Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
Desk-Star ::
A ga tko nc ne unicujes Pa se 100% Ugasne?A se kdo tko dela?Mal dost sprasujem ker me res zanima zato upam da mi bo kdo odgovoru!Mam pa xp-je!CaqKa teb se pa zahvaljujem za odgovor in se vsm ostalim!
flipflop ::
Ko bo disk crknil,ga ti ne boš več uporabljal,ker boš vmes že drugega kupil. Mam 20 gb IBM DJNA disk,dela 24/7,skoraj leto in pol,star pa je kakšne 4 leta,pa dela brez težav.
Lahk pa tko narediš,kot je CaqKa rekel,če te tolk skrbi. Ampak mislim,da bi disk moral zdržati tudi brez ugašanja vsak dan.
Lahk pa tko narediš,kot je CaqKa rekel,če te tolk skrbi. Ampak mislim,da bi disk moral zdržati tudi brez ugašanja vsak dan.
Tr0n ::
To sem prej pozabil. Nova uradna eMule ima sedaj vgrajen tudi Jigle search, in pa threaded search rezultate. Probajte, seka :).
blze ::
folk še zmeri nisem najdu odgovora zakaj mi emule ver.30b vsakič ko pride do konca downloada in napiše končujem skoči nazaj na 8mb in gre useznova in napiše prenešen del je pokvarjen?? a ma kdo kako idejo?in to mi dela prvi useih filmih imam pa win2k.In pol mi nikoli ne zaključi fajla in se sam ponavlja.
prosim za pomoč!
prosim za pomoč!
uživejte
blze
blze
ganzi ::
Mene pa se vedno zanima zakaj mam tak upload k je na sliki?
Tist k sm obkrožu se mi zdi še kar normalno.. tist k je pa ? zravn je pa mal čudn... kr skoz pada do nule..
Pa preden se povežem na kšn server mam kr konstanten upload in tut višji je do trikrat..
Pol ko se pa povežem na server pa najprej pade hitrost upload in dela tako kot je na sliki obkrožen...pol ko začne pa še kej dol vlečt pol pa začne skoz padat na nulo..(tist z vprašajem na sliki)
A mogoče kdo ve zakaj?
Tist k sm obkrožu se mi zdi še kar normalno.. tist k je pa ? zravn je pa mal čudn... kr skoz pada do nule..
Pa preden se povežem na kšn server mam kr konstanten upload in tut višji je do trikrat..
Pol ko se pa povežem na server pa najprej pade hitrost upload in dela tako kot je na sliki obkrožen...pol ko začne pa še kej dol vlečt pol pa začne skoz padat na nulo..(tist z vprašajem na sliki)
A mogoče kdo ve zakaj?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
MaX ::
Samo ugibam...mogoče imaš preveč obremenjen disk, da ne zmore takšnega prenosa. Koliko programov ti dela v ozadju?
Imaš vklopljen autoprotect v antivirusu, pa ti disk skenira, morda diskeeper ali kaj podobnega?
Morda je pa ponudnik kriv.
Drugače pa ne bi vedu.
Imaš vklopljen autoprotect v antivirusu, pa ti disk skenira, morda diskeeper ali kaj podobnega?
Morda je pa ponudnik kriv.
Drugače pa ne bi vedu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MaX ()
ganzi ::
Sem enkat cel disk formatiru..(WD 800JB)
Pa sm samo windowse xp naložu pa emulo.. pa je blo isto.
Tko da antivirus ni.(k ga takrat sploh ni blo gor).
Pa tut nobeni programi niso lavfal v ozadju.
hvala ti vseen!
Pomojem je kr telemach kriv..
A se lahk kej prtožm k mam tak gnil upload? Kaj da jim rečem da mi mula ne gre nikamor??
Zdj mam pa še download gnil...sam okol 10kB/s.. (mam pa pol mega..)
A ma se kdo prek telemacha kabl?
Nej mal sporoči kasn ma downlad pa upload..
Pa sm samo windowse xp naložu pa emulo.. pa je blo isto.
Tko da antivirus ni.(k ga takrat sploh ni blo gor).
Pa tut nobeni programi niso lavfal v ozadju.
hvala ti vseen!
Pomojem je kr telemach kriv..
A se lahk kej prtožm k mam tak gnil upload? Kaj da jim rečem da mi mula ne gre nikamor??
Zdj mam pa še download gnil...sam okol 10kB/s.. (mam pa pol mega..)
A ma se kdo prek telemacha kabl?
Nej mal sporoči kasn ma downlad pa upload..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ganzi ()
Vlady ::
Ej ne vem, ampak men na ADSL 2MB paket pa mam povprečn dosnload okol 30kb/s pa sm čist zadovolen. Filmi grejo veliko hitrej kot ostale datoteke... To me edino zanima zakaj?
