Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

Lucifix ::
še eno vprašanje, ki ste ga pomojem slišali že 100x. A ker ne vem pod kaj iskati, bom mogu vprašat. ko v e-mule dam nekaj datotek pod "share" mi računalnik začne mleti in mleti... v nedogled. Kaj naj naredim in ali je to normalno? pa kdaj bo nehal?????

gumby ::
počakaj, da premelje do konca. to naredi samo enkrat za vsako novo datoteko v share direktoriju...

Storm ::
Men so pa začeli uporabniki pošiljati tole sporočilo
Your client has been banned, cuz it seems to be a leetcher-mod.
in me je eden celo bannal. En pa mi je reku, da se connectam too fast in da me bo bannal, če bom nadaljeval....
Pojma nimam v čem je fora, dodam naj le da sem povprečni amaterski uporabnik Mule, ki ima dostop do neta prek kabla 1MB. Ne razumem, kaj sem naredil narobe...
Your client has been banned, cuz it seems to be a leetcher-mod.
in me je eden celo bannal. En pa mi je reku, da se connectam too fast in da me bo bannal, če bom nadaljeval....

Tr0n ::
Verjetno imas vec kot 50 datotek v download listi. 50 je res cisti maksimum. Za druga sporocila se pa ne zmeni, ker uporabniki pac uporabljajo neke cudne mode. Raje original eMule pa bo mir.

BaRtMaN ::
Exactly. Pa če imaš veliko downloadov, to pomeni veliko povezav do peerov, kar ti lahko zafila linijo, eMule pa tudi žre veliko procesorskega časa.

To niti ni tak problem. Serverji so nastavljeni na max 50 in te dajo na blacklisto in potem ne dobivas vec sourcov. Finta je, da ce imas recimo 100 datotek in se konektas na nek server, mora klient vsakic na novo sprasevat po sourcih za vseh 100 datotek, kar pa zapolni server. Zato nova verzija serverja to resi tako, da te da na blacklisto.

globoko grlo ::
heh, Tron lepa hvala, glih to sm mislu vprašat, no zdej pa vem
a mogoče veš kako zadevo rešit, pa ne mislim zdej DLje kenslat ker me 2 mesca ni blo za kompom pa se je nabral enih reči za dolpotegnt
a mogoče veš kako zadevo rešit, pa ne mislim zdej DLje kenslat ker me 2 mesca ni blo za kompom pa se je nabral enih reči za dolpotegnt

Jah, 50 najbolj nujnih datotek pustis v temp diru .. ostale part.met datoteke pa zacasno ven prestavis. Mogoce imajo kaksni modi to bolje reseno. Dunno.

jerko4 ::
Na netu sm najdu nek leech killer za emule. Kaj prouzaprou je to?
Ajde!
Put a soack in it Ed!
Ajde!
Put a soack in it Ed!

[_MW_] ::
Jaz sem tudi včasih uporablo E-Mule ampak preveč dolgo išče sources zato sem si naložil Smart-FTP in downloadam iz ftpjev saj se ti rakoj poveže edino če je server poln, ampak hitrosti so minimum 20kb/s in hitrost ne pada !!!

svejk ::
in kje se dobi ta "Smart-FTP", v googlu sicer je en Smart-FTP sam to je una rec za postavit ftp...

pivmik ::
ma ne morem verjet da obstaja tako neumen folk....
pa ne meilim žalit kajti naumen je še pohvala za njih.
pa ne meilim žalit kajti naumen je še pohvala za njih.
LP, Gregor GRE^

BaRtMaN ::
LOL. Moderacijo čutim za zgornji post. SmartFTP je kot še mali miljon drugih xyFTP odjemalec oz. klient za FTP strežnik. Potem obstaja še majhna težavica dobiti naslov kakšnega strežnika.

Rambo ::
POZDRAV.
Mi lahko kdo prosim pove kakšen TCP PORTE imate tisti, ki imate povezavo preko KKS Online Maribor? Gre za eMule seve.
Hvala
Mi lahko kdo prosim pove kakšen TCP PORTE imate tisti, ki imate povezavo preko KKS Online Maribor? Gre za eMule seve.
Hvala

largie ::
sicer mi ni jasno zakaj te to zanima, imam kar lepo privzete porte, TCP 4662 in UDP 4672, deluje brezhibno.

