» »

A bi biu kdo prpravln stweakati Gefore2 u Quadro2

A bi biu kdo prpravln stweakati Gefore2 u Quadro2

jzt ::

A bi biu kdo prpravln stweakati geForce2 v Quadro2!
Al pa ce bi mi kdo vsaj razlozu, kaj je prouzaprou treba nardit! Vem da mors neke upore prelotat, sam kako: a da dva skp zlotas al da enga odlotas pa druzga prlotas!

Hvala

Skankulja ::

kaj ko bi probal resit zadevo softwareske narave? v kolikor mi je znano je efekt isti... vsaj kar se performanc tice. rivatuner mogoce?
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

Zgodovina sprememb…

Tic ::

me prov zanima kolk VELIKA je razlika:D
persona civitas ;>

freejack ::

Odvisno, pri igrah dela Quadro slabše, pr programih (npr. max, itd.) pa se menda kar pozna nekaj razlike. Kolk, pa dejansko ne vem.

Gh0st ::

Quadro ima večjo podporo OpenGL grafiki. Se pravi da default OpenGL, kot ga imajo večina iger (to je okrnjen OpenGL prevajalnik) ali pa Direct3D ne pride v poštev. Se pa da baje dodat nekakšne knjižnice, ampak ne verjamem, da bi s preprostim lotanjem dosegu iste performanse z GF2 kot Quadro2.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

freejack ::

Sej si tut nobeden ni mislil, da lahk z navitjem GF2 Pro dosežeš performance GF2 Ultre.Sicer pa, zakaj se ti ne bi zdelo ligično. Malo poglej grafične kartice in boš videl, da sta dve lahko popolnoma enaki, razlika bo le v TV izhodu in frekvenci jedra/pomnilnika. Podobno kot pri Abit KT7A plati. Dodaš dve podnožji z ide kable, kontroler/čip za raid in že imaš 10k SIT dražjo različico.Men se zdi popolnoma logično, saj se npr. znotraj GF2 serije modeli ne razlikujejo po čem drugem, kot hitrosti jeda/pomnilnika in številu cevovodov. Zakaj bi si torej delali stroške in delali 5 različnih kartic, pač vzamejo GTS, jo odvijejo, ji vzamejo cevovode in voila, imamo MX. Ali pa jo navijejo in dobijo Pro, ali ultra. Za kartico to ne pomeni sprememb, zamenjajo se je rami, dražji, prepustnejši, zmožni delovanja na večjih frekvencah. Ker Quadro spada pod to GF serijo, ne vidim razloga, zakaj ne bi mogel (vsaj teoretično) navadnega GF izenačiti s performanci Quadra. Glede OpenGL in Direct3D pa razumem kaj hočeš povedati, ampak, si morda pomislil, da potem potrebuješ tudi gonilnike za Quadro?

Gh0st ::

Sej maš prow po eni strani. Jest sicer ne poznam dobr Quadro2, poznam pa zato Quadro4 in ta ima dost različno arhitekturo, ker je v celoti narejena za OpenGL modeliranje. Zato se mi ni zdelo logično. Nisem vedel, da Quadro2 spada pod GF...Sem mislu da je to že od nekdaj ločena veja...
anyway..
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pro engineer grafinčna

Oddelek: Kaj kupiti
141868 (1464) Syus
»

Hardware mod fx5950 ultra

Oddelek: Navijanje
232509 (2060) lopov
»

Huda Grafična!

Oddelek: Kaj kupiti
291324 (904) bastadu
»

Spreminjanje GF-2MX v Q2

Oddelek: Zvok in slika
51071 (958) morphling1
»

Nova profesionalna grafična kartica iz ELSE

Oddelek: Novice / Grafične kartice
51829 (1829) BigFoot

Več podobnih tem