Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
Car Tuner ::
Imam en problem in sicer sem pravkar pričel uporabljati eMule. Prenos imam porazen . Mi lahko kdo pove kako se to lahko na hitro popravi, please.
Tnx že v naprej.
Tnx že v naprej.
pivmik ::
Naslov slovenskega huba (oz enega izmed njih):
dchub://pimpek.no-ip.com
Ima kar zajetno število uporabnikov ~280 (predvsem zaradi tega ker imajo dobega HUB ownerja), in več kot pol jih je [SLO]vencev :)
---
Jazst sem tudi zdej dal eMule Plus 1 z nickom PicNiK [SLO], čeprav sem zadnje čase bolj malo gor na eDonkey Netu.
dchub://pimpek.no-ip.com
Ima kar zajetno število uporabnikov ~280 (predvsem zaradi tega ker imajo dobega HUB ownerja), in več kot pol jih je [SLO]vencev :)
---
Jazst sem tudi zdej dal eMule Plus 1 z nickom PicNiK [SLO], čeprav sem zadnje čase bolj malo gor na eDonkey Netu.
LP, Gregor GRE^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pivmik ()
smash ::
zdej vas mam že mau dost folk..mula gre počas nonstop eno in isto..kolk je vse počas kolk mate probleme... PA ZAKAJ MATE POL MULO....uporabljite IMESH lite..tko kt jest in mam film dol u 2-3 urah...pa še takoj začne vlečt...pa zakaj se zezate s to mulo...uporabljite jo sam v primeru da je res kaj težko najdt..isto kot DC++.....
ampak vsi se lohk skrijejo pred IMESHOM...ceu audio album mi posname dol u 10 minutah, filme u parih urah...ampak fora je v tem da začne snemat takoj, ne pa tko kt pr emuli k čakaš pu ure na source pa pol u vrsti...mislm too much..jest rabm fajle takoj..sploh pa musko
to da nekateri pravjo, da je vecina fajlov na imeshu, fake...je pa stvar feelinga...pa se zravn je treba uporabljat AVI preview da že na zacetku snemanja pogledas kasn je fajl....in to dela TAKOJ..ne pa un preview pr emuli k ti najprej snema ceu fajl nekam da pol cakas 3 minute preden ga lohk pogledas pa se to je nekje vmes pa sploh ne ves kwa je..
JA TKO..DAMN YOU ALL
ampak vsi se lohk skrijejo pred IMESHOM...ceu audio album mi posname dol u 10 minutah, filme u parih urah...ampak fora je v tem da začne snemat takoj, ne pa tko kt pr emuli k čakaš pu ure na source pa pol u vrsti...mislm too much..jest rabm fajle takoj..sploh pa musko
to da nekateri pravjo, da je vecina fajlov na imeshu, fake...je pa stvar feelinga...pa se zravn je treba uporabljat AVI preview da že na zacetku snemanja pogledas kasn je fajl....in to dela TAKOJ..ne pa un preview pr emuli k ti najprej snema ceu fajl nekam da pol cakas 3 minute preden ga lohk pogledas pa se to je nekje vmes pa sploh ne ves kwa je..
JA TKO..DAMN YOU ALL
V-i-p ::
Hmm, da še jaz kaj zinem uporabljam samo kazaa lite ++ in DC++ pa moram reči, da nisem še naletel na fajl, da ga ne bi dobil, tako da uporabljam samo to dvoje. Kazaa itak rula, ker potegne dostikrat tudi preko 200kb/s, občasno pa še DC++. Skopirajo pa drugi uporabniki tudi od mene dnevno robe, da glava peče. Oni zadovoljni, jaz zadovoljen...
Aja, vidim da nekateri govorite, kako je kazaa slaba, da so fake fajli, pa da ni na koncu film, ki ste ga želeli, ipd... Hmm, zanimivo, ker jaz vedno dobim kvalitetno in pravilno. Držim pa se dveh (za mene) osnovnih pravil. Če kopiram recimo film, slo-tech.avi prej VEDNO, najsi bo igra, film, program, naredim samo tole dvoje:
- ko dam search in ko najde dosti zadetkov, kliknem na desni, da mi jih razvrsti glede na velikost. Tistega ki je na dveh cdjih ali ki ima največjo velikost, dam kopirat ter...