Vseskozi dobivam sporočilo:
Your client has been banned because of a strange behaviour (2 user hashes). You either use a hash stealer mode or you have running more than one client with the same IP and port. Please change this.
Nč mi ni jasn!
Bedni uporabniki emula: http://emule-project.net/
Your client has been banned because of a strange behaviour (2 user hashes). You either use a hash stealer mode or you have running more than one client with the same IP and port. Please change this.
Nč mi ni jasn!
Bedni uporabniki emula: http://emule-project.net/

Ali pa imas naklikanih pod Transfers vec kot 50 datotek.
Nova verzija eDonkey serverja tega vec ne dopusca.
Nova verzija eDonkey serverja tega vec ne dopusca.

KontraCepec ::
Ko je mula prenesla neko datoteko sedaj pod status piše -vsebuje napake-, preostaja -0 B-. In sedaj nič. Datoteka še vedno stoji v particial mapi in je noče zaključit.
Se da to kako popravit? S kakim programom?
Se da to kako popravit? S kakim programom?

Js mam sivka mod. A je to zarad tega? Js mam samo eno emulo pržgan. Pa datotek mam 18.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jerko4 ()

Ja, ne modov uporabljat. To je blo vcasih kewl, zdaj je pa sama zmeda, ker so stvari medsebojno nekompatibilne oz. majo neke cudne stvari integrirane ki po pomoti banajo uporabnike z uradno emulo in se bi lahko nasteval.

No kul za tole. Mene pa zdj zanima s katerim programom lahko pridš do velikih povezav, da bi izkoristil celo povezavo?
stran na p2p.dotproject.org
Ta link vas bo odpihnil!
Še sam nism mogu verjet!
stran na p2p.dotproject.org
Ta link vas bo odpihnil!

Še sam nism mogu verjet!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jerko4 ()

jerko4: Nic taksnega. Poglej si njegov upload. Vec kot uploadas, vecji imas tudi download. Sicer je pa to mega hitra linija :).

Ali obstaja program za eMule, da omejiš upload recimo na 5 KB/s. Že kakšnih 4 mesece mi mula de deluje tako kot bi morala. Uploada res nimam veliko (samo 128kbs) download je 1024 kbs. Upload omejim na 10KB/s , potem pa downloada maksimalno z 40 KB/s!!!!!
Imam kdo kakšno idejo? Obstaja mogoče kakšna nastavitev v Muli, da mi "šteka" download. Namreč ko sem pred več kot pol leta inštaliral mulo je ta delovala 120 KB/s sedaj pa groza
!!
Pisal sem ze na KKS vendar so mi odpisali, da imam pogosto 100% zaseden upload
.Mula kaže 10KB/s uploada, vendar v resnici je upload 100% obremenjen!! Kaj naj še storim?
P.S: download je isti bilokatero emulo instaliram gor (ali je to 0.21c ali pa 29c!!!) Hvala.
Help
Lp

Pisal sem ze na KKS vendar so mi odpisali, da imam pogosto 100% zaseden upload

P.S: download je isti bilokatero emulo instaliram gor (ali je to 0.21c ali pa 29c!!!) Hvala.
Help
Lp

Bolj bos omejeval upload, manjsi bo download. Upload mej nastavljen na nekje 80% tvojega max upload bandwidtha.

To vem, da bolj omejuješ upload manj lahko downloadaš. Samo vednosem imel nastavljen upload na 10 kilo pa je delovala, sedaj pač ne. Ce pa upload povišam bo download se slabši.

