Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
CaqKa ::
če boš prebral 50 postov nazaj boš ugotovil da je to že bilo omenjeno.
sicer pa bi kvalitetno postavljeno vprašanje vsebovalo še kakšne podatke o tvoji konfiguraciji.
sicer pa bi kvalitetno postavljeno vprašanje vsebovalo še kakšne podatke o tvoji konfiguraciji.
Tejc ::
PREBRAL SEM VSE POSTE!!! kakor lahko sam ugotovis se verzije eMule spreminjajo iz dneva v dan tako da bi prisel kaksen odgovor prav lepo. Moje konf. so: ADSL standard paket, P4 2G, 1G RAMA, HD 80G..... tko upam da je dovol. Furam pa eMule Sivko, LSD in anvadno eMule, samo ne znam dobro nastavit... HELP
mater kako brco si mi pa zdaj dal.
jaz imam kks galileo plus
koliko imam bandwidth?
tele tri vrstice samo zardi tega ker mi niso absolutno nič povedal o tvoji net konfiguraciji.
14.9. ob 20:38 je post v katerem okvirno piše kak kaj... to JE groba osnova za nastavitve.
nekje ful na začetku pa bo še pisalo koliko moreš sourcev nastavit pa te fore.. ki pa so po defaultu ponavadi že dovolj dobro nastavljene
in ne mi rečt da si pregledal celo temo ker je podatek ki je bil v postu od 14.9. 20:38 objavljen, v tej temi bil že vsaj desetkrat povedan. poleg tega da že tretjič omenjen post je manj kot 50 postov nazaj.
/edit:
tak čisto za info, a si pri navadni emule zagnal wizarda/čarovnika?
jaz imam kks galileo plus
koliko imam bandwidth?
tele tri vrstice samo zardi tega ker mi niso absolutno nič povedal o tvoji net konfiguraciji.
14.9. ob 20:38 je post v katerem okvirno piše kak kaj... to JE groba osnova za nastavitve.
nekje ful na začetku pa bo še pisalo koliko moreš sourcev nastavit pa te fore.. ki pa so po defaultu ponavadi že dovolj dobro nastavljene
in ne mi rečt da si pregledal celo temo ker je podatek ki je bil v postu od 14.9. 20:38 objavljen, v tej temi bil že vsaj desetkrat povedan. poleg tega da že tretjič omenjen post je manj kot 50 postov nazaj.
/edit:
tak čisto za info, a si pri navadni emule zagnal wizarda/čarovnika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
svejk ::
men pa samo zanima kje v muli se nastavi max povezav, kot sem zasledil jih moj router prenese 251 se pravi moram v muli kako manj nastavit.
(imam mulo v0.30a lsd12c)
(imam mulo v0.30a lsd12c)
v navadni emule je to tukaj:
preferences > connection > connection limits > max. connections
sicer pa si v extended settings nastavi tudi manj povezav na 5s glede na to da imaš težave z routerjem.
preferences > connection > connection limits > max. connections
sicer pa si v extended settings nastavi tudi manj povezav na 5s glede na to da imaš težave z routerjem.
Julfi ::
Pred kratkim sem dobil radijsko povezavo v splet, pa emulo v1e. S to povezavo lahko z internet expl. dosežem čez 100kb/s, z emulo pa samo okoli 20kb/s (redko). Uporabljam winXP.
