Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

Gandalfar ::
tale thread si preberte glede nove opcije v novem tarod modu - dinamicni upload.
Zadeva v principu deluje tako, da si izberete nek streznik, ki ga emule pinga. Ko so pingi premajhni zmanjsa upload zato, da lahko vi vec downloadate. Ko pa manj downloadate bo zvisal upload zato, da boste dobili vec creditsov, ker boste uploadali..
Zadeva v principu deluje tako, da si izberete nek streznik, ki ga emule pinga. Ko so pingi premajhni zmanjsa upload zato, da lahko vi vec downloadate. Ko pa manj downloadate bo zvisal upload zato, da boste dobili vec creditsov, ker boste uploadali..

Mr.B ::
Samo itak ti to pride dobro takrat ko ti karkoli srfaš po netu ali kaj podobnega. Ponoči , ko spiš je pa itak nepomembno. Če nastaviš upload 10k tvoj link pa omogoča 16k , je dovolj zaloge za prenos ACK paketov.
Več kot 10k Upload je pa nesmiselno , ker kakor vem je tam 10KUP DL neomejen. Sicer sem imel jaz UP tud na 20k pa nisem nič hitreje DL-ju...
Več kot 10k Upload je pa nesmiselno , ker kakor vem je tam 10KUP DL neomejen. Sicer sem imel jaz UP tud na 20k pa nisem nič hitreje DL-ju...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

borchi ::
MR. B: tako gledanje, da je nesmiselno met več kot 10K uploada, je milo rečeno omejeno.
od kot pa misliš, da pride tistih tvojih 60K/s downloada??? iz neba? to mora nekdo (ki ni tako sebičen kot ti) uploadat.
in srčno upam, da takim ljudem, ki imajo p2p programe vključene samo takrat ko kaj downloadajo in nimajo nič v svojih shared folderjih in imajo uploada naštiman na 10k (sploh sedaj ko bo na adslju 256kbps up), ta thread ne bo pomagal dosegat boljše downloade.
od kot pa misliš, da pride tistih tvojih 60K/s downloada??? iz neba? to mora nekdo (ki ni tako sebičen kot ti) uploadat.
in srčno upam, da takim ljudem, ki imajo p2p programe vključene samo takrat ko kaj downloadajo in nimajo nič v svojih shared folderjih in imajo uploada naštiman na 10k (sploh sedaj ko bo na adslju 256kbps up), ta thread ne bo pomagal dosegat boljše downloade.
l'jga

bodom ::
res je...
lohk bi bil fer do drugih in dal UL na cimvec...sej tud ti zelis met cimvecji DL. torej nekdo ti mora dat tolk UL-ja, da se ti pol DL teb sesteva in ga mas tud na 100kb/s.
se leps pa je narejeno pri DC++, kjer mas samo za odpret UL slote...pa nobene omejitve. pol pa lohk tud pricakujes da ti DC++ avtomatsko najde tiste ljudi, ki so tako 'antisebicni' kot ti in ti od njih DL-ja karseda veliko...
LP
lohk bi bil fer do drugih in dal UL na cimvec...sej tud ti zelis met cimvecji DL. torej nekdo ti mora dat tolk UL-ja, da se ti pol DL teb sesteva in ga mas tud na 100kb/s.
se leps pa je narejeno pri DC++, kjer mas samo za odpret UL slote...pa nobene omejitve. pol pa lohk tud pricakujes da ti DC++ avtomatsko najde tiste ljudi, ki so tako 'antisebicni' kot ti in ti od njih DL-ja karseda veliko...
LP

Xplicit ::
ok men glih (pomojm) noben nemore zamert - mam upload nastavlen na 256 (kabl) in max 5 uploadov ter 10991 Shared filles
Download mam pa pac kolker gre - max 20 files for download
sam mam se vedno low (23) participation level v Kazaa - se pa pocas povecuje

Download mam pa pac kolker gre - max 20 files for download
sam mam se vedno low (23) participation level v Kazaa - se pa pocas povecuje

White666 ::
iz e-donkeya sem presedlal na emulo. (Edonkeya sem odstranil)
Kaj morm zdej nardit da mi bo bližnjice (share reactor , verifieds ... ) sedaj dajalo v emulo ?
Thx
Kaj morm zdej nardit da mi bo bližnjice (share reactor , verifieds ... ) sedaj dajalo v emulo ?
Thx

