» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
42 / 72
»»

largie ::

še vedno je ratio pri manjšem uploadu od 10 kb/s, in sicer je pri 4-9 kb/s uploada 1:4 (torej max. 16-36 dl), pri 1-3 kb/s uploada pa 1:3, neodvisno od moda.

undefined ::

Hvala, Predator. :)

Predator ::

za vse, ki nimajo dual procesorskih plat ( peerguardianovi uporabniki že vejo kaj mislim ;) ) in jih skrbi za njihovo varnost je na peerguardianovem forumu naslednje

vzameš peerguardianov ip list v plain formatu ( ban )

odsurfaš na convertersko stran

pastaš v levo okno, convert from format izbereš peerguardian plain tekst, convert to format edonkey..., vsebino desnega okna pastate nato v emule ( preferences -> security -> zgoraj pri ip filter edit in pastite noter ); ko date reload bi se vam v status moralo izpisat da imate xxx ip filtrov;

več info, pretvorbe med ostalimi oblikami.... pa na tej oz. na peerguardian-ovi strani

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

Tr0n ::

Nice one!

CaqKa ::

tale predatorjev post bi lahko dali na vrh.
a obstaja tale zadeva tudi za kazaa lite? pa za torrent... za drugo nebi rabil... razn mogoče za firewall.. da bi kr s strani firewalla blokiral tole.. tud nebi blo slabo :)

hmm kot vidim ima tisti konvertet tudi za firewale...
samo kak pa naj to vržem v kerio fw? nevem kam naj pastam :)

aha sej ej zlinkano vse dalje :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

> a obstaja tale zadeva tudi za kazaa lite?

Kazaa Lite ma to že vgrajeno. Tools > IP Blocker Updater.

Kazaa Lite je itak najboljši P2P klient. Za bolj nove zadeve pa seveda bittorent. Emule pa pride edino prav za kaj (res) starejšega. :)

emule je v glavnem za vse.. samo rabiš potrpljenje zraven.

> emule je v glavnem za vse.. samo rabiš potrpljenje zraven.

Ja. Samo uporabljat mulo za za kej druzga kot iskanje izgubljenih stvari je podobno, kot uporabljat traktor za vsakdanji prevoz. Skratka, zelo nerodna in omejena zadeva. :)

BaRtMaN ::

Predator: tole je pa eden izmed redkih uporabnih postov v tej temi. >:D

prismo ::

Sem prešaltal iz Arnesa na KKS in me zanima katere porte uprabljate tisti ki ste na kablu preko KKS-a?

CaqKa : na tisti convert strani se da to ip ban listo pretvorit tudi v format za par firewallov :)

drugače pa če bi koga slučajno zanimalo kaj vse bana sem videl, da se stvar izpisuje pod verbose ( stvar vklopite pod extended settings -> verbose; malce nižje si lahko vklopite tudi shranjevanje loga na disk );

druga zanimivost je pa tole v ban listi
Hacker from Slovenia:193.077.009.000-193.077.009.255

Zgodovina sprememb…

Kje pa se nahaja 193.077.009? Vem, da je stvar od SiOLa, sam me zanima na katerem področju Slovenije se nahaja ta prefix. :)

Gandalfar ::

BSN-77-9-2.dsl.siol.net (193.77.9.2)

Se en ADSL blok ocitno. Zdej pa ne vem, ce SiOL deli dinamicne adsl ipje po regijah al cist random po celi sloveniji?

EjTi ::

Pomoje nima razdeljen na regije. Kot vem je vozlišče za adsl samo eno (LJ) in tam pol dinamične IPje dajejo. In bi ble samo dodatne težave, če bi IPje potem še na regije razvrščal (recimo u MB jih bi blo premal, v Novmu Mestu pa še pol frej).

ŽirC ::

Scena je taka sem vesel uporabnik e-mula z majhnmu id-jam, ok laufa kuker tok, vcasih dal vcasih se dal, dons si pa mojo listo spustim na 27 gb, prej okoli 35-40, in id poskoci iz xxx.xxx na xxx.xxx.xxx. Se id tu gleda na tvojo listo ki jo loadas? Druga stran tega pa je da mi od tedaj nic vec ne loada ;((

Lp, ZirC

ThePlayer ::

A kdo ve zakaj me ZoneAlarm opozarja, da eMule hoče transmitat e-mail message?

boyan64 ::

SME Server V 5.0:
Ali kdo ve, kako se tu nastavi - odpre port (firewall) za mulo. Sedaj imam zaradi tega LOW-ID.
Hvala

iro ::

sem novi uporanik emule 0,30b pa me zanima katero stran vpišem za serverje

ena izmed mnogih; lahko tudi v google.com vpišeš download server.met; uporabi pa samo minimalno listo, ker se lista serverjev updata sama ko se povezuješ na serverje

guljo ::

jo!