- vedno kopiram fajl ki ga ima največ ljudi, tako je res malo verjetno da bi 1000 ljudi imelo napačen ali kako drugače nepravilen fajl, heh.
Ne vem no, to so bolj moja "hišna" pravila, samo, kaj, ko pri meni celo delujejo
Aja, vidim da nekateri govorite, kako je kazaa slaba, da so fake fajli, pa da ni na koncu film, ki ste ga želeli, ipd... Hmm, zanimivo, ker jaz vedno dobim kvalitetno in pravilno. Držim pa se dveh (za mene) osnovnih pravil. Če kopiram recimo film, slo-tech.avi prej VEDNO, najsi bo igra, film, program, naredim samo tole dvoje:
- ko dam search in ko najde dosti zadetkov, kliknem na desni, da mi jih razvrsti glede na velikost. Tistega ki je na dveh cdjih ali ki ima največjo velikost, dam kopirat ter...
- vedno kopiram fajl ki ga ima največ ljudi, tako je res malo verjetno da bi 1000 ljudi imelo napačen ali kako drugače nepravilen fajl, heh.
Ne vem no, to so bolj moja "hišna" pravila, samo, kaj, ko pri meni celo delujejo
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
matej97 ::
Sicer pa kazaa itak ima že nekaj podobnega, kot je stran sharereactor, kjer enostavno izbereš kaj naj ti dl.
Edini problem pri kazi mi je, da ni ravno ta res najnovejših fajlov.
p.s.: smash, a das prosim link za dl imesha.
Edini problem pri kazi mi je, da ni ravno ta res najnovejših fajlov.
p.s.: smash, a das prosim link za dl imesha.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matej97 ()
uradna stran je..www.imesh.com (sam je nabit z spywareom)...ZATO ti priporocam imesh LITE...link zanj pa nimam...jest sm ga komi najdu.....probi google
Tr0n ::
Drugi DC++ hub je www.podgana.com.
Seveda ste lahko povezani na vec hubov naenkrat. V tem je car DC++.
Seveda ste lahko povezani na vec hubov naenkrat. V tem je car DC++.
Car Tuner ::
Evo pubeci tukaj je link za iMesh Lite http://www.fasttrackhelp.com/downloadce... .
Tak zaj mi pa naj prosim nekdo pomaga z tem prekletim Mule, ker mi nikak ne gre.
Tak zaj mi pa naj prosim nekdo pomaga z tem prekletim Mule, ker mi nikak ne gre.
San ::
Car Tuner preberi tole, večina stvari je pojasnjena, samo firewall naštimaj in izklopi tistega v WinXP.
Se dobra novica za filenexus uporabnike. Tretjega marca se bodo baje vrnili z novim serverjem in hostom, ki ni tako strog, kar se tice objavljanja ed2k linkov.
CaqKa ::
in kaj mi pomaga tale emula plus potem???
nova verzija elektronske mule poje manj zelja in je s tem tudi bolj uporabniku prijazna saj se z manj zelja hitreje premika.
pazi da neboš dobil naziva. sicer pa pomojem kak slovenski server nebi bil slaba izbira. pa mogoče komu na ircu zatežit. lahko pa tudi ona dva slovenska dc huba probaš.
Bellzmet ::
smash: k tolk hvals imesh...zame je totalno neuporaben, k gor ni nc od tistga kr jaz iscem, tko da se imesh po tem, kolk je razlicnih stvari gor, z mulo sploh ne more primerjat...je pa res, da so DL na imesu boljsi (pa tut ne vedno), sam kaj k jaz gor nc pametnga ne najdem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
BaRtMaN ::
Tassador: ni ravno normalno, je pa možno. To se zgodi, ko zopet in zopet dobivaš pokvarjene dele datoteke (chunke), eMule jih prepozne in jih proba z IC.H.jem (Intelligent Corruption Handling) popravit. Seveda to ni vedno možno, zato pokvarjen del še enkrat prenese. Ker si velikokrat dobil poškodovane chunke, jih je eMule pač prenesla še nekrat. In še enkrat... Zato maš tam tako velikost.
Lahko pa je samo bug.
Lahko pa je samo bug.
3L33T ::
Tassador, morš met vklopljen IRN (slovenski menu). Men tko prenese kak mega podatkov več kot je potrebno na en giga. Lohk pa tud izklopš pokazatelj preseženega prenosa. Mal pobrski po menuju.
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!