Na eMuli iamš en gumbek , ki se nahaja pod nastavitvami , greš na general, klikneš na Ed"K link , ki se nahaja spodaj desno. In to je to. Jaz sem sicer naredil tako da imam edonky in emle skupni TMP in Incomming direktorij. Pazi pa da hkrati ne laufata oba.
KAr se tiče UL/DL. Jaz nimam nič proti temu da si nastaviš UP maximalno kot moreš. Ampak na dolgi rok se ti to splača. MEni laufa eMule sedaj samo čez noč .Čakam da gremo v službi na 2M link , ker imamo sedaj neke težave s prepusnpstjo tako da mi je bolj slabo vleklo, itd.. Gre pa se seveda kot je bilo na dolgi rok rečeno da se ti splača dati UP na čim višje , ker recimo meni sedaj že dve uri vleče gor s 30k DL pa mi še vedno raste in je trenutno 30k, V Temp direktoriju imam skoraj 30GB , je sicer res da drugega shera nimam , ampal le . Če je tako kot je bilo pri Edonkyu , kar je itak isto (enable upload throtling) je bil tudi pri Edonkyu , se je meni saj v časih v službi poznalo ko sem imel nastavljeno 100k DL /50k UP da sem prišparal mogoče nekaj ur , za kak film , linijo sem pa imel čist zabasano. In zvečer ko doma prestavim UL iz 10k na 30k pridobim v nekaj urah do jutra , ko vse skupaj ugasnim nič.
Žal tisti ki ste na eliko uporabljali Edonky veste da če ga niste imeli ste lahko celi teden čakali , da so drugi vlekli dol kot zmešani , sami pa ste povlekli nič. Oz. z botom ste isto potegnili dol v eni urci. Pač vsi uporabljate razne trike da imate čimvečji DL. S poizkušanjem boste pač ugotovili kaj se vam bolj splača in kakšen DL/UP razmerje je najboljše.....
KAr se tiče UL/DL. Jaz nimam nič proti temu da si nastaviš UP maximalno kot moreš. Ampak na dolgi rok se ti to splača. MEni laufa eMule sedaj samo čez noč .Čakam da gremo v službi na 2M link , ker imamo sedaj neke težave s prepusnpstjo tako da mi je bolj slabo vleklo, itd.. Gre pa se seveda kot je bilo na dolgi rok rečeno da se ti splača dati UP na čim višje , ker recimo meni sedaj že dve uri vleče gor s 30k DL pa mi še vedno raste in je trenutno 30k, V Temp direktoriju imam skoraj 30GB , je sicer res da drugega shera nimam , ampal le . Če je tako kot je bilo pri Edonkyu , kar je itak isto (enable upload throtling) je bil tudi pri Edonkyu , se je meni saj v časih v službi poznalo ko sem imel nastavljeno 100k DL /50k UP da sem prišparal mogoče nekaj ur , za kak film , linijo sem pa imel čist zabasano. In zvečer ko doma prestavim UL iz 10k na 30k pridobim v nekaj urah do jutra , ko vse skupaj ugasnim nič.
Žal tisti ki ste na eliko uporabljali Edonky veste da če ga niste imeli ste lahko celi teden čakali , da so drugi vlekli dol kot zmešani , sami pa ste povlekli nič. Oz. z botom ste isto potegnili dol v eni urci. Pač vsi uporabljate razne trike da imate čimvečji DL. S poizkušanjem boste pač ugotovili kaj se vam bolj splača in kakšen DL/UP razmerje je najboljše.....

CaqKa ::
če pa spet ne pridem na noben server?!?
pa kak te delajo ti serverji? tak na vsake nemenstrualne dneve al kaj?
pa kak te delajo ti serverji? tak na vsake nemenstrualne dneve al kaj?

silent bob !!!!
Drugače če ne preberete celega posta pa google in išči server.met !
Drugače če ne preberete celega posta pa google in išči server.met !