imam kabl telemach 512k/128kbps, ceprav mi dela tud 300 kilobajtov/s

emule:
up: 64
down: 16
limit up: 57 down: 12
max. povezav: 50

emule v0.30c sivka v10c6

dela mi pa tko do ene 8 kb/s

pa na razorback sm ponavad connectiran

pow ::

A kdo mogoče ve zakaj mi na e muli, ko dobim visok ID izpiše naslednje:

" Nov ID uporabnika je 3273084353
15.11.2003 1:16:08: Napaka eMule Server No 2 100000 max (207.44.222.47:4661) - Connection refused. Your IP is currently blacklisted.
Izgubljena povezeva z eMule Server No 2 100000 max (207.44.222.47:4661)"

...dokler ne dobim:

" Povezan z: Byte Devils
15.11.2003 1:50:27: Nov ID uporabnika je 1606686"

pol je pa zadovoljen.

IP: port mi piše neznan,
Websrv.:izključen

Vleka mam pa 60k(seštevk 10 filmov) ne glede na to kakšen id mam
požarnega zidu pa nimam

guljo: Da nisi ti zamešal upload in download nastavitev?

pow: očitno imaš preveč stvari v downloadu in te zato serverji blacklistajo ( nekje v sredini tega threada je blo omenjeno 30/50 downloadov )

guljo ::

:8)
ja lih obratno mam nastavlen sm narobe napisu.

Nrsimhadeva ::

HELP.
Zadne čase me mula zeza. krkol dam downlodat, mi pod transfer da sources na 0(0).
nevem, a sm kakšne nastavitve narobe naštimu? connectam se na serverje normalno.

Predator:Trenutno jih mam v dowloadu 26, od katerih je aktivnih 13 in pomojem da jih še nisem mel več kot 30 na enkrat v downloadu.
"Nov ID uporabnika je 88711" DL skupno je 66k.

a je mogoče vzrok v tem ker mi kazaa zraven dela?

...no kljub švoh ID-ju,sem kr zadovolen z DL, a nej rajš pustim, da ne bo še slabš?

pow: stvar ma da ti dela 100% potem, nobenga low id-ja; uporabljaš navadno mulo al ma kakšen mod?

edit, zdele sem še tole opazil
Nov ID uporabnika je 3 273 084 353, a ni tole malce _preveliko_?

Zgodovina sprememb…

jabe ::

Priznam, nisem vsega šla brat, kar je tukaj že napisanega, ker bi se mi samo zmešal. Torej bom verjetno vprašala, kar je bilo že povedano. Prosim ne zamerite.
1) Imam SOHO router pa ne vem kam pa kako, da bi odprla ona dva porta za emule.
2) ko sem neki brala emule faq pa ga hotla razumet, je bila tudi neka reč, da morš vpisat IP računalnika, na katerem je emule. A je IP od računalnika vedno eden in isti, a morš tako naštimat, da je vedno eden in isti in kje to narediš.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

debela deklca ::

Živjo! Jst mam pa en problem, k se mi že malo preveč pojavlja. Večkrat se mi zgodi, de mi kakšen fajl se ustavi 9,28 Mb pred koncem in se potem nikamor ne zmakne, al pa dl samo 9,28 Mb. Ta številka se mi že malo preveč ponavlja, da bi bilo naključje. Ma kdo kakšno idejo??:P

To je velikost enega dela. Recimo, ko nekoga zaprosiš za download, zaprosiš za part xy.

Sej to vem de se po delčkih dl, ampak da ima tako število delčkov enako velikost?? To mi glih ni najbolj jasno:(

vsi delčki ki so večji od te velikosti se razdelijo na tako velikost.

Predator: zadeva zrihatana!:)) :)) :)) Hec je bil v tem, da sem mel nekak port 4662 blokiran (zakaj ne vem)...namest 4662 sem zdej napisu 4660 in v prvem poizkusu visok ID in 46K DL za en film...

tnx!

lp

Hvala za odgovor, danes pa se mi je pojavil nov problem. Ko zdaj zaganjam mulo, mi vedno napiše : Connection refused. Your IP is currently blacklisted. To mi je zdaj prvič naredilo. Nastavitev pa do sedaj nisem nič spreminnjal.
Hvala za odgovor:)

kolk stvari maš v download listi/kero emule(mod? ) uporabljaš

2nemesis ::

Vprašanje ena: Katero verzijo Emule poganjaš?
Vpr. 2: Koliko datotek imaš v downloadu?
Vpr. 3: koliko datotek imaš v Share-u?

