» »

Gigabyte 7N400 Pro2 & BIOS reset

Gigabyte 7N400 Pro2 & BIOS reset

lopov ::

Ziv!

Na plato sem dal Bartona 2500+ in pognal masino, zaznalo ga je kot 1100MHz pa sem nekaj saril po biosu in spreminjal nastavitve za FSB.

Plata se zdaj ne zbudi vec, ko prizgem jo vedno resetira 2x zaporedoma, potem pa nic ...

Vse skupaj je novo, kupljeno danes (2500+, 1x 512Mb DDR400 infineon).

Poleg tega pa sem ugotovil, da nimam pojma, kako sploh nastaviti ta proc. V slogu starih casov sem pricakoval, da bo v manualu pisalo, pa ni nic. Nekako sem smatral, da moram nastaviti 12.5x200 (da dobim 2500), pa zgleda ni tako :))

Enivej, plaa ima DualBios jin je brez jumperja za reset. Sem odstranil baterijo, a ni pomagalo. V navodilih pa razen da parkrat pise, kako lahko vse skupaj zajebes nic uporabnega.

Hvala,
b.

OwcA ::

Vzemi procesor ven iz podnožja in ga daj spet noter.
Preden preklaplaš frekvence si dobi najnovejši BIOS (F13, se mi zdi).
Mnogokratnik pusti na default, FSB nastavi na 166 MHz.

P.S. frekvenca tvojega procesorja ni 2500 MHz, temveč 1830 MHz, 2500+ je PR vrednost
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Se to ... Kaj pa jumperji na plati?

En je za preklop med Auto in 100MHz, drugi pa doloca mnozilnike.
Kako to nastavim? Ajd, tistega za mnozilnik pustim na Auto, kaj pa CLK? Malo me je zmedlo, ker v manualu pise, da s tem forsiras 100MHz, in da ce imas FSB 200 prav tako premaknes na 100 ---> FSB cesa je to???

---
Vzeti sem sicer zelel 7NNXP, pa jih je pri JAE zmanjkalo ... Meni se pa zal mudi, k mam se full dela do srede in sem pac vzel kar so se imeli.

Tnx,
b.

Aja, proc sem ze vzel ven ker me je znimalo, ce nisem slucajno proc skuril in sem poskusil z XP 1800+ --> isto.

kaj pa to, da se menda da preko nekih tipk resetirat ... To se velja? Ko bi vedu kje sem to bral bi bilo tudi lazje :/

b.

PiEs: za nobvejsi bios sem ze gledal, a kako naj flasham, ce se sploh ne zbudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Zoidberg ::

a tista fora z insert dela. Da ko ga prižgeš držiš insert.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Preskusil sem vse funkcijske tipke skupaj s kombinacijami Ctrl, Alt in Shift. Insert pa ... se ni prisel na vrsto :))
Bom poskusil.

Tnx,
b.

ERGY ::

Baje da (torej nisem preprican) je to da moras uzgati kisto in jo 20 sec pusti pri miru in ta naj bi po tem casu se resetirala sama ( default vse ). Sele potem jo das izklucit na power button in cakas enih 10 sec.:\

Besno iscem po netu kaksno resitev (ko pridem domov ne bom mogel), pa je bolj svoh. Me ze rahlo skrbi da sem naredil major sranje :/

MRtwister ::

v manualu vse lepo pise. res lepo ;). dej mnozilnik nazaj na default, dej jumper spet na 100mhz(vrednost 0 se mi zdi, poglej v prirocnik). tudi za reset pise, na zalost pa ni jumperja, pise da moras za 30 sekund(se ne spomnim tocno) dat ven baterijo. a dela plosca kake piske(je sploh priklopljen speaker?)

LP.

The Yankee ::

Zdravo!

Problem rešiš tako, da za nekaj časa vzameš ven baterijo na matični (to je mišljeno kot jumper) in jo potem vstaviš nazaj in vse bi ti moralo delati. Mimogrede imam enako plato, enak procesor, enake rame in vse skupaj kupljeno pri JAE (kakšno naključje:)) )

Super! Kateri hladilnik imas, ker tale Vulcano 11+ mi je preglasen:/

b.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

JohnyB ::

Hm jest sm pa dal Burtona 2500+ na GA-7N400E-L!

Isto mi je na začetk pokazal sam 1100MHz če sem dal pa jumper na ON mi je pa kazal 1900+ (PR)!!!

Se pravi dam baterijo vn in čakam 30sek ...vse ostalo pa pustim na defult ?
Apple iMac

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sempron 2200+ @1.8Ghz (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
946428 (4627) Veron
»

Nove komponente na računalniku!

Oddelek: Kaj kupiti
321536 (1060) _Dejan_