AnDr3j ::
eno vprašanje:
Hočem si DLjat en film (007 Die...) in na bilokaterem serveru, ko potegne dol okoli 11MB se prenos zaustavi!
V čem je tu finta?
LP
Hočem si DLjat en film (007 Die...) in na bilokaterem serveru, ko potegne dol okoli 11MB se prenos zaustavi!
V čem je tu finta?
LP

jaz imam sicer 46 mega samo se že kaka dva tedna mi ne poveže na noben server... bedno skratka
/edit..
zaj sem nekaj tele server.met updejto pa sem spet prišel na silent boba?!? kuj nekaj
zaj seveda vsi od mene dol devajo k meni pa ne pride nič:>
če že jaz nekaj devam tudi pričakujem da bom sam nekaj dobil... tak da nevem kak dela to vseskup.
ravnokar sem se špilal z tem dynamic uploadom.. tale zadeva je neuporabna.. premalo pogosto pinga poleg tega pa ni kaj dosti niti spreminjala hitrosti... dlji preko nečesa drugega pa so mi padli!
sam sem izklopil to zadevo in pustil svojih 10 kb/s upload limita ki se še je do zdaj najbolje obnesla
aja pa gandalfar kaj bi lahko v svoj prvi post noter nametal vse linke za server.mete?
/edit..
zaj sem nekaj tele server.met updejto pa sem spet prišel na silent boba?!? kuj nekaj
zaj seveda vsi od mene dol devajo k meni pa ne pride nič:>
če že jaz nekaj devam tudi pričakujem da bom sam nekaj dobil... tak da nevem kak dela to vseskup.
ravnokar sem se špilal z tem dynamic uploadom.. tale zadeva je neuporabna.. premalo pogosto pinga poleg tega pa ni kaj dosti niti spreminjala hitrosti... dlji preko nečesa drugega pa so mi padli!
sam sem izklopil to zadevo in pustil svojih 10 kb/s upload limita ki se še je do zdaj najbolje obnesla
aja pa gandalfar kaj bi lahko v svoj prvi post noter nametal vse linke za server.mete?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()

Caq:
koliko casa pa cakas? V kaksni urci se zadeve hitro zacno nazaj dobivat. Odvisno od razsirjenosti fajla. Bom probal zdej tale 'testni fajl'. Dobite zvecer status report.
Kar se linkov do server.met tice jih lahko dam samo napisi jih.
koliko casa pa cakas? V kaksni urci se zadeve hitro zacno nazaj dobivat. Odvisno od razsirjenosti fajla. Bom probal zdej tale 'testni fajl'. Dobite zvecer status report.
Kar se linkov do server.met tice jih lahko dam samo napisi jih.

mašina mi laufa že od 9h zjutraj... samo en fajl za tri mega je naredlo do konca... ni mi jasno. sem dal en search.. pa sem si ga razvrstil po sourcih.. pa en fajl ko je mel največ sourcev okrog 1000 dal downloadat. v queue pa piše da je samo 11 source??!? download je seveda 0
kakšno praktično vrednost ima
disable source asking to other clients? >> tukaj nimam kljukice trenutno.
kakšno praktično vrednost ima
disable source asking to other clients? >> tukaj nimam kljukice trenutno.
Zgodovina sprememb…

ti ne vem kaksno smolo mas .. CD2 je v tem trenutku complete .. CD1 mi pa z 50kb/s vlece dol in ga imam v tem trenutku 200Mb.. uporabljam pa tazadnj tarode mod z autouplodom na 40kb/s

toti fajl mam že vsaj dva tedna v queue
zdaj sem emule_tarod zbrisal in ga še enkrat odpakiro v tisti dir.. bom vido kak bo zdaj.
zdaj sem emule_tarod zbrisal in ga še enkrat odpakiro v tisti dir.. bom vido kak bo zdaj.
Zgodovina sprememb…

_Tejc_ ::
Ojla .. zanima me kaj je boljse dat gor eMule 0.23b ali mod eMule 0.22c Tarod9a in pa ce lahko kdo napise VSE nastavitve al pa ce kr da Screen od nastavitev ..
TNX
TNX

