» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
44 / 72
»»

2nemesis ::

Emule, Overnet - isto pakovanje.

Res je da zaradi kreditnega sistema EMule ne začne takoj DL-jat, ampak zato dobiš večjo možnost da lahko preneseš tudi redke datoteke še v tem življenju.

Pri ostalem se pa oba zelo podobno obnašata!

Zelo pogoste datoteke se prenašajo zelo hitro, ker je veliko resoursov, vendar redke rabijo zzzeeelllooo dolgo. Stvar sreče na katero datoteko naletiš.

Stvari delajo čisto u redu, če imaš priklopljeno 24/7, samo ne pričakuj da boš ves čas DL-jal z največjo hitrostjo - "dream on".

Vlady ::

No sej verjetno se vam svita kater film dol vlečm... Računalnik laufa že od 8-ih zjutri, in mi je do zdele potegnu komaj 600MB na obeh file-ih upload-u sm pa že več kot 2,5GB. Kje je fora? ;(( ;( :| Člowk pričakuje saj 1:1 razmerje upload:download...

pivmik ::

Ja Vlady, right.

Ostali ljudje imajo en triljon fajlov naenkrat v downloadu in ti misliš da če boš ime eno ali dve datoteki boš imel višji download speed od njih????
LP, Gregor GRE^

Ashrack ::

2nemesis
Men MULE dela 24/7 in tesko dobim prenose na enem fajlu vec kot 15kb! Octino ta CREDIT SYSTEM nekaterim dela bolje kot drugim.Verjetno pusebej unim k imajo 1024/1024 linije in majo omejitev lahko nastavljeno na 100KB uploada. Jaz mam pa 1024/256 in mam UPLOAD omejitev ponavadi na 25KB in mam se kar prenose v kurcu. Se dobr d BITTORENT obstaja. Mas pa prou za dobis pa prakticno vse na MULI.Od ju3 naprej bom pa loh bl podrobno sprobu OVERNET,k mi bo "upam" do tkrt se zadnje dele Star Trek dol fuknl!

VLADY
Če ne dajesš, tud ti ne boš dobil! Jaz mam v shareu cez 100 fajlov in mi dela 24/7 pa mam prenose se kr v kurcu.

ps. Pa nimam LOW IDja!
....

BaRtMaN ::

Big Daddy: Čudno, meni se pa ta kombinacija zelo dobro obnese.

Vidm da eni res ne znate brat... napisu sm da mi je dol potegnu 600MB in sm gor uploadu 2,5GByte-ov. Imam več file-ov na download-u, vendar ostalo ne pričakujem, da mi bo vleklo več kot 5kb/s, ker so zelo redki file-i. Za ta film, ki je bil pa uspešnica pa sm mislu da bo šlo kej hitrej, pa gre prow po polžje. eDonkey je bil hitrejši z botom... Back to eMule.;( ;(( :|

Vlady: pomaga, če daš temu filmu priority na release, to pomeni da bo več uploadal ta film in boš imel več kredita pri ljudeh s tem filmom in boš posledično imel višje hitrosti. Preverjeno pomaga.

VALDY
K si napisu back to EMULE. Ker client pa zj uporablas?
Sory ocitno sm mal prevec povrnu prebral tvoj prejsn post.SAm to je zato k je ful folka tuki k se przutuje nad majhinimi hitrostmi pol ti pa povejo da sploh niso nic UPLODAl!

BARTMAN
Lepo zate.A mas ADSL? A bi mi mugoce lahko tvojo kopijo E-MULE skrompresiral pa poslal na mail: frkec@email.si
da probam ce mi bo s tvojo mulo kej bols delal?
ps. To foro da das tisto kar nujno rabis na release sem ze dostikrat probal in mi ne pomaga.
....

Ti pošljem email. Ja, imam osnovni ADSL (1024/256) in eMule 0.30d.

Tanx
....