Zanim me ali je to zaradi radijske, ker večkrat ob konektanju napiše "got low id" in večkrat "time out", ali gre le za nastavitve.
tnx
Zanim me ali je to zaradi radijske, ker večkrat ob konektanju napiše "got low id" in večkrat "time out", ali gre le za nastavitve.
tnx
kot 100 krat povedano v tej temi...
mula potrebuje nekaj časa da začne lovdat s sposobnimi hitrosti pri sposobnih fajlih (torej 100+sourcev, ter dan ali dva neprestanega delovanja mule)
če pa imaš lowid in si verjetno za routerjem potem pač nimaš prav nastavljenega routerja.
nadalje predvidevam da imaš radioamatersko povezavo.. tista ni namenjena leechanju wareza, zato je čisto možno da so blokirani porti za mulo.
sicer je 20kbs v začetku ko mulo všaltaš kar dober rezultat.
mula potrebuje nekaj časa da začne lovdat s sposobnimi hitrosti pri sposobnih fajlih (torej 100+sourcev, ter dan ali dva neprestanega delovanja mule)
če pa imaš lowid in si verjetno za routerjem potem pač nimaš prav nastavljenega routerja.
nadalje predvidevam da imaš radioamatersko povezavo.. tista ni namenjena leechanju wareza, zato je čisto možno da so blokirani porti za mulo.
sicer je 20kbs v začetku ko mulo všaltaš kar dober rezultat.
Julfi ::
hm, hvala. Našega omrežja žal nimam jez pod kontrolo, tako da do nastavitev routerja ne pridem. je kaj kar lahko sam naredim?
P.S.: 20kb/s je max kar doseže.
P.S.: 20kb/s je max kar doseže.
ja
če bi natančno prebal bi videl da je to čakanje 1-2 dni z neprestano vklopljeno emulo. oziroma priljubljenim odjemalcem za edonkey omrežje.
če bi natančno prebal bi videl da je to čakanje 1-2 dni z neprestano vklopljeno emulo. oziroma priljubljenim odjemalcem za edonkey omrežje.
monster-x ::
Mene pa zanima naslednje: Trenutno me neki winsi jebejo in bi rad formatiral. Ker pa imam v muli kar dost downloadov (ki se še niso dl-jali), ki jih ne bi rad zgubil me zanima, če bo v redu, če kopiram Temp mapo na drug particijo in pol ko bom po formatiranju samo nastavim nazaj mapo tja kjer je bila oziroma v muli nastavim njeno lokacijo. Bo to v redu in se ne bodo izgubili podatki?
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
matrix2 ::
kdo se še sploh muči z mulo No seveda jaz sem se, ker sem mislil da je to edini program na tem svetu za dol jemat Sedaj imam Donkey in Bittorent ta kombinacija mi raztrga linijo, skaratka donkey mi piči 80, bittoren pa po fajlu včasih tudi do 50kb/s.
monster-x skopiraj kar celi dir od emule... lahko kr takoj zdaj probaš da ga nekam skopiraš pa ga od tam zaženeš.
Ma kdo kake konkretne izkušnje s tem? Ker ne bi rad kej zajebal in izgubil vse downloade.
Iztok Smolic ::
Mene pa zanima kako zgleda z registracijo pri eDonkeyu. Ali neregistracija vpliva na na kaj?
Poldi112 ::
matrix2
Jaz se se mucim z mulo. Par dni nazaj mi je od enega samega sourca vleklo 90kBps. V povprecju je pa prenos nekje 50kBps, bi bil pa vecji, ampak lahko samo par file-ov naenkrat vlecem, ker imam poln disk. Ampak sem mazohist in ostajam pri njej.
Jaz se se mucim z mulo. Par dni nazaj mi je od enega samega sourca vleklo 90kBps. V povprecju je pa prenos nekje 50kBps, bi bil pa vecji, ampak lahko samo par file-ov naenkrat vlecem, ker imam poln disk. Ampak sem mazohist in ostajam pri njej.
SleepLess ::
pri vseh kar sem do zdaj jaz mulo videl, vleče nonstop z puno hitrostjo samo pustit je treba da se kulturno zalaufa. Aja pa upload-a nesmeš preveč omejit :)
julfi: kak si si zrihtal radijsko povezavo, kolko to stane, pa kaj rabiš za to????
julfi: kak si si zrihtal radijsko povezavo, kolko to stane, pa kaj rabiš za to????