jzt mam tkole - (Zdej po 9h mi downloada za 70kb/s) - 2M adsl
Download: 256kb/s
Upload: 40kb/s
Urls to ping: www.siol.net
Base ping: low
Max connections: 3000
Max sources per file:
Hard limit: 2500
Udp-request limit: 500
Conns per 5. sec: 20
Queue size: 500
vse tam spodi je potem odkljukan - razen: Disable source askin
Uporabljam pa serveraddresses pa te .dat fajle tiste, ki pridejo zraven Tarod moda.
--
se enkrat bi poudaril, da morte bit POTRPEZLJIVI. Tu je potrebno cakati v vrsti in vas polozaj v vrsti se visa s tem, ko uploadate ostalim. Torej vec, ko uplodate in dlje ko cakate -> vecji bo vas DL.
Download: 256kb/s
Upload: 40kb/s
Urls to ping: www.siol.net
Base ping: low
Max connections: 3000
Max sources per file:
Hard limit: 2500
Udp-request limit: 500
Conns per 5. sec: 20
Queue size: 500
vse tam spodi je potem odkljukan - razen: Disable source askin
Uporabljam pa serveraddresses pa te .dat fajle tiste, ki pridejo zraven Tarod moda.
--
se enkrat bi poudaril, da morte bit POTRPEZLJIVI. Tu je potrebno cakati v vrsti in vas polozaj v vrsti se visa s tem, ko uploadate ostalim. Torej vec, ko uplodate in dlje ko cakate -> vecji bo vas DL.

TylerDurden ::
In po 24 urah vas siol spet pahne v bedo čakanja i tako 100 puta.
Let\'s make some soap ...

vmlejnik ::
Gandalfar a mi lahko razlozis v cem je razlika med navadnim e-mule in tarod veruijo? kje se slednja downloada? in tocno katero verzijo ti uporabljas?
Hvala Lp
Hvala Lp

Prjatu ::
Zunaj je novi Tarod Mod, tokrat na osnovi mule 0.23b
eMule0.23b-Tarod.10-binaries.zip
Changes 5/12/2002> eMule v0.23b [Tarod.10]:
1. Merge with base code 0.23b
2. Everything in previous Tarod versions is there. Enjoy it!
3. Of course some bug fixes was made
eMule0.23b-Tarod.10-binaries.zip
Changes 5/12/2002> eMule v0.23b [Tarod.10]:
1. Merge with base code 0.23b
2. Everything in previous Tarod versions is there. Enjoy it!
3. Of course some bug fixes was made
Something else is controlling me!

to je andrej enkrat nekje napisal... keri konekšni so sicer oprti.. nevem sicer če je blo ravno za port... enkrat poleti menda. zgoraj tam nekje imaš iskanje

Samson ::
KHM...Kak dan nazaj sem do konca in nazaj, pa se en mal naprej pohvalil eMulePlus mod...Ma jebesh Plus, dal sem mu minus...:)
Dobesedno mi je odziral dl...Se pognal nisem eMulo, pa je ze do konca in nazal uploadal, sam da sem se konektal na net. Da ne govorim o prenosih-nikakvi !!
Presaltal na tarod mod in pobiral cube s tal. To ne mores verjet kaj zadeva dela, kajti dl tudi cez 100k. Manj kot 15-20 pa itak negre. Zelo zanimivo kaksna je razlika med modi.
Tisti ki ste imeli zadnje case slab dl, dejte si folpotegnit tarod tazadnji in boste brez besed isto kot jaz. Samo se to:
KLAP,KLAP,KLAP !!!!
Dobesedno mi je odziral dl...Se pognal nisem eMulo, pa je ze do konca in nazal uploadal, sam da sem se konektal na net. Da ne govorim o prenosih-nikakvi !!
Presaltal na tarod mod in pobiral cube s tal. To ne mores verjet kaj zadeva dela, kajti dl tudi cez 100k. Manj kot 15-20 pa itak negre. Zelo zanimivo kaksna je razlika med modi.
Tisti ki ste imeli zadnje case slab dl, dejte si folpotegnit tarod tazadnji in boste brez besed isto kot jaz. Samo se to:
KLAP,KLAP,KLAP !!!!
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Ti dela Tarod.10 ? Meni se usuje takoj, ko pozenem .exe tako, da sem se vedno na Tarod.9a

Prjatu ::
Meni Tarod.10 sicer deluje, se ne usuva, samo je pa download minimalen, pa tudi sourcov ne najde veliko oz. jih sploh ne najde, sam še vedno uporabljam verzijo .6d, ki pa se začuda obnese odlično
Something else is controlling me!