Zdej sm šu nazaj na eMule, uploadam pa konstantno z 32kb/s, ker na 44kb/s ne dam, da mi net dela kakor toliko normalno. Download imam pa zdele na muli 50kb/s.

VLADY
To je kar normalno za mulo!
Kolk fajlov pa DLjas naenkrat? Pa kater klient si pred tem uporablu
....

Sem downloadav 3 file, klient imam pa najnovejši, ker imam naštimano da me avtomatično opozori na novega. Overnet sem imel pa 0.52.

D mas pr 3fajlih take hitrosti bi bil pa zame ze rekord. Ponavadi dosezem tako hitrost pri 20-30fajlih.
ps.Kako pa da si opustil OVERNET?
....

Overnet prepočas... vleku sm dol en kr dost razširjen film, pa mi ga je vleku dol komaj 5kb/s. Uploadu sm pa k budala. Jst če share-am želim tud kej nazaj dobit ane? Ni fora v tem sistema p2p? Sam zgleda to ni tko... ;( :|

Razmerje 1:1 - nope to ne deluje, tudi v realnem življenju ne (davki, obraba, zastarelost ...).

Emule je na začetku deloval podobno kot kazaa, dokler niso vgradili kreditni sistem.
Na začetku je deloval malce nepravilno - v razmerju 1:5, ali nekaj takega.
Lahko si DL-jal petkrat toliko kot si uploadal, kar je bilo zame super, ker sem imel Emule prižgano 24/7, ostali - manj srečni (dialup) pa so se pritoževali.

Kreditni sistem deluje po principu:
Postavi se v čakalno vrsto.
Čakalna vrsta pa lahko že ima 7000 drugih ki čakajo v vrsti.
Lahko se zgodi, da imajo datoteko ki si jo želiš, veliko drugih, vendar če imajo oni polne čakalne vrste, boš moral počakati da prideš iz številke 7000 na številko 1.
Po listvici se hitreje premikaš v primeru, če si sam uploadal datoteko tistemu, od katerega bi rad dobil novo datoteko.

Overnet ni skoraj nič hitrejši od Emule, zato ker je 95% datotek na mreži edonkey ki pač v glavnem uporabljajo Emule in trpijo zaradi istih problemov.

Se zgodi da kakšne datoteke ne dobim, vendar bi bilo takih datotek veliko več, če ne bi bilo kreditnega sistema. V resnici sistem kaznuje tiste, ki bi radi samo jemali!

Download 5kb/s: Poglej pri sebi v upload - kolikim uploadaš po 5kb/s.
Nobena stvar ne gre hitro, za vsako stvar rabiš potrpljenje.
Jst pravim hitrost je relativna!!!

BARTMAN
Zdejle sprobavam tvojo mulo! Me prou zanima kaksne rezultate bodo ko se bom zjutraj zbudu.
....

Zdajle sprobavam sivka mod v10d7 (eMule 0.30d) in lahko rečem, da je zelo v redu! Imam ga predvsem zaradi tega, ker lahko določiš število upload mest, tako da uploadaš nekomu s 6-8kB/s in ne tistih >3kB/s. Rezultati: Ul: 24 kB/s Dl: 36 kB/s :))

No včeri se mi je zgodil nekaj zelo nenavadnega. Imam paket ADSL 1048/384kbit in to je v KB/s: 256/48. No makximalno kar se s to povezavo dosegel je bilo: 255kb/s - 46kb/s. A glej ga hudiča, ko mi včeraj zvečre upload začne lezti navzgor tja do 50kb/s. V eMule sem hitro spremenil nastavitev na okmejitev 70kb/s in mi zraste upload na 66kb/s!!!!!! 8-O 8-O 8-O 8-O :\ ja z 48kb/s-nim paketom sem uploadal z 66. Mi lahko kdo to razloži????

AtaStrumf ::

He, he, jaz sem pa zanč tud nekaj takega doživel, ko sem na bittorrentu uploadal z 48bkps pa mam samo 32kbps teoretično, v praksi pa ne vem če kdaj preseže 28kbps.