Se eno vprasanje. Kolk natancen je ta DU Meter? Namrec imam nekaj cudnega. eMula mi pokaze da imam UL:19.3kB/sec DL:23.1kB/sec. medtem ko mi DU Meter pokaze UL:35kB/sec DL:55kB/sec KAKO TO? Ima kdo kaksno razlago, Je pa res da lahko tam pod Network interface to monitor izberem naslednje: 1. All interfaces 2.Dial up conecction only 3.Realtek.... 4.WAN (PPP/SLIP) Kaj izbrat.. ce dam 1 so rezultati kot sem napisu...
Cuoresportivo ::
zanima me ali ima funkcija v emule, in sicer v dodatnih nastavitvah FILTER SERVERS and CLIENT LAN IP'S kakšno pomembno vlogo pri povezavi kjer je router vmes. Zakaj sprašujem to? namreč non stop mi router zašteka. Prejšnji teden sem tole nekaj spreminjal, pa je zadeva laufala, potem sem pa dal restore system v xp-jih, pa sem pozabil ali sem dal tam kljukico ali ne. če ima kdo kakšen nasvet, da mi zadeva ne bo štekala, mogoče je tud kaj drugega, pa jaz ne vem.
lep pozdrav(best regards)
Mr.B ::
Slab eden ima težave z Emula in ADSL-jem. Paket imam 4MB, reinštal sistema sem naredil, probal tri mode od emule, tako da je samo temp direktorij ostal isti. Menjal kable, se priklopil direktno na ADSL, toda ne pomaga.
Težava je ta da mi Upload niha med 5 in 20k čeprav je več kot dovolj, DL pa ne preseže 10k. Nastavitve modov so default po inštalaciji, UL je več kot dovolj. AV in FW nimam , čista inštalacija. Čeprav pa je DL iz MS strani tam 300k + .
Mislite da je čas da pokličem SIOL, ali kaj delam narobe.
Težava je ta da mi Upload niha med 5 in 20k čeprav je več kot dovolj, DL pa ne preseže 10k. Nastavitve modov so default po inštalaciji, UL je več kot dovolj. AV in FW nimam , čista inštalacija. Čeprav pa je DL iz MS strani tam 300k + .
Mislite da je čas da pokličem SIOL, ali kaj delam narobe.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Mr.B: Kolk casa si pustu eMulo przgano. Sam sem imel isto slabe iskusnje(preber nekaj sporocil nazaj) sedaj dela SUPER.... mam pa LSD mod
Mr.B ::
Sej mi je delalo super, ampak dobra dva dneva in še več je katastrofa. Ponavadi sem imel ul 20k pa ni bilo nobenih nihanj, in to kostantno, ok 2x na teden sem res ugasnil mašino... DL pa je bil dam okoli 100k, je sicer nihal. Danes sem se popoldan direktno vklopil na ADSL, pa je bilo nekaj časa uredu, ok cca 3ur je DL rastel , UL pa je bil več ali manj umerjen samo je bil max sorce in connection limit na 400, pre dvema urama sem vse skupaj povečal na 1800/900 pa je ponorel, sedaj je DL na 15k, UL pa skače med 20k in 5k.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
kloshar ::
V čem je fora mule?
Zjutraj jo prižgem, id je visok, downloada se nič. Potem pa ob kake 6. zvečer ponori. Id mi PADE na Nizek ID, emule pa laufa 100 na uro. A je možno, da so kake časovne razlike med državami in zato je taka sprememba?
Zjutraj jo prižgem, id je visok, downloada se nič. Potem pa ob kake 6. zvečer ponori. Id mi PADE na Nizek ID, emule pa laufa 100 na uro. A je možno, da so kake časovne razlike med državami in zato je taka sprememba?