Moje 2048/384 ADSL nastavitve:
Download: 0
Upload: 30 (priporoceno 38)
Hard limit: 800
Max. Connections: 1500
Max. new connections / 5 sec.: 40
Ostalo je bolj ali manj default. Aja, statistiko se imam izklopljeno, ker samo CPU porablja in me ne zanima.
Ce ne ves kako bi nastavil, enostavno uporabi Wizard/default nastavitve in potem sproti nastavljaj glede na izkusnje.
Vedno je okoli 40-50 datotek pod Transfers. Zadeva redko pade pod 60-70 kb/sec (skupen download seveda). Ponavadi nastavim datoteke, ki jih rabim hitreje na Release priority pod Shares Files ali pa nastavim Release kr za vse datoteke (baje da to ne pomaga kaj dosti, ceprav je multiplier visji). Priporoceno je met karseda veliko server listo, v static server listo dodas pa samo najboljse (Silent-Bob, Razorback, ProbenPrinz, AdaNET) in vedno se tudi povezes na te serverje. Vcasih pomaga, da se za par minut povezes na enega, potem na drugega etc.. tako hitreje dobis source.
Se vedno velja. Vec uploadas, hitreje se pomikas po queue listi, boljsi bo download. Seveda pri ADSLju ne smes uploada odpret do konca, ker potem ti pade celoten speed linije. Dalj casa uporabljas eMule, vec userjev imas v client listi in s tem ti userji pri tebi hitreje pridejo na upload listo in hkrati ti prides na njihovo in zacnes z downloadom delckov datoteke, ki jih se nimas, hitreje. To je to.
Download: 0
Upload: 30 (priporoceno 38)
Hard limit: 800
Max. Connections: 1500
Max. new connections / 5 sec.: 40
Ostalo je bolj ali manj default. Aja, statistiko se imam izklopljeno, ker samo CPU porablja in me ne zanima.
Ce ne ves kako bi nastavil, enostavno uporabi Wizard/default nastavitve in potem sproti nastavljaj glede na izkusnje.
Vedno je okoli 40-50 datotek pod Transfers. Zadeva redko pade pod 60-70 kb/sec (skupen download seveda). Ponavadi nastavim datoteke, ki jih rabim hitreje na Release priority pod Shares Files ali pa nastavim Release kr za vse datoteke (baje da to ne pomaga kaj dosti, ceprav je multiplier visji). Priporoceno je met karseda veliko server listo, v static server listo dodas pa samo najboljse (Silent-Bob, Razorback, ProbenPrinz, AdaNET) in vedno se tudi povezes na te serverje. Vcasih pomaga, da se za par minut povezes na enega, potem na drugega etc.. tako hitreje dobis source.
Se vedno velja. Vec uploadas, hitreje se pomikas po queue listi, boljsi bo download. Seveda pri ADSLju ne smes uploada odpret do konca, ker potem ti pade celoten speed linije. Dalj casa uporabljas eMule, vec userjev imas v client listi in s tem ti userji pri tebi hitreje pridejo na upload listo in hkrati ti prides na njihovo in zacnes z downloadom delckov datoteke, ki jih se nimas, hitreje. To je to.

pivmik ::
Rambo:
Nastavi max sources per file 1999
40 KiB/s pa je kar v redu hitrsot, a misliš da ti bo more vedno max speed downloadat?
Lahko si zadovoljen če ti downloada več kot pa ti uploadaš.
Če preveč datotek naenkrat downloadaš te banajo iz serverjev in ne dobivaš sourcev.
A imaš kak drug program ki ti uploada, npr. KaZaA, DC++, FTP Server... ? Izklopi jih.
Pa inštaliraj si DU Meter, ki ti kaže koliko downloadaš in koliko uploadaš vsega skupaj(ok, vedno pokaže 1-2 KiB/s preveč).
Nastavi max sources per file 1999
40 KiB/s pa je kar v redu hitrsot, a misliš da ti bo more vedno max speed downloadat?
Lahko si zadovoljen če ti downloada več kot pa ti uploadaš.
Če preveč datotek naenkrat downloadaš te banajo iz serverjev in ne dobivaš sourcev.
A imaš kak drug program ki ti uploada, npr. KaZaA, DC++, FTP Server... ? Izklopi jih.
Pa inštaliraj si DU Meter, ki ti kaže koliko downloadaš in koliko uploadaš vsega skupaj(ok, vedno pokaže 1-2 KiB/s preveč).
LP, Gregor GRE^

Vlady ::
40kb/s??? Pa to ti je super hitrost. Evo men vleče v povprečju okol 20kb/s, pa mam ADSL 2048/384 kbps. Upload mam na 38kb/s download pa neomejeno... Vse nastavitve so tudi enake kot je zgoraj že napisal Tr0n. Povezan na serverje z največ uporabniki, bla bla bla bla... vse je tako kot mora biti, samo verzija ni ravno najnovejša (0.28a) ampak vseeno, dostikrat mi še 20kb/s ne vleče, zelo redko, pa gre nad 25kb/s. Share-am skoraj 100GB novejše "robe", tako je upload konstanten 37,8KB/s... Če ti pa na 1MBit liniji vleče dol40kb/s, pa lahko kar nazdravlaš s šampanjcem, ker je to že zelo velik

Gandalfar ::
Vlady
Tu je napaka. Sheraj samo tiste stvari, ki jih downloadas oz. tiste stvari, ki jih downloadaj daj na Relese prioriteto. Bodo veliko hitrejsi downloadi.
Share-am skoraj 100GB novejše "robe", tako je upload konstanten 37,8KB/s.
Tu je napaka. Sheraj samo tiste stvari, ki jih downloadas oz. tiste stvari, ki jih downloadaj daj na Relese prioriteto. Bodo veliko hitrejsi downloadi.