Zgleda da se Siol igra z nastavitvami, za Siol-TV je moral začet odklepat hotrost ADSL modemov in mogoče nova rešitev včasih malce zabluzi. - 1Mbit internet + 4 do 6 Mbit Siol TV - rabi večjo hitrost. Tudi sam sem opazil da upload malce niha.

Pri Emule sem pa že opazil, da merjenja niso real time, še posebno če je računalnik obremenjen...

Ja sam men je uploadal dve uri več kot 55kb/s... 66kb/s pa je držal ene 5 minut.

BARTMAN
Trenutno laufam tvojo verzijo MULE.
Ampak moj download je se kar skupno v povprecju 35kb in to z 30nalozenih fajlov in 18kb uploadam. Mula mi dela ze 24ur.

A mi loh kdo pove zakaj tako pocasi?
....

35 je kar v redu.. tud men nekaj takega v povprečju. Bod zadovoln :)

Fora vsega pri eMule je kreditni sistem. Samo catch je v tem, da moraš prej TI dat, kot da dobiš.

A je to pol normaln d mam pri 32fajlih v povprecju skupno hitrost 35KB? S tem da te fajle skozi uplodam s hitrostjo 20KB
....

PA al je mozno EMULO nastimat da bi naprimer na vsake 2uri zbrisala trenutno listo serverjev in jo na novo nalozila s tega naslova:
http://2z4u.de/ilzu564y/min/server.met

Ta naslov sem najdu na tej strani
http://ed2k.2x4u.de/index.html
Ps.kaj sploh je razlika pri SERVER.MET za best serverje al pa connect list na zgoraj omenjeni strani
....

Poldi112 ::

A mi loh kdo pove zakaj tako pocasi?

Zaradi takih kot si ti, ki dl vec kot ul.
Brez zamere, za to je kriv ADSL, ampak dejstvo ostaja.

No men se 35kb/s ne zdi prepočas.. je počas, vendar bolš kot borih 5kb/s na overnet-u. Ja tisti, ki so izumili ADSL so že vedeli zakaj je pomebnejša DL hitrost in ne UL :D >:D

Hja, meni se tudi tako zdi. Zato pa željno pričakujem SDSL, če sploh pride.

eMule mi vleče približno toliko, kolikor dajem. Ajnfoh.

Cuoresportivo ::

2nemesis je super napisal. kdor da tud dobi, dokaj hitro. ne bom rekel da dela 100% oz 100% izkoristi povezavo. Ampak če dost datotek deliš, se vsaj približaš temu rezultatu. Jaz delim en cel 60 gb disk, pa nimam nekih težav. Mel sem linijo 512 kabl triera ex kksonline, pa je delalo. Zdaj so nam dvignili, pa delal še hitreje. Pravzaprav sploh nisem imel potrebe po kakšni hitrejši povezavi, saj sem vse kar sem dal tud dobil brez nekih težav. Treba malo potrpet oz si tud malo cajta vzet, pa malo nastavitve poštelat. Hitrost pa je relativna, kot je že omenil 2 nemesis.
lep pozdrav(best regards)

Mene pa zanima kater program je dobr za musko dol vlect? Seveda sem imel v mislih (i)legalno >:D
....

Koci ::

Jaz mam pa eno vprašanje: Kje bi dobil e-donkey za linuxovo mandrake verzijo. Nikjer je ne najdem. Hvala!!
Panta rei!!

Za linux je xMule.

BigDaddy: za mp3je je še vedno najboljša KaZaA Lite, samo se je njen razvoj nehal in jo moraš izbrskat nekje. Vse kar še moraš storiti, je, da posodobiš verzijo IP Blocker Updater-ja iz 1.2 na 1.3 in tako preprečiš večino slabih IPjev, iz katerih prihajajo pokvarjeni deli mp3jev.