če bi tole temeo prebral bi vedel zakaj je tak... zakaj pa ti id pade čez čas pa ni logično.
globoko grlo ::
kako misliš povprečje, men skos na full laufa (komfortni + adsl), povprečje ene 220+, sejt ne vem kva ste tok tupi da vm nč ne dela
BaRtMaN ::
Povprečje dveh mesecev nekje (osnovni ADSL):
Average Uploadrate: 9,67 kB/s
Average Downloadrate: 8,94 kB/s
Mulo uporabljam samo ko jo rabim, ker rabim upload za druge 'aktivnosti'.
Average Uploadrate: 9,67 kB/s
Average Downloadrate: 8,94 kB/s
Mulo uporabljam samo ko jo rabim, ker rabim upload za druge 'aktivnosti'.
Vlady ::
GLoboko grlo nismo tupi, samo ti nam tuki buče kotališ s tvojimi 220+. Misliš da ti verjamem??? Ti imaš kvečjemu povprečje 120 ne pa 220. Jaz imam isto 2MB ADSL pa imam povprečje 24-30kb/s. In men še mula ni vidla tistih 200kb/s! ti boš meu pa povprečje kr 220+. Iz kje že? Maš super kompjuter doma, pa 100MBit vod najet? Moj maximum je bil 167kb/s na muli, pa še to samo za par sekund.
kloshar ::
Men je pa čudno, da mi mula šiba, samo kadar imam nizek ID. Npr zdaj mi je spet padel ID in mula laufa kot zmešana.
Cuoresportivo ::
@svejk: katero firmo routerja imaš? da vidim, če imaš mogoče taklega kopt jaz. kje si pa videl kolk povezav ti prenese?
lep pozdrav(best regards)
Klemenn ::
Mene pa neki druzga muči: mam mulo na dveh compih vključenih;
en je ta `glavni´ k mam adsl direkt gor pa mulo vkllopkjeno, drug je pa povezan na net prek tega glavnega compjuterja
in čim na tem drugem compjuterju vklopim mulo mi neče se povezat na noben server! piše povsod; your ip is currently blacklisted
zdej sem pa probal na tem ta glavnem compu naredti tako, da bi kao čez mrežo to snemal, nastavu sem pač direktorije, in mi spet isti shit ; your ip is currently blacklisted
sej poveže se, ampak mi potem takoj skine povezavo
en je ta `glavni´ k mam adsl direkt gor pa mulo vkllopkjeno, drug je pa povezan na net prek tega glavnega compjuterja
in čim na tem drugem compjuterju vklopim mulo mi neče se povezat na noben server! piše povsod; your ip is currently blacklisted
zdej sem pa probal na tem ta glavnem compu naredti tako, da bi kao čez mrežo to snemal, nastavu sem pač direktorije, in mi spet isti shit ; your ip is currently blacklisted
sej poveže se, ampak mi potem takoj skine povezavo
BadB0y ::
No nevem kako lahko vse tako lepo dela mula. Jaz jo uporabljam nevem vec kot 3-4mesce dowload se ni prekoracil 8-9k/s Nastavljeno mam vse tak ko opisujete tudi sharam samo to kar downloadam probal sem sharat tudi 80gb pa isto sranje. Aja mam arnes 1mbit. Tak da s predlogi na plano.
Klemenn ::
w dovnloadu mam stargate od 3-7sezone vse dele
sharu pa..hm..vse kar snemam dol..fora je da ko se poveže, da takoj prekine ..pa tito da je ip blacklisted, pa ne vem niti zakva to dogaja
web interface ; kje pa to najdem?
sharu pa..hm..vse kar snemam dol..fora je da ko se poveže, da takoj prekine ..pa tito da je ip blacklisted, pa ne vem niti zakva to dogaja
web interface ; kje pa to najdem?
pivmik ::
Magari 100 jih odpri rezutat bo enak.
IP je vedno isti.
Naroči še en ADSL paket.
IP je vedno isti.
Naroči še en ADSL paket.
LP, Gregor GRE^
PicNiK: Če ima dinamičen ip se itak lahko na enem priključku naenkrat dobi 4 IP-je. Torej, če ima doma še kak komp, loh tud tam share-a.