Cokolesnik ::
Drzi... Ampak, UL je ze tako majhen (recimo s strani nasih ponudnikov interneta) in ce bo se uporabnikov, ki bodo pripravljeni sharati veliko gradiva, malo, bodo cakalne vrste se daljse kot so ze.
Drzi... Ampak, UL je ze tako majhen (recimo s strani nasih ponudnikov interneta) in ce bo se uporabnikov, ki bodo pripravljeni sharati veliko gradiva, malo, bodo cakalne vrste se daljse kot so ze.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Ej zdj k pa nimam za emulo nobenega moda pa dobivam sporočilo:
You're being banned because you client is leeching
Ne razmem kva pomen to. Bil sm banan k ličam. Kva a kradem drugim al kva.
You're being banned because you client is leeching
Ne razmem kva pomen to. Bil sm banan k ličam. Kva a kradem drugim al kva.

100gb je skoraj prevelik share. Ce ze imas tolko robe v sharu, si nastavi release priority na datoteke, ki jih trenutno snemas, na ostale pa daj low ali normal. Ce imajo datoteke, ki jih snemas, veliko sourcov, potem ne bi smelo bit problema. Priporocam najnovejso verzijo uradne eMule, ki je trenutno v0.29c. Pa za dobre rezultate ti mora mula laufat non-stop 24/7.

Zelo odvisno. Par urc ze rabi. Sicer zdaj, ko imam ze cez 50k uporabnikov v client listi zadeva kr hitro zacne snemat :).

Ja sej jest več kot 3 datoteke naenkrat ne vlečem dol oz. 3 stvari naenkrat. Tako, da če bi share-ral samo to kar dol vlečem, ne vem, če bi lahko uploadal z 38kb/s... Vsekakor bom tudi to probal.

Uh, 3 datoteke so premalo, ce hoces met sploh kak download speed. Max 50 datotek naklikaj :).

No tole sem preizkusil... v dveh urah, odkar sem probal, download hitrost ni šla preko 31kb/s, upload še vedno konstanten 37,8kb/s. Povezan sem na SIlent-Bob. Našel mi je 12 source-ov od katerih vlečem. No kot pravim, zelo težko je doseči večjo hitrost download-a, kot je upload hitrost. In res ne vem, kaj enim ni jasno, da jim pri 128 ali 256kbps vleče dol z 40kb/s...

12 sourcov ma fajl samo? Potem pa ni cudno, da ti gre pocasi :). Zelo razsirjena datoteka lahko ima tudi cez 1000 sourcov ali se vec. Ce downloadas bolj redke datoteke, bo tudi download speed manjsi.

Hair_Y ::
No torej vidim, da se jaz nimam kaj za bunit,
pa sem se mislil.
Mam povezavo KKs - 1024/128, hard:400/max:800,
pa tudi vleče okoli 40-50Kb.
Je pa res, da mam upload nastavljen na 10Kb, kar če ga povečam, pade download.
Nekaj pa mi ni jasno, vidim, da sem na vrsti pri par uporabnikih, pol pa potegne dol par Kb, pa nič
več. Samo pri nekaterih dobim več Mb.
Mula pa je 29c, seveda za FireWall-om...
pa sem se mislil.
Mam povezavo KKs - 1024/128, hard:400/max:800,
pa tudi vleče okoli 40-50Kb.
Je pa res, da mam upload nastavljen na 10Kb, kar če ga povečam, pade download.
Nekaj pa mi ni jasno, vidim, da sem na vrsti pri par uporabnikih, pol pa potegne dol par Kb, pa nič
več. Samo pri nekaterih dobim več Mb.
Mula pa je 29c, seveda za FireWall-om...

matrix2 ::
Tud mel nekoč lepih 60kb/s pa včasih tudi preko 90kb/s skupnega dolpotega. Sedaj pa ne vem kaj je z to mulo več kot do 5kb/s ne pride. Hvala bogu sem pravi čas inštaliral Bit torrent, ki pa trga včasih pride tudi preko 150kb/s skupnega dol potega in mislim, da je to pravi naslednik brez konkurence!

Ne ne, ni samo 12 source-ov... od 12 folka sem dol vleku... Drgač mi najde po 1500-2000 source-ov na file.

kilergas ::
A mi lohk kdo pove,zakaj ze se dc++ po dolocenem casu program ugasne,,neko oknce pa cao bao:) prevec je za brat35 page

No tole vašo varianto sem pustu 5,5 ure laufat, in je zadeva zlezla do 55kb/s. Tako hitrost je vlekl približno 10-15 minut, povprečna pa je bla 36KB/s, kar je za 3kb/s več
Lahko rečem da kar deluje.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7296 (5722) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2205 (1987) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 10257 (8727) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1919 (1285) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2760 (2034) | cybermedo |