BadB0y ::
Kaj je se kdo opazo da niti ena stran od kazaa vec nena dela niti kazaa lite ? al se to samo meni zdi al so zaceli res tako zelo pritiskat ta k**** riaa. No sicer mi kazaa tak ni prevec pri srcu samo vseeno pocasi bojo vse zdrmali ali se motim
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BadB0y ()
Kak misliš stran od kazaa? A www.kazaalite.tk ? Al fasttrackmovies? Kazaalite.tk dela čist brez problemov,za ftm pa ne vem,men skor nikdar ni delala.
Paramedic ::
Men dela kazaalite, pa tud verifieds.com, ftm pa redko. Ampak jih itak ne rabim...
End transmission.
EjTi ::
Mogoče je blo to že napisno - samo vseeno sprašujem, ker skozi 40 strani se mi ne da listat - koliko je različnih P2P omrežij. To recimo vem da sta eMule pa eDonkey na istemu omrežju. A še kakšni drugi programi delujejo na istem omrežju?
Gandalfar ::
Imas decentralizirana in centralizirana p2p omrezja..
decentralizirana omrezja so npr.:
- ed2k (eMule, eDonkey, Overnet - je se bolj decentralizirana stvar ampak dovolj podobna, da jo lahko uvrstimo zraven)
- fasttrack (Kazaa)
- gnuttela (gnuttela, BearShare,..)
- bittorrent (bittorrent in razne izpeljanke)
- freenet (freenet client)
centralizirana so npr.:
- (bivsi) napster
- soulseek
Zdaj za vsako omrezje imas dedicated odjemalce, ki delujejo samo v enem omrezju ter seveda ene par, ki niso ne tic ne mis in lahko delajo v vecih hkrati. Pod windowsi je tako zelo popularen program Shareza, ki zna med drugim delat z ed2k, gnuttelo in bittrorrentom. Podoben program je tudi iMesh, ki se tudi povezuje z nekaj omrezji, med drugim tudi v fasttrack omrezje.
Za posamezna programe sem ze zgoraj napisal. Naceloma se ti splaca za vsak tip datoteke pogledat po dolocenih omrezij z namenskimi odjemalci.
Tako je ponavadi za filme ponavadi vrstni red: bittorrent, fasttrack, ed2k, gnuttela
Za igre: bittorrent, ed2k
Glasbo: bittorrent, soulseek, kazaa, ed2k
Za programe: bittorrent, kazaa, ed2k
Zdaj za nekatere programe .. kot so bittorent rabis vedt za kaksen velik .torrent arhiv, da se ti ga splaca uporabljat (o lokaciji, ne bi tukaj, ker gre za krsitev pravil). Medtem, ko za ostale obstajajo nacini kako iskati za 'izgubljeno' datoteko po omrezju.
Ah da.. se ena stvar je pomembna.. potrpezljivost. Downloadas iz omrezja v katerem je velik del uporabnikov na dsl oz. cable povezavi. To pomeni, da ce oseba samo vam uploada boste dosegli hitrosti okoli 30kb/s, ce boste imeli sreco. Ce uploada 6 tim pa 5kb/s. Ce je datoteka nerazsirjena se zelo hitro zgodi, da pride do majhnih hitrosti in tu ne mores nicesar drugega storiti kot cakat. V sami temi obstajajo navodila kako optimizirat odejamalec, da najbolj optimalno isce vire ampak, ce v omrezje v danem trenutku ni na voljo dovolj pasovne sirine za datoteko, ki jo iscees... potem pac ne bo slo hitreje pa ce se na glavo postavis. :D
Tako, da se ti splaca dost stvari naenkrat downloadat in cim vec nazaj v community uploadat :>
Seveda je govora o free kratkih filmckih, shareware programih ter gpl glasbi.. da ne bi kaj prevec med vrsticam prebral ;)
decentralizirana omrezja so npr.:
- ed2k (eMule, eDonkey, Overnet - je se bolj decentralizirana stvar ampak dovolj podobna, da jo lahko uvrstimo zraven)
- fasttrack (Kazaa)
- gnuttela (gnuttela, BearShare,..)
- bittorrent (bittorrent in razne izpeljanke)
- freenet (freenet client)
centralizirana so npr.:
- (bivsi) napster
- soulseek
Zdaj za vsako omrezje imas dedicated odjemalce, ki delujejo samo v enem omrezju ter seveda ene par, ki niso ne tic ne mis in lahko delajo v vecih hkrati. Pod windowsi je tako zelo popularen program Shareza, ki zna med drugim delat z ed2k, gnuttelo in bittrorrentom. Podoben program je tudi iMesh, ki se tudi povezuje z nekaj omrezji, med drugim tudi v fasttrack omrezje.
Za posamezna programe sem ze zgoraj napisal. Naceloma se ti splaca za vsak tip datoteke pogledat po dolocenih omrezij z namenskimi odjemalci.