Tassador ::
IRN je vklopljen....sj do zdj je delal use BP!sj tud vem da učasih zdlja kne bad part itd. sj mi velikrat mal vec zdlja kt je treba sam ne pa SE ENKRAT VEC kot je sam file dolg...
aja se ena neumesna...a TAROD se dela nove verzije?če jih mi še pls djte link :) TNX!
aja se ena neumesna...a TAROD se dela nove verzije?če jih mi še pls djte link :) TNX!
tassador sliko zmanjšaj ali pa daj link do nje!!!!
pa to je normalno in se točno to zgodi kar je bartman povedal. 'odpraviš' pa tak kot je sk8er povedal. (zavihek connection >>> odstraniš kljukico pri 'show overhead bandwidth'. najboljša rešitev bi seveda bila bananje osebe ki razširja pokvarjene chunke. (s firewallom blokiraš njegov ip)
pa to je normalno in se točno to zgodi kar je bartman povedal. 'odpraviš' pa tak kot je sk8er povedal. (zavihek connection >>> odstraniš kljukico pri 'show overhead bandwidth'. najboljša rešitev bi seveda bila bananje osebe ki razširja pokvarjene chunke. (s firewallom blokiraš njegov ip)
- SiroTka -: lahko omejis samo stevilo upload slotov, torej stevilo uporabnikov, ki lahko od tebe snemajo. ravno zaradi tega so prenosi pri dc/dc++ veliko boljsi od ostalih sharing programov.
Bellzmet: pol mava pa zgleda različne želje...ampak jest najdem na imeshu vse najnovejše filme, filme z festivalov, vso musko..na imeshu je se najvec slo muske od vseh p2p kar sm jih probu....tko da ne vem kaj točno ti iščeš...res pa je, da je na muli več datotek pa več izbire...sej zato jo pa mam kot backup imeshu...
- SiroTka - ::
Tron, problem je k mi je dc++ ze ene parkrat zabasal ul, tko da je bil dl cist majhen.
banditb ::
No, zdaj mi pa ni več jasno.... sem inštaliral Sivka verzijo emule 0.26a in se mi dogajajo čudne reči... Če NISEM na serverju leti Dl čez 50K, če pa se priključim pa takoj pade na 10-15K. Mislim da sem zabluzil z nastavitvami. Ima kdo podobne izkušnje???
PIV 2.4B@2.808 (Thermalright AX478), Asus P4B533V, 512MD RAM, Nvidia gForce 4200, 200 Gb HDD, DVR-A05, CRW-F1.....
Sirotka: jah, treba nabavit full duplex link, ul locen od dl :)
probaj si vklopit use small send buffer v nastavitvah pod advanced
probaj si vklopit use small send buffer v nastavitvah pod advanced
- SiroTka - ::
Tron, dej pls povej kje dobit dobre hub-e. Jest mam sam une public, ki so po defoultu noter. Glede sgharanja ni proble (lahko sharam tud 50-70Gb.
Za public hub list URL si nastavi
http://axljab.homelinux.org:8080/Public...
Poglej se na:
http://the-kardinal.netfirms.com/Hublis...
http://www.dchubs.co.uk/ (hub iskalnik)
http://axljab.homelinux.org:8080/Public...
Poglej se na:
http://the-kardinal.netfirms.com/Hublis...
http://www.dchubs.co.uk/ (hub iskalnik)
(sic) ::
Ice Man:
K++ (baje novo ime KaZaAe lite) je v dreku zato, ker si lahko izključiš, da nočeš sherat in potem nič ne najdeš.
Za vse ki iščete iMesh lite:
http://dl.p2pfr.com/dl.php?nom=imeshcle...
K++ (baje novo ime KaZaAe lite) je v dreku zato, ker si lahko izključiš, da nočeš sherat in potem nič ne najdeš.
Za vse ki iščete iMesh lite:
http://dl.p2pfr.com/dl.php?nom=imeshcle...
Fuck you all!!!
BaRtMaN ::
>nočeš sherat in potem nič ne najdeš
To pa ni res! Ponavad mi skupaj teče še eMule, s katero sharam in zato s KaZzo ne morem. In mi najde vse lepo, še posebej mi je všeč funkcija Auto Search More.
