanatos ::
pa updati si bios. mogoče boš dobil dodatne OC zmogljivosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thanatos ()
OwcA ::
Zelo malo je možnosti, da bo nov bios prinesel nove vrednosti, saj gre verjetno za omejitev PLLja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TTL ali CMOS ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1366 (1085) | srus |
» | Gigabyte 7N400 Pro2 & BIOS resetOddelek: Pomoč in nasveti | 1072 (959) | JohnyB |
» | Problem pri navijanjuOddelek: Navijanje | 1075 (934) | UWO (un.walking obj.) |
» | Spajky Celeron 1200 HelpOddelek: Navijanje | 1519 (1121) | damchy |
» | Kako dati računalniku umetno dihanj?Oddelek: Navijanje | 2274 (2073) | KamikazA |