» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
25 / 72
»»

iration ::

V Kazaa rade volje cez noc sharam tudi kaksno epizodo ki jo downloadam ker se mi pac zdi fer podpret dober P2P program oz. network, v ostalih programih pa sigurno ne.
Saj ne morem verjet!!! Celo čez noč sharaš kakšno epizodo!! Ker s tem podpiraš P2P?? Ni čudno, da v muli ne dobiš dol tistih par delov, ker je očitno veliko takih kot si ti. Ampak v-č-a-s-i-h, ko so dobre volje, pa še fer se jim zdi, sharajo kakšno epizodo čez noč. In potem je eMule "kozlarija"!! ROFLAMO!!!

Lahko te je sram. Noben nima kaj za jokat, da mu ne vleče dol, še posebej ne na forumu, če nima DL:UL=1:1. Saj, včasih imaš dobr download tudi z 2:1, tudi manj, fer pa res ni. In potem se upaš glede na to, koliko si zleechal dol, oceniti P2P!!! ;(( ;((
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Swiwer ::

No ja, v bistvu imam stvari ki jih downloadam sharane ves cas ko imam odprt Kazaa. To je v bistvu res malo dlje kot samo cez noc. Celo se neke videospote sem dal zraven. :-) Ti mislis da bi jaz samo pobiral, dal pa nic ? Ni tako. Izgleda pa da je vecina takih na mrezah od eMule, WinMX ipd. Naj tam sharam cel disk za to da ne dobim nazaj nic ? Kje je logika ? Sharam tam kjer kaj dobim, in sharam v okviru moznosti. Imam ADSL z 30 KB/s uplinka in toliko pac lahko nudim. V upload listi pa je ta trenutek zlistanih precej vec fajlov kot v moji download listi. Folk je dost vec razlicnih stvari pobiral od mene kot sem jih jaz downloadal kar je logicno. Jaz sem "sharal" stvari tudi ze preko hitrih FTPjev in razmerje med danimi in prejetimi fajli je bilo cca. 100:5 samo mene to ni motilo, stvar je bila hitra in jaz sem dobil kar sem iskal. Tko da sorry, ne bluzi da jaz ne sharam dovolj. :-) P2P bo vedno nefer. Prevec egoistov je gor, najvec takih ki niti ne pomisli karkoli sharat. Ce hoces fer igro moras priti pa do "underground" warez scene in FTPje. Tja pa ne pride vsak lamer tako zlahka. Hvala bogu !

Tr0n ::

Ze, samo preden prides malce globlje v underground, moras kr nekaj naredit za sceno. Par scanov, fillov etc... kar pa ni prevec enostavno in da ne pozabimo, legalno pocetje.

A seveda. Ne mors sam pridt pa zacet downloadat. Tam pa ni prostora za take. :-) Sicer pa je tut sharanje po P2P programih ilegalno. Kolikor vem so bili tudi ze primeri ko so se tisti ki so najslajse stvari sharali znasli na sodiscu. Sploh ce si eden redkih (ali edini), ki imas sharan kak cisto novi film si po mojem lahka tarca kakih agentov Hollywoodskih zalozniskih his.

"Tko da sorry, ne bluzi da jaz ne sharam dovolj."

V Kazaa rade volje cez noc sharam tudi kaksno epizodo ki jo downloadam ker se mi pac zdi fer podpret dober P2P program oz. network, v ostalih programih pa sigurno ne.

McHregec ::

Tr0n to kar si ti napisal počnejo lamerji oz. the bad guys warez scene.
Destroyer Of The Worlds.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: McHregec ()

Ah, kje si se ti, infectiphibian ............ :-)

(sic) ::

Kak je lahko iMesh enostavnejši od KaZe pa res ne vem... Klik, klik, download. iMesh (po večini) najde isto zadetkov kot KaZaA (ker sta na istem omrežju), samo je pa download dosti boljši - zakaj, pa ne vem.

Perplexer:

Praviš, da se nikjer ne najde X-Filese pred 9, sezono? V DC++ imaš eno kul možnost, da preveriš kaj vse tip shera - sprehajaš se po raziskovalcu kot, če bi delal v njegovem disku. Ko ne vem več kaj downloadati se sprehodim na en hub pa poiščem userja z kakih 200 GB pa pogledam kaj ma. Veliko takih z nad 200 GB diski so totalni fanatiki - tisto kar ima, ima vse. Recimo, da ubodeš enga z +200 GB - če ma katerokoli epizodo X-Files, si lahko skoraj 100 %, da ima na disku vse epizode. Zdaj opažam, da vsi imajo Sopranove (WTF je to?) - neko oddajo. En je imel vse Simpsonove, South Park, Jerry Seinfelda, Sopranove,... to so fanatiki.

Če še vedno iščeš tisto epizodo/sezono se odpravi po DC++ pa probaj srečo.