Pomojem boljs da ne - za mode si naj uporabniki sami poiscejo zadnje verzije v forumu - nekako nebi oglaseval alpha verzij program. To je za 'advanced' userje. Za zacetek bo official stable cisto vredu. Tile modi znajo vcasih delat grde stvari datotekam

prjatu.. niti ne
linki so že 404
/edit meni tudi.. jaz bi tudi mel :) caqka@hotmail.com
linki so že 404
/edit meni tudi.. jaz bi tudi mel :) caqka@hotmail.com
Zgodovina sprememb…

SkyNet ::
Pa kaj hudiča je to...
Hočem zdljat en večji filet pa mi vleče komaj 3,4, mogoče 5kb/s..Medtem ko mi upload dela s polno paro...
PA tile pizdunčki od mene vlečejo tudi s 10kb (mam max upload na 20), jaz pa od 200 sourcev ne morem vlečt z vsaj 20,30kb/s...
Pa kaj je to za en šmorn?
Hočem zdljat en večji filet pa mi vleče komaj 3,4, mogoče 5kb/s..Medtem ko mi upload dela s polno paro...
PA tile pizdunčki od mene vlečejo tudi s 10kb (mam max upload na 20), jaz pa od 200 sourcev ne morem vlečt z vsaj 20,30kb/s...
Pa kaj je to za en šmorn?
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

skynet: koliko casa pa cakas? 10min? Daj zadevi par urc..
zracunaj si kako je s to zadevo - 200ljudi, ki uploada s hitrostjo, ki je recimo 4x manjsa od njihovega downloada + ne uploada samo te datoteke
Ne da se narest tko, da bi ti velik prenasal. Vsi skupaj moramo potrpeti, ce zelimo da bo to delovalo.
zracunaj si kako je s to zadevo - 200ljudi, ki uploada s hitrostjo, ki je recimo 4x manjsa od njihovega downloada + ne uploada samo te datoteke
Ne da se narest tko, da bi ti velik prenasal. Vsi skupaj moramo potrpeti, ce zelimo da bo to delovalo.

Cakal sem tam 2,3 ure...
Pri uploadu mi pa piše da je tisti uporabnik na datoteko čakal manj kot minuto...ne razumem?!
Ja kaj zdaj praviš, da morem potrpet in čakat tudi nekaj ur da se download začne?
Pri uploadu mi pa piše da je tisti uporabnik na datoteko čakal manj kot minuto...ne razumem?!
Ja kaj zdaj praviš, da morem potrpet in čakat tudi nekaj ur da se download začne?

hm, ja tocno tako nekako delujejo te zadeve. Nima smisla hitet pa tako. Zadevo pozenes recimo ob 8h pa potem ob 9h nekak vids, ce se je zagnala in gres ob 10h spat in si lahko sigurn, da ti bo cez noc snel dol ene 300Mb tiste datoteke. Pocasi pri neki konstantni hitrosti 10,15kb/s. Zjutraj (vsaj po mojih izkusnjah) pa zadeva vlece ze tudi s 100kb/s.

_Tejc_ ::
tale dynamic opcija je en SHIT .. pustim cez noc delovati in mi je verjetn nekje preklopu na UP omejitev 1kB/s... seveda mi je s tem zjebu DL ... takoj zjutraj sem izklopu zadevo !!!!

Ja res je tale Dynamic Upload eno sranje.
Bolje gre brez njega...
Bolje gre brez njega...

Samson ::
In koliko casa ti je lepo downloadalo? Verjetno preden ti ni cakalo na kaksen cunkec in se je upload drasticno dvignil, tako da ni mogel poslat podatek o chunku za download...Skratka ostalo ti je jasno...Kot da bi dal ves raspolozljiv prostor za UL.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

wind ::
jaz pa mam en drugi problem.
test na: http://www.thedonkeynetwork.com/connect... mi javi: success ... your id should be 93932993.
V emule mi pa eni serverji javljajo, da imam lowid.
Imam pa net preko linux(Debian) masine in potem z iptables postimano forward za emule.
iptables -t nat -A PREROUTING -i ppp0 -p tcp --dport 4662 -j DNAT --to-destination 192.168.2.2
test na: http://www.thedonkeynetwork.com/connect... mi javi: success ... your id should be 93932993.
V emule mi pa eni serverji javljajo, da imam lowid.
Imam pa net preko linux(Debian) masine in potem z iptables postimano forward za emule.
iptables -t nat -A PREROUTING -i ppp0 -p tcp --dport 4662 -j DNAT --to-destination 192.168.2.2

eni serverji so cudni pa ti bodo javl LOWID tudi, ce je pri tebi porihtano - ti samo odklukaj tam reconnect on low id pa se ne prevec sekirat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7297 (5723) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2206 (1988) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 10262 (8732) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1919 (1285) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2760 (2034) | cybermedo |