Tako je ponavadi za filme ponavadi vrstni red: bittorrent, fasttrack, ed2k, gnuttela
Za igre: bittorrent, ed2k
Glasbo: bittorrent, soulseek, kazaa, ed2k
Za programe: bittorrent, kazaa, ed2k
Zdaj za nekatere programe .. kot so bittorent rabis vedt za kaksen velik .torrent arhiv, da se ti ga splaca uporabljat (o lokaciji, ne bi tukaj, ker gre za krsitev pravil). Medtem, ko za ostale obstajajo nacini kako iskati za 'izgubljeno' datoteko po omrezju.
Ah da.. se ena stvar je pomembna.. potrpezljivost. Downloadas iz omrezja v katerem je velik del uporabnikov na dsl oz. cable povezavi. To pomeni, da ce oseba samo vam uploada boste dosegli hitrosti okoli 30kb/s, ce boste imeli sreco. Ce uploada 6 tim pa 5kb/s. Ce je datoteka nerazsirjena se zelo hitro zgodi, da pride do majhnih hitrosti in tu ne mores nicesar drugega storiti kot cakat. V sami temi obstajajo navodila kako optimizirat odejamalec, da najbolj optimalno isce vire ampak, ce v omrezje v danem trenutku ni na voljo dovolj pasovne sirine za datoteko, ki jo iscees... potem pac ne bo slo hitreje pa ce se na glavo postavis. :D
Tako, da se ti splaca dost stvari naenkrat downloadat in cim vec nazaj v community uploadat :>
Seveda je govora o free kratkih filmckih, shareware programih ter gpl glasbi.. da ne bi kaj prevec med vrsticam prebral ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
BaRtMaN ::
Gandalfar: tale tvoj post ima potenciale članka, ali pa vsaj hitrega vodiša po P2P. Use it!
EjTi ::
Ja. Res je en kup koristnih informacij, tako da bi tole moral biti eden prvih postov v tej temi. Edino kar je za dodat so še linki do P2P klientov - jest se bom potrudu pa bom to sam najdu.
Lahko bi primož tko naredu da lahko da admin tud "sticky" post v temi in ne samo "sticky" temo v forumu.
Kaj je to DC++?
Lahko bi primož tko naredu da lahko da admin tud "sticky" post v temi in ne samo "sticky" temo v forumu.
Kaj je to DC++?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EjTi ()
Ampak sej je vsak post na nek način sticky - saj ne leze nikamor.
Res bi blo včasih kar v redu, če bi lahko dali nekaj na 'Front page'.
Res bi blo včasih kar v redu, če bi lahko dali nekaj na 'Front page'.
End transmission.
CaqKa ::
em ja gand.. daj tole spravi v prvi post.. naredte edit
pa vključit še bo treba dc++ omrežje.
pa vključit še bo treba dc++ omrežje.
debela deklca ::
Pozdravljeni! Mene se je na Muli na enmu fajlu, k sm ga že spravu dol pojavu en problem. File je v .zip obliki, in ko ga hočem extract here mi ven vrže Enter password for encrypted file, če ga pa probam ''na finto vržt'' de mi vseeno extracta fajle, mi pa zraven vsakga napiše: CRC failed in the encrypted file.
Mi lahko kdo pomaga pr temu, de mi ne bo treba vleči spet fajla dol.
Najlepša hvala
Mi lahko kdo pomaga pr temu, de mi ne bo treba vleči spet fajla dol.
Najlepša hvala
Predator ::
edini finti ki primeta pri kodiranih filih sta prava koda ali pa pa brute force/na splošno ugibanje gesel/ ; poglej če ima v imenu fila napisano kakšno stran ( dosti pogosta koda ali pa poglej na tisti strani ) ali pa med komentarji na datoteko
Sydk ::
nekje sem prebral da so v tej temi zapisane natancne nastavitve za EMULE, a ker bi mi preletavanje vseh 42 strani!!!! vzelo prevec dragocenega casa, bi vprasal na kteri strani so zapisane :) ...rad bi se namrec poslovil od kazaa in preklopil na emule (zaradi fake filetov ...)
mislim saj nastavit emulo znam, a mi NIKOLI ne uspe se konnektat na kak server z veliko userji vedno ko pridem na kak server ima najvec 3000 users ...HELP!
mislim saj nastavit emulo znam, a mi NIKOLI ne uspe se konnektat na kak server z veliko userji vedno ko pridem na kak server ima najvec 3000 users ...HELP!
Ej, sej ni treba 42 strani prebrat. V nastavitvah si nastavi prikaz 100 sporočil na stran, pa boš mel le še 21 strani .
End transmission.