Fuck you all!!!

smash ::

ok....mogoče sem se narobe izrazu ko sem reku da je imesh enostavnejsi...

pr imeshu se mi zdi, da imam lepsi pregled nad lastnostmi posameznega fajla...medtem ko pr kazaa morm cakat pou sekunde da se mi prkaze okncek da vidm lastnosti (ne vem ce je zdej se tko)...to me moti:D in pol k se prkaze, jih je ogromn..pr imeshu pa prkaze vse lepo v treh vrsticah...in to mi je velik bolj pregledno...

poleg tega se mi dopadejo zvezdice....sploh videz k posortiram po zvezdicah je šponski 8-)

anyway....to da ma kazza vec stvari kot imesh je velik BULL...ker sta pac na istem omrezju

tko da mislem da je izbira med tema dvema bolj stvar okusa..

tist k pa prav da je fer 1:1 ga pa prosm da mi pojasn kako nej mam jest ta razmerje ce mam link 512/128....torej na dan potegnem dol 3 filme......gor dam 4x manj..kako nej torej mam 1:1???!??? a pol sm nefer? hvala bogu za imesh,kazaa network

:| :8) >:D :| 8-O 8-) :O :'( :(

Hvala (sic), bom sprobal se DC++.

McHregec: hmm, kaj delajo pa the good guys? releasajo software, so courierji, pisejo cracke/trainerje/...? :)

Perplexer: jaz podpiram tako strukturo (give and take) problem je le v tem, da si tako veliko bolj izpostavljen (ne glede na vse mozne zascite), p2p pa uporablja na milijone uporabnikov tipa John Lamer, ki o vsem tem nimajo (oz. ne rabijo) nic vedet :)

ker ce ti dljas nek film, ga avtomatsko sheras in to je bistvena razlika

McHregec ::

Ja tako nekako. Bad guyi vdirajo na FTPje in potem od tam razpečujejo robo dokler jih ne odkrijejo. :)
Destroyer Of The Worlds.

jos69 ::

A mi lahko kdo pomaga glede Kazze.Uporabljam kazza lite in mi je dozdaj šla kar v redu.Danes pa sem opazil da mi en avi file sploh noče dlat.Najde 4-5 userjev napiše connecting in nazaj,spet poišče nekaj userjev in ko bi naj začel dolvlečt spet nič.Mp3-je mi DLa normalno.WTF !#

(sic): sopranove si ziher ze kaj videl na rtv1, kao New Jersey mafijska druzina, kjer foter obiskuje psihijatra, bla ze nevem kolko krat nagrajena

McHregec: saj release skupine tudi "razpecujejo" robo po FTPjih :)

tist k pa prav da je fer 1:1 ga pa prosm da mi pojasn kako nej mam jest ta razmerje ce mam link 512/128....torej na dan potegnem dol 3 filme......gor dam 4x manj..kako nej torej mam 1:1???!??? a pol sm nefer? hvala bogu za imesh,kazaa network
ok, point being, vse kar je več od 1:1, se pravi, da daš manj kot dobiš, je bolj dobra volja, kot pa zaslužen download. Najlepše bi bilo, če bi vsak toliko dal, kolikor dobi (v teoriji, seveda). Hočem povedat, da se nimate kaj pritoževat, če vam dol vleče 16kbs, če daste od sebe tudi 16kbs. Seveda, da vam vleče več, in vse kar je več je bonus. Ne pa da se tukaj pritožujete, ker ne vleče na full. Še komu ni kaj jasnega?

V-i-p ::

Hmm, če je kazaa omrežje isto, kot pri iMesh-u, zakaj pa svojih 20+gb stuffa ne najdem v imeshu ki ga sharam v kazaa? So vmes tudi taki fajli, za katere vem, da jih ni veliko, recimo Sergejevo voodoo predavanje, vedno sharam, pa testiram v imeshu, pa še tega ni našel... Isto omrežje? :\
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

San ::

Oprosti sam to je kr neki, da mora biti 1:1. Pri muli gre za multi point DL tako da nikomur ne kradeš UL širine ampak dobiš samo mnogo delčkov, zato je čist ok, da nam vleče več. Sam imam 5:1 razmerjein se ne počutim nič krivega, ker imam šeran 50Gb filmov in 40Gb mp3. Če si leecher je pa druga pesem, ker od takih ni nobene koristi.
V glavnem: Več je, bolš je.

seveda, več je, boljš je. ampak princip p2p je tak, da ljudje morajo dati, če ne, ni kje jemati. primer: če na eMule serverju (npr eMule server, nr. 1, 50.000 userjev) 30.000 ljudi vleče dol z več kot dajo, potem na primer ostalih 20.000 da več kot dobijo. Se pravi, da bi bil najbolj fer (v teoriji!!) status quo, ane?