To pa ni res! Ponavad mi skupaj teče še eMule, s katero sharam in zato s KaZzo ne morem. In mi najde vse lepo, še posebej mi je všeč funkcija Auto Search More.
undefined ::
> K++ (baje novo ime KaZaAe lite) je v dreku zato, ker si lahko izključiš, da nočeš sherat in potem nič ne najdeš.
Kaj pa, če si ne izključiš?
Kaj pa, če si ne izključiš?
Gandalfar ::
Izkljucil si ze prej lahko .. v tej verziji lahko izkljucis, da ti userji ne morejo listat datotek .. od tebe lahko se zmeraj downloadajo
Hmm, kaj ni kec k++ verzije ravno v tem, da ti da super human status, 1000 tock in tako prides prej na vrsto?
buhica1 ::
Moje mnenje:
Sem probal vse (Kazaa, DC++, Emule) pa iz mojih lastnih izkušenj lahko samo povem: Kazaa je zakon !!!! Seveda K++ Lite verzija. Emula sploh ne vleče čeprav imam visok ID (se postavi v vrsto in čakaš cel dan da se zmiga), na DC++ pa za spodoben dl rabiš osebo z LAN povezavo, najti takega da ima to in ima še poleg tega prost slot pa je kot iskanje igle v senu (tudi če sheram več kot 60Gb). Če pa ga kje slučajno najdeš te fukne ven po nekaj časa...Poleg tega vse kar je drugje najdeš tudi na Kazaa, tudi novejše stvari.
Lp Buhica
Sem probal vse (Kazaa, DC++, Emule) pa iz mojih lastnih izkušenj lahko samo povem: Kazaa je zakon !!!! Seveda K++ Lite verzija. Emula sploh ne vleče čeprav imam visok ID (se postavi v vrsto in čakaš cel dan da se zmiga), na DC++ pa za spodoben dl rabiš osebo z LAN povezavo, najti takega da ima to in ima še poleg tega prost slot pa je kot iskanje igle v senu (tudi če sheram več kot 60Gb). Če pa ga kje slučajno najdeš te fukne ven po nekaj časa...Poleg tega vse kar je drugje najdeš tudi na Kazaa, tudi novejše stvari.
Lp Buhica
(sic) ::
Zakaj si ne bi izključil sheranje? Če program omogoča si jaz vedno izključim. Kaj mam jaz od tega, da meni nekdo kaj dol jemlje? Boste rekli, da zaradi takšnih kot sem jaz nič ne najde - program ne sme omogočati disable sharing, ker drugače bo tole vse skupaj čez čas propadlo... primer: na Kazi je 4 mil. uporabnikov - ne mi povedat, da NOBEN nima Quake 3 Arena Done Quick filma, če pa ga na DC++ vsak deseti ima...
Glede eMule pa imam iste izkušnje kot buhica1 - čakam 2 uri pa najde 300 sourcov potem pa vleče z 4 kb/s...
Glede eMule pa imam iste izkušnje kot buhica1 - čakam 2 uri pa najde 300 sourcov potem pa vleče z 4 kb/s...
Fuck you all!!!
Smash: Buhica ve kaj govori. Probal danes popoldne ta tvoj super??? IMESH (verzija Lite 3.1 build 128) pa se s Kazaa vsaj kar se tiče filmov sploh ne more kosati. Mogoče se najde precej glasbe, toda tega tudi na Kazaa imaš kolko ti srce želi. Da ne bi zašel v prepovedane vode , lahko daš konkretne podatke o dl speedu pri Imeshu in kaj ti največ dl-daš.
Lp Buhica
Lp Buhica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buhica1 ()
buhica buhica: a zdej pa misles da more takoj k ti sprobas imesh da ti more letet al kaj....vcasih mi gre maximalno...vcasih stoji...isto kot vsi p2p programi...tko da ne bi o tem kter je boljsi...oba st apo en stran boljša od emule in slabsa od nje
Torej se popolnoma strinjam. Nisem hotel načeti nobene vojne glede tega kateri p2p je boljši. Enostavno - imeli smo razpravo kaj se kateremu zdi zanj the best.
Prav tako je vedno poučno zbirati mnenja drugih, le tako lahko najdeš tudi tisto kar tebi najbolj odgovarja.
Pa brez zamere.
Lp Buhica
Prav tako je vedno poučno zbirati mnenja drugih, le tako lahko najdeš tudi tisto kar tebi najbolj odgovarja.
Pa brez zamere.