1:Novejše verzije imajo vgrajen mehanizem, da ne preobremenuješ serverje!
2: Več datotek imaš v downloadu, več konekcij ti naredi na server. Če jih imaš preveč, se ti vsi krediti porabijo že ob konektanju na njega. Ker so serverji povezani drug na drugega, se zgodi da te blacklistajo na večini serverjev.
3: Tudi preveč datoteko v Share-u obremenjuje serverje. Ne vem pa ali te tudi zaradi tega banajo, vendar pa to tudi bolj obremenjuje tvoj računalnik.

1: Nadgradi Emule na najnovejšo verzijo. Lahko probaš testno verzijo, ki deluje na omrežju edonkey in na lastnem protokolu/omrežju kademlia.
Četudi padeš iz serverja, si še vedno konektan v mrežo od kademlije.
2: Najnovejša rezličica edonkey serverjev ima vgrajeno bananje za uporabnike, ki porabijo vse kredite. Najbolje da zmanjšaš število aktivnih datotek za download pod 50, za začetek na 30. Ostale datoteke pa daš na čakanje ( pause).
3: Ne splača se ti imeti v share-u preveč datotek ( vsaj ne čez 100), ker se s tem zmanjša moč uploada, poveča se pa število konekcij - tudi za download. Najbolj se splača imeti datoteke tiste zvrsti, ki jih najpogosteje downloadaš.
Če boš probal Kademule protokol - bo tu še ena slaba lastnost - druge vrste hashanja datotek, kar ti tudi malce upočasni comp - vsaj na začetku.

Lp 2Nemesis

4DFX ::

Kako vam lahko emule al pa edonkey dela 60-80?!?

Men še v življenju ni šu več k 20... pa še k se je to zgodil sm do stropa skaku od veselja.

Vlady ::

4DFX se zgodi, da ti kak file vleče dol tud po 80kb/s. To je zelo redo, ampak odvisno kaj vlečeš. Men je film [cenzura --moderator] vleku dol skoz nad 55kb/s. Približno 3,5 urce pa je bil dol. Ostalo pa vleče res kot en osel po 5kb/s al pa še to ne. ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

flipflop ::

Če je zastonj,bomo pač počakali tiste 3,4 dni.8-)

monster-x ::

>Kako vam lahko emule al pa edonkey dela 60-80?!?

Mi je na 1 Mbit ADSL-u tudi že vleklo 110 kb/s po fajlu.:)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Meni tudi. En sam uploader mi je zafilal linijo. Lahko si zamišljate mojo žalost, ko se je linija prekinila zaradi 24h diskonekta. Zdej sem pa kar statik postal. :)

Eki ::

kako vam tok vleče
A lahko kdo pokaže kako nastavit emule mam verzijo 0.30a
Mam adsl linijo 2mb
Hvala

eki: a tole temo si že celo prebral?

ginekolog ::

Jaz sem nad mulo že zdavnaj obupal. Uporabna je samo še za resnično detke datoteke...

Za novo robo je Bittorent ZAKON, kaza za glasbo, Overnet za novo robo, ki je ni na BT.

Nevem zakaj, amapk overnet(edonkey omrežje) mi dost hitreje dela kot emule...

Emule recimo 5-10, overnet ISTI file pa ~30. BT pa itaq poln šus = 500kB (imam 5 mega cable)
Divers do it deeper.

svejk ::

ve kdo za kako dobro stran, kjer se nahajajo serverji, svoj cas je bila server met, ki pa ne deluje vec....

MilkyWay ::

Se moram strinjar z jbajcem. Overnet sem zdajle probal in je začel downloadati takoj, z dvema datotekama imam že zafilano linijo.

flipflop ::

Jst že dolgo uporabljam overnet,ker ni dela s serverji,pa še hitreje vleče.

jabe ::

mene pa zanima, če se client ID spremeni vsakič ko se povežeš z Mulo, a se da, da bi bil venomer isti. In pa kako delujejo Dynamic DNS service programi, predvsem, če so kaki razlogi glede varnosti. Sprašujem vse to namreč zato, ker imam na GSMu java programček MobileMule, pa bi rada da bi bilo čim manj pisanja, ko bi se povezala.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Ajnstajn` ::

Imam enproblem, in siceer mula mi ne dela vec ko t4 KB/s nikakor !
Nimam vklopljenega nobenega Firewalla, (imam tudi vedno visok ID )
Imam ADSL 1024/256 Mbit/s
Upload imam nastimano na 10, downloadad pa na 128!
toda nevem, zakaj mi tako pocasi downloada...tudi ce cakam vec ur se ne dvigne.
port imam 4662 in udp 4672
Prosim svetujte
««
42 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267212 (5638) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102046 (1828) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559859 (8329) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251839 (1205) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342637 (1911) cybermedo

Več podobnih tem