(sic) ::

V-i-p:

Svojih fajlov ne mores vidit. Tudi ce sheras v kazi pa isces v iMeshu. Tvojega računalnika sploh ne pregleda ob iskanju.

Fuck you all!!!

Alkoman ::

A se je ze komu zgodlo, da ko je DL file s Kazaa k++ nekje do 30%, nato pa preklopil na pavzo, nato pa spet pri resumu Kazaa zacela DL znova od nule.8-O V shared files pa je velikost *.dat datoteke ostala na tistih 30%. :'(
Ne vem ce je to zaradi tega ker sem dal file na pavzo (nekaj sem bral v prejsnjih postih) ali je kaksen bug v Kazzi ali pa kaksen kazaavirus.

Quickbeam ::

Kaj bi lahko pomenili tile vprašaji - queue full? Osel že kar nekaj časa "dela".

globoko grlo ::

hehe, sam hoče ti povedat da si osel ker ne uporabljaš mulo>:D >:D >:D

Quickbeam ::

Mula mi drugač še slabše dela kot osel. Sicer si pa vse snemam z irca, zanimalo me je sam kaj vprašaji pomenijo.

aja pomenjo da tistih userjev še nisi kontaktiral

YdoIPonU ::

LP

Imam windowse 98 in lahko v muli naštimam samo 100 max.povezav, kar je občutno premalo!!
Zanima me če kdo ve če lahko na Milleniumih naštimaš na več, oziroma če ti mula to dovoli in ne dela težav tako kot na windowsih 98!!
Prej sem imel xpje pa sem lahko dal še na več kot 1500!!

Upam da kdo pozna odgovor!!!

Hvala lepa že v naprej!!!

na 9x, al pa Me winsih maš omejitev povezav, ker winsi ne zmorejo vzdrževat več connectionov, tko da get w2000 al pa xp

bodom ::

S.Bukvi: ja, odgovor je...pozdravljeni windows XP8-) zabrisi proc tisto sranje od win98 pa takih problemov ne bos imel.

Gandalfar ::

trenutno testiram lmule, linux razlicico eMule in moram rect, da so prvi vtisi dokaj pozitivni. Sicer mi ni uspelo skompajlat zadeva ampak precompiled debian paketki so ponovno resili dan in ta razlicica mi po 10min se deluje.. bomo videli kako bo cez par ur

Wolverine ::

Na sharereactorju(forum) smo dobili svoj oddelek, tko da ga lahko obiscete...
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

Tale sharereactor bl počas dela (če sploh), pa me zanima katere so še druge podobne strani?

Tody ::

eh nevem zakaj se pritužujete starci vam plačujejo adsl in še pred dvema letoma nobeden od nas ni mogel (ok firme z najetimi vodi) ni sanjal da bi kej dost filme vleku gor pa dol. BOLITE *** 16 kilo pa sej enkrat bo že 24/7 remember (: Če hočeš met čimprej film dol pol dej 24/7 računalnik prižgan. Pa pejte mal vn ne sam filmov gledat skos pa špilov nabijat.

3L33T ::

Sharereactor je najbolj page za sharanje. Logičn pa je da dela počas, ker a 160K userjev na dan in ogromo bazo. Filenexus je sicer trenutno down, ampak je kr kul, predvsem za musko. Druge povezave dobiš na teh linkih, poglej jih, spodej so linki do drugih share siteov.

Tody, bravo. Kaj se pizdite vsi, bodte veseli da mate p2p in veselo uživamo v zastonj filmih in mjuzik.
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!

krho ::

ne vem kaj vidte vsi na emule+
sem jo hotu zamenat za tarad 16d pa se je tud pipnt ne smes takoj zamrzne.
Ce pa ne pa takoj ko shesira fajle. naj gre nekam..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Kva mate eni probleme z mulo. Levaki

BTW: Tarod 16d je blazno zastarel

Pa se vedno najboljsi :).

hmmm...tabolsi?

zakaj pa jst nimm problemov z original verzijo v0.26d...pa mi zmer zlouda okol 2GB na dan?:\

PS: btw...resnicno je zastarel tarod 16d>:D

LP

MrGTO ::

Ojla!

torej jaz mam eDonkey pa mi po celem dnevu laufanja na koncu od 8 do 10 zvecer vlece najvec 50 kbs.ponoci ga nimam vzganga, ga mam pa od 7 zjutraj do 10 zvecer,a je to mogoce problem da mi ne najde vec source?namrec dajem dol okoli 20 fajlov,pa so mi rekli eni da je to problem.da naj dajem manj fajlov dol pa bo delalo hitreje.imam 1 M bitni ADSL.pa emulo sem tudi ze probal pa ni dajalo 0 dol.v edonkey-u pa dostikrat pise "unasked",pa tudi LOWID imam.Rad bi da bi dajalo mal vec dol,k dajem vec gor kot dol.gor mi daje stalno 10 kbs(omejeno).nimam pojma kako vam nekaterim lahko da 1-2 Gb na dan.
Prosim ce mi lahko kdo svetuje kaj se da naredit.