Je pa še možnost,da klikneš na VSE,potem pa CTRL+F,pa vpieše kaj hočeš najt. Mal se znajdi pa bo.
pitz03 ::
YO
Men so pa oni dan americani (BayTSP) poslal nek grozilni meil, da bodo tozil pa tko naprej ker downloadam copyright vsebino. Drugac sem prek arnesa na kablu in so zgleda zvohal moj IP na muli.
A kdo kej ve oteh stvareh...
Men so pa oni dan americani (BayTSP) poslal nek grozilni meil, da bodo tozil pa tko naprej ker downloadam copyright vsebino. Drugac sem prek arnesa na kablu in so zgleda zvohal moj IP na muli.
A kdo kej ve oteh stvareh...
pivmik ::
pitz03: Enostavno ignoriraj jih. Ne jih zajebavat in izzivat, samo ighnoriraj, nič ti ne morejo. Lahko pa se grejo tožibabe in te zatožijo spet ISPju. Sicer pa si vklopi IP filtre da sfiltrirajo vse uporabnike ki so v bistvu vohunski programčki.
LP, Gregor GRE^
undefined ::
Kako se da v eMule bolj ali do konca omejiti Upload? Je namreč že problem, ko upload teče z 10 KB/s, pa se strani nalagajo smrtno počasi. Upload cap, twisted pair, pač.
Cuoresportivo ::
jaz mam pa eno drugo težavo, ki se ne tiče dl in ul, in sicer se mi emule noče povezat samodejno prizagonu oz se ne poveže samodejno pri izgubljeni povezavi. Včasih mi je to delovalo. One kljukice imam vse sporihtane, zdaj se obračam sem na forum. Imam pa verzijo 0.30b. A kdo ve kaj bi tolahko bilo?
lep pozdrav(best regards)
IceMan: zakaj pa ne das upload na 8kb/s recimo? Ok, mozno da novejsa mula tega ne podpira ampak starejse so.. sicer pa je druga ideja kaksen connection shaping, ce se ti da s tem ukvarjat..
Z uradno mulo tezko. Mogoce kak eMule mod omogoca upload pod 10 kb/sec. Jih ze dolgo nisem prechekiral.
Tr0n: wtf .. zadeva je lockana na min. 10kb/s uploada? A ni bil vcasih pod 10kb/s nek ratio potem?
Ne, to velja na ADSL izbiro. Ce das max upload na 2 potem imas upload 2 kb/sec, ampak temu primerno se ti prilagodi download speed.
> wtf .. zadeva je lockana na min. 10kb/s uploada? A ni bil vcasih pod 10kb/s nek ratio potem?
Lahko greš pod 10KB, sam pol gre zraven še dl pod 16KB. za 8KB ul maš recimo še 12KB dl, etc. Pa že pri 8KB ul mi šteka, ker je dl zelo vezan na ul, še posebej, če si na kablu, pa nimaš full-duplex opcije.
Lahko greš pod 10KB, sam pol gre zraven še dl pod 16KB. za 8KB ul maš recimo še 12KB dl, etc. Pa že pri 8KB ul mi šteka, ker je dl zelo vezan na ul, še posebej, če si na kablu, pa nimaš full-duplex opcije.
> oogle for 'leecher mod', druge ni pomojem ^_^
Ta leecher mod ne more bit bolj ilegalen, kot je že emule sam. Zato bi bilo lepo od tebe, če bi podal direkt link, ako ga slučajno že imaš.
Ta leecher mod ne more bit bolj ilegalen, kot je že emule sam. Zato bi bilo lepo od tebe, če bi podal direkt link, ako ga slučajno že imaš.
IceMan: z izrazom leecher mod sem hotel povedat, da rabis najdt taksn mod, ki ima ta 'ficr'.. glede na to, da community preganja taksne mode se bos pomojem moral kar potrudit, da ga bos nasel na kaksnem spodobnem forumu..
Linka nimam, lahko ti pa dam debian paketek za xmule, ki ima to popravljeno ;) Pomojem ni druge kot, da si sam skompajlas. Bos se najhitreje skoz prsu.
Linka nimam, lahko ti pa dam debian paketek za xmule, ki ima to popravljeno ;) Pomojem ni druge kot, da si sam skompajlas. Bos se najhitreje skoz prsu.
cuoresportivo: Connections / Reconnect on loss & Autoconnect on startup bi moralo zadostovat. Vcasih nekaj casa rabi, da se poveze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Cuoresportivo ::
to mam nareto vse, pa tud vem da nekaj časa rabi, da se najde povezava. ampak fora je, da mi tam prizapisniku piše non stop, da ni našel nobenga veljavnega strežnikav strežniški listi. a mam jih not 200, pa še samodejno se refreshajo. Je pa to delalo včasih.
lep pozdrav(best regards)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7211 (5637) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2045 (1827) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9857 (8327) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1839 (1205) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2636 (1910) | cybermedo |