Lp Buhica
shock ::
Jst imam en predlog. A ne bi vsi s nekje dobili in bi imeli eno ADSL-linijo (al kaj drugega) In bi na živo vsem dokazali res kaj je najboljše?
Swiwer ::
Da se jaz povem kaj si jaz mislim. :-) Instaliranih imam nekaj P2P programov: WinMX, Kazaa Lite, BearShare, eMule. Folk se krega kateri je boljsi ceprav je odvisno kaj isces. Ce isces popularne MP3je, npr. Britney Spears, bos pri vseh nasel malo morje sourceov in dobil stvar dol. Ce isces pa filme ali TV epizode preostane pa samo Kazaa. Jaz osebno sem iskal Simpsons epizode (sezona 4) in samo s Kazaa Lite sem jih uspel najti, in to vse (tudi downloadat se zacnejo takoj). eMule sicer najde ene 30 do 40 'sourceov' ki so pa vsi zasedeni (I guess) (QR: 4356, Queue Full, etc) in zadeve enostavno ne dobis dol. Cakas lahko tut po 2 dni pa ni nic. Med tem sem pa z Kazaa dobil dol ze 10 epizod. Enako se 'pokakata' tudi BearShare (ki je totalno useless za karkoli razen popularnih MP3jev) in WinMX (ceprav je slednji obcasno se kar uporaben ker najde veliko sourceov in ce imas cas lahko stvar dobis). V Kazaa rade volje cez noc sharam tudi kaksno epizodo ki jo downloadam ker se mi pac zdi fer podpret dober P2P program oz. network, v ostalih programih pa sigurno ne. Kazaa je tudi izredno enostaven program medtem ko se clovek v eMule cisto izgubi. Neke server liste, update servers, dostikrat se ne mores connectat (low ID), ne mores se connectat na vse skupaj in tako nimas moznosti najt vsega kar je na voljod itd itd. Tega v Kazaa ni, tu samo pozenes program, vpises iskalni niz in zacnes downloadat. :-) Ce bi rangiral programe bi rekel: 1. Kazaa (Lite), 2. WinMX, 3. eMule (kozlarija :-), 4. BearShare (bedarija). Kar se pa tice fake fajlov je pa to normalno. Folk je pokvarjen. :-) Zato mora bit pa P2P samo izhod v sili, ce isces kaj starejsega. Ta "prave" (sveze) stvari pa vemo kje so, "underground". Hvala za pozornost. :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Swiwer ()
Perplexer: I'm with you . Se strinjam 100%. Edino tvojih izkušenj z DC++ nisi opisal. Si ga probal ali ne??
LP Buhica
LP Buhica
heh...jest bi seveda pred kazoo oz vzporedno z njo dal iMesh Lite, o katerem perplexer zgleda se slisu ni...je velik bolj enostaven od kazze zato jo poseka...vlecem pa dol muzko,filme in episode...najde vse..kar pa ne, pa na emule oz. dcc++..vse ostalo je shit..najvecji shit je winmx
Swiwer ::
Hehe, brez skrbi smash, sem slisal za iMesh in tudi za DC++. Videl (oz. sprobal) jih pa se nisem, to je pa res. Predvidevam pa, da iMesh deluje na istem networku kot Kazaa. O DC++ pa res ne vem nic. To da je iMesh veliko enostavnejsi od Kazaa mi je malo smesno. :-) Ne vem kaj je lahko enostavneje kot "odpri Kazaa, klikni na search tab, vpisi iskalni niz, klikni download na zadetek". Gre z iMesh se hitreje ? :-)) Bistvo je to da Kazaa najde veliko, kar je zame se pomembnejse pa je to, da se stvar zacne downloadati takoj, brez da cakas v vrsti (queue) za katero sploh ne ves koliko je dolga oz. koliko casa bos cakal notri. Ne verjamem da je lahko kak program se kaj dosti boljsi. So stvari ki jih ne dobis z nobenim programom. Npr. X-Files epizode sezon pred 9 ne bos dobil z nobenim programom. Mogoce kako epizodo, ce bos imel sreco, ampak overall pa ti ne bo pomagal niti iMesh. Pac zmaga tisti ki najde najvec drobtinic, in to je Kazaa. :-)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7225 (5651) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2070 (1852) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9913 (8383) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1852 (1218) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2649 (1923) | cybermedo |