Desk-Star ::
A se da nastimat da bi mi na en disk loadal ker mam enga 16giga enga pa 80ibm in mi je skoda 80 pa bi nastimu da se mi ponoc 80 ugasne na 16 pa loada a obstaja ksn program al pa ce se da kk nastimat?????Uporablam pa emule.
iztok31 ::
ne sej jaz sem samo vprašal kok vam vleče, ne da men ne, sam za informacijo men vleče z 1 MB ADSL povprečje 90 Kb sam se ve kok časa traja da ti vsi fajli zalavfajo k začneš DL. Drgač mi pa več al men vleče okrog 115Kb. No pa vsen hvala za odgovor. Odgovarjam Globokemu Grlu z datuma 25.9.2003. Pa še to Globoko Grlo, kje pa ti vidiš da ti vleče na ful?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iztok31 ()
link_up ::
ok se opravicujem, ce je blo to kje ze napisano, nisem iskal
vsi tisti ki se vedno tupite da je mula pocasna itd...ne zanemarjat uploada!! ne veste kaj je to?? upload... tista stevilka za tisto ogromno download stevilko. mula je pac narejena tako, da je odvisna od uploada....kolk ti sheras in preneses tolk ti bo dano... no malo vec ti bo dano! 5-10 kb uploada ni nic... in pri tem bi radi 100 downloada? jeeezz
no kakorkoli...uporabljajte raje bittorent.. pa samo to, nic v povezavi z donkeyom, etc... 80+50 je 130 in ne 50...
vsi tisti ki se vedno tupite da je mula pocasna itd...ne zanemarjat uploada!! ne veste kaj je to?? upload... tista stevilka za tisto ogromno download stevilko. mula je pac narejena tako, da je odvisna od uploada....kolk ti sheras in preneses tolk ti bo dano... no malo vec ti bo dano! 5-10 kb uploada ni nic... in pri tem bi radi 100 downloada? jeeezz
no kakorkoli...uporabljajte raje bittorent.. pa samo to, nic v povezavi z donkeyom, etc... 80+50 je 130 in ne 50...
largie ::
Jebediah: ne moreš met dveh mul na istem IP-ju na istem portu, spremeni porte v eni, pa bi moglo delovat.
jaz imam na glavni kišti ki je direkt povezana na net TCP 4662 in UDP 4672, brat pa na svoji 4661 ter 4671, pa obema deluje kot mora.
jaz imam na glavni kišti ki je direkt povezana na net TCP 4662 in UDP 4672, brat pa na svoji 4661 ter 4671, pa obema deluje kot mora.
matrix2 ::
link_up kar govoriš ravno ne bo držalo, pač mula ne gre z mesta zato se tako imenuje Jaz imam že dva meseca Donkey-a pa imam upload vedno nastavljen na 10kb, download pa nikoli v povprečju ne pride pod 80kb, včasih presega tudi 130kb. Če imaš pedeset filov itak pride slej ko prej do skupnega dolpotega tudi do 100kb in ti vleče od vsakega po 2kb. Bolj resno bi se lahko pogovarjali okoli bittorent-a, kjer je tudi do 80kb in več po filu, pač odvisno od SIOL paketa. Pogovor bi moral teči bolj v to smer koliko ima kdo prenosa po filu, saj drugače lahko nekatere file vlečeš tudi do tri mesece
prismo ::
Mene pa zanima, sem trenutno na kablu na Arnesu, pa kmalu grem na KKS in me zanima katere porte uporabljate na KKS-u???
Te po defaultu?
4662
4672
Te po defaultu?
4662
4672
Desk-Star ::
A se da nastimat al pa ce je kater program k bi lahko en disk ponoc ugasnu na enga bi pa loadal!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7211 (5637) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2045 (1827) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9856 (8326) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1839 (1205) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2636 (1910) | cybermedo |