Lp, Oblak

hmm...jst bi ti svetoval, da menjas edonkeya za emulo...le-ta se mora malo 'uteci', predno se pocuti domace, zato zgleda kot da ej zanic na zacetku. predvsem ce imas probleme z lowID.
pa se postimaj si firewall oz. odpravi firewall na povezavi, da bos dobil vecji (vec miljonski) ID. tko mam jst in problemov z DL-jem ni. se prehudo je, ker mors vsak tedn po 50 praznih CD-jev:D >:D

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bodom ()

pingec ::

New Client Version is avaible now: eMule v0.27a
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Gandalfar ::

Zgodovina sprememb…

Unk: Credit System Optional

Hmm, bye-bye credit system? :)

airman02 ::

Sem čisto nov in bi vam prosim postavil nekaj vprašanj v zvezi z eMule. Bral sem vaše prejšnje pogovore, toda še vedno mi ni čisto vse jasno:
1. Imam težave z LOW ID. Povezavo ADSL imam speljano preko ruterja. Je morda krivo to? Kako naj LOW ID odpravim. Prosim če malo opišete postopek. Imam ruter USRobotics.
2. Težko se konektam na tiste najboljše serverje. Zaradi LOW ID. Kadar pa mi uspe, pa se moji fajli samo uploadajo, dol pa daje zelo slabo. Zelo dolg čakam, da sploh začne vleči.:O
3. Sošolec mi je povedal, da čakam zaradi tega, ker si z uploadanjem še nisem nabral dovolj nekih točk in da zato dolgo stojim v vrsti. A je to res? Kje potem vidiš te točke?
4. Imam eMule .26d in ne vem kateri port naj nastavim. Imel sem že 8080 pa mi je pisalo LOW ID, prav tako piše LOW ID pri portu 4662. Kaj naj naredim? Na strani s testom portov mi vedno javi napako. Kaj je narobe?

To bi bilo za prvič vse. Za vse odgovore se zahvaljujem. Hvala.

1. yup. preberi si prejsne poste, ker je bilo ze velikokrat povedano.
2. glej prvo tocko.
3. tudi delno. emule uporablja credit system. poglej emule faq/help ali v tem topicu.
4. glej prvo tocko.

Tr0n, kolk obsežni odgovori ej :D

Ampak je vse res. Če me spomin ne vara, je še ena posebna tema o eMuli&routerjih, tko da uporab iskanje po forumu

airman02 ::

No mislil sem, če bi mi lahko kdo še enkrat nahitro vse povedal, pa bom zgleda le moral prečekirati 25 strani postov:O No, če bo le kdo tako dober, da bi mi razložil, se mu iskreno zahvaljujem.

Klemenn ::

aja, katera emule še podpira, da je več emul odprto?, k zdejle mam emuleplus pa maello, pa bi rabu še eno - ne sprašujte zakaj :\ trenutno imam tak, da mam dve verziji emuleplus ( 1 in 1b)

kocba ::

Zanima me ce pri imesh-u tud obstaja kao finta partipicon level (kot pri kazi), ker mi je namrec na zacetku nekaj casa d/l ful hitro zdaj pa ko sem potegnil dol ze dosti, nehalo d/l z tako hitrostjo.

lp
kocba

classic ::

A obstaja kaksen dodatek za kazaa, ki bi ti kazall statistiko dol in gor vleke?

smash ::

kocba: ne

hitrost pač niha...včasih dobiš maximum, včasih podn...prednost imesha je predvsem u tem, da zacne snemat takoj..ne pa tko kt emule

kerga dika? ::

Sem postavil to temo v odd. internet, pa mi jo je Ali3n zaklenu in me poslal sem.

Moj problem z DC++ je sledeč:

Pri DL mi od enega ali dveh uporabnikov vleče npr.30-60 KB/s, od ostalih pa začne recimo na 5-10 KB/s in takoj začne padat dokler ne pride do 0 KB/s. Pravi in najhujši problem pa je upload - tudi drugim se to dogaja ko vlečejo z mojega rač. (DL jim v kratkem pade na 0).

Sem na ADSL-ju 2MBit (komfortni paket).

Kaj je narobe (v skrajnem primeru bom formatiral, ampak sej veste - prej bi rad vidu če kdo pozna problem in rešitev)

Hvala!

P.S. FTP mi dela normalno!!!! (če seveda DC++ ni prižgan)
««
25 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267225 (5651) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102073 (1855) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559917 (8387) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251854 (1220) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342649 (1923) cybermedo

Več podobnih tem