Kaj pa WinMX?
A je dobr za MP3 je?
....

Cuoresportivo ::

moje osebno mnenje je , da je win mx vredu. sam pa uporabljam emule tud za muziko. se tud dobi kar dost.
lep pozdrav(best regards)

falotXP ::

1.) Se pravi, da ne moreš z mulo downloati in imeti kakšen požaren zid vklopljen (no, lahko, ampak dela počasneja) ali??

2.) Kakšen program je sploh najboljši oz. najpriporočljivejši za izmenjavo?

3.) Kako je z uporabo teh programov (emule,...) in varnostjo?

Jaz priporočam eMule za velike zadeve, torej več 100 MB. Za varnost se poskrbi z updajtanjom IP filtra, vodič je napisal Predator se mi zdi, poglej kakšno stran nazaj. Jaz uporabljam Sivka mod, ker lahko nastaviš ptevilo upload mest, tako da namesto da osmim uploadam s 3 kB/s, uploadam trem z 8 kB/s. >:D

Za mp3je je najboljša KaZaA Lite, a se je razvoj ustavil - ironično - zaradi kršenja avtorskih pravic 'originalne' KaZaA-e. Tu je ogromno 'vohunov' s strani RIAA - ameriška glasbena asociacija, ki ima veliko računalnikov, ki pošiljajo pokvarjene dele datotek. Zato obstaja IP Bllocker Updater v KaZaA Lite, a ga moraš ročno nadgraditi na verzijo 1.3, da lahko updejtaš iz baze PeerGuardiana, pa še vedno dobiš precej corruptanih mp3jev. ;(

pingec ::

kje sta koncala silent-bob in razorback?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Za silent-bob ne vem ker ga ne uporablam. Z RAZORBACKa pa ze 2dni dol snemam! Pa mi dela super s povprecjem 80KB download
....

Gandalfar ::

IP Blocker ti pomojem naredi vec skode kot koristi .. zablokiras si veliko stevilo dobrih uporabnikov samo zato, ker se je nekomu enkrat zdel, da je tm BSA al pa kej en kreten na unmu netblocku uporabljal nek cudn client.

Gozdar ::

Zakaj nimam skor nic uploada na Kazi? Res imam samo 55 fajlov na share, ampak so sami popularni. Pa na 2 uri mogoce kaksen majcken upload dobim... A je nujno met par giga sharanega?
Kolk od vas je Supernode v Kazi?

Hvala!

spinex ::

kar tako nekaj.............

Se še kateremu zdi, da je zadnje čase na muli neverjetno težko dobiti angleške verzije novejših filmov /predvsem dvd-rip/...vse kar se dobi v neomejenih količinah je špansko in francosko govoreča različica?! :\ !

LP

OldSkul ::

Spinex, tako pač je in vem da je to tečno zate in tzame tudi.
Zato pa imamo Bittorrent, kjer dobiš veliko novejših stvari v angleščini res pa je da starejših zadev ni za dobit in je za to bolj primerna Mula, kjer pa je ogromno nemških, francoskih,... fajlov, ki so zame neuporabni.

Ja, na muli je zadnje čase ogromno španskih zadev. Verjetno so kje v južni Ameriki al pa v Španiji dobili ugodno broadband ponudbo. >:D

bodom ::

Bittorrent??? wtf is this? thx.

PS: nekdo je iskal program za muziko---> DC++!!!8-)

A si slep? Na prvi strani mas vodic o TORRENTIH in priporočam da ga pričitaš
....

....

kihc ::

Jaz pa sem si zdaj snel tale Sivka mod za eMulo, pa me zanima če se da kako staro emulo nadgradit z tem modom, ker imam na prejšnji muli veliko uploada (kreditov), da ne bi šlo to v nič?
««
44 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267211 (5637) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102046 (1828) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559859 (8329) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251839 (1205) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342637 (1911) cybermedo

Več podobnih tem