» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
56 / 72
»»

e-marko ::

in kje to najdem? :8) Meni mula (efmod) "šiba" z max 5 kB/s. Imam pa high id in test portov je ok... Sem imel prej standardno verzijo pa ni razlike. Firewall je Kerio.

LP
...somebody, somewhere...

MarkoMan ::

conction statusu si stimas za hi id. ce mas hi id pol je ok.

z mulo je pa tko da moras vec fajlov dl-jat in pol bo letela k sneta sekira.

za posamezne fajle je pa bittorent
pa se to: laufat more neki casa. vec fajlov k dl, prej zalaufa. js zdej ene 20 velkih in 40 malih fajlov dl-jam, pa se mi je ulaufala v 1 uri na max. dl
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MarkoMan ()

dela ::

@vlady:
tu je še ena stvar, ki se ji reče požrešnost, zarad katere winXp odpade (nekateri še s svojimi mlinčki pač nismo prilezli niti do gigaherca), pa tud trojanca/virusa drugje ne fasaš tako hitro kot na xpjih- na mileniumih vsaj firewalla ne rabim tak nujno kot na xpjih- ena stvar manj, s katero se je treba zezat.
sicer veljajo winMe za zelo nestabilen OS... a meni osebno ne povzročajo težav, zato jih tudi uporabljam. Že zdavnaj bi presedlal na linux, a kaj ko moja računalnika uporabljajo tudi začetniki in si tega ne morem privoščit.
sem medtem pogruntal kaj je problem... ICS
in kot tak bi mi zablokiral porte tudi na winXP
torrent pa tudi uporabljam, a nekatere stvari pač najdeš samo na muli

vsi ki imate težave s P2P programi zaradi zaprtih portov ker na bilokak način delite internetno povezavo si poglejte ta uporaben link z informacijami in napotki za routerje/ICS (sicer v nemščini):

http://forum.emule-project.net/index.php?showtopic=11899

upam da bo komu pomagal rešiti težave.
LP

Vlady ::

No jz mam tud router. Enga od level one - modela se mi ne da zdele gledat. pa mi sam avtomatično odpira in zapira porte. Edino za torrent sem moral naštimat za dinamični port obseg, katere odpira in zapira.
WinMe je zgodovina in je najbolj nestabilen OS nasploh. Bolš ti je pol win 98.
V XP-jih dobiš lahko prav tako trojanca kot v winMe. Odvisno kaj delaš. Če pregleduješ vsako pošto, ki ti je poslana, če vlečeš kake XXX datoteke dol, če gledaš kake XXX strani... Pa če tko gledaš je XP velik bolj stabilen od vseh predhodnikov. Če se ti recimo sesuje explorer ti pač ni treba ponovno zaganjat računalnika al pa ga celo ponovno winse gor metat. Pač daš gor mozillo in delaš naprej. Pri winMe se ti sesuje explorer in ti lepo zablokira, v najboljšem primeru dobiš blue-screen :) Pa tud winMe ne podpira več kot 512MB rama zarad DOS-a. Pa še marsikaj zraven. Če pa imaš manj kot 1GHz kompjuter ti tudi XP-ji niso omejitev. Jaz imam na Celeronu 533MHz in 256MB ram XP-je gor in lahko na tistem računalniku delam povsem normalno kot na tem. Le igric ne morem igrat :) Ampak dela pa mislem da še celo hitrej kot win 98. Vsaj zagon winsow je 10x hitrejši, če ne še celo več. Pri win 98 moraš dobesedno pustit kompjuter 5 min pri miru da se zažene. :\ No zdej sm pa že zavil iz teme... back to topic. :)
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vlady ()

dela ::

hja... na XPjih ziher prej fasaš kakšno grdo zadevco, ker je vse bolj avtomatizirano. vsaj tak se je izkazalo pri meni... v 3 mesecih z xpji sem imel tolko problemov z virusi kot prej z mileniumi 2 leti ne (pa nikoli nisem mel kakega antivirusa) zato sem presedlal nazaj. win 98 pa se mi ne zdi dosti bolj stabilen od Me- to je itak vse na istem jedru. Ne rečem da je winMe dober OS, ampak se je pač izkazal kot najboljši za moje potrebe, med tem microsoft golažom IMHO. Sem pa dal že vse MS OSe skozi. in nobeden ni res dober.
uh.. res sma preveč zašla... naju bojo moderatorji linčali ko OSe preveč obdelujema...

hitro treba nekaj on-topic napisat... eeem....E-MULE JE FAJN :D

OmegaBlue ::

Prosim držte se topica... :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

2004 ::

bi bil kdo prijazen in mi telefonsko nastimal optimalno e-mule...imam laptopa...xp sp2...ruter d-link 604...al pa preko PM...ker nikakor ne pridem na kak dober server...
potrebujem pomoc

mared ::

A zna kdo pomagat pri temu. Server očitno deluje, saj če v firefoxa odtipkam svojo IP številko 192.168.62.xx:4711 vidim da server normalno deluje. Na svojem routerju sem forwardiral zunanji port (4711 na notranjega 4711), ampak stvar noče delati.
Aja, router je na dinamičnem študenskem paketu in daje internet dvema PC v mreži. Poskusil sem tudi z storitvijo dyndns.org, ki očitno deluje, kajti router uspešno javlja vsako spremembo IP. Samo moja domena noče delati, pa tudi IP ne (oblike xxx.xxx.xxx.xxx:4711)
Ali mi lahko kdo pove, kje sem polomil?

sivi01 ::

Boomerang: Mélanie is a bot from MPAA, you can't do anything against her !

Pozdrav.

Zgornje obvestilo dobivam v E-muli kot sporočilo. Takrat me tudi odklopi. A kdo kaj več ve o tem pojavu?

lp
Sivi

CaqKa ::

ker pri iskanju kazaa lite klienta vse večkrat naletim na neke fake sajte me zanima kako je sploh s tem omrežjem in klientom?

torej kje dol potegnit kako delujočo verzijo klienta. pa nasploh če kdo ki kaj ve razloži kaj se z omrežjem dogaja. kako je z spywareom pri kazaa lite in pri običnem kazaa media desktop.

largie ::

glede klientov imam v bookmarkih to stran, mislim da je kar aktualna. drugače pa sem kazaa (uporabljal sem resurrection) odstranil že lep čas nazaj.

Mislm da smo kazaa že pokopali... :D RIP

flipflop ::

Jaz jo pa še imam, občasno kar prav pride0:)

murchixxl ::

CaqKa:

Imam en zanimiv problem:
vsakih, ampak točno vsakih 60 minut, mi upload in download na eMuli v0.44d in še prej v0.44a, padeta na nulo, nakar po dveh sekundah Mula zopet deluje normalno.
Sumim operaterja - Triera!

Če se morda motim, me prosim popravi.

lp
mare

nimam pojma zakaj to ravno meni praviš...
je pa res da sem sam na trieri. samo to se mi ne dogaja. preglej mulo pa jo posodobi ipd..

pajomen ::

Ok,pazi to, Kaj pomeni ce mi mula ustavi fajl in javi napako "erroneous" v status vrstici. dogaja se mi pogosto in veliko,odkar sem zamenjal disk in na novo nalozil software. Nikjer na netu ne najdem pametnega odgovora kako resiti ta problem.

Microsoft ::

Am, vse ki imaste Windows Server 2003 + SP1 RC1 + eMule bi zaprosil, ce pridete v tole temo, in porocate, kako ste uspeli spraviti mulo k delovanju na taksni konfiguraciji.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BlackHole ::

Eno tehnično vprašanje. V emuli imam v download listi trenutno 39 datotek, ki so večinoma precj "popularne". Download prioriteto imam pri vseh na normal. Hard limit (connections) imam nastavljeno na 5000. Vendar pa me zanima, zakaj imajo nekatere datoteke število uporabnih virov recimo 600, druge pa 0 (čeprav je skupno št. virov na razpolago tudi 600 recimo)?? Ker, če bom recimo prioriteto take datoteke spremenil v HIGH, se bo cifra iz 0 takoj začela dvigat. Zanima zakaj niso te številke (viri) nekak enakomerno porazdeljeni, če imajo vsi enako prioriteto?
LP Marko

LuckyMato ::

Ojla !

Rabim pomoč. Pri nastavitvah mule v nastavitvah - povezava ne morem vklopiti tipke, kjer piše "Open these ports on the internal WinXP firewall".

Kolega mi je omenil, da gre potem download dosti hitreje in tudi ID je dosti večjo. Moj problem pa je ta, da je tipka slepa, se je sploh ne da vklopiti. Ne vem v čem je štos. V ruterju imam odprtih 6 portov in sicer :TCP - 4661,4662,4663,4711 in UDP-4665,4672. Ima kdo kako idejo ali pa je imel podoben primer, kako bi lahko aktiviral to funkcijo.

kakšen pa ima ID?

Clone ::

Eno vprašanje!

Brez problemov se mi E-mula poveže na vsak server s High Id-jem. Moj status je 16gb uploaded 2gb downloaded. Nikakor pa se mi noče povezat na Razorback2, sedaj pa ne vem serverje si obnovim tukaj , ali obstaja kakšen drug naslov do tega serverja. Porti so TCP:4672 UDP: 4682.

BTW. Kazaa deluje samo regFix se rabi in obvezno Mp3Shield.

mene tut razorbac2 zafrkava. prej 3 tedne vredu, v zadnem tednu me je pa 2 dol wrgel. sam sm se lahk vedno nazaj gor prklopu.

vpr. a se komu od vas tut racunalnik zapacka ce ga imate przganga 4 dni s mulo vred? js mam po 4dneh rama cez 400mb in mi comp. dela ful pocas,tko da ga moram resetirat.

a obstaja kaksn memaker al kej podobnga?

megane ::

djgregec-a oz. tiste, ki imajo ta planetov router xrt-401d bi prosil za pomoč pri nastavitvi portov za mulo! Namreč sam sem nekej poskušal kot je v svojem odgovoru nakazal djgregec a imam še zmeraj lowID. Nekaj sem slišal, da moraš nastaviti tudi DMZ, da potem prav dela! Ker sem v tem nov bi vas še enkrat prosil za pomoč!

ps: mula ima nastavljeno TCP/UDP porte na 4662/4672
megane

Loki ::

Poisci Virtual Server v manualu.

JtS® ::

Če bi bil kdo tako prijazen in me naučil uporabljati naj me prosim kontaktira na susnik.jani@gmail.com ali prek msnja na majchy_1@hotmail.com in naj reče da išče Janija.

Že v naprej se iskreno zahvaljujem.
By: ME

povoj ::

hojla, jest bi bil pa vesel par odgovorov.verzija je v0.44d
kako bi imel visok ID, imam namrec nizkega, kaj to sploh pomaga, hitrejs connect?
kaj se splaca nastavt da bo dober delal, hiter?
kaj se splaca pri streznikih nastavt, se vse obkljuka??
hvala za odgovor, tale forum pa tud ne vem ce ga prov uporablam. a me lahk kdo prosm obvesti o odgovoru na povojand@hotmail.com, zahvalo lahko merimo v cvicku

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: povoj ()

jest mam glede nizkega id vprasanje, z navodil neznam razbrat kako dobit visizga???vesel bi bil odgovora, ke ze nekej cajta po forumu iscen odgovor.. hvala

Predator ::

pogoj za visok ID so pravilno odprti ( in če uporabljaš router/ics forwardani ) porti na firewallu, pravilna nastavitev tega pa _zelo_ pomaga pri download hitrostih

na hitrost download res vpliva samo to, da veliko uploadaš, ker si z tem nagrajen z strani tistih, ki jim uploadaš ( credits sistem )

/EDIT še serverji:
počakaj 1 dan, da se ti lista serverjev napolni, nato označi tiste, ki imajo več kot 50k userjev in jih dodaj v static listo ( desni klik ); v nastavitvah nato vklopi, da se ti povezuje samo na serverje v statični listi

pa še en nasvet, pojdi pod extended settings in si pri "Safe .met /.dat file writing" nastavi na allways
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

ekole pa se ze premikam. sam tole se. mam pandin firewall, pa te porte ne znam nastavt, kam gres to?pa tam ke jih dam pevert mi jih noce.?
sorry, ce sm pa levi kar je v zvezi z racunalnikom

predator hvala

hahaha, je ze na 55 prenos, kaj pa teporti, to se kej spremeni?ke mam se zdej nizek id.to bi ser ad pol grem pa lahk spat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: povoj ()

Aja pozabil sem povedati da prosim za pomoč pri programu MLDONKEY.

Gandalfar ::

Kaj je narobe s prilozeno dokumentacijo in tutoriali, ki jih mrgoli na netu?

Kot 1. sploh ne znam zagnat tega programa. 2. pomoč bi prosil v slovenščini. Mi prosim odgovorite če je res tako dober, ker če je bi se ga rad zelo naučil uporabljati.

Gandalfar ::

dej si emule gor pa ne kompliciri :)

Sej drgač itak ga hočm sam sprobat d vidm č je hitrejši kot DC++ in Bitcomet katra uporabljam. Sam me fuul zanima če res najde vse in tud dol uleče dokaj hitr. Je to res. Emule pa n maram k se da tud drgač dost hitr pa skor use dol dubit.

BaRtMaN ::

mldonkey ti nebo nič hitreje vlekel kakor eMule, ker je načeloma klient za ed2k omrežje.

Ne vem, zakaj ste nekateri tako razvajeni in bi imeli vsako stvar takoj, ko zagledate ime. Pri ed2k protokolu maš vsaj nek sistem, ki preprečuje leechanje in vleci-vse-kar-vidim ljudi.

bartman: to ni cist res. nevem sicer kaj pomeni leechanje, sam edk2 sistem ne preprecuje vse-kar vidim-ljudi. govorim iz izkusenj.

SEM PA ODLOCNO PROTI GREBENJU PODATKOV!!!

Urajmal ::

Ta zadn post je finta :D

leech = vlečenje dol in potem ko si zadevo že potegnil dol ne upload-aš ostalim. Nekakšna groba osnova :)

Bakunin ::

leecher = tipicen Slovenec :D

OldSkul ::

Ni čiaro res. Je pa res to, da se ne moremo primerjati z enimi Švedi, korejci in podobnimi, ki imajo ogromne uploade.

Sploh ne, slovenci smo bli na 10. mestu na TB po upload-u. Glede na to kolko smo majhni smo prehitel še celo Nemce in američane... torej, kdo je tu leecher? >:D

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

Ja je bilo res neverjetno. 2 milijonski narod na 10 mestu. Se vidi, da smo narod piratstva, kopiranja itd. Vsi samo snemajo.

mali tapravi ::

DC++ 0.668
osnovni adsl.
5,19gb/24h
A je možno?
Seveda!
Pa lep dan še naprej....

Mali tapravi, in kaj si nam hotel povedati s tem? :D Pri bittorentu moram omejiti DL da lahko sploh pridem na ST >:D

Zgodovina sprememb…

SleepLess ::

Hm, nekdo zgoraj je rekel, da se mula ravna po kolicini uploadanega (creditcs sistem), ja my ass to dela (vsaj po mojih izkusnjah). Vseeno je ce uploadam 10 ali 50, celi dan, 2dni, 3dni, vedno pride do nekako konstatnega downloada 100-140 (neodvisno od uploada). To je pri emule. Sedaj pa me zanima ena stvar ki sem jo opazil ze veliko casa nazaj, pa sem mislim, da je nakljucje ampak ocitno ni. Na linux masini, ce vklopim amule, in dam noter iste file ki sem jih imel prej v emule, mi zazcne po cca. 1-2h vlect dol ko zmesano (200-225), in morem prav dl omejevat. No, sicer je res da imam 170file-ov v muli, in sem zato pac takrat mislis da je to nakljucje. Pa pridem zadnic do enega frenda, vlece on dol 20fileov, pa je imel tudi amule in mu dol vlece konstantno 80. En drugi frend, pa na muli 2x zauploada, pa ima okoli 150downloadov, pa mu vlece dol "samo" 60. Mislite, da ima linux oz amule kaj drugace nareto, da toliko bolse dela (meni se to sicer zdi nemogoce, ampak moje izkusnje kazejo nato) 0:)

moje mnenje in izkusnje o muli pravijo da je velik faktorjev k pripomorejo k velikem oz. malem dl. id, katere fajle dl-jas, server(mogoce), credit sistem, kolicina fajlov k dl-jas, cas k mula laufa, linija(itak), pa se in se pase bi se naslo faktorjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Mi lahko kdo predlaga vzrok za probleme, ki se mi dogajajo zadnji teden. Prej namreč tega nikoli ni bilo. Sicer si ADSL povezavo delimo na firmi ampak po moje to ni važno. Emula mi namreč čez noč lepo laufa, ko pa se vsedem za računalnik in začnem uporabljat računalnik, pač običajno delo, tudi kakšno surfanje, povezava postane ful nestabilna. Če grem čez nekaj časa v Emulo in pogledam statistiko, bo graf an sam velik cik cak (pri uplodu in št, povezavah). Pomeni, da vsakih 10-20 pade povazava na nulo in se čez slabo minuto spet vzpostavi. Ne vem pa kje je vzrok. Še enkrat naj poudarim, da čez noč se to ne dogaja, takrat lahko celo Emulo bolj obremenim (schedule), pa bo stabilna povezava.
LP Marko

mogfoče imaš upload previsoko naštelan?

Imam ga na 9 ali pa 10, kak kdaj. Ves čas sem imel tako, tudi ko ni bilo teh problemov. Danes sem opazil in, da ko sem odprl Oulook express, je prišlo do te kratke izgube povezave, ki pa se čez nekaj sekund sama vzpostavi. Vendar se to potem dogaja bolj kot ne "nenapovedano" (sicer tudi med surfanjem).
LP Marko

lambda ::

DC++, kako bi omejil dl in ul na npr. 1MB/s ???
««
56 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267211 (5637) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102046 (1828) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559859 (8329) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251839 (1205) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342637 (1911) cybermedo

